Ayam masak kicap

Ayam masak kicap смотреть последние обновления за сегодня на .

AYAM MASAK KICAP CARA SAYA

26341
269
37
00:03:11
02.12.2022

Bahan bahan Ayam Serbuk kunyit Garam Bawang putih Bawang merah Halia Kicap pekat Kicap manis Sos cili Sos tiram Bawang Holland Cili padi Tomato Cara masak Sila rujuk pada video yang disediakan ☺️🌹 #ayamkicap

Ayam Masak Kicap Dan Kentang yang Sedap Menjilat Jari

1844305
23373
547
00:04:44
05.03.2020

Ayam masak kicap bersama kentang, yg mudah, pantas dan yg paling penting…rasanya cukup sedap. Ni lah menu favourite anak-anak Che Nom, terutama sekali bila ada kentang goreng dalam hidangan ni. - //Bahasa Melayu (English) Bahan-bahan tumbuk kasar (Coarsely pound Ingredients): 4 biji bawang merah (4 shallots) 3 ulas bawang putih (3 cloves garlic) 1-2 inci halia (1-2 inch ginger) Bahan-bahan lain: 1/2 ekor ayam (1/2 chicken) sedikit garam (a bit of salt) sedikit serbuk kunyit (turmeric powder) 1 biji tomato (1 tomato) 2 biji kentang (2 potatoes) minyak masak secukupnya (cooking oil) 1-2 sudu besar cili kisar (1-2 tbsp. chilli paste) kicap manis ,anggaran 1/4 cawan ( sweet soy sauce, about 1/4 cup) 2 sudu besar sos tiram (2 tbsp oyster sauce) sedikit air (some plain water) 5 biji cili padi (5 birds eye chili) 1/2 sudu kecil lada sulah (1/2 tsp white pepper) 1 biji bawang Holland (1 red onion) daun bawang (green onion) Instagram: 🤍 Facebook: 🤍 #resepiayam #resepimudah

AYAM MASAK KICAP

1454622
12007
294
00:01:50
13.04.2017

For video recipe in english, please watch it here: 🤍 Resepi: - 8 biji cili api - 1 biji tomato - 1 biji bawang besar - 1 sb sos cili - 4 sb kicap manis - 5/6 ketul ayam - 1 sk garam - 1 sk kunyit serbuk

AYAM MASAK KICAP PALING MUDAH DAN SEDAP

65308
976
47
00:03:05
16.08.2022

Hi semua, jom belajar cara buat ayam masak kicap yang simple tapi sedap! Selamat mencuba. Bahan: Ayam goreng 3 inci halia (dihiris) 1 biji bawang merah (dihiris) 5 ulas bawang putih (dihiris) 1 biji cili merah 3 sudu besar sos tiram 3 sudu besar kicap lemak manis 3 sudu besar kicap lemak masin Air Cara-cara yang lebih lengkap boleh tengok di video. Jangan lupa like, share dan subscribe. Terima kasih! FOLLOW DAPUR BIRU : INSTAGRAM 🤍 TIKTOK 🤍 FACEBOOK PAGE 🤍 JOIN GROUP TELEGRAM 🤍 Tentang Dapur Biru: Hai semua, boleh panggil DB. Dapur Biru berkongsi resepi yang sedap & menarik. Ada pelbagai resepi yang DB kongsikan seperti resepi melayu, asia, western, kuih muih, kek, pastri dan lain-lain. Jangan lupa like, comment, subscribe channel ini dan tekan bell notification untuk mengikuti video resepi DB. Terima kasih #ayammasakkicap #ayamkicap #ayam #ayamgorengkicap #ayamgoreng #goreng #ayam #gorengayam #kicapayam #kicap #friedchicken #chicken #dapurbiru #resep #resepi #recipe #recipeayam

