Kencing manis

Kencing manis смотреть последние обновления за сегодня на .

Kencing Manis

133699
2627
197
00:03:54
14.03.2019

Kalau korang ada simptom-simptom ni, pergi klinik check ada diabetes tak. 🤍 #sitiawe #kesihatan

Macam Mana Kencing Manis Boleh Terjadi?

68820
2344
259
00:03:30
06.05.2021

Serius la orang dulu rasa kencing dengan lidah? Atok Bear Grylls ke apa? 🤍 #drs_farah #kesihatan

Bacaan Gula Kencing Manis & Bacaan Normal | Doctor Sani |

15596
376
36
00:05:07
08.07.2022

Boleh dapatkan glucometer Sinocare di sini 🤍 Kencing manis adalah satu penyakit kronik di Malaysia dan sehingga kini dianggarkan hampir 4 juta rakyat dikenal pasti menghidap penyakit ni. Punca utama kerosakkan buah pinggang di Msia adalah disebabkan oleh komplikasi kencing manis dan bukan itu saja, pesakit ni berisiko tinggi utk terkena serangan jantung. Sebelum ni mungkin kita ingt penyakit kencing manis ni berkait rapat dgn org yg lebih berumur, tetapi sbenarnya Semakin ramai org muda mula menghidap penyakit kencing manis ni. Disebebabkan majority pesakit tidak mengalami apa2 gejala pada peringkat awal, saringan kencing manis sgt digalakkan. Sekiranya anda mempunyai soalan, sila tinggalkan di ruang comment atau DM terus - Follow me on social media: INSTAGRAM- 🤍 FACEBOOK -🤍 #BACAANGULAKENCINGMANIS #BACAANNORMAL #GULATINGGI #GULAKENICNGMANIS

5 Makanan Terbaik Untuk Kencing Manis | Doctor Sani |

195721
3276
100
00:05:13
16.09.2021

5 Makanan Terbaik untuk Kencing Manis | Doctor Sani | Assalamualaikum whats cracking guys back with another video. Dalam video harini kita nak tengok 5 makanan yang terbaik untuk kencing manis dan jugak untuk orang yang nak kurangkan risiko utk dpt penyakit diabetes ni. Ok guys diet atau pun nutrition yang baik bukan saja boleh mengawal gula dalam org yg dah ada kencing manis tetapi dgn diet yg baik kita mampu mengelakkan penyakit ni in the first place. Dan bila kita cakap pasal diet kita akan tengok dalam bentuk category makanan seperti carbohydrates, proteins dan fats. Diet yang balance dan disarankan adalah 45-60% dtg daripada carbs yg sihat, 15-20% dtg dari protein, dan 25-35% dtg dari lemak sihat. Jadi dalam video ni kita nak tengok apakah makanan yg sihat utk setiap category ni. Sekiranya anda mempunyai soalan, sila tinggalkan di ruang comment atau DM terus - Follow me on social media: INSTAGRAM- 🤍 FACEBOOK -🤍 #KENCINGMANIS #DIETSIHAT #GULA #MAKANANSIHAT

Kencing Manis | 5 Tanda Awal Anda Perlu Tahu | Doctor Sani |

459057
8391
319
00:07:14
04.08.2021

5 Tanda Awal Kencing Manis | Doctor Sani | assalamualaikum whats cracking guys back with another video. Dalam video harini kita nak tengok 5 tanda awal kencing manis yang ramai orang terlepas pandang sebab dia ingat benda ni normal dan kita akan tengok jugak complications kencing manis sekiranya tidak di kawal. Di Malaysia mengikut satu survey yg dibuat pada 2019, seramai 2 juta rakyat Msia menghidap penyakit kencing manis. Dan untuk yg undiagnosed lebih kurang 1.8 juta. Daripada 1.8 juta ni 42% range umur 18-39 and another 40% 40-59 tahun. Jadi kencing manis ni bukan something yg asing dah bagi kita jadi kita perlu ambik berat sikit dan tahu gejala2 kencing manis. Sebelum kita tengok gejala kita fahami sikit apa yg dimaksudkan dengan kencing manis. Sekiranya anda mempunyai soalan, sila tinggalkan di ruang comment atau DM terus - Follow me on social media: INSTAGRAM- 🤍 FACEBOOK -🤍 #KENCINGMANIS #GULA #OBESITY #CHOLESTROL #KESIHATAN

