Nasi goreng cina

Nasi goreng cina смотреть последние обновления за сегодня на .

Nasi Goreng Cina

787340
13416
449
00:05:40
21.08.2020

Hi Semua, kali ni Che Nom nak masak hidangan sempoi je…tapi tetap laku keras kat dapur iaitu Nasi Goreng Cina. Kalau ada nasi sejuk yang semalam, jgn dibuang…boleh guna untuk masak nasi goreng ni. Bahan-bahan pun tak susah nak sediakan. Menu mesra orang bujang.. //Bahasa Melayu 1/4 cawan minyak masak 3 ulas bawang putih 1 ketul isi ayam 6-7 ekor udang 1/2 sudu kecil serbuk lada sulah 1/2 batang karot 1/2 cawan kacang pis hijau 1/2 batang jagung 2 biji telur 4 cawan nasi sejuk 1 sudu besar kicap cair 1 sudu besar sos tiram 1/2 sudu kecil minyak bijan 1/4-1/2 ketul kiub pati ayam garam secukup rasa //English - 1/4 cup cooking oil 3 cloves garlic 1 piece of chicken breast 6-7 shrimp 1/2 teaspoon white pepper powder 1/2 carrot 1/2 cup green peas 1/2 corn stalks 2 eggs 4 cups of rice 1 tablespoon light soy sauce 1 tablespoon oyster sauce 1/2 teaspoon sesame oil 1/4-1/2 chicken stock cubes salt to taste Instagram: 🤍 Twitter: 🤍 Facebook: 🤍 #resepichenom #nasigoreng

Cara masak Nasi Goreng Cina yang sedap!!!!

396514
4145
253
00:06:36
31.07.2021

Bahan-Bahan: 2 mangkuk nasi putih 1 biji telur isi ayam, hiris nipis sayur campur (karot,sawi,hirisan bawang besar) lada sulah 1 sudu kecil chicken stock 1/2 sudu kecil minyak bijan sedikit minyak untuk menumis Bahan tumbuk kasar (nak hiris nipis pun boleh): 3 ulas bawang putih 2 biji bawang merah Bahan untuk hiasan: bawang goreng hirisan daun bawang hirisan cili timun Cara-cara Panaskan minyak dan masukkan bahan tumbuk kasar. Tumis sehingga kekuningan dan naik bau. Masukkan isi ayam dan kacau sampai agak masak. Kais sedikit bahan-bahan tumis tadi ke tepi kuali dan masukkan telur. Kacau telur sedikit supaya menjadi seperti scramble egg, tak perlu terlalu halus. Biar telur berketul-ketul. Masukkan pula 1 sudu kecil stock ayam yang dihancurkan, lada sulah dan juga sayuran campur. Masukkan nasi putih dan minyak bijan kemudian kacau sehingga nasi menjadi sebati dan sedikit garing. Perasakan dengan garam dan gula secukup rasa. Hati-hati masukkan garam kerana chicken stock sudah masin rasanya. Angkat dan hidang bersama bahan hiasan. Tips: Jangan gunakan nasi yang baru masak untuk nasi goreng kerana ia akan melekat semasa digoreng. Nasi yang paling sesuai ialah nasi sejuk. Kalau tak ada nasi sejuk, pastikan nasi yang di masak itu disejukkan betul-betul barulah boleh digunakan untuk masak nasi goreng. stoMon selalu letak di bawah kipas dahulu untuk sejukkan nasi. Hey yooo whatapps boys and girls ! my name is stoMon_ PSN ID : stoMon Our subcribe target is 1,000. Thank You Boys & Girls for the subcribe..its helping my page (Emon TV) , I hope you guys are entertained and having a wonderful day. Chillex all - Don't forget hit more button LIKE ,SHARE and SUBCRIBE, You all are the besttt and awesome.. You all also can add/follow me on :- Discord - stoMon#7120 Steam - stoMon69 Origin - StomonTV PSN - stoMon Instagram - stoMonTV Youtube - Emon TV #masakmasak #resepisenang

Nasi Goreng Cina Simple | Sangat Sedap Dan Tidak Muak

15781
368
25
00:02:57
12.10.2022

bahan bahan nasi goreng cina 5 ulas bawang putih di ketuk 3 biji telur sayur campur nasi putih udang garam serbuk lada putih minyak bijan #nasigorengcina #nasigoreng