Ayam Masak Kicap Berempah Special Ramadan

848063
13598
406
00:08:46
15.04.2021

Hi semua, resepi kali ni ditujukan khas buat peminat kicap di luar sana. Termasuk lah Che Nom suka sangat makanan yg berkicap…dan kali ni Che Nom nak share resepi Ayam Masak Kicap Berempah, yang sedikit berbeza dari ayam masak kicap yg biasa …rasa pun memang tak kurang sedapnya. Sesuai sangat kalau nak masak untuk berbuka puasa atau sahur…selain mudah nak sediakan, masakan ni tak perlukan banyak bahan untuk masak. Kalau mak mak mesti nak cari menu ayam yg perbagai jenis kan…Anak2 Che Nom suka sangat Ayam Masak kicap Berempah ni. Makan dengan nasi panas memang cukup sedap…. //Bahasa Melayu Bahan-bahan: 2-3 biji bawang merah kecil 3 ulas bawang putih 1 inci halia 10 tangkai cili padi 1 biji tomato ½ ekor ayam sedikit garam sedikit serbuk kunyit 3-4 ketul hati ayam air secukupnya (untuk rebus hati) 1 cawan minyak masak 1 batang serai rempah 4 sekawan 1 tangkai daun kari 1-2 sudu besar cili kisar 1 sudu besar serbuk kari daging ½ sudu kecil jintam putih 1 sudu kecil serbuk ketumbar kicap manis secukupnya air untuk berkuah 2 sudu besar pati asam jawa 1 sudu besar sos tiram 1 sudu kecil gula melaka 1 biji bawang besar //English - Ingredients: 2-3 shallots 3 cloves garlic 1 inch ginger 10 stalks bird's eye chilli 1 tomato ½ chicken a little bit of salt a little bit of turmeric powder 3-4 pieces chicken liver enough water (for boiling a chicken heart) 1 cup cooking oil 1 stalk lemongrass 4 spices 1 stalk curry leaves 1-2 tablespoons chilli paste 1 tablespoon meat curry powder ½ teaspoon cumin powder 1 teaspoon coriander powder sweet soy sauce water for gravy 2 tablespoons tamarind paste 1 tablespoon oyster sauce 1 teaspoon palm sugar 1 red onion Instagram: 🤍 Twitter: 🤍 Facebook: 🤍 #resepichenom #ayamkicap

AYAM MASAK KICAP MUDAH

373810
120
00:04:53
06.06.2020

Ayam kicap terlajak mudah Ayam masak kicap mudah #resepi

Ayam Masak Kicap Pedas | Soy Sauce Chicken - DAPUR LIMAU NIPIS

720185
10543
263
00:04:48
11.09.2019

Resepi : - 3 ketul ayam dipotong kecil (disalut dengan 1 sk garam dan 1 sk kunyit) - 1/2 biji bawang besar bombay - 2 ulas bawang putih - 1 cm halia - 1 sudu besar cili kisar - 1/4 cawan kicap masin - 3 sudu besar kicap manis - 1/2 cawan air - 1/2 biji bawang holland - 7 biji cili api (optional) Ingredients : - 3 pieces standard size chicken (cut into smaller parts and seasoned with 1 tsp salt and 1 tsp turmeric powder) - 1/2 bombay onion - 2 cloves garlic - 1 cm ginger - 1 tbsp chilli paste (optional) - 1/4 cup dark soy sauce (salty) - 3 tbsp sweet dark soy sauce - 1/2 cup water - 1/2 dutch onion - 7 thai bird eye chillies (optional)

AYAM MASAK KICAP #food #cooking #mykitchen

752
271
3
00:06:44
12.04.2022

ini ialah menu seharian yang mana kita sering makan dan hanya memerlukan sedikit bahan.. #cooking #food

Ayam Masak Kicap & Sambal Gesek ala 3 Budak Gemok

1100699
17918
652
00:08:19
16.12.2020

Ayam Masak Kicap dan Sambal Gesek ala 3 budak Gemuk //Bahasa Melayu Bahan-bahan untuk sambal gesek: 1 biji bawang besar 3-4 biji bawang merah kecil 4 ulas bawang putih 25-30 biji cili padi limau nipis 1 cawan minyak masak garam dan gula secukup rasa serbuk perasa,jika suka Bahan-bahan untuk ayam kicap: ½ ekor /600g ayam sedikit garam serbuk kunyit 1 tangkai daun kari 3 biji bawang merah kecil 2 ulas bawang putih ½ inci halia 3 biji cili padi ½ biji bawang besar anggaran ¼ cawan kicap pekat manis 2 sudu besar air asam jawa 2 sudu besar sos tiram ½ sudu besar gula melaka //English - Ingredients for sambal gesek: 1 red onion 3-4 shallots 4 cloves garlic 25-30 bird's eye chili 1 cup cooking oil salt and sugar to taste seasoning powder, if desired Ingredients for chicken soy sauce: ½ or 600g chicken a little bit of salt turmeric powder 3 shallots 2 cloves garlic ½ inches ginger 3 bird's eye chili ½ red onion 1 stalk curry leaves aboutt ¼ cup of sweet soy sauce 2 tablespoons of tamarind juice 2 tablespoons oyster sauce ½ tablespoon of palm sugar Instagram: 🤍 Twitter: 🤍 Facebook: 🤍 #resepichenom