Testimoni isepress & Icell.Sengsara Akibat Kencing Manis Saraf.Utk info lanjut hubungi:0135379250

2
0
0
00:01:51
31.01.2023

Titisan Ajaib isepress dan icell KANDUNGAN UTAMA DI DALAM iSepress ADALAH : ✔️ Air Zam-Zam ✔️ Al Manna ✔️ Amber Pine Cypress ✔️ Safron ✔️ Garam Kristal Hunza ✔️ Daun Pine Cypress Menyelesaikan penyakit: ✅ Masalah Saraf & Sakit Sendi ✅ Migrain & Stress ✅ Kebas, lenguh kaki & Tangan ✅ Angin Dalam Badan, Gastrik & Sakit Perut ✅ Lebihan Asid Dalam Badan, Gout, Strok ✅ Kencing Manis ✅ Darah Tinggi & Kolesterol ✅Gatal-gatal & masalah Kulit, Ekzema ✅ Kanser ✅ Resdung & Jerawat ✅ Batu Karang ✅ Asma & Lelah, Batuk, ✅ Sembelit, Buasir ✅ Pelbagai penyakit kronik ICELL Kehebatan Stem Cell yg Allah jadikan dalam diri manusia adalah tali pusat,uri dan tulang sum-sum. Produk REA icell yg berasal dari Apple Ajaib Switzealand yg hampir 80% sama dgn stem cell manusia. iCELL merupakan minuman kesihatan yang berasaskan Apple Stem Cell yang terbukti amat berkesan menambah dan meransang pertumbuhan sel-sel baru. KANDUNGAN: 1. Apple Stem Cell 2. Ekstrak Oren 3. Ekstrak Sarang Walit 4. Garam Bukit 5. Habbatus Sauda. FUNGSI DAN KHASIAT ICELL ✅ Memperbaiki sel badan ✅ Menjana semula sel - sel yang telah mati ✅ Mempunyai anti-oksidan yg tinggi utk mengatasi masalah penuaan ✅ Mempunyai kandungan vitamin C yg tinggi ✅ Mengandungi phytonutrient yg boleh melambatkan pengoksidaan kolestrol yg tidak baik iaitu satu proses yg berperanan dlm pertumbuhan jantung ✅ Memulihkan sistem kardiovaskular , risiko penyakit jantung , strok , dan kolestrol tinggi , mengawal diabetes , meningkat sistem imunisasi badan serta melegakan sakit sendi. UTK info hubungi 0135379250

KENCING MANIS!!??? Tanda Awal Diabetes & Kencing manis serta pencegahan.

33858
532
61
00:08:06
17.01.2020

Pengkongsian umum berkaitan diabetes atau di kenali kencing manis.. semoga bermanfaat. Jangan lupa tinggalkan komen, like , share & subscribe youtube chanel ini.

Diet untuk Pesakit Kencing Manis

90925
1427
128
00:03:13
06.03.2020

Dan seperti mana lampu isyarat di jalan, kalau anda langgar, anda akan menemui kecelakaan. 🤍 #_mariaulfah_ #kesihatan

Adakah stroke berpunca dari kencing manis ?

