Sedap

Sedap смотреть последние обновления за сегодня на .

Mie Sedap Nasi Goreng

5444108
137104
490
00:00:25
27.04.2021

Catch & Cook|| IKAN KALAU DAH SEGAR, MASAK APA PUN SEDAP. AFC 59

29760
623
196
00:21:56
04.10.2022

Assalamualaikum wbt. Kali ini Atank mencuba permainan baru iaitu KAYAK. Niat awalnya untuk mencari ikan kecil atau ikan predator seperti sebarau, tetapi Atank memperoleh "laba" setelah terjumpa segerombolan ikan. Seperti biasa, adegan masak memasak pasti ada. Lokasi masih di sungai kuantan (sg.lembing). Sama-sama kita tonton klip video yang sempat saya rakamkan. Jangan Lupa Untuk Subscribe Atank Fishing Channel. 🤍 Semoga terhibur. #catchandcook #kayakfishing #kayak #menjala #lampam #sebarau #hampala Untuk sebarang pertanyaan atau cadangan, boleh terus dimajukan ke email atankazri🤍gmail.com atau 0179133935 Music in this video Credits to Youtube Studio Audio Library Forgiven Fate- Dan Lebowitz Lost and Found- Dan Lebowitz

INDOMIE GORENG CAMPUR MIE SEDAP

3435598
144816
1485
00:00:40
09.06.2021

Bolehlah untuk Rasanya Tapi Lebih baik Mereka di pisahin Jalan Masing2 aja Baidewei Paket Quartet 🤍steincookware Itu harganya 339k Tapi uda dapat 5 Item dan Pokoknya Silikonnya 🤍steincookware itu Top Grade Bukan Hao Hao ya #MakanExercise #Pkulover #foodphotography #bestfoodworld #Uploadbersama #Uploadkompakan #picofday #pictureoftheday #picoftheday #instafood #like4like #likeforlike #foodphotography #food #foodgallery #foodgasm #foodie #Brosispku #Kulinerpku #mukbangvideo #mukbangindonesia #mukbangkorea #wowkuliner #Pkulovermito05

Mie Sedap, Mie Asli Sabang Yang Memang Sedap!

100223
1107
74
00:09:03
22.04.2020

ACEH, KOMPAS.TV - Pulau Weh merupakan kota terbesar di Sabang. Untuk mencapai Sabang dari Banda Aceh terdapat dua jenis kapal pengangkut orang atau barang untuk menyeberang. Perjalanan ditempuh dalam waktu 45 menit dengan menggunakan kapal cepat. Dalam perjalanan kali ini Benu ditemani oleh Dewi Isra, mantan putri pariwisata Aceh 2017. Perjalanan kuliner kali bertujuan untuk mencoba Mie Sedap, mie asli Sabang yang tidak memiliki cabang dimanapun. Kedai Mie Sedap yang dimiliki oleh Thomas ini sudah ada sejak tahun 1940 an. Thomas sendiri merupakan generasi ketiga yang melanjutkan usaha keluarga. Mie yang digunakan adalah mie buatan sendiri dengan bahan tepung dan telur saja. Mie ini lebih sehat karena dibuat tanpa menggunakan bahan pengawet dan pewarna. Hidangan mie sedap ini disajikan dengan menggunakan olahan daging ikan, berbeda dengan hidangan mie yang biasanya menggunakan olahan daging ayam. Ikan yang digunakan adalah ikan pisang-pisang yang memang melimpah di sekitar perairan Sabang. Ikan dipotong kecil-kecil untuk kemudian dimasak dalam bumbu kecap. Mie Sedap dibanderol dengan harga Rp 12.000,- per porsinya. Mie Sedap beralamat di Jalan Perdagangan No.48, Sabang, Aceh.