Nasi Goreng Cina | Chinese Fried Rice

35557
368
10
00:03:25
03.10.2020

NASI GORENG CINA English/Mandrin at the bottom Tips Penting 1. Guna api sederhana kuat – nasi goreng china mesti dimasak secara cepat 2. Guna bawang putih dan bawang besar lebih sedikit sebagai perasa asli 3. Guna kuali biasa dan bukan kuali non-stick pan. Kalau guna kuali lama yang tebal lagi bagus. Rasanya akan berlainan. 4. Nasi semalam yang disimpan didalm peti sejuk adalah yang terbaik. Jika tiada, nasi baru pun taka pa TETAPI pastikan ia betul betul sejuk. Jika tidak, nasi goring cina anda akan melekat antara satu sama lain. 5. Nasi goring cina mesti kelihatan sebiji sebiji dan tidak pecah Bahan bahan 500 g nasi semalam atau nasi sejuk 6 bawang putih dan satu bawang besar cincang ½ cawan minyak masak 250 g udang 6 sudu besar kicap manis cair ½ ke 1 sudu besar lada putih serbuk Garam sedikit 2 butir telur CHINESE FRIED RICE Important Tips 1. Use medium high to high flame – Chinese Fried Rice must be cook at great speed. 2. Use generous amount of garlic and onion as that is natural flavor. 3. Use wok and not non-stick pan if possible. But if you don’t have wok, than it is okay to use non-stick with high flame. 4. Overnight rice is the best yet if you did not get to do it, use the new rice BUT make sure it is completely left at room temperature. Else your fried rice will stick to each other. 5. Chinese Fried Rice must have a grain by grain look. Ingredients 500 g overnight or cold rice 6 cloves garlic and 1 onion chopped ½ cup of cooking oil 250 g shrimp/small prawns 6 spoons of sweet soy sauce ½ to 1 spoon of white pepper powder Salt to taste 2 eggs - Song: Del - Tropical Love (Vlog No Copyright Music) Music provided by Vlog No Copyright Music. Video Link: 🤍

Nasi Goreng Cina Muslim

694739
6432
296
00:05:36
06.06.2020

Malaysian Food Air Tangan Sheila Rusly

Nasi Goreng Cina | Menu kedai

94349
611
24
00:02:48
18.03.2020

NASI GORENG CINA BAHAN-BAHAN Nasi (rice) Bawang besar (Onion) Bawang Putih (Garlic) Daun Bawang (Spring Onion) Isi Ketam, Bebola ikan (Crab Fillet, Fish Ball) Telur (Egg) Sayur Campur Segera ( Instant Mix Vegetables) Garam (Salt), Serbuk Perasa (Seasoning Powder) Gula (Sugar) skip if don't like Sos Tiram (Oyster Sauce) Minyak Masak/ Mentega (cooking oil or butter) #nasigorengcina #nasigoreng #simple #mystyle

Nasi Goreng Cina| Resepi Nasi Goreng Cina| Rahsia Nasi Goreng Cina Sedap Yakmat

148560
2177
96
00:10:31
24.06.2021

Assalammualaikum dan Hi Semua.. Walaupun masak nasi goreng cina ini nampak senang tetapi ada beberapa tips untuk mendapatkan nasi goreng cina yang betul-betul sedap. Ikut sahaja resepi dan cara masak nasi goreng cina ikut style Kak Yan ye. Cubalah... Resepi Nasi Goreng Cina Bahan-bahannya: 1 mangkuk nasi sejuk 10 ekor udang 5 biji telur Daun bawang 1 biji lobak merah 1 mangkuk kacang pis 1 mangkuk jagung Garam Serbuk lada sulah 2 sudu teh kicap cair 1 sudu besar sos tiram 1 sudu teh stok ayam/ikan bilis 4 sudu makan minyak 2 sudu teh minyak bijan Selamat Mencuba! Teruskan tengok video ini sampai habis dan jangan lupa subscribe. Jangan lupa juga untuk follow Kak Yan di platforms berikut: Instagram:🤍 Facebook:🤍 Blogspot: 🤍

NASI GORENG CINA PALING MUDAH & SEDAP

267155
3564
116
00:04:37
23.07.2020

Hai semua! Dalam video kali ini DB nak kongsikan Cara masak Nasi Goreng Cina Sangat Mudah & Sedap! Ikut sahaja cara2 yang Dapur Biru ajarkan. Bahan-bahan: Nasi putih Telur Udang Lobak merah Cili merah Bawang putih Kicap masin Sos tiram Minyak bijan Garam Air Jangan lupa like, share dan subscribe serta on bell notification untuk resepi seterusnya. Terima kasih! Join Telegram ▶️ 🤍 Subscribe Dapur Biru ▶️ 🤍 Follow instagram ▶️ 🤍 Like Facebook ▶️ 🤍 #nasigorengcina #nasigoreng #nasi #goreng #resepnasigoreng #recipenasigoreng #resepinasigoreng #gorengnasi #resep #resepi #recipe #dapurbiru

Nasi Goreng Cina ข้าวผัดจีนK̄ĥāw p̄hạd cīn

9192
203
2
00:01:00
28.08.2018

#masakanharian #tutorial1minit This content is best viewed in handheld devices Tutorial 1 minit - Resepi Masakan Harian Dapatkan lebih banyak resepi di : 🤍

Resep Nasi Goreng Ala Hong Kong: Dijamin Wangi!