2486
101
2
00:00:47
10.12.2022

Jangan lupa follow like dan share. #DrOnnAkbarAliSharing #pakarjantung #trending #medicaltiktok #fyp #foryoupage #education #tiktokguru #medicaltips #darahtinggi #bloodpressure #stroke #diabetes #kencingmanis #strok #Malaysia

HATI HATI MASIH MUDA UDAH KENCING MANIS - TANYAKAN DOKTER

248023
1550
89
00:15:44
04.10.2021

Anda tau penyakit kencing manis? penyakit ini bisa dialami oleh siapapun, kalau dulu lebih mengarah ke orang usia 50th keatas dengan faktor risiko keturunan diabetes dan life style kurang sehat, sekarang ini trend berubah, lebih sering ditemukan masih usia muda 30th an mengalami diabetes. jangan sampai Anda atau kerabat mengalami hal ini. ngomong soal diabetes atau kencing manis ternyata ada juga lho beberapa jenis tumbuhan dan buah alami yang bisa dimanfaatkan untuk menurunkan gejala diabetes, apa aja ya makanan tersebut? INFORMASI TENTANG GLUCOTHIB Yt: Glucothib_official Link: 🤍 Ig: Glucothib_official Link: 🤍 Web: 🤍

Luka Kaki Kencing Manis | 5 Cara Elak Kaki Dipotong | Doctor Sani |

10343
219
5
00:05:51
15.05.2022

Pesakit kencing manis mempunyai risiko yg sangat tinggi untuk terkena luka di kaki yg dikenali sebagai diabetic foot ulcer dan ulcer ni merupakan punca utama kaki pesakit kencing manis ni perlu di potong. Mengikut satu kajian di Malaysia, kira2 15% pesakit kencing manis akan terkena luka di kaki dalam jangka hayat mereka dan 24% daripada luka pesakit ni mengakibatkan kaki mereka dipotong. Ni adalah disebabkan oleh luka pada kaki org kencing manis yang lambat sembuh & disebabkan oleh jangkitan kuman yg serious. Amputation atau pemotongan kaki pesakit bukan sahaja menjejaskan kehidupan pesakit dari segi mental dan fizikal malah ia juga memberikan bebanan economic kepada negara di mana rawatan antibiotics, dressing luka dan juga pembedahan menelan kos yg tinggi. Sekiranya anda mempunyai soalan, sila tinggalkan di ruang comment atau DM terus - Follow me on social media: INSTAGRAM- 🤍 FACEBOOK -🤍 #KENCINGMANIS #POTONGKAKI #GULATINGGI

AWAS! Tanda-tanda Kencing Manis. Gejala / Simptom Kencing Manis di Peringkat Awal

598311
10925
523
00:03:54
30.06.2021

Assalamualaikum w.b.t Pada video kali ini, kita akan lihat beberapa tanda atau gejala kencing manis. Kencing Manis ada 2 Jenis - Jenis 1 (Diabetes Type 1) - Jenis 2 (Diabetes Type 2) Penjelasan ringkas ada dinyatakan di dalam video. Antara tanda-tanda kencing manis yang mungkin dikesan di peringkat awal penyakit adalah : - Polyuria (banyak dan kerap buang air kencing) - Polydipsia (haus / dahaga dan ambil air dengan banyak) - Polyphagia (sentiasa lapar) - Cepat penat dan letih - Rasa kebas di hujung sarfa telapak tangan dan kaki - Rabun – akibat diabetic retinopathy - Luka lambat sembuh - Mudah terkena jangkitan kuman Timestamp : 0:00 Intro dan Kencing Manis (Jenis 1 dan Jenis 2) Tanda-tanda Kencing Manis 1:02 3 P : Polyuria, Polydipsia, Polyphagia 2:21 Tanda-tanda lain 3:26 Penutup dan Saringan Kencing Manis di Klinik Kesihatan Semoga bermanfaat. Terima kasih menonton. #kencingmanis #tandakencingmanis #gejalakencingmanis #simptomkencingmanis