KURSUS MASAK BARENG SAJIAN SEDAP: SUP BUNGA MATAHARI

162
3
0
00:25:26
07.10.2022

Cantik dan enak Sup Bunga Matahari ini wajib disajikan untuk keluarga di rumah saat musim hujan seperti ini. Yuk, ikuti resepnya! SUP BUNGA MATAHARI Bahan isi: 1 bh wortel, serut kasar 3 bh jamur kuping, rendam air panas, iris halus 1 bh jamur putih, rendam air panas, iris halus 100 gr kacang polong 3 bh sosis sapi, potong bulat tipis 1 bh jagung manis, pipil 2 butir telur, buat dadar tipis Bahan ayam (aduk rata): 200 gr ayam cincang halus 1 sdm tepung tapioka 1 siung bawang putih, haluskan 1/2 sdt merica bubuk 1/8 sdt pala bubuk 1/2 sdt gula pasir 1 sdt garam Bahan kuah: 800 ml kaldu ayam 5 btg daun seledri, ikat 2 siung bawang puth, goreng, memarkan 3/4 sdt pala bubuk 3 sdt garam 1 sdt gula pasir 1/2 sdt merica bubuk Cara membuat: 1. Ambil selembar telur dadar. Tata sosis dibagian tengah. Tata wortel, jamur kuping, jamur putih, kacang polong dan jagung manis. 2. Sendokkan adonan ayam di atasnya. Lipat telur dadar. Balik. 3. Kukus di dalam kukusan yang sudah dipanaskan 30 menit sampai matang. Kerat permukaan telur 6 bagian. Buka tiap keratannya menyerupai kelopak bunga. Letakkan di atas mangkuk. Sisihkan. 4. Kuah, rebus bahan kuah sampai mendidih. 5. Tuang ke dalam mangkuk. Sajikan. Yuk, ikutan kursus memasak online Sajian Sedap! Caranya gampang banget, tinggal like Facebook page Sajian Sedap atau follow akun Instagramnya di 🤍sajiansedap. Setiap hari Senin-Jumat akan ada kursus memasak online Sajian Sedap LIVE dengan menu- menu yang menarik. See you, Sase Lovers! SUBSCRIBE CHANNEL SAJIAN SEDAP YUK! KLIK : 🤍 Menyajikan masakan enak dan sehat untuk keluarga tersayang, tersedia pula tips memilih bahan dan trik anti gagal yang pasti berguna. Setiap resep sudah diuji dua kali di dapur kami sehingga semua resep akurat dan dijamin Anda bisa membuatnya dengan hasil yang sama lezatnya. Sekarang giliran para Sase Lovers untuk mewujudkan cinta kepada keluarga dan orang-orang tersayang lewat masakan lezat yang dibuat sendiri di rumah. Ribuan resep dan tips siap di ujung jari kapan pun dibutuhkan! KUNJUNGI SOSIAL MEDIA KAMI : Facebook page: Sajian Sedap ( 🤍 ) Twitter : 🤍Sajiansedap ( 🤍 ) Instagram: 🤍Sajiansedap ( 🤍 ) Website: 🤍 PLAYLIST SAJIAN SEDAP: RESEP KILAT: 🤍 AKHIR PEKAN SPESIAL: 🤍 SAJIAN SEDAP SAPA INDONESIA PAGI: 🤍 SARAPAN, YUK!: 🤍 RESEP BEKAL SEDAP: 🤍 CAMILAN SERU: 🤍 TIPS MEMASAK: 🤍 MINUMAN & DESSERT: 🤍 SPESIAL RAMADHAN: 🤍 LEBARAN CERIA: 🤍 LIVE FACEBOOK SAJIAN SEDAP: 🤍 KREASI TEPUNG BOLA: 🤍 SPESIAL NATAL: 🤍 RESEP AYAM: 🤍 RESEP DAGING: 🤍 RESEP NASI: 🤍 RESEP CHINESE FOOD 🤍 RESEP CAKE SPESIAL: 🤍 LIKE, COMMENT, SHARE & SUBSCRIBE YUK! & JANGAN LUPA NYALAKAN LONCENGNYA :) Produser Eksekutif: Intan Yusan Septiani Penulis Resep: Indri, Resi, Qorin, Ruth Penulis Naskah: Rika Peraga: Resi, Indri, Qorin, Ruth Fotografer: Andrian, Osyad, Bram, Yudi Videografer: Andrian, Osyad, Bram, Yudi Video Editor: Andrian, Osyad, Bram, Yudi

