Proses pembelian motor secara tunai sehingga selesai dibawa pulang

5092
57
114
15.09.2021
MD Jasri Channel

MD Jasri Channel

39903
137
40
20.08.2021
MY
Описание видео:

Video kali ini aku tunjukkan cara prosesnya pembelian di kedai motor secara cash/tunai sehingga selesai dibawa pulang. Cara paling jimat dan berpuas hati agar tidak tertipu dengan tawaran harga yang diberikan oleh kedai kedai tertentu. Selamat menonton video ini jangan lupa like,share dan juga subscribe ya gais.. #rs150r #sport #short #rs150rmodified

Кадры из видео
Proses pembelian motor secara tunai sehingga selesai dibawa pulang
Proses pembelian motor secara tunai sehingga selesai dibawa pulang
Proses pembelian motor secara tunai sehingga selesai dibawa pulang
Proses pembelian motor secara tunai sehingga selesai dibawa pulang
Тэги из видео
Комментарии пользователей:
Mustapha Yusof
2022-10-18 07:28:57

Motor saya dulu dia boleh pilih no plat yg lain semua dia buat. Tinggal dtg amik je

Kathia King
2022-10-06 08:31:49

Bang. Kalau saya beli nombor plat motor dulu kemudian(esok/lusa) beli motor, boleh ke?

Man Sah
2022-08-28 12:53:26

Daftar kenderaan sdri kena urus ke atau kedai sdri?

2022-08-16 14:21:47

Assalam bang, nak beli moto ni umur kena 18 tahun ke atas ataupun 17 tahun. Geran atas nama sendiri

Norzikry Zullydee
2022-08-08 16:30:39

assalamualaikum bang . saya nak tanya . saya nak beli motor cash dah bagi deposit rm 1k . tapi tetiba pakcik bagi motor . kalau cancel deposit akan refund ke sebab motor belum sampai dekat kedai lagi

Raim Sui7
2022-07-07 06:59:49

nak tanya ,motor dah.abis bayar geran ambik kedai motor lepas tu ada x g jpj potong nama?

KaII Xenpai
2022-06-15 10:51:13

Salam bang nk tnye sy adr cadang nk beli moto siap tukar name roadtax n insuran sbb beli dkt boleh kate ejen jugk la bab2 tukar name insuran ape sume tu. Dia just ckp nnti dtg byr then bleh bwk blik motor, proses pertukaran name dia akan buat secara online laman web mysikap, then dia ckp dlm mse 7 hari soh sy naik jpj untuk thumbprint dan katenye insuran pon dia akn tlg selesaikan, jdi ape sy perlu buat ye sama ada tunggu semua siap geran ape sume atau perlu ke jpj untuk buat ape2 urusan haha sbb first time jugk🤣

Radja Pangalila
2022-06-15 02:16:41

Assalamualaikum..bang nk tanye..klo buat radtek dn garen brp hr siap

Shamir Youtube
2022-06-14 05:34:47

Bang kalau cash yg ade stok dekat kedai....lansung boleh ambik ke dalam mase satu hari tuh....

Abu Maali
2022-06-12 08:43:16

Bang so skrg ni susah ke nk beli cash harga body je major semua mesti cash+otr kan? Kalau mksd cash+otr tu mksdnya siap no plate roadtax dn insuran ya? Firstime nk beli moto ni takut lk kena tipu,niat nk beli cash je

Eone Tzy
2022-06-09 12:55:20

Aslm bg.. Sy ingat nk beli lc 135 tapi x tau berapa deposit.. Agak2 abg berapa ye? 😅

Pochanki GG
2022-05-29 21:44:10

Saya esok pun nak beli cash y15 harga 9600.nak Tanya,apa perlu saya buat Dan Tanya until esok.sijil pendaftaran?

Khairul Asyikin
2022-04-26 13:00:41

Salam bang, nak tnye kalau beli no plate yg kita nak berapa kena byr? Kalau beli je running no berapa plak??

TheZone Hambar
2022-04-09 04:56:53

bang nk tnyaaa, saya bru habes loan kedai moto maknenyaa kne dtg kedai ambik gran sahaja jekan tknpyah g jpj smua org kdai settle kan ke mcm mne

ramlas busut
2022-04-08 02:14:28

Sama jelah kalau mcm tu kat kdai lain pun....