1799041
26472
688
00:08:53
20.10.2020

*English description is at the bottom section.* Matikan subtitle: Settings - Subtitle/CC - Off 00:00 : intro 01:24 : persiapan bahan (prepping the ingredients) 04:45 : mulai memasak (start of cook) 06:57 : hidangan siap dan tahap plating (the dish is ready to plate and serve) = [INDONESIAN] Resep Nasi Goreng Hong Kong. Nasi goreng merupakan salah satu makanan favorit banyak orang. Beragam variasi dari nasi goreng, salah satunya nasi goreng Hong Kong. Berbeda dengan nasi goreng di Indonesia pada umumnya, nasi goreng Hong Kong identik dengan warna putih. Cara buatnya simple dan tentunya enak! Bisa dinikmati untuk sarapan, makan siang, ataupun makan malam. Resep Nasi Goreng Hong Kong (untuk 2 porsi) Bahan: 2 porsi nasi 3 siung bawang merah, potong dadu ¼ siung bawang bombai, potong dadu 1 batang daun bawang, iris 1 cm 2 butir telur ¼ bonggol jagung pipil ½ buah wortel, potong dadu (rebus ½ matang) 1 buah labu siam kecil, potong dadu 1 sosis, potong dadu 1 porsi ayam panggang, potong dadu 2 sdm kecap asin 1 sdm kecap ikan ½ - 1 sdt minyak wijen (opsional) ¾ sdt gula ½ sdt merica 1 sdt penyedap Minyak untuk menumis Langkah: 1. Panaskan minyak lalu tumis bawang merah, bawang bombai, dan daun bawang bagian putih hingga kering kemudian tambahkan telur di pinggir wajan dan aduk-aduk 2. Masukkan jagung, wortel, labu siam, sosis, dan ayam panggang lalu tumis sebentar 3. Masukkan kecap asin, kecap ikan, nasi, gula, merica, dan penyedap kemudian aduk hingga rata 4. Masukkan daun bawang bagian hijau dan minyak wijen, aduk rata lalu matikan api 5. Pindahkan ke dalam piring saji lalu taburi dengan daun bawang 6. Nasi goreng hong kong siap disajikan Oxone Wok OX97W Instagram: 🤍 Website: 🤍 Kitchen equipment by MODENA 🤍 Kitchen cabinet by METRIC 🤍 = [ENGLISH] Here’s the Key Recipe to Super-Aromatic Hong Kong Fried Rice! Fried Rice is the favorite meal of many people. There are many variations to fried rice, one of which is Hong Kong Fried Rice. Unlike the regular Indonesian fried rice, Hong Kong Fried Rice is marked by its white color. It’s simple to make and, of course, tasty! You can enjoy this dish for breakfast, lunch, or dinner. Hong Kong Fried Rice Recipe (yield 2 servings) Ingredients: 2 serving rice 3 pc shallots, diced ¼ pc onion, diced 1 pc green onion, slice to 1 cm thick 2 pc eggs Corn shelled from ¼ cob ½ pc carrot, diced (parboiled) 1 pc small chayote, diced 1 pc sausage, diced 1 serving roasted chicken, diced 2 tbsp soy sauce 1 tbsp fish sauce ½ - 1 tsp sesame oil (optional) ¾ tsp sugar ½ tsp pepper 1 tsp flavor enhancer Oil to stir fry Steps: 1. Heat some oil and sauté the shallots, onion, and the white part of green onions. Once they’re cooked, add the eggs on the side of the wok. Stir. 2. Add the corn, carrot, chayote, sausage, and roasted chicken. Sauté for a bit. 3. Add the soy sauce, fish sauce, rice, sugar, pepper, and flavor enhancer. Mix well. 4. Add the green part of green onion and sesame oil. Mix well, then turn the heat off. 5. Hong Kong Fried Rice is ready to serve. = Official Site: 🤍 Instagram: 🤍 Business inquiries: contact🤍devinahermawan.com Don’t reupload our content but you can share our videos. Production 2020 © Copyrights by Devina Hermawan. #ResepNasiGoreng #ResepNasiGorengHongKong #ResepDevinaHermawan

Nasi goreng chinese food ala resto

985815
17373
1262
00:11:57
20.11.2018

Resep Nasi goreng Chinese Food ala resto fast food Bawang putih : 1 siung Bawang bombai : 1/2 siung Cabe merah : 2 buah Daun bawang : 1 btng Garam : 1/4 sdt Kaldu bubuk : 1/2 sdt Fillet dada ayam : 50 gr Bakso sapi : 2 butir Telur ayam : 1 butir Nasi : 350 gr (5 centong rice cooker) Racikan kecap Saus tiram : 2 sdm Kecap ikan : 1 sdm Kecap asin : 1 sdt Kecap manis : 2 sdm Minyak wijen : 2 sdm