Gejala diabetes atau kencing manis

11081
143
4
00:00:31
20.06.2022

Eduhasna TV adalah channel edukasi kesehatan, dikemas ringkas menyapa anda disela rutinitas. Tak butuh banyak waktu untuk menambah ilmu. Beritahu keluarga dan teman anda jika video ini bermanfaat. Tanyakan masalah kesehatan anda di kolom komentar, dokter kami akan membantu. Yuk subscribe agar tahu video terbaru dari kami. Cabang RS / Klinik Jantung Hasna Medika: Cirebon – Kedawung – Indramayu – Kuningan – Majalengka – Malang – Subang Info & pendaftaran (WA): 🤍 Kunjungi: 🤍 Kerja sama: marketing🤍hasnamedika.com Instagram: 🤍 Facebook: 🤍 Tiktok: 🤍 Twitter: 🤍

Betul ke kalau mak bapak ada kencing manis, anak pun kena sekali?

11047
433
6
00:00:54
17.10.2022

Jangan lupa follow like dan share. #DrOnnAkbarAliSharing #pakarjantung #trending #medicaltiktok #fyp #foryoupage #education #tiktokguru #medicaltips #diabetes #kencingmanis #bodyweight #exercise #risk #diabetic

Dexcom Site Change with Boba Buddies Tape #expressionmed #dexcom #cgm #t1diabetes #diabeticwarrior

14997
298
9
00:00:21
31.01.2023

Change your Dexcom with Lillian using this cute Boba Buddies tape from ExpressionMed! #diabetes #expressionmed #dexcomg6

Ulat membiak dalam kaki akibat kencing manis

79475
179
52
00:00:52
22.10.2019

Terdapat sekurang-kurangnya 50 hingga 80 ekor ulat ditemui dalam kaki seorang lelaki yang mengidap kencing manis. Itulah pengalaman ngeri dilalui seorang doktor ketika merawat pesakit terbabit di sebuah klinik kesihatan di Sungai Buloh, baru-baru ini. Pesakit lelaki berusia 46 tahun itu dikatakan mengidap kencing manis pada usia 20-an namun disebabkan tabiatnya tidak menjaga pemakanan selain tidak mahu berjumpa doktor menyebabkan penyakit itu merebak. - #HMETRO #METROTV Please visit our website for more news 🤍 Please like 🤍 Please follow 🤍 And also our 🤍

Bacaan kencing manis saya 5 ke, 15 ke, 25 ke, saya masih OKAY & FIT! 👌

686
23
3
00:01:42
12.10.2022

Jangan lupa follow like dan share. #DrOnnAkbarAliSharing #pakarjantung #trending #medicaltiktok #fyp #foryoupage #education #tiktokguru #medicaltips #diabetes #kencingmanis #heartattack #stroke #bacaankencingmanis #seranganjantung

Ini yang Insulin Buat kepada Pesakit Kencing Manis

33906
356
22
00:03:54
13.12.2022

Siapa yang ada parents kencing manis tu boleh tengok video ni. Kawal kadar gula dekat rumah je 🤍 #najwasafian #kesihatan

Memahami Kencing Manis Jenis 2 | Program Kawal Kencing Manis

1228
17
1
00:02:54
22.09.2021

𝐌𝐞𝐦𝐚𝐡𝐚𝐦𝐢 𝐊𝐞𝐧𝐜𝐢𝐧𝐠 𝐌𝐚𝐧𝐢𝐬 𝐉𝐞𝐧𝐢𝐬 𝟐 Hampir 90% rakyat Malaysia mengalami kencing manis jenis ini. Info lanjut di 🤍kawalkencingmanis.com #KawalKencingManis #SiriDiabetes #DiabetesGuru

Benarkah Madu Dapat Menyebabkan Kencing Manis dan Diabetes? #Shorts

568
7
1
00:00:22
20.08.2021

#madu #bahayamadu #infonkesehatan #halodoc Website - 🤍 Aplikasi Halodoc: Chat Dokter, Appointment & Beli Obat Google Play & iOS App Store - 🤍 Social Media Facebook - 🤍 Instagram - 🤍 Twitter - 🤍

3 Minit Sahaja Pemeriksaan Kaki Penghidap Kencing Manis

5307
205
4
00:05:14
07.08.2022

Assalamualaikum wbt. Bertemu lagi dalam video perkongsian kali ini. Hari ini saya akan kupas lagi sekali berkenaan penyakit kencing manis, tapi yang ini berbeza sedikit, kali ini saya akan kongsikan berkenaan penjagaan dan pemeriksaan kaki kendiri di rumah. Tak perlu lama, hanya 3-5 minit sudah memadai. Terdapat beberapa kesan dan komplikasi dari kencing manis. Antaranya ia boleh memberikan kesan kepada : buah pinggang, mata, salur darah dan juga saraf. Dan kaki adalah merupakan bahagian yang terlibat sama di mana ia boleh mengakibatkan keadaan yang dipanggil ‘Diabetic Foot’ untuk terjadi. Oleh itu, sebagai langkah pengesanan awal, sangat disarankan bagi penghidap kencing manis, untuk memeriksa sendiri keadaan kaki di rumah bagi mencegah daripada berlakunya komplikasi ini. Timestamp : 0:00 Intro 0:27 Komplikasi kencing manis/ Diabetic foot Cara memeriksa sendiri keadaan kaki di rumah 1:43 Tengok 2:37 Sentuh 3:01 Basuh 3:45 Perlindungan Kaki 4:33 Peringatan Semoga bermanfaat. Sekian, terima kasih. #kakikencingmanis #diabeticfoot #kakibernanah

Diet Untuk Kencing Manis

188
2
1
00:04:11
11.11.2022

Apakah makanan yang terbaik untuk orang yang ada kencing manis dan juga untuk orang-orang yang ingin mengurangkan risiko menghidap kencing manis? Diet atau nutrisi yang baik bukan sahaja dapat kawal gula dalam darah buat orang yang ada kencing manis tetapi ia juga dapat mengelakkan kita daripada menghidap kencing manis Punca kencing manis adalah genetik dan gaya hidup yg tidak sihat (lifestyle changer) Makanan yg sihat terbahagi kepada karbohidrat,protein,dan lemak. Diet yg sihat dan seimbang terbahagi kepada 45-65% karbohidrat,15-35% protein,25-35% dari lemak yg sihat. makanan terbaik untuk penghidap kencing manis adalah -wholegrains (brown rice,oat,barli,Quinoa) -ikan-ikan berlemak (sardin,salmon) -minyak zaitun -sayur-sayur hijau atau ulam-ulaman #kencingmanis #protein #karbonhidrat

This FAT LOSS diet Kills your TESTOSTERONE #shorts

4220
420
11
00:00:52
01.02.2023

Low fat diets have been a popular weight loss strategy for decades, and many people believe that reducing fat intake can help lower the risk of heart disease, diabetes, and other health problems. However, some research suggests that low fat diets may have negative effects on hormones, including testosterone, a key hormone for muscle growth, bone density, and overall health in men. Testosterone is produced in the testicles and regulates many important functions in the body. Low testosterone levels can lead to decreased energy levels, low libido, and muscle loss. Some studies have found that low fat diets can lead to decreased testosterone levels, while others have shown no significant effect. One study published in the American Journal of Clinical Nutrition found that men who consumed a low fat diet for 16 weeks experienced a significant decrease in testosterone levels compared to those who ate a high fat diet. However, the decrease was not observed in all participants, and further research is needed to determine the effects of low fat diets on testosterone in a larger population. Another study published in the Journal of Endocrinology and Metabolism found that low fat diets had no significant effect on testosterone levels in healthy men. The study participants were given a low fat diet for 12 weeks and their testosterone levels were monitored. No significant changes were observed in testosterone levels, suggesting that low fat diets do not have a significant impact on testosterone in healthy men. It is important to note that some factors, such as age, stress, and health status, can also affect testosterone levels, and these factors may play a role in the results of these studies. In conclusion, the evidence on the effects of low fat diets on testosterone is mixed, and more research is needed to determine the long-term impact of low fat diets on this important hormone. However, it is important to maintain a balanced diet that includes a variety of nutrients to support overall health and well-being, rather than focusing solely on reducing fat intake. If you are concerned about your testosterone levels or are experiencing symptoms of low testosterone, it is best to speak with a healthcare provider for a proper evaluation and treatment plan.

CIRI CIRI KAMU TERKENA DIABETES MELITUS ATAU KENCING MANIS - DOKTER SADDAM ISMAIL

32605
806
71
00:11:12
01.04.2021

Informasi Selengkapnya Tonton Video Sampai Habis Follow IG 🤍 Terima Kasih

Dokter 24 - Kencing Manis, Kencingnya Rasa Manis??

549
24
2
00:03:08
30.01.2023

Dokter 24 - Kencing Manis, Kencingnya Rasa Manis?? Bener nggak sih orang yg kencing manis tuh rasa kencingnya manis?? Wowww yuk kita dengerin penjelasan dari dr Silvi! = SUBSCRIBE : 🤍 WEBSITE: 🤍 INSTAGRAM: 🤍 FACEBOOK: 🤍 LINE: 🤍 = K24KLIK ONLINE PHARMACY: WEBSITE: 🤍 INSTAGRAM: 🤍 FACEBOOK: 🤍 Download App: 🤍 = Tim Kreatif : Producer : Burhan Bariton 🤍burhanbaritonnew Scriptwriter : Gilang Wening Pertiwi 🤍gigingpertiwi | Mutia Silviani Aflakhah 🤍mutiaslvn Editor: Fauzi Fathurrahman 🤍fauzifath_

Cara Untuk Hilangkan Kencing Manis !

45828
1920
57
00:00:41
11.11.2022

SUBSCRIBE THIS CHANNEL! FOLLOW THIS MALAY BONE SETTER Tiktok : 🤍 Instagram : 🤍 Facebook : 🤍 Youtube : 🤍 Business/Endorse: Email: maygroupadjust🤍gmail.com CONTACT : Master Aleyh Yusof ( Kelantan ) 🤍 🤍 Master Aleyh Yusof ( Bangi ) 🤍 Master Aleyh Yusof ( Ayer Keroh , Melaka ) 🤍

Wanita Ada Kencing Manis Selamat Tak Mengandung?

6887
207
42
00:04:04
25.08.2021

Test kencing nak tengok mengandung ke tak, tau-tau kencing manis. Boleh dapatkan alat kesihatan bagi mengukur kencing manis di sini 🤍 #drs_farah #kesihatan

Gula Darah Tinggi, Waspadai Neuropati | Sehat Yuk Eps. 23

6840
86
0
00:00:58
15.12.2022

Tonton video lainnya di 🤍 KOMPAS.com - Neuropati adalah kerusakan pada sel saraf periferi atau tepi pada manusia yang mengakibatkan masalah, seperti gangguan motorik, mati rasa, dan aktivitas tidak wajar pada indera perasa lainnya. Menurut data, satu dari dua penyandang diabetes menderita neuropati. Selain diabetes, kerusakan saraf juga bisa disebabkan oleh berbagai hal, salah satunya adalah gaya hidup tak sehat seperti sedentary lifestyle. Lalu apa saja gejala kerusakan saraf pada penderita diabetes? Dan bagaimana cara mencegahnya? Simak selengkapnya pembahasan mengenai kerusakan saraf pada penderita diabetes bersama 🤍roypanusunan selaku Dokter Spesialis Penyakit Dalam di Sehat Yuk Eps.23 di Youtube Kompas.com! bit.ly/SehatYukEps23 #Neuropati #kerusakansaraf #KerusakanSarafMotorik #KerusakanSarafSensorik #Diabetes #DiabetesMelitus #Kesemutan #GejalaKerusakanSaraf #PenyebabKerusakanSaraf #NyeriSaraf #SarafRusak #SehatYuk #kompashealth #Kompascom #JernihMelihatDunia #short #shorts

Tanda-tanda Diabetes Jenis 2 | Program Kawal Kencing Manis

5608
32
2
00:02:35
05.10.2021

𝐓𝐚𝐧𝐝𝐚-𝐭𝐚𝐧𝐝𝐚 𝐃𝐢𝐚𝐛𝐞𝐭𝐞𝐬 𝐉𝐞𝐧𝐢𝐬 𝟐 Sila ambil tahu. Ada tiga tanda awal Diabetes Jenis 2 yang perlu diawasi. Tanda awal ini penting untuk diketahui untuk mencegah penyakit ini berkembang menjadi semakin parah. Info lanjut di 🤍kawalkencingmanis.com #KawalKencingManis #SiriDiabetes #diabetesguru

Kencing Manis (Maria Ulfah)

16436
474
35
00:03:38
24.02.2020

Biar muka je la manis, kencing jangan. 🤍 #_mariaulfah_ #kesihatan

Kenali Tanda-tanda Mengidap Kencing Manis, Salah Satunya Dehidrasi

355
0
0
00:01:38
15.11.2021

TRIBUN-VIDEO.COM - Cuaca yang panas seringkali membuat kita menjadi dehidrasi. Namun dehidrasi ini jangan disepelekan begitu saja ya Tribunners. Sebab bisa jadi salah satu gejala dari kencing manis. Dikutip dari Tribun Health, Pada umumnya banyak orang yang terlambat mengetahui dirinya mengalami kencing manis. Padahal jika Tribunners sudah mendeteksi gejala dan ciri-ciri kencing manis dengan cepat, maka akan mencegah terjadinya komplikasi yang berbahaya. Namun banyak orang belum mengetahui gejala tersebut. Sehingga penyakit kencing manis ini kerap diabaikan begitu saja. Penyakit kencing manis adalah penyakit gangguan metabolik yang ditandai dengan adanya peningkatan gula darah dalam tubuh dengan gejala penyakit diabetes. Kencing manis dan diabetes ini sama, karena sama-sama adanya kelainan metabolik dengan adanya peningkatan kadar gula darah di dalam tubuh lebih dari 200 untuk kondisi gula darah tidak puasa. Tribunners bisa mengetahui tanda-tanda menderita kencing manis, yaitu: - Adanya peningkatan frekuensi buang air kecil, - Merasa haus dan lapar - adanya penurunan berat badan drastis dlm waktu 1-3 bulan terakhir. (Tribun-Video/ Husna) Artikel ini telah tayang di Tribunhealth.com dengan judul Tak Melulu Karena Dehidrasi, Sering Merasa Haus Ternyata Menjadi Tanda-tanda Mengidap Kencing Manis, 🤍

Saya rasa kencing manis mak dah naik ke mulut😅🤣.. Sorotan sepahtu Reunion live

1842
27
0
00:01:29
12.09.2022

Sorotan.Sepahtu.Reunion.Al.Raya.2022.EP08 untuk yang berminat nk tengok full video boleh follow tutorial di bawah 👇👇 🤍 untuk request video boleh follow tutorial di bawah 👇👇 🤍

肥胖對身體影響有多大?不只心血管、糖尿病、胃食道逆流等等疾病都會纏上你!