Bro Bro
2022-04-07 19:26:13

Kenapa setengah kedai motor kalau beli cash harganya tak sama contoh aku duduk kota tinggi nak beli y15 harganya ada yang sampai 11 ribu kalau kat kulai tak sampai macam tu harganya

Official Ezzuwan
2022-03-29 22:28:04

Assalam bang, nk tnya klu harga cash moto lcv7 skrg RM 7,249 standart, harga tu termasuk skli ke dgn insuran dengan roadtex?? Ataupon harga motonya saja 7,249 tu? Boleh ke klu saya beli moto sahaja dan buat roadtex, tnpa buat insurans moto??

Sarapanature
2022-03-07 22:28:32

Salam, kalau nak beli motor baru tapi nak tukarkan no pendaftaran motor lama pada motor baru tu camana ya?

aiman fakyhin
2022-02-10 21:03:13

salam bang, nak tanya, kalau kita settle jpj sendiri hari yang sama jugak la kita boleh amik moto?

Что ищут прямо сейчас
Mei Lee смотреть HD на русском adobe lord of heroes mizoram canal fishing Vishal Singh ivan guy ncr philippines タックル homemade serum danish video vpn web browser Shriman Narayan By головоломки на логику 追悼ソング LONGSILOG сигурни уивер про жизнь евгений чичваркин Wasi Khan blocks
Похожие видео
16.05.2020
5 perkara penting perlu cek bila ambil motor baru di kedai. |R15|Y15|RS150|

5 perkara penting perlu cek bila ambil motor baru di kedai. |R15|Y15|RS150|

21.02.2021
Hadiah Motor Y15 Untuk Yoe & Bedol

Hadiah Motor Y15 Untuk Yoe & Bedol

09.06.2020
Panduan & Tips Beli Motosikal Baru | Wajib Tengok #belimotor #motorbaru #panduan

Panduan & Tips Beli Motosikal Baru | Wajib Tengok #belimotor #motorbaru #panduan

09.11.2020
HONDA WIINNER X TURBO ft.REPSOL 【FULLY CUSTOMIZED】

HONDA WIINNER X TURBO ft.REPSOL 【FULLY CUSTOMIZED】

19.08.2022
NEW YAMAHA LC 135 | Terbaik | Cash Starting RM9500

NEW YAMAHA LC 135 | Terbaik | Cash Starting RM9500

27.12.2021
LALAMOVE RIDER | Senang Je Rupanya..

LALAMOVE RIDER | Senang Je Rupanya..

15.07.2021
5 MOTOR KAPCAI BAWAH RM5K, Siap Dengan Disc Brake!

5 MOTOR KAPCAI BAWAH RM5K, Siap Dengan Disc Brake!

12.02.2020
PROSUDER NAK BUAT LOAN MOTOR | KEDAI KE AEON CREDIT?

PROSUDER NAK BUAT LOAN MOTOR | KEDAI KE AEON CREDIT?

21.08.2019
Motor  acheykintangkintung HILANG!!!!!!

Motor acheykintangkintung HILANG!!!!!!

08.12.2021
HONDA RS-X 150: Berapa Harga Bulanan & Kos Servis Kalau Beli⁉️🤔

HONDA RS-X 150: Berapa Harga Bulanan & Kos Servis Kalau Beli⁉️🤔

26.08.2021
LEMBAGA kacau saya bila beli kereta / rumah CASH !!

LEMBAGA kacau saya bila beli kereta / rumah CASH !!

11.07.2022
Belajar Motor Kopling di Tanjakan & Turunan Saat Macet - Belajar Motor Kopling Pemula

Belajar Motor Kopling di Tanjakan & Turunan Saat Macet - Belajar Motor Kopling Pemula

22.05.2021
#140 : Datang tengok motor je..

#140 : Datang tengok motor je..

07.09.2016
PLM Melati - Video Tutorial Untuk Ujian Motosikal Bahagian 2

PLM Melati - Video Tutorial Untuk Ujian Motosikal Bahagian 2

30.03.2021
Hadiah Motor Untuk Pelakon Baru Mi (Abe Mat)

Hadiah Motor Untuk Pelakon Baru Mi (Abe Mat)

16.09.2018
5 Benda Wajib Kena Buat Kalau Baru Beli Motosikal

5 Benda Wajib Kena Buat Kalau Baru Beli Motosikal

08.03.2022
CARA BELAJAR MOTOR KOPLING DI JALAN RAYA UNTUK PEMULA - JEFF WILLIS

CARA BELAJAR MOTOR KOPLING DI JALAN RAYA UNTUK PEMULA - JEFF WILLIS