Ayam Masak Kicap Cara Mama | Simple Tapi Rasa Sangat Padu

283598
4603
213
00:04:53
05.06.2021

bahan bahan ayam masak kicap 5 biji bawang merah 5 ulas bawang putih 1 inci halia 1 genggam cili kering 3 sudu makan sos cili kicap lemak manis secukup nya 1 keping asam keping 1 gelas air gula garam secukup nya hirisan bawang merah hirisan buah tomato ayam yg di goreng separuh masak #ayammasakkicap #ayamgorengkicap #resepiayam

Resepi ayam masak kicap warisan | resepi dulu-dulu yang simple dan sedap

1856
255
42
00:10:12
23.10.2022

hai semua assalamualaikum kali ni saya nak kongsikan satu resepi orang lama yang sedap dan mudah iaitu ayam masak kicap bahan 6 ketul ayam 1 biji bawang holland 1 1/2 inci halia 3 ulas bawang putih 2 sudu teh serbuk kunyit bunga lawang bunga cengkih kulit kayu manis buah pelaga 1 biji lada besar 2 biji cili padi 1/4 cawan kicap manis minyak masak secukupnya garam secukupnya #ayammasakkicap

Ayam Masak Kicap | Kuah Pekat

644931
6879
163
00:04:21
07.05.2019

Resepi Ayam Masak Kicap Resepi Ayam Masak Kicap yang mudah disediakan dan sedap sangat rasanya. Pasti ramai yang menggemari ayam masak kicap dan ada pelbagai versi cara untuk memasaknya. Apa yang penting kuah masak kicap mestilah pekat, lemak, manis dan pedas secukup rasa. Untuk resepi kali ini Che Nom letak cili kisar dan juga cili api bagi memekatkan kuah dan pedas nya secukup rasa. Bahan tumisan lebih sedap kalau ditumbuk halus kerana ia juga akan memekatkan kuah. Tapi kalau nak hiris nipis pun boleh juga. Bahan-bahan: - 1/2 ekor ayam - garam - kunyit - 1 mangkuk minyak - 2 sudu besar cili kisar - 3 sudu besar sos romato - 2 sudu besar sos tiram - kicap manis - cili merah - sedikit air - 2 sudu besar air asam jawa - bawang besar, hiris bulat Bahan tumbuk halus: - 3 ulas bawang putih - 4 biji bawang merah - 2 inci halia 🤍 Instagram: 🤍 Facebook: 🤍

Ayam Masak Kicap & Telur Dadar by Khairulaming

9408
58
1
00:01:47
07.11.2022

Ayam Masak Kicap: - 1/2 ekor ayam (1/2 whole chicken) - garam (salt) - serbuk kunyit (tumeric powder) - 1 biji bawang merah (1 shallot) -1 inci halia (1 inch ginger) - 4 biji cili padi (4 thai red chillis) - 1 sudu Sos Tiram Mahsuri (1 tbsp Mahsuri Oyster Sauce) - 5 sudu Kicap Manis Pedas Mahsuri (5 tbsp Mahsuri Swet Spicy Soy Sauce) - Daun bawang (Scallions) Telur Dadar: - 3 biji telur (3 eggs) - garam (salt) - lada hitam (black pepper) - bawang merah (shallot) - cili padi (thai red chillis) - daun bawang (scallions) You guys boleh dapatkan Sos Tiram dan Kicap Pedas Mahsuri kat semua pasaraya, kedai runcit & shopee pun boleh. Kat rumah wajib ada dua sos ni 😁 #AyamMasakKicapMahsuri #cooking #reels #khairulaming #food #resipi

Sambal Ayam Kicap | Lauk Yang Tersangat Padu

120713
2295
135
00:04:22
10.09.2021

bahan bahan sambal ayam kicap 3 biji bawang merah 4 ulas bawang putih 3 sudu makan cili giling 1 inci halia 2 batang serai 3 helai daun limau purut kicap lemak manis garam dan gula secukup nya 1/2 biji limau nipis cili padi hijau ayam yg di gaul garam dan kunyit #sambalayamkicap #ayamkicap #resepiayam

Ayam Masak Kicap Kak Yan |Ayam Masak Kicap Paling Simple dan Sedap |Ayam Masak Kicap Special |

121931
1861
89
00:11:09
19.08.2021

Assalammualaikum dan Hi semua.. Apa khabar? Hari ini Kak Yan nak kongsi ayam masak kicap yang biasa Kak Yan masak. Sangat senang memasaknya Ikut sahaja teknik yang Kak Yan kongsi dan InsyaAllah ianya sedap. Resepi Ayam Masak Kicap Kak Yan Bahan-bahannya: 1 ekor ayam 6 ulas bawang putih 2 biji bawang merah 10 biji cili padi 2 biji cili hijau 2 biji cili merah Daun sop Daun bawang Minyak untuk menggoreng Bahan Sos 3 sudu besar cili kering kisar 2 sudu besar sos cili 2 sudu besar sos tiram 2 sudu besar kicap cair 2 sudu teh kicap pekat 3 sudu besar kicap biasa 1 sudu besar gula perang 1/2 sudu teh garam 1 sudu teh pati ikan bilis/ayam Selamat Mencuba! Teruskan tengok video ini sampai habis dan jangan lupa subscribe. Jangan lupa juga untuk follow Kak Yan di platforms berikut: Instagram:🤍 Facebook:🤍 Blogspot: 🤍

Ayam Masak Kicap Pedas Khairulaming

273701
6505
46
00:01:00
16.10.2020

Ayam Masak Kicap Pedas + Sambal Tumbuk . . Dibawakan khas oleh Kicap Manis Pedas Mahsuri (🤍mahsurimy ) . . Bahan2/Ingredients: [Ayam Masak Kicap] 🌕1/2 ekor ayam (1/2 whole chicken) 🌕Garam (salt) 🌕Serbuk kunyit (tumeric powder) 🌕4 biji bawang merah merah (4 onion) 🌕7 ulas bawang putih (7 cloves of garlic) 🌕3 tangkai daun kari (3 stalks of curry leaves) 🌕2 batang serai (2 lemongrass) 🌕2 sudu sos tiram Mahsuri (2 tbsp Mahsuri oyster sauce) 🌕6-8 sudu kicap manis pedas Mahsuri (6-8 tbsp Mahsuri sweet and spicy soy sauce) [Sambal Tumbuk] 🌕Cili merah dan hijau (red and green chillis) 🌕Bawang putih (garlic) . . . Jangan lupa dapatkan kicap manis pedas 🤍mahsurimy di pasar raya atau kedai berdekatan dengan anda. #AyammasakKicapPedas #KicapManisPedasMahsuri #lebihsenanglebihsayang #khairulaming

First Time Masak Ayam Macam Ni , Sedap Rupanya

101605
2202
163
00:03:11
18.01.2023

Hi, assalamaualaikum semua. Harini saya nak share satu resepi masakan ayam yang sedap, cepat dan mudah. Ni first time saya try masak ayam masak bawang ni, resepi ni sebenarnya memang tengah viral dalam beberapa minggu ni. So jom tengok! Resepi : - 1/2 ekor ayam (disalut dengan sedikit garam dan serbuk kunyit) - 2 biji bawang sederhana besar (dihiris dan digoreng) - 1 biji bawang besar (dikisar) - 3 ulas bawang putih (dikisar) - 1/2 inci halia (dikisar) - 2 sudu makan serbuk cili - 1 1/2 sudu makan rempah kari ayam/daging - 1 sudu teh rempah sup/garam masala - 1 sudu makan sos cili - 1 sudu makan sos tomato - 1 sudu makan so tiram - sedikit air - 1 sudu gula - 1 sudu teh garam - hirisan daun ketumbar ........................................................... english recipe// Recipe: - 1/2 chicken (coated with a little salt and turmeric powder) - 2 medium-sized onions (sliced ​​and fried) - 1 large onion (minced) - 3 cloves of garlic (minced) - 1/2 inch ginger (ground) - 2 tablespoons of chili powder - 1 1/2 tablespoons chicken/meat curry spices - 1 teaspoon soup spice/garam masala - 1 tablespoon chili sauce - 1 tablespoon tom ato sauce - 1 tablespoon of oyster sauce - some water - 1 spoon of sugar - 1 teaspoon of salt - chopped ​​coriander leaves

Ayam Masak Kicap Khairulaming

841
19
0
00:00:17
18.12.2022

#ayammasakkicap #kicapmahsuri #resepikhairulaming #weekend #subscribe

Ayam Masak Kicap Kuah Pekat Melekat Bertambah² Nasi !!! | Spicy Chicken Ketchup

5534
182
48
00:09:26
07.01.2023

#ayammasakkicap #ayammasakkicappedas #ayamkicap #ayammasaksambalkicap #spicychickenketchup #chickenketchup #resepiayamkicappedas #ayammasakkicapsedap #kicap #ayam #ummiatiyahatifkitchen #resepiayam #resepiberasaskanayam #resepimudahsedap #menusimplesedap Bahan²👇 1kg ayam 6 ulas bwg putih 2 inci halia 2 biji bwg besar 6 btg cili padi merah 1 biji tomato 1/2 biji bwg holland 3 helai daun pandan 20 btg cili kering 2 biji kentang kicap manis sos tiram serbuk kunyit garam serbuk perasa Ingredients👇 1kg chicken 6 cloves garlic 2 inch ginger 2 onion 6 red bird eye chillies 1 tomato 1/2 holland onion 3 pandan leaves 20 dried chillies 2 potatoes sweet soy sauce oyster sauce turmeric powder salt seasoning powder Do follow Fb Page "Resepi by UmmiAtiyahAtifKitchen"👇 🤍

Ayam masak kicap mudah

19465
429
79
00:10:05
25.10.2022

Ayam Masak Kicap Berkuah-

11665
291
21
00:04:05
25.01.2020

Ayam Masak Kicap Berkuah sedap dan mudah dimasak. Ayam Masak Kicap Berkuah ini ada sedikit perbezaan dengan resepi-resepi lain dari segi bahan dan juga teknik. Pastikan anda tonton hingga akhir untuk dapatkan tips-tips cara masak ayam kicap pekat. Selamat mencuba! RESEPI Lengkap di : 🤍 Thanks for watching the video. If you really enjoyed it then hit the LIKE button, COMMENT your suggestions, SHARE it with your friends & don't forget to SUBSCRIBE the channel, Thanks! #chickenchop * SUBSCRIBE: 🤍

Ayam masak kicap kari

927
8
0
00:00:15
16.07.2021

Ayam Masak Kicap Berempah sedap nk mateyyy wajib cuba tau🍗😍😋

88508
1871
11
00:01:00
18.03.2021

Akhirny berjaya jga buat ayam masak kicap berempah yg btl2 sedap kena dgn selera cikwani.ok selamat mencuba semua mna tahu kena dgn selera 😍 : : Ayam Masak Kicap Berempah : : bahan2 -ayam lumur kunyit & garam -bwg merah & putih tumbuk/ kicar kering -halia tumbuk/ kisar kering -serbuk jintan putih -serbuk kari daging -cili kisar -air asam jawa -daun kari -kicap manis -kicap pekat -sos tiram 💛cara2 sila la nonton video,sian penat cikwani rekod 😘😘 : : #instafood #dapurcikwani #resepisedap #masakapahariini #viral #healthyfood #resepimudah #kongsiresepi #ctdk #yukmasak #mahn #cookwithlove #malaysianfood #resepiringkas #foodheaven #rasashare #resepi #foodblogger #belajarmasak #tranding #masakanmelayu #tipskurus #teampowerfitmalaysia #majalahrasa #laukkampung #sedapsangat #giftreview #paidreview #bazarpaknil #makan pastikan on notification utk terima update terbaru dr 🤍resepi_dapur_cikwani

Hati Ayam masak kicap

5485
119
0
00:01:01
25.06.2022

EINA AZMAN BUAT AYAM MASAK KICAP UNTUK FAMILY

3396
41
0
00:00:38
28.12.2022

EINA AZMAN BUAT AYAM MASAK KICAP UNTUK FAMILY #EINAAZMAN

Ayam Masak Kicap Berempah | Video by lynnmikael08

1698
31
0
00:01:00
29.01.2021

BAHAN2👇 🔪Ayam (goreng dlu) 🔪1 biji Bawang merah(dikisar) 🔪5 ulas Bawang putih(dikisar) 🔪Daun pandan 🔪Kayu manis 🔪Bunga lawang 🔪3sb Cili kisar 🔪1sk Jintan putih 🔪1sk Biji ketumbar 🔪2sb Sos cili 🔪2sb Sos tiram 🔪2sb Kicap cair 🔪3sb Kicap pekat 🔪Air (jika perlu) 🔪Garam (jika perlu) 🔪Hirisan bawang(hiasan) 🔪Cili padi(ditabur)

Resepi Ayam masak kicap

1712
56
21
00:00:58
06.05.2021

resepi Ayam masak kicap yang pasti sangat enak Dan sesuai untuk seisi keluarga.. bahan2/ingredients:- ➡️1/2 ekor ayam / half of chicken 👉Garam Dan kunyit / salt and tumeric powder 👉Goreng hingga masak / fried until cooked and set a side Bahan kisar/ grind ingredients ➡️2 biji bawang besar / large onion ➡️2 ulas bawang putih / garlic ➡️ sedikit halia /a little bit of zinger ➡️8 biji cili api / bird chillies (optional) bahan lain /others ingredients ➡️daun Kari / curry leaves ➡️1 batang Serai /lemongrass ➡️2 sudu makan Sos tiram / 2 tbsp of oyster sauce ➡️6 sudu makan kicap / 6 tbsp soy sauce ➡️½cawan minyak masak/½ cup cooking oil Cara masak tonton video hingga habis/ how to cook watching the video until end.. 👉Jangan lupa like,share Dan subscribe / don't forget to like share, subscribe for more recipe and than press the Bell for the notification on this channel..🙏🙏🙏 semoga perkongsian ini dapat memberi manfaat kepada semua 🤗. #shortbeta #short #masakkicap #ayam #cooking #food #easy #senangmudah #masakmasak #resepimudah #resepisedap #caramasakayamkicap #makanan #masakkanmelayu #malaycook #malaytaste #seleramelayu #malaysiancook #malaysianfood #asiantaste #masakkanasia #sedap #resepiayam #kicap #soysaucerecipe #easycooking #tastefood #simplemenu #makanmakan #masakcaramudah #resepimudahsedap

Ayam Masak Kicap mudah, sedap bertambah-tambah nasi

22022
293
5
00:05:01
14.08.2021

Assalamualaikum semua, resepi ayam masak kicap ni sesuai bagi sesiapa yang tengah belajar memasak. Mudah disediakan sedap dinikmati bersama nasi panas. Bahan-bahan: Bahan perapan: - 6 ketul ayam - 1/2 tbsp serbuk kunyit - Secubit garam Bahan tumisan: - 3 biji bawang merah - 1 inci halia - 2 ulas bawang putih - Minyak untuk menggoreng dan menumis - 2 tbsp sos cili - 4 tbsp kicap cair ( boleh tambah) - sedikit garam (kalau tak cukup masin) - Serbuk perasa (optional) - 1/2 tbsp gula - 4 biji cili padi (boleh kurangkan atau lebihkan) * cara-caranya ada dalam video di atas ya. * selamat mencuba * terima kasih kerana menonton * jangan lupa untuk subscribe :-)

Ayam Masak Kicap Berempah | resepi Ramadan ke 22

66249
1833
59
00:07:08
04.05.2021

1kg ayam bertulang dipotong dadu besar digaul bersama 1sk serbuk kunyit dan 1sk garam, perap selama 2 jam dan goreng 3 minit Untuk kuah kicap 80ml minyak masak Rempah 4 sekawan 1btg Serai dititik Segenggam daun kari 1biji Bawang Holland ½biji dihiris panjang, ½biji dikisar halus dgn sedikit air 2sb pes halia bawang putih 🤍 1sk serbuk lada hitam 4sb kicap pekat manis 2sb sos tiram 2sb sos cili 2sb serbuk kari daging ½sb serbuk cili Garam secukup rasa 1sb Gula pasir/perang Untuk hiasan Daun kari 1 cili merah

Ayam kecap sederhana

5119216
48484
937
00:04:45
16.09.2020

#ayam #ayamkecap #olahanayam Bahan-bahan: Ayam 500 gr Garam 1/2 sdt Lada bubuk 1/4 sdt Bumbu: Bawang merah 6 siung Bawang putih 5 siung Cabe secukupnya Bawang Bombay 1/2 siung Kecap bangau 5 sdm Air 1 gelas Garam 1/4 sdt Kaldu bubuk (royco) 1/2 sdt Gula 1/2 sdt Lada bubuk 1/4 sdt NB: -Ayam yg sudah dibumbui dengan garam & lada langsung digoreng, ayam tidak saya ungkep terlebih dahulu. karna nanti pas dimasak ditambah air lagi sampai bumbunya meresap. jadi ayamnya benar" matang. - kalau tidak ada bawang bombay bisa di skip aja Instagram 🤍 Tiktok 🤍 Tripod 🤍 Holder tripod 🤍 Background 🤍 Jangan lupa like, subscribe & aktifkan tombol loncengnya biar gak ketinggalan video selanjutnya, dan pastinya biar lebih semangat upload video lagi. Terimakasih sudah berkunjung & mendukung Channel ini, semoga bermanfaat 😊

Ayam Masak Kicap

7096
151
3
00:01:00
31.03.2020

🐓Ayam Masak Kicap🧂Macam lama x masak lauk ni 😅 Lunch & Dinner utk hari ni 🤗 Masa nak edit baru perasan ada byk video xde..mgkn faktor #mco ni..xtau tekan button record ke x tadi 🤣🤪 Seadanya je la 🥰 . Bahan2 . 6 ketul ayam Serbuk kunyit 🤍rempahratusmaksiti Garam Rempah tumis *Kisar* *1 biji bawang besar *5 biji bawang kecil *6 ulas bawang putih *1 inci halia 6 biji cili padi (belah 2) 3 tangkai daun kari Sos tiram Sos manis ABC Kicap lemak Air asam jawa 1 biji tomato (belah 4) Gula Serbuk perasa . #thecookwife #ayammasakkicap #lunch #dinner #sayamasak #masakanku #malaysianfood #homecooked #foodism #masakanmelayu #foodporn #food #foodstagram #homemade #foodphotography #foods #foodgasm #foodstagram #foodie #instafood #foodblogger #foodstyling #blogger #asianfood #foody #icook

Ayam Masak Kicap Azie Kitchen

1024
35
0
00:01:01
21.12.2022

Resepi AYAM MASAK KICAP & AYAM GORENG KUNYIT

2358
59
8
00:05:41
09.12.2022

Lokasi kedai abe wea di sempadan Kota Bharu & Bachok.. boleh waze je "SELERA DUSUN DURIAN" setiap RABU CUTI. korang yang mana berminat dengan pisau macam abe wea pakai ni boleh tekan link di bawah 👇👇👇 🤍 Harga pisau RM50 FREE POS 🚛🚚 #haamarihh #acakpuakk

CARA MASAK AYAM MASAK KICAP PALING MUDAH DAN SEDAP!

61988
836
523
00:05:09
01.10.2020

#AyamMasakKicap #ChickenSoySauce #AyamKecap #JomMasak

Ayam Masak Kicap

3205
77
4
00:00:58
10.05.2019

. 5 Ramadan 1440 Ayam Masak Kicap. . Easy peasy. Sempoi mempoi. All toss in and pun the lead on. Letak je ayam tu terus ke dlm kuali. Tak perlu letak minyak. Sesame oil/minyak bijan tu optional. Sebab tu Sis guna kuali non stick. Air pun Sis tak tambah. Yg kuah uols nampak tu semua dari ayam tu aje. Kalau nak kuah baru lah tambah air. . Sis guna kekicap dan seafood sauce 🤍adabi_consumer . Seafood sauce & oyster sauce sama ja. Beza pada nama sahaja. . Lauk ni digandingkan dengan sambal jawa memang bagai pinang dibelah dua. Berulamkan pula pucuk janggus. Telur dadar pulak dilupakan jangan. Gituu.. . Gesekan violin by Nanda Candra😍. You Are The Reason. • • • 🤍syedded #ayammasakkicap#ayammasakkicapicookweeat #icookweeat #cookedwith♥️ #mywaynotyourway#videomasak#cookingmakesmehappy #instafood#frommyhumblekitchen #cookingismypassion #workingmom #bibikless#simplesenangsedap#cookingtutorial#icooksimpledishes

Назад
Что ищут прямо сейчас на
ayam masak kicap Rosulullah eggless agar cucak ijo gacor homebar KIMBERLY LOAIZA X SHEIN golf wang beamng dummy driver 术数 mcdonalds mcpuff angolan civil war Dockerize angular app wayang lucu 반항 지석진 hidup disiplin uzbek kliplari Emma Sheppard Shilpi Sarkar Apu dobro