Nasi Goreng Cina

35933
922
11
00:01:00
21.04.2022

Nasi Goreng Cina🍲 Hidangan paling mudah, sedap & cepat untuk dimasak. Menu ni memang laku keras. Sesuai dinikmati seisi keluarga. 🌀Bahan2🌀 🔹Nasi sejuk 🔹3 biji Telur 🔹Dada ayam (hiris nipis) 🔹Udang 🔹Sayur campur (Lobak merah, Kacang pis, Jagung) 🔹Sos ikan Puteri 🔹Sos tiram Puteri 🔹Lada sulah 🔹1 kiub ayam 🔹Mushroom seasoning 🔹Minyak bijan 🔹Sedikit minyak untuk menumis 🔹4-5 ulas bawang putih (cincang halus) 🌀Cara2🌀 🔅Panaskan minyak dan tumis bawang putih sehingga kekuningan dan naik bau. 🔅Masukkan isi ayam dan kacau sampai agak masak dan masukkan pula isi udang. 🔅Kais sedikit bahan-bahan tumis tadi ke tepi kuali dan masukkan telur. Kacau telur sedikit supaya menjadi seperti scramble egg, tak perlu terlalu halus. Biar telur berketul-ketul. 🔅Masukkan lada sulah, sos tiram & sos ikan. 🔅Masukkan nasi putih dan kacau sehingga nasi menjadi sebati dan sedikit garing. 🔅Masukkan sayur campur, kiub ayam dan garam. Kacau rata. Siap! #pilihanmelangkaugenerasi #warisanrayaputeri #thecookwife #sayamasak #malaysianfood #homecooked #foodism #masakanmelayu #foodporn #food #foodstagram #homemade #foodphotography #foodgasm #foodstagram #foodie #instafood #foodblogger #foodstyling #asianfood #sukusukuseparuh #nasigoreng #nasigorengcina

Cara Nak Buat Nasi Goreng Cina sedap dan Mudah

3045
66
29
00:03:01
01.12.2021

Assalamualaikum.. Nasi Goreng Cina Bahan²: Nasi sejuk 4 ulas bawang putih sedikit isi ayam sedikit udang sayur campur telur garam perasa sos tiram Minyak Masak Chinese fried rice Ingredients: Cold rice 4 cloves garlic a little chicken little shrimp mixed vegetables eggs salt seasoning Oyster sauce Cooking oil SelaMaT MeNcuBa 🌹😊 #nasigoreng #nasigorengsimple

Cara buat nasi goreng cina ala Thai || simple Dan Mudah sangat

7841
205
23
00:05:04
10.06.2021

Asslamualaikum Semua Bahan2 Untuk membuat nasi goreng cina 1.nasi putih 2.kacang campur 3.isi ayam yang Dah di rebus 4.bawang putih 5.bawang merah. 6.telur ayam Resipi: 1.kicap sotong 2.sos tiram 3.ajinomoto 4.Gula 5.minyak bijan Terimah kasih yang Dah menonton Jangan Lupa di subscribe Dan like

Resepi Nasi Goreng Cina Ala Thai

17325
268
22
00:02:02
18.05.2021

#vblog24 "Anak saya suka sangat makan nasi goreng cina masakan kedai tomyam" Selamat mencuba! Credit to tiktok 🤍rnifar095 #PKP3.0 #RESEPIOSEM #MASAKANTHAI #RESEPIMASAKAN

MALAYSIAN CHINESE FRIED RICE - nasi goreng cina |

35016
393
26
00:03:03
20.08.2020

Related tags: how to make chinese fried rice chinese fried rice restaurant style the best fried rice recipe in the world fried rice with egg chicken fried rice recipes plain fried rice recipe vegetable fried rice recipe fried rice seasoning chicken fried rice nasi goreng cina nasi goreng cina muslim nasi goreng tanpa maggi cukup rasa nasi goreng original nasi goreng tak pedas Subscribe to our Youtube channel here: 🤍 Connect with us on FB: 🤍 Follow us on Instagram: 🤍

Resepi nasi goreng cina sangat simple tapi sangat sedap || Rizal tomyam

23213
530
49
00:06:09
03.12.2021

assalamualaikum semua jumpa lagi di channel Rizal tomyam hari ini saya nak share resepi nasi goreng cina bahan: -udang -nasi putih -kacang campur abc -bawang putih -telur ayam -daun salat Resepi: -kicap sotong -sos tiram -ajinomoto sikit -gula -golden muolten -minyak bijan terima kasih kepada semua yang menonton video ini jangan lupa untuk suscribe like dan share #rizaltomyam #resepinasigorengcina