yang dekat SYDNEY lagi sedap (mukbang malaysia) APPLE STRUDEL

57751
1995
96
00:10:05
03.10.2022

Pertama kali cuba strudel ni, baru faham kenapa ramai orang suka 😁 Jangan lupa LIKE kalau korang suka video macam ni dan SUBSCRIBE channel aku ni ok :D SUBSCRIBE ISAACOSMAN.GAMING! ............................................. 🤍 🤍 _M5A SUBSCRIBE Kekti Mazlan! ............................................. 🤍 FOLLOW ISAACOSMAN DI : ............................................. INSTAGRAM 🤍 FACEBOOK PAG 🤍 TWITTER 🤍 EMAIL (BUSSINESS) isaacosman.tv🤍gmail.com #mukbangmalaysia #asmr #eatingshow Tentang Isaacosman.tv: Nama aku isaac. Hobi aku makan. Video dalam channel ni akan berkisar tentang hobi aku iaitu makan. Aku makan apa yang aku suka. Setiap pendapat dalam video aku adalah subjektif dan adalah benar pada masa aku rasa makanan tersebut. Jangan lupa untuk subscribe channel ni kalau anda mahu sentiasa mengikuti video dalam channel ni. Tekan butang Like kalau suka dan jangan lupa beritahu rakan-rakan tentang channel ni kalau anda suka video ni. Kalau tak suka, diam-diam je jangan beritahu sesiapa haha

NASI LEMAK, Sambal Nasi Lemak Paling Sedap I Nasi Lemak Sambal Recipe, nasi lemak Malaysia

394887
4078
272
00:11:44
11.06.2021

NASI LEMAK & Sambal Nasi Lemak Paling Sedap I Nasi Lemak Sambal Recipe, Malaysia. Cara masak nasi lemak simple...walaupun simple, kena tahu teknik & step yang betul barulah nasi lemak tak lembik, berketul atau melekit. Paling penting sukatan nasi, air & santan kena betul barulah nasi lemak sedap. Kami kongsikan cara orang-orang lama masak nasi lemak hanya menggunakan sukatan jari. Petua nasi lemak sedap resepi orang lama, rahsianya hanya sukat menggunakan jari. Ya! guna jari je untuk sukat air & santan supaya nasi lemak menjadi...berderai-derai & sebutir-sebutir. Kemudian masak nasi lemak guna rice cooker. NASI LEMAK KUKUK RESEPI klik 🤍 Cara masak nasi lemak yang kami kongsikan tidak ditambah minyak masak & garam supaya nasi lemak yang kita makan tu lebih sihat. Santan sahaja pun dah cukup berlemak kan. Tengok video sampai habis supaya ilmu ni dapat difahami sepenuhnya. Bahan-bahan sambal nasi lemak ini ringkas, cuma memerlukan masa yang agak lama. Tapi amat berbaloi bila dah masak sambal nasi lemak ni, dimakan pula dengan nasi lemak yang panas-panas...dihidang atas daun pisang ditambah lagi dengan lauk pauk, ikan bilis, kacang tanah, telur rebus & timun. Aduh! terbayangkan keenakan & kesedapan sambal nasi lemak ni. Bahan-bahan sambal nasi lemak kami tidak menggunakan belacan & udang kering, sebab ada orang alergik dengan belacan & udang kering. Resepi sambal nasi lemak kami juga sangat praktikal untuk orang Malaysia yang duduk luar negara hatta orang bukan Malaysia sekalipun yang baru nak belajar buat nasi lemak...tak perlu susahpayah cari belacan & udang kering. Selain bahan-bahan yang disenaraikan perlu juga ditambah satu lagi bahan...iaitu 'KESABARAN' namanya dalam memasak sambal nasi lemak untuk menghasilkan sambal yang cantik pecah minyak & tahan lama. Perlu pecah minyak sampai 3 kali barulah sambal tu betul-betul masak atau orang panggil masak garing. Warna sambal juga dah bertukar ke merah gelap....haaaa, dah cantiklah tu. Kami ambil masa sekurang-kurangnya 1 jam untuk hasilkan sambal nasi lemak seperti yang korang lihat hasilnya dalam video tu. Sambal nasi lemak tanpa ikan bilis 🤍 sambal nasi lemak vegetarian sedap! Nasi lemak yang dihidang atas daun pisang, aromanya lebih harum & rasanya lebih sedap. Waktu nasi lemak ni masih lagi panas...cubalah hidangkan atas daun pisang, mesti semerbak aromanya satu rumah! *BAHAN-BAHAN Nasi lemak paling sedap -4 pot beras (cuci bersih) -2 pot santan -air -1 biji bawang merah (hiris mayang) -1 inci halia (dimayang) *CARA MASAK Nasi lemak simple dan sedap 1.cuci bersih beras 2.masukkan santan 3.masukkan bawang merah, halia & kacau sebati 4.masukkan air sampai ruas pertama jari telunjuk (jika terlebih air boleh buang air & jika terkurang air boleh tambahkan air) 5.masak guna rice cooker *BAHAN-BAHAN sambal nasi lemak paling sedap -2 biji bawang merah besar (dihiris/ dimayang) -asam jawa + air (pes asam jawa) -3/4 blok gula melaka -garam *BAHAN KISAR sambal nasi lemak paling sedap -20 tangkai cili kering (direbus dahulu) -2 biji bwang merah besar -5 ulas bawang putih -1 inci halia *CARA MEMASAK sambal nasi lemak paling sedap 1.panaskan minyak... minyak kena lebih supaya sambal betul-betul masak & cantik pecah minyak 2.tumis hirisan bawang merah (2 biji) hingga layu je..jangan sampai keperangan garing (hirisan bawang yang tak garing ni akan hancur dengan sendirinya sepanjang tempoh memasak...kalau bawang dah keperangan nanti susah hancur bawang tu). 3.dah naik bau tumisan bawang merah tadi terus masukkan kesemua bahan kisar 4.masak sambal hingga pecah kali pertama 5.masukkan air asam jawa 6.masukkan gula melaka & daun pandan (optional) 7.masukkan air 8.kacau sebati hingga pecah minyak kali ke-2 dan ke-3 9.tambah air & perasakan dengan garam Oh ya! minyak yang banyak hasil dari pecah minyak tu bolehlah dikaup letak dalam bekas lain. Minyak itu boleh diguna lain kali untuk memasak sambal, asam pedas, masak merah, tiga rasa atau sebarang masakan yang menggunakan cili kering. Lebih TIPS & RAHSIA sambal nasi lemak paling sedap klik 🤍 #resepiviralnasilemak #sambalnasilemak #resepiviralsambalnasilemak #sambalnasilemakorangmeniaga #howtomakesambalnasilemakrecipe #howtomakesambalnasilemak #howtomakenasilemak #howtomakesambal #resepiviral #nasilemakmalaysia #nasilemakbrunei #nasilemakindonesia #nasilemaksingapore #cooking #ASMR #mukbang #viralvideos #trending #resepiviral #resepiviralmudahdansedap #howtocook, nasi lemak sambal做法, nasi lemak sambal recipe,streetfood #malaysiastreetfood #foodie #klfoodie #sambal nasi lemak, sambal nasi lemak, resepi sambal nasi lemak cara buat sambal nasi lemak cara masak sambal nasi lemak cooked rice malaysia nasi lemak sambal nasi lemak paling sedap cara buat sambal singapore nasi lemak sauces cookery frying garlic malaysian cuisine indonesian cuisine malaysia nasi lemak singapore nasi lemak menu sarapan pagi aszulqa nasi lemak 1.0 nasi lemak 2.0

Mee Hailam Meriah | Kuah Pekat Banjir, Mudah dan Sedap

791893
10436
256
00:05:18
25.10.2019

Buat peminat masakan berasakan mee dan berkuah, juga kepada viewers yg sukakan menu ringkas, cepat dan mudah disediakan…jom ikut cara Che Nom sediakan Mee Hailam yg sangat sedap rasanya.Ciri-ciri utama mee hailam ialah kuahnya mesti banyak, atau banjir kata orang. Warna kuahnya juga gelap dan sedikit pekat, serta meriah dengan isi ayam, seafood dan pelbagai jenis sayur-sayuran. //Bahasa Melayu Bahan untuk mee yang dicelur: air secukupnya 1 pek /450g mee kuning Bahan-bahan untuk kuah mee hailam: sedikit minyak, untuk menumis 2 ulas bawang putih 1 biji bawang merah kecil 1 sudu besar cili kisar 1 ketul isi ayam, hiris kecil 1/2 sudu kecil serbuk lada sulah 1/2 batang karot batang sayur sawi 2 keping fishcake 3 cawan air (anggaran) 3 sudu besar sos tomato 3 sudu besar sos cili 1 sudu besar sos tiram 4-5 ekor udang besar kicap manis secukupnya, sehingga warna kuah jadi gelap 2 batang baby corn 2 ekor sotong tepung jagung (bancuh dengan sedikit air) 1 biji tomato, belah 6 daun sawi garam secukup rasa 1/2 sudu kecil lada sulah (kali ke 2) Bahan-bahan untuk hiasan: daun sup bawang goreng cili merah limau nipis //English - Ingredients for noodles (blanched): some water 1 pack / 450g is yellow Ingredients for gravy: a little oil for sautéing 2 cloves of garlic 1 shallot 1 tablespoon chilli paste 1 piece of boneless chicken 1/2 teaspoon white pepper 1/2 carrot green mustard stalks 2 pieces of fishcake 3 cups of water (approx.) 3 tablespoon tomato sauce 3 tablespoon chilli sauce 1 tablespoon oster sauce 4-5 large shrimp sweet soy sauce, estimated until we get darker gravy 2 young baby corn 2 squid 1 tablespoon cornflour (dilute with a little water to make a paste) 1 tomato, cut 6 green mustard leaves salt to taste 1/2 teaspoon white pepper (2nd time) Ingredients for garnishing: parsley fried onions Red chillies lime Instagram: 🤍 Facebook: 🤍

Sambal Belacan Simple Dan Sedap

264843
7444
63
00:01:00
22.08.2022

Bahan-bahan untuk sambal belacan: 2-3 biji cili merah 10 tangkai cili padi 3 ulas bawang putih ½ biji bawang holland ½ biji tomato 1 inci belacan 1-2 sudu kecil gula ½ sudu besar serbuk perasa Sedikit air Garam, secukup rasa Jus limau nipis, secukup rasa Instagram: 🤍 Twitter: 🤍 Facebook: 🤍

NGABDUR - NGERI NGERI SEDAP

51380
1327
158
00:40:27
20.03.2022

#abdel #ngabdur #abdurarsyad Support hoho hihi ⬇️⬇️⬇️ SAWERIA : 🤍 SOCIABUZZ : 🤍 PAYPAL : 🤍 Youtube Keluarga Abdel. The Achrians: 🤍 Download Game Abdel's Comedy di : 🤍 IG: 🤍 Twitter: 🤍 Bisnis: studio9.palapa🤍gmail.com

RESEPI RENDANG AYAM TRADISI | STEP BY STEP | MUDAH DAN SEDAP

746320
10074
317
00:11:25
27.07.2020

Menu yang menjadi kebanggaan rakyat Malaysia. Kini rendang ayam sudah DIKENALI diseluruh dunia, setaraf dengan Nasi Lemak yang sinonim dan merupakan ikon makanan rakyat Malaysia! Kaum Melayu biasa menyediakan juadah Rendang ini semasa menyambut perasaan Hari Raya Aidilfitri dan Hari Raya Aidil Adha. Makanan yang istimewa ini lazimnya dinikmati bersama Ketupat, Lemang, Nasi Minyak, Nasi Lemak, Nasi Putih dan bermacam-macam lagi. Ada pelbagai jenis resepi rendang mengikut negeri dan warisan keluarga masing-masing. Jangan lupa mencuba resepi tradisi keluarga Dayang Suri ini ye! Bahan-bahan 1ekor ayam (resepi ini menggunakan ayam seberat 1.5kg)~dipotong 16 200ml Santan Pekat🤍Santan Kotak Kecil 15 tangkai cili kering (kisar halus) 10 helai daun limau purut 1 helai daun kunyit 3 sudu besar kerisek 1 sudu besar gula melaka 2 sudu kecil garam halus Bahan-bahan tumisan(kisar halus) 15 biji bawang merah kecil 2 ulas bawang putih 2 inci halia 1 inci lengkuas 2 ketul kunyit hidup 4 batang serai Rempah tumis (Tiga sekawan) 1 batang Kulit Kayu Manis 3 kelopak bunga lawang 6 biji buah pelaga 1 mangkuk kecil minyak masak untuk menumis(dalam 12 sudu besar lebih kurang) Tips : Kalau nak Rendang tahan lama, jangan masukkan bawang besar sebab ia boleh membuatkan rendang cepat basi. P/s: Resepi ini sesuai untuk daging juga, langkah yang sama cuma masak lama sikit supaya daging empuk dan lembut, ingat... Sentiasa guna api kecil dan tutup dengan penutup kuali atau periuk masa tumis cili kalau tak nak dapur berkecah🤗 Music: 🤍 📧Email : daayangsuri🤍gmail.com

PETUA BUAT KUAH LAKSA PENANG JADI SEDAP CUMA GUNA BAHAN NI JE

7238
125
23
00:06:32
06.10.2022

PETUA BUAT KUAH LAKSA PENANG JADI SEDAP CUMA GUNA BAHAN NI JE BAHAN BAHAN 1 paket laksa 5 ekor ikan Selayang (direbus dengan 5 keping asam keping dan sedikit garam) 1 biji bawang besar 3 sudu besar cili kering kisar 1 batang bunga kantan 1 ikat daun kesum sedikit belacan sedikit gula sedikit garam dan perasa ulaman daun salad nenas cili merah besar bawang besar limau kasturi/ nipis sila tonton video untuk mengetahui lebih lanjut cara masak nya terima kasih ❤️ #moktihchannel #kuahlaksapenang #resepi #resepiviral

AYAM GORENG mana lagi sedap ?! MCD, KFC, TEXAS CHICKEN, MARRYBROWN, A&W, MUIZ ?(Mukbang Malaysia)

254189
5793
284
00:11:47
22.06.2022

korang team ayam goreng mana? dari KFC atau McDonalds atau Texas Chicken atau Marrybrown atau A&W atau Ayam Goreng Muiz ? setiap brand ada rasa dia yang tersendiri! tapi mana pilihan kegemaran Syedot Asmr? nak tahu? tonton full video ok! ……………… Subscribe & Tekan All Bell Notification 😍 SYEDOT GAMING : 🤍 SYEDOT ASMR : 🤍 Jom Join Group Telegram, Aku Ada Dlm Tu Tau: 🤍 Jom Follow IG Syedot: 🤍 ▬▬ Follow Socmed Syedot ▬▬ instagram : 🤍syedot.asmr 🤍 twitter : syedotASMR 🤍 facebook : syedot ASMR 🤍 facebook page : syedot ASMR 🤍 ▬▬ Waktu Upload ▬▬ ASMR MUKBANG: ISNIN 630PM RABU 630PM JUMAAT 630PM GAMING VIDEO: 🤍SYEDOT GAMING SELASA 8PM KHAMIS 8PM ▬▬ ASMR + EATING SHOW ? ▬▬ ▪︎ Hi, thanks singgah ke channel aku dan yah aku buat video ASMR CRIPS SOUND with combination EATING SHOW MUKBANG ▪︎ Bermaksud gabungan crips sound dari ASMR dengan EATING SHOW berborak borak sambil makan (actually aku baru perasan orang Korea pon da start buat STYLE macam ni). ▪︎ Kenapa tak buat whispering/no talking, sebab rakyat Malaysia masih tak boleh terima Whispering/No Talking (sebelum ni mmg buat cara ni pon, insyallah maybe akan datang akan buat semula). ▪︎ Serta Whispering ni kebanyakkan buat sebab nak sync dengan sound quality dari crisp sound jadi kalau cakap normal akan pecah sound tu dan dorang malas nak edit terjadilah Whisper/No Talking untuk save their time. ▪︎ Bagi aku, ASMR FOOD bukan untuk Relaxation or Sleeping ya! sebab ASMR FOOD ni dia enhance kan bunyi so, White Noise/Humming akan kuat gila kalau guna eaphone jadi tak relax langsung, tapi untuk TRIGGER jadi LAPAR, CRAVING itu semestinya!. ▪︎ Untuk Relaxationg & Sleeping boleh tengok video aku Upload setiap hari Rabu 9PM DUA MINGGU SEKALI yang ini yes! Whispering dan cakap dengan nada perlahan untuk sync dengan brain korang ketika pakai earphone dan buat triggered gila gila sampai meremang bulu roma terutama bahagian tulang belakang. ▬▬ Apa Itu ASMR FOOD? ▬▬ ▪︎ ASMR untuk merasakan kenikmatan dan untuk menaikkan stimulasi deria. ▪︎ Anda juga boleh gunakan earphone atau headphone. ▪︎ Jika anda tidak menyukai EATING SOUNDS, PLEASE DO NOT WATCH IT tau. ▪︎ Video ini mengandungi BUNYI MAKAN, MENGUNYAH TAPI TUTUP MULUT BUKAN CHUP CHAP CHUP CHAP dan seangkatanya yang sangat kuat. ▪︎ ASMR adalah Autonomous Sensory Meridian Response, atau lebih mudah dirujuk sebagai Braingasm. ▪︎ ASMR adalah stimulasi deria sensasi yang memberikan impak perasaan positif yang menyalur dari kepala, tulang belakang, sampai belakang tubuh dan akan memberi impak naik bulu roma juga. ▪︎ Setiap orang mempunyai ASMR triggers yg berbeza beza dan saya berharap anda menonton video ini dapat trigger diri anda. ▬▬ ▶︎ Hashtag ◀︎ ▬▬ #mukbangmalaysia #asmr #eatingshow #mukbangindonesia #mukbang #asmrmalaysia #asmrindonesia

Ayam Masak Halia Mudah Dimasak & Sedap Dimakan

2298069
37191
563
00:04:23
27.08.2019

Che Nom nak tunjukkan resepi Ayam masak halia. Hidangan ni sangat sