Kelah liar

Kelah liar смотреть последние обновления за сегодня на .

Spesies ikan kelah di Malaysia

16097
449
52
00:08:21
13.06.2022

Maklumat tentang ikan kelah yang wujud di Malaysia. Kelah juga turut digelar sebagai raja sungai. Nak tahu lebih lanjut tentang kelah? Jom tonton. Spesies yang ada di dalam video ini: Tor tambra (kelah/empurau/dewa) Tor douronensis (kelah semah) Jangan lupa subscribe dan share. 👍🏼

Casting KELAH Sungai Sepia, Terjumpa Sekawan Gajah Liar - #CasterDiary#129

73080
1593
353
00:39:40
09.11.2021

🔥SUBSCRIBE🔥 🤍 Follow Caster Diary di Social Media.. Facebook 👉 🤍 Instagram 👉 🤍 Twitter 👉🤍 _ Email Caster Diary ajihnie🤍gmail.com Setup yg digunakan👉🏻 Rod : major craff day 4-8lbs 6' Reel : shimano twinpower 1000fd 2020 Mainline : uts katana 5lbs Leader : xzoga invisible pink 15lb Single Snap : owner all purpose #1 Swivel : ichiban#8 Lure/jig : spoon silau 7gram Species : kelah Untuk tempahan botman hubungi : Abang tokak 0173623804

Yaya's Bermain Air sungai Bersama Ikan Kelah Liar

290
32
0
00:09:53
27.07.2019

Yaya's pengalaman petama mandi air terjun bersama ikan sungai yang jinak dan masuk hutan simpan.

IKAN KELAH LIAR

32
0
0
00:00:16
31.08.2019

Aktiviti Menjala Ikan Kelah Di Lubuk Yang Jauh Dalam Hutan #ikankelah #ikansegar #menjalaikan

Ikan Kelah Liar #shorts

6387
129
44
00:00:14
26.06.2022

Transfer Ikan kelah liar ke kolam buatan

136
0
0
00:01:08
28.11.2012

Cara yg betul utk mengalih tangkapan ikan kelah liar ke dlam air kolam /aquarium dgn cara khusus dan memulihkan ikan kelah yg baru ditangkap ke kolam

Tangkap kelah di hulu sungai / Casting kelah liar.

1070
43
41
00:08:42
30.05.2020

Kekayaan hutan Terengganu menyimpan spesis ikan Kelah atau Raja Sungai, menggamit pemancing dari seluruh Malaysia untuk mencuba nasib di negeri ini. Sentiasa amalkan catch and release bagi ikan yang bersaiz kecil supaya keseimbangan ekosistem sungai terpelihara. Terima kasih kerana menonton. Nyatakan pendapat anda di ruang komen. Semoga segala perkongsian daripada anda memberi manfaat kepada semua. Sampai jumpa lagi di video yang akan datang. Salam & Salute. Khairulkhar Explorer #ExploreYourPassion Fb: 🤍

Kelah Lagi banyak dari Sebarau - Berau - EBSF-part 2

276261
1828
243
00:18:52
12.08.2019

Selak Kelah baru nampak Sebarau

Pertama kali seumur hidup mancing dapat ikan kelah | Guna umpan yang orang buang

66620
883
415
00:17:13
26.01.2022

Alhamdulillah, pertama kali seumur hidup mancing dapat ikan kelah. Resepi umpan tak dapat saya kongsikan kerana saya guna umpan dedak tinggalan orang. Saya pun taktau apa resepinya. Saya ambil dedak dia kepal di spring dan matakail saya bubuh roti. Rezeki kami nak dapat kelah. Lokasi saya mancing ni pun agak sensitif juga untuk dikongsikan - Ada orang serang saya di youtube dan facebook marah orang masuk port dia. Sungai ni dulu dia yang gali pakai cangkul 😂 Apa pun, Semoga anda terhibur. #kelah #mahseer #pancingabangmisai

Strike !!! Ikan Palian @ Ikan Kelah Besar || Rezeki Banjir

1342
87
27
00:11:44
02.07.2020

IKAN PALIAN ||Kelah atau mahseer dari dalam keluarga Cyprinidae merupakan antara spesies ikan bernilai tinggi dan boleh mencapai sehingga ribuan ringgit seekor. Tidak hairanlah jika ia menjadi buruan kaki pancing sama ada untuk dijual atau dijadikan juadah bagi golongan yang mampu menikmati sajian mewah ini Mana tidaknya, seekor ikan kelah liar dijual sebanyak RM250 hingga RM350 sekilogram atau puratanya RM1,000 seekor.

Menjejak ikan Kelah / Ikan Pelian liar..

227
22
18
00:07:39
02.03.2020

Trip menjejak ikan pelian,sebarau,lambungau liar di kampung yg pernah di diami oleh penduduk suata masa dahulu.. sambil melihat keindahan alam .. ciptaanNya.. hujan panas tetap radu.. janji x kumpau hati tetap senang enjoy ...

Anak kelah liar Ganu

18
0
0
00:01:26
09.06.2021

Mendebarkan Strike Ikan Kelah Merah Seberat Hampir 2KG!!! | Ikan Empurau | Umpan Buah Sawit

18447
620
251
00:22:59
20.08.2022

FB - 🤍 #ikanmahal #ikankelah #umpanpower

Taman Negara Kuala Tahan

1940514
35988
2507
00:42:50
05.05.2021

Video ini menceritakan kisah saya ke Taman Negara Kuala Tahan, dimana saya akan naik ke sungai Keniam untuk pancing ikan Kelah. LINK BAJU TARA KUMPOW!! jom kita bantu budak budak Sekolah Kebangsaan Sri Iskandar Pahang klik di sini ► 🤍 Nak Beli Baju DRAVE klik di sini ► 🤍 • Jangan klik ini ► 🤍 • SUBSCRIBE!! ► 🤍 Nak Beli Baju DRAVE klik di sini ► 🤍 List video DRAVE Skool (Cara-cara untuk mula belajar pancing) Cara ikat FG knot dengan shortcut: 🤍 Cara ikat PR knot, lebih mudah dari FG dan kuat: 🤍 Cara ikat snap/klip atau terminal tackle: 🤍 Cara ikat tali ke spool BC atau kekili: 🤍 Cara skipping umpan: 🤍 Cara pancing toman mama: 🤍 Cara pancing toman babon: 🤍 List VLOG pancing toman : 🤍 List VLOG pancing blackbass : 🤍 LIst VLOG pancing mama toman : 🤍 Set pancing saya: Reel : Daiwa Zillion TWS HD (🤍 Rod : DRAVE GRANDMASTER 2 (🤍 Line : DRAVE X4 50lb (🤍 Leader : DRAVE SHOCKLEADER 53lb (🤍 Lure: DRAVE KOREK (🤍 Untuk sebarang pertanyaan secara peribadi, kalau nak DM atau PM, cari saya di • Facebook ► 🤍 • Instagram ► 🤍

Sg Keniam 4h3m | Misi Memburu Kelah #vlog 49 #crankcrewteam #sgkeniam #tamannegara #kelah

27947
296
55
00:33:07
05.04.2022

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera gaiss...Vlog Trip Sg Keniam Taman Negara Jerantut Pahang.Pengalaman merasa sendiri ikan kelah yg harga mmg bangsawan.mmg sedap gila ikan ni.trip 4h3m rasa sekejap ja.Semoga anda semua terhibur dengan vlog ini.. Minta maaf jika ada terkurang atau terlebih.. Sebarang pertanyaan boleh hubungi: 013-9859308 abg lan boatman LIKE + SHARE + SUBSCRIBE #camping #campingmalaysia #pahang #kualatahan #campinglife _ Boleh layan video youtube yang lain di: 🤍 Boleh follow di fb: 🤍 Boleh follow di instagram: 🤍 Boleh follow di tiktok: 🤍

ikan kelah merah liar

54
1
0
00:00:13
03.05.2019

kelah merah liar untuk tempahan 🤍

Jejak Solo KELAH BIRU dan KELENGAS • Paling RARE!! #CD195

25095
922
231
00:25:01
21.01.2023

Tempahan trip sungai endau sila hubungi abang sakai 0195467971 🔥SUBSCRIBE🔥 🤍 Follow Caster Diary di Social Media.. Tiktok 👉 🤍 Facebook 👉 🤍 Instagram 👉 🤍 _ Email Caster Diary ajihnie🤍gmail.com Setup yg digunakan👉🏻 Rod : relix pressimo pe 0.2-0.5 (2-5lbs) 6" Reel : shimano stella 1000fk (2022) Mainline : uts katana 7lbs Leader : xzoga invisible pink 15lb Single Snap : owner all purpose #1 Swivel : ichiban#8

Kelah Ulu Sungai Sat/camping/Taman Negara Pahang

899
59
74
00:12:29
05.09.2022

Kelah Ulu Sungai Sat/Camping/Taman Negara Pahang #kelah #ulusungaisat #camping JERANTUT: Santuari ikan liar di muara Sungai Sat antara tarikan ramai pengunjung sejak gelembung pelancongan dibuka di Taman Negara Kuala Tahan dan perkampungan Melayu pesisir Sungai Tembeling, mukim Hulu Tembeling di sini. Bagi pengunjung yang belum pernah ke situ, bermain dan memegang ikan liar di kawasan santuari tersebut begitu mengujakan malah cukup terhibur khususnya dalam kalangan kanak-kanak. Pengunjung hanya perlu membeli makanan ikan yang disediakan oleh penjaga santuari di situ dan kemudiannya turun ke dalam anak Sungai Sat yang cetek lalu memberikan makanan dan dalam tempoh beberapa saat sahaja banyak ikan liar mula berkerumun berdekatan kaki pengunjung. Ketika ikan liar itu asyik berebut makanan dan bertukar menjadi jinak, pengunjung boleh menangkap dan bermain serta melepaskan semula ke air berasaskan peraturan di kawasan santuari tersebut. #ikankelah #ikantengas

#KELAH IKAN TENGAS ATAU KELAH? SUNGAI SELANGOR SAPA.TANG

3816
108
14
00:00:27
12.08.2021

Ikan kelah atau ikan tengas sungai selangor? hmmm cuba tgk #sungaiselangor #ikan #kelah #tengas #pancing

Koleksi: Kelah dompok

761
44
12
00:00:45
27.10.2022

Tor tambra,atau dikenali sebagai ikan kelah,namun yang ini adalah varian kelah yang unik digelar sebagai kelah dompok. Koleksi ini milik saudara Imad,video penuh di link ini 🤍

BENIH IKAN KELAH MERAH LIAR SUNGAI TEMBAT,TERENGGANU,IKAN LIAR HASIL TANGKAPAN SENDIRI

1505
10
8
00:00:14
09.07.2021

anak kelah liar sg tembat,terengganu stok sangat terhad

ikan kelah mega sungai sepia taman negara pahang malaysia

4650
96
61
00:33:24
26.07.2022

Trip pancing di sungai sepia taman negara pahang 4 hari 3 malam. syukur alhamdubillah masih diberikan rezeki kali ni.ikan kelah kelah sekitar 2 ke 3 kg berjaya dipancing.

Ikan Kelah Sungai Sepia • Casting • Meranduk ft @SeniorCHANNEL - #CasterDiary#151

107223
1952
327
00:25:24
05.03.2022

Hubungi abang tokak 017-3623804 untuk tempahan trip memancing kelah di sungai sepia 🔥SUBSCRIBE🔥 🤍 Follow Caster Diary di Social Media.. Facebook 👉 🤍 Instagram 👉 🤍 Twitter 👉🤍 _ Email Caster Diary ajihnie🤍gmail.com Set up yg digunakan👉 Rod : Evergreen Poseidon The Rocky Huntsman 3-6lbs 8'2 Reel : shimano twinpower 1000fd (model 2020) Mainline : uts katana 7lbs Leader : xzoga invisible pink 20lb Single Snap : owner all purpose #1 Swivel : ichiban#8

IKAN KELAH MAKAN PANCING.

49761
562
19
00:00:16
18.07.2022

kelah tembat liar saiz 2 inci sampai 4 inci

524
7
3
00:00:42
17.02.2022

ikan liar harga mahal kerana perlu berjalan kaki selama 6-7 jam untuk menangkap ikan ini. pandai makan pallet dan jinak ikan liar tak same dengan ikan breed kualiti dan peratusan jadi bara merah amat tinggi.

Gementaran!! KELAH BIRU Saiz Idaman!! #CD196

20280
955
200
00:23:55
27.01.2023

Tempahan trip sungai endau sila hubungi abang sakai 0195467971 Link pembelian inline spinner huzairy work ✅ 🤍 🔥SUBSCRIBE🔥 🤍 Follow Caster Diary di Social Media.. Tiktok 👉 🤍 Facebook 👉 🤍 Instagram 👉 🤍 _ Email Caster Diary ajihnie🤍gmail.com Setup yg digunakan👉🏻 Rod : relix pressimo pe 0.2-0.5 (2-5lbs) 6" Reel : shimano stella 1000fk (2022) Mainline : uts katana 7lbs Leader : xzoga invisible pink 15lb Single Snap : owner all purpose #1 Swivel : ichiban#8

RAJA IKAN SUNGAI IKAN KELAH DAN PELBAGAI SPESIS LIAR DARI SUNGAI AIR TAWAR DALAM AKUARIUM 5KAKI

263
34
38
00:02:57
31.05.2021

#kelahmega #udangmega #airtawar kenangan dulu2...video2 ini diambil skitar tahun 2012/2013 dulu...ketika itu saya mmg minat sangat memelihara pelbagai spesis binatang..saksikan..

memburu kelah waktu malam, catch & cook kenerak asam rong (part II) #vlog38

12077
159
49
00:30:26
07.10.2021

Assalamualaikum wbt gais... masih ingat lg trip aku ke jeram perahu, pahang (vlog #29)... so ini sambungannya part 2 aku malas nk edit sbb xda video memancing pn dalam n i... part 2 ni lebih kpd menjala... menjala ni adalah aktiviti hr terakhir (hr ke 4)... selalunya tekong akan menjala kelah waktu malam di hr terakhir utk peserta bawa pulang ye lah trip mahal2... tinggal anak bini lama2.. nak la juga family kat rmh merasa sikit sorang kelah ni... nak harapkan memancing je, memang x dapat la bawa balik so camtulah ceritanya... selamat menonton gais.. Music in this video : 1) music : Earth - The rhythm of memories I have the right to use this music as background music because it is already in my origanal movie editting software (filmora)

Ikan Kelah Borneo Liar

93
15
32
00:08:24
15.02.2022

Wild Mahseer Kelah Feeding Frenzy-INANAM ANGLER

186
37
7
00:15:27
18.09.2020

Wild Mahseer (Kelah atau Pelian Liar) Feeding Frenzy.. Kelah liar di sungal tagal Luanti, Ranau, Sabah, Malaysia berhampiran dengan kaki Gunung Kinabalu (Mount Kinabalu). _ 30 August 2020 GoPro Hero 8 Black

ikan empurau @ ikan kelah

333
4
0
00:00:16
15.03.2022

bagi makan ikan kelah jinak

Koleksi SR terbaru. Kelah merah sg petang, terengganu. #superred #mahseer #kelah #shorts

38
1
0
00:00:16
09.02.2022

Koleksi kelah SR terbaru. #superred #tor #ikankelah #fishkeeper #mahseer #koleksi #shorts

READY STOCK ANAK KELAH | MERAH BIRU KUNING | MALAYSIA THAILAND INDIA

685
11
15
00:00:52
19.12.2021

Anak ikan kelah untuk dijual. Boleh call wasap nombor dlm video. #tembat #sgloh #salween #putitora

Назад
Что ищут прямо сейчас на
kelah liar 熱炒 shadowfell coron island Mexicali Maroon 5 Resize green screen image imovie Kyrie Irving 루나 Bum bokul pur Green screen Green screen Green screen Green screen Balance CyberLink 狩猎 篠目 joblo movie clips 無視 honor band 6 x mi band 5 一流