Nasi Goreng Cina (translated in English, Chinese & Arabic)

3491
84
11
00:08:25
27.02.2022

#ladyzai #chefzaidah #nasigoreng #friedrice Nasi Goreng Cina by Chef Zaidah 6 ekor udang 3 cawan nasi sejuk 3 biji telur 1 1/2 sudu teh serbuk pati ayam 1 sudu besar kicap cair 1 sudu besar minyak bijan 1 sudu teh lada sulah 3 ulas bawang putih 3 tangkai daun bawang minyak untuk menggoreng garam secukup rasa 1. Cincang bawang putih. 2. Potong daun bawang (panjang1 inci) 3. Goreng udang dan tepikan. 4. Gunakan minyak goreng udang tadi, dan tumis bawang putih hingga wangi. 5, Masukkan telur goreng hingga masak. 6. Masukkan sayur campuran dan tumis lagi. 7. Masukkan nasi, garam, kicap cair, lada sulah, pati ayam dan daun bawang. 8. Goreng hingga semuanya bergaul rata. 9. Akhir sekali masukkan udang dan minyak bijan dan goreng lagi rata. 10. Siap utk dihidang. Chinese Fried Rice by Chef Zaidah 6 shrimp 3 cups cold rice 3 eggs 1 1/2 teaspoons chicken stock powder 1 tablespoon light soy sauce 1 tablespoon sesame oil 1 teaspoon white pepper 3 pips garlic 3 stalk spring onion oil for frying salt to taste 1. Dice the garlic. 2. Cut spring onions (1 inch long) 3. Fry the shrimp and set aside. 4. Use the shrimp frying oil, and sauté the garlic until fragrant. 5, Add fried eggs until cooked. 6. Add the mixed vegetables and sauté again. 7. Add rice, salt, soy sauce, white pepper, chicken stock and onion. 8. Fry until everything is well mixed. 9. Finally add the shrimp and sesame oil and mix well. 10. Ready to serve. _ 主厨 Zaidah 的中式炒饭 6 只虾 3杯冷米饭 3个鸡蛋 1 1/2茶匙鸡汤粉 1汤匙生抽 1汤匙芝麻油 1茶匙白胡椒 3点大蒜 3茎葱 油煎炸 盐调味 1. 大蒜切丁。 2.切葱(1英寸长) 3. 将虾炒熟备用。 4. 使用虾油,爆香蒜头。 5、加入煎鸡蛋至熟。 6. 加入混合蔬菜,再次翻炒。 7. 加入米饭、盐、酱油、白胡椒、鸡汤和洋葱。 8. 炒至全部混合均匀。 9. 最后加入虾仁和香油拌匀。 10. 准备上菜。 Arabic أرز صيني مقلي من إعداد الشيف زايدة 6 جمبري 3 أكواب أرز بارد 3 بيضات 1 1/2 ملعقة صغيرة بودرة مرقة دجاج 1 ملعقة كبيرة صلصة صويا خفيفة 1 ملعقة طعام زيت سمسم 1 ملعقة صغيرة فلفل أبيض 3 حبات ثوم 3 ساق بصل أخضر زيت للقلي ملح للتذوق 1. قطّع الثوم إلى مكعبات. 2. قطع البصل الأخضر (بطول 1 بوصة) 3. يقلى الجمبري ويوضع جانبا. 4. استعملي زيت قلي الجمبري ، واقلي الثوم حتى تفوح رائحته. 5 ، يضاف البيض المقلي حتى ينضج. 6. نضيف الخضار المشكلة ونقليها مرة أخرى. 7. يضاف الأرز والملح وصلصة الصويا والفلفل الأبيض ومرق الدجاج والبصل. 8. تقلى حتى يمتزج كل شيء جيدًا. 9. أخيرًا نضيف الجمبري وزيت السمسم ونقلب جيدًا. 10. جاهز للخدمة.

resep nasi goreng cina

639
122
50
00:05:24
11.02.2022

nasi goreng cina adalah salah satu macam nasi goreng yang cara membuat sangat praktis dan dengan bahan yg sangat simple banget. Kalau ada sisa nasi semalam boleh dibuat nasi goreng ini, resep nasi goreng cina ini cocok banget untuk anak kos yang sukanya murah simple praktis dan enak. Bahan: nasi putih udang telur bawang bombay daun bawang garam secukupnya kaldu jamur kecap asin Selamat mencoba dan "happy cooking" #nasigoreng #resepnasigoreng #nasigorengchinesefood #resepnasigorengcina #chinesefood

Nasi Goreng Cina Simple Dan Sedap

12306
240
47
00:11:19
27.01.2022

#NasiGorengCina #CNY2022 #GongXiFaChai #GongXiGongXi kali ni buat nasi goreng cina style masak apa kita sempena chinese new year 2022 menu ni doktor sopd hospital sg buloh order so saya masuk ni bahagian pertama dahulu lain part saya masuk kemudian ye selamat mencuba ye semua buat sahabat² kaum tionghua selamat menyambut chinese new year 2022 gong xi fa chai 🤝 tq pada yang tonton sehingga habis tq kerna tidak skip iklan tq pada pasukan asik

Nasi Goreng Cina Simple & Sedap #shorts

12794
355
5
00:01:00
23.10.2021

#shorts

RESEP RAHASIA NIKMAT NASI GORENG CHINESE/HONGKONG || MASAK NASGOR CHINESE 90 PORSI

569682
11665
1029
00:10:14
17.09.2019

RESEP RAHASIA NIKMAT NASI GORENG CHINESE/HONGKONG || MASAK NASGOR CHINESE 90 PORSI KONDIMEN NASGOR CHINESE/HONGKONG = KACANG POLONG WORTEL POTONG DADU AYAM UDANG PENYEDAP CHICKEN POWDER SAOS EBI KECAP RAJARASA KECAP IKAN BAHAN BUMBU BOTOL YANG HARUS DI MILIKI UNTUK ANEKA MASAKAN CHINESE & MASAKAN UMUM. BISA DI DAPATKAN HANYA DI SATU TOKO, DI DAPUR " Chef Supri " 🤍 BELANJA KEBUTUHAN DAPUR PERCAYAKAN PADA KAMI,KARENA KAMI LEBIH TAU BERDASARKAN PENGALAMAN ( bila barang yang di perlukan tidak ada bisa chat admin kami agar bisa kami carikan ) 1. SAUS TIRAM PANDA : UNTUK ANEKA OLAHAN SAYUR, BAKMI GORENG,BIHUN GORENG,KWITIAW GORENG,MARINASI AYAM & SAUS 2. KECAP HITAM/MUSHROOM SAUCE/KECAP JAMUR : UNTUK PEMBUATAN SAUS TIRAM, INGGRIS, SAUS TERIYAKI DLL 3. KECAP RAJARASA : UNTUK MASAK NASGOR, BIHUN, KWITIAW & BAKMI GORENG/KUAH 4. KECAP IKAN : UNTUK SEMUA MASAKAN SUP, CAH & GORENG 5. MINYAK WIJEN : UNTUK SEMUA MASAKAN, SUP ,CAH & GORENG 6. CHICKEN POWDER (kaldu bubuk rasa ayam) : UNTUK SEMUA MASAKAN 7. ARAK MASAK : UNTUK ANEKA CAH & SUP 8. PAYA : UNTUK PENGEMPUK DAGING LINK RESEP BUMBU NASI GORENG SERBAGUNA ( SAOS EBI) 🤍 LINK CARA MASAK BERAS AGAR BISA JADI NASI PERAK/PERO UNTUK NASI GORENG 🤍 MAU CARI ALAT DAPUR STANDAR DEPOT, RESTAURANT, HOTEL / CATERING ( MURAH KOK..) WAJAN ALUMINIUM BESAR YANG SAYA PAKAI 🤍 Sotel & IRUS STAINLESS YANG SAYA PAKAI 🤍 🤍 WAJAN BAJA BESAR ANTI LENGKET YANG SAYA PAKAI 🤍 🤍 For Endorsement/Business Inquiries : chefsuprikreatif🤍 gmail.com Thanks atas kunjungannya. Yang belum Subscribe.... Silahkan like, share, coment, Subscribe & 🔔 nya di nyalakan ya.. biar bisa tahu Vidio resep terbaru dari saya & saya akan berikan tutorial Request dari kalian di lain waktu. Salam kenal dari saya semoga selalu dalam lindungan Nya, sehat & sukses selalu 🙏 NASI GORENG NASI GORENG CHINESE RESEP NASI GORENG CHINESE NASI GORENG HONGKONG RESEP NASI GORENG HONGKONG #nasi goreng#resep nasi goreng Chinese#resep nasi goreng Hongkong AYO KE MUTIARA RESTO SURABAYA Musik NCS

Resepi NASI GORENG CINA CAKPUAKK

2968
85
15
00:08:10
05.10.2022

Lokasi kedai abe wea di sempadan Kota Bharu & Bachok.. boleh waze je "SELERA DUSUN DURIAN" Nama kedai abe wea SELERA DUSUN DURIAN. korang yang mana berminat dengan pisau macam abe wea pakai ni boleh tekan link di bawah 👇👇👇 🤍 Harga pisau RM50 FREE POS 🚛🚚 #haamarihh #acakpuakk

NASI GORENG CINA TERLAJAK MUDAH

33877
92
00:08:01
07.04.2021

Bahan bahannya 1 mangkuk nasi (2 orang makan) 3 biji telur sayur campur 1 sb sos tiram perasa garam gula dan maggi cukup rasa. bawang putih bawang holland cara masak : Panas kan minyak gorenf telur hingga masak, angkat dan ketepikan dulu. Tumis bawang putih dan bawang holland hingga naik bau dan kekuningan... masukkan sos tiram. garam gula dan maggi cukup rasa. masukkan sayur campur kacau sekejap biar masak.. masukkan nasi... kacau sekejap.. akhir sekali masukkn telur yang telah di goreng.. kacau rata hingga nasi masak dan tidak berketul... siap.. #nasigorengcinamudah #nasigorengcina Music: Last Summer Musician: 🤍iksonmusic

#Resepi Nasi Goreng Cina Simple / #Chinese Fried Rice

10737
358
207
00:05:57
17.03.2021

#Resepi Nasi Goreng Cina Simple / #Chinese Fried Rice #Cara masak Nasi Goreng Cina yang sedap dan simple #nasi goreng #nasi goreng recipe Pakcik tampilkan cara masak yang berbeza untuk nasi goreng cina Bahan-bahannya / Ingredients: - rice for 3 or 4 pax - 3 eggs - 5 or more shallouts (fried with corn oil) - Mix vege (corn/carrot/green peas) - corn oil - 2 tbs soy source - onion stalks - frozen shrimp - salt Cara penyediaan sila tonton video FOLLOW PAKCIK SMY INSTAGRAM - 🤍 FACEBOOK - 🤍

masak nasi goreng cina

1974
38
0
00:00:13
23.01.2023

nasi goreng cina

Resep Nasi Goreng Chinese Food Resep Rumahan Tidak Murahan

49693
448
68
00:09:15
31.07.2019

Resep Nasi Goreng Chinese Food Resep Rumahan Tidak Murahan Kembali dengan olahan nasi, kali ini kita kita masak nasi goreng ala resto Chinese Food! Bisa juga sebagai makanan sehari hari, kawan-kawan dan ibu-ibu tetap bisa masak dengan alat yang sederhana, resep rumahan, tapi tidak murahan Resep Cookingisfun ini sengaja sangat standard dan mudah. Variasikan resep bumbu dan bahan sesuai kreasi dan keinginan kalian di rumah ya. Semoga berkenan dan bermanfaat! Facebook: 🤍 Instagram: 🤍 Cek cara masak yang lain di channel kami: 🤍 Ayam goreng kering: 🤍 Resep chicken drumstick: 🤍 #nasigoreng

NASI GORENG CINA ALA MELAYU | NARA KITCHEN 👩‍🍳

165
8
0
00:00:36
26.06.2022

🌸 BAHAN2 🌸 BAWANG PUTIH BAWANG KISAR CILI PADI FISHCAKE | FISHBALL KACANG BUNCIS | KAROT | KUCAI TELUR NASI KICAP CAIR | TIRAM | MINYAK BIJAN LADA SULAH PERENCAH NASI GORENG CINA

Cara Masak Nasi Goreng Cina #shorts

9554
300
7
00:00:58
24.05.2021

Cara Masak Nasi Goreng Cina #shorts Assalamualaikum, Harini saya akan berkongsi resepi "Cara Masak Nasi Goreng Cina #shorts" Bahan-bahan untuk membuat "Cara Masak Nasi Goreng Cina #shorts" - Nasi Putih - Perencah nasi goreng - bawang merah - bawang putih - ayam potongan dadu Saya harap resepi "Cara Masak Nasi Goreng Cina #shorts" dapat membantu korang buat resepi ni Selamat mencuba resepi "Cara Masak Nasi Goreng Cina #shorts" Resepi "Cara Masak Nasi Goreng Cina #shorts" sangat mudah nak buat Orang bujang pun boleh buat resepi "Cara Masak Nasi Goreng Cina #shorts" ni Silakan Like,Komen,dan Subscribe #caramasaknasigorengcina #nasigorengcina #caranakbuatnasigorengcina -~-~~-~~~-~~-~- Please watch: "Dalgona Squid Game #shorts" 🤍 -~-~~-~~~-~~-~-

Nasi Goreng Cina

53948
529
28
00:01:05
20.12.2016

Nak masak pun senang, nak makan pun SEDAP! RESIPI PENUH: 🤍 Jangan lupa subscribe untuk lebih banyak video menarik seperti ini! Bahan-bahan: - 2 cawan nasi putih - 4 ulas bawang putih - 1/2 biji bawang merah - Ayam - Udang - 2 biji telur - Sayur campur - Garam - Lada putih - Minyak bijan Cara-cara: 1. Panaskan minyak bijan. 2. Tumis bawang putih dan bawang merah. 3. Masukkan ayam dan tumis hingga masak. 4. Masukkan udang dan tumis hingga masak. 5. Masukkan sayur campur; gaul. 6. Masukkan garam dan lada putih; gaul. 7. Masukkan telur, dan biarkan masak. 8. Masukkan nasi dan gaul hingga sebati. 9. Hidang! Muzik: Scott Joplin - The Entertainer Kru: Julie Mokhtar, Chris Yong, Maxine Desiree Goh Inginkan banyak lagi resipi seperti ini? Like kami di Facebook: 🤍 Ikuti kami di Twitter: 🤍

RESEP NASI GORENG CHINESE

331804
2419
84
00:02:03
12.02.2018

Resep nasi goreng chinese Bahan-bahan: Nasi Daun bawang Bawang putih cincang Telur Sosis ayam Cake ikan Udang (bisa pake dada ayam) Wortel (bisa ditambah buncis) Garam Lada bubuk Penyedap Kecap asin Minyak wijen Minyak sayur

Resepi nasi goreng cina special.. nantikan video akan datang 😍

204
14
12
00:00:16
07.12.2021

Nasi goreng cina special 👍😋 cara-cara membuat nasi goreng cina chinese fried rice

Nasi Goreng Cina Original / Malaysian Chinese Fried Rice / 马来西亚炒饭

21440
287
24
00:09:16
08.07.2020

Nasi Goreng Cina Original / Malaysian Chinese Fried Rice / 马来西亚炒饭 Biasa kalau kita ada lebihan nasi kat rumah, sama ada dibuang, atau diberi kucing. Bazir kalau dibiar sampai jadi tapai dan akhirnya masuk tong sampah. Nasi lebihan tu jangan dibuang. Boleh simpan dalam peti sejuk, esok buat nasi goreng. Nasi goreng paling senang yang semua kena tau ialah nasi goreng cina. Bahan utama dia nasi, telur dgn sayur sejuk beku ja. Tapi bahan rahsia utama dalam masakan nasi goreng cina original ni ialah lap cheong (sosej cina). Dalam rumah orang cina, lap cheong ni benda yang memang ada dalam peti sejuk. Bagi kita yang dah cari tapi tak jumpa, jangan risau. Kita boleh gantikan dengan tongmo (soses kemboja). Lain bentuk dan saiz, tapi hampir mirip rasanya. Rahsia kedua pula ialah nasi. Beras yang chef restaurant cina paling suka pakai ialah beras jasmin. Bukan beras jenama jasmin, tapi beras jasmin. Beras jenis panjang tapi tidak sepanjang beras berasmati. Kemudian nasi ni haruslah dibiar sejuk. Kalau nak cepat, masuk dalam freezer selama 20 minit. Atau nasi kita biarkan semalaman selama 6 jam. Itu saja rahsianya. Yang lain lain tu, kita tambahkan bahan bahan yang banyak rasa umami. Yang tu boleh rujuk post saya yang lepas. Selamat mencuba 😋 🥢Jemput like page & subscribe channel youtube kami: Facebook: Li Yow & Siti 🤍

Nasi goreng cina + Nasi goreng paprik masak masa 4 minit siap || Rizal tomyam

3003
61
11
00:05:01
07.01.2023

assalamualaikum semua jumpa lagi di Chanel Rizal tomyam hari ini saya nak Share resepi nasi goreng cina+nasi goreng paprik masak 4 minit siap terima kasih kepada semua yang menonton video ini jangan lupa suscriber like komen and Share #rizaltomyam #nasigorengcinanasigorengpapprik

Nasi Goreng Cina

996
29
2
00:03:03
12.12.2022

resepi masak nasi goreng Cina pedas by kak nur@tip nasi goreng yg sedap

26395
713
133
00:10:29
15.01.2022

nasi goreng Cina satu menu yg kerap di mintak oleh org ketika berada di restoran ianya satu menu mudah tp sgt sedap Kak nur jugak Kongsi tip agar nasi goreng yg Sgt sedap Mari Cuba kawan2 bahan2 nya ................. 1 mangkuk nasi 10 ekor udang 1/2 dada ayam ( dipotong kecil2 3 batang sayur kacang panjang ( dipotong kecil2 1 batang carrots ( dipotong dadu 5 ulas bawang putih 5 biji cili api merah 1 biji cili merah besar 3 sb sos ikan/ kicap masin 4 biji telur 1 sk Lada sulah 1 sb minyak bijan garam secukupnya perasa secukupnya

Назад
Что ищут прямо сейчас на
nasi goreng cina қория bayavik kinolar mark angel series 最後の質問 darrem буба готовит como jogar de adc 英会話 耕起 el chaco giménez LIP вести22 運動靴 asila diniya 风景 цвета на французском Remove Mi iCloud Morad avisado Robin Schulz