255
13
0
00:00:44
01.02.2023

#減重 #肥胖 #三高 #糖尿病 #心血管疾病 #李宜霖

3 MASALAH PESAKIT KENCING MANIS | DIET IDEAS

86
3
2
00:01:17
04.06.2021

Dietitian di Diet Ideas berkongsi 3 masalah utama yang seringkali di hadapi oleh pesakit kencing manis. Jom tengok! Sekiranya anda ingin mendapatkan kaunseling, jangan lupa mesej kami di : Facebook : Diet Ideas 🤍 Instagram : 🤍bydietideas 🤍 #DietIdeas #Dietitian #pakarpemakanan #senaman

Pendidikan kesihatan: Mengawal aras gula bagi pesakit kencing manis

40
1
0
00:15:51
01.11.2022

Kepentingan mengawal aras gula darah bagi pedakit kencing manis. Kenapa? #kencingmanis #diabetesmellitus #kesihatan

المتحكم الرئيسي لمستوي السكر في الدم

9901
692
38
00:00:57
29.01.2023

لا تنسوا اللايك والشير لو عجبتكم الحلقه علشان توصل لاكبر عدد من المرضي ‎رابط الانستجرام ‎‏🤍 ‎‏drkhaledaboelazm/ ‎رابط توك توك ‎‏🤍 ‎رابط تويتر ‎‏🤍 ‎رابط الفيس بوك ‎‏🤍 ‎رابط اليوتيوب ‎‏drkhaledshakeraboelazm ‎‏🤍 رابط التك توك tic totok 🤍 ‎إخلاء المسؤولية ‎ليس المقصود من محتوى الفيديو أن يكون بديلاً عن النصائح الطبية أو التشخيص أو العلاج. احصل دائمًا على مشورة طبيبك أو أي مقدم رعاية صحية مؤهل بشأن أي أسئلة قد تكون لديك بشأن حالة طبية. لا تتجاهل أبدًا النصائح الطبية المهنية أو تتأخر في طلبها بسبب شيء قرأته أو شاهدته. ‎لا تتوقف أبدًا عن تغيير أدويتك أو تغييرها دون استشارة طبيبك ‎#دكتور_خالد_ابوالعزم ‎#السكري ‎#مقاومه_الانسولين ‎‏youtube.com/🤍dr.khaledaboelazm

Diabetes Si Kencing Manis Awas di Semutin, Mitos/Fakta Part 1

388
32
8
00:11:06
18.11.2022

Diabetes Si Kencing Manis Awas di Semutin, Mitos/Fakta Simak penjelasannya bersama dr. Adam Iskandar, Sp.PD Rumah Sakit Umum Hermina Pasteur

14 Hari? Tidak Mustahil Untuk Undur Kencing Manis | Program Kawal Kencing Manis

938
2
0
00:01:39
01.04.2021

"Pengakhiran yang menjanjikan satu kehidupan baru buat kami. Seolah-olah diberi nafas baru sepanjang program!" Nak kawal kencing manis anda seperti En. Khalimy? Daftar di 🤍kawalkencingmanis.com.

Jenis Diabetes Yang Perlu Anda Tahu | Program Kawal Kencing Manis

387
5
1
00:02:22
08.09.2021

𝐉𝐞𝐧𝐢𝐬 𝐃𝐢𝐚𝐛𝐞𝐭𝐞𝐬 𝐘𝐚𝐧𝐠 𝐏𝐞𝐫𝐥𝐮 𝐀𝐧𝐝𝐚 𝐓𝐚𝐡𝐮 Diabetes atau kencing manis boleh berlaku disebabkan oleh paras gula darah melebihi paras normal disebabkan oleh kekurangan insulin atau sel badan tidak peka terhadap hormon ini. Jom kita kenali berapa jenis kencing manis yang utama bersama Nutritionist Nureen. Info lanjut di 🤍kawalkencingmanis.com #KawalKencingManis #SiriDiabetes #DiabetesGuru

Назад
Что ищут прямо сейчас на
kencing manis K1 halacska dal ���������� ���������������� �������������� Оон ксго маньяк camping ramadan видео игра mohan lal Biography �������� ���� ������������ �� ���������������� ���������� olha isso forza horizon 5 duos bulbasaur Rasak Vazhiyoram criador de peixes syahdu rhoma irama prime day deals guriabing avenues khabar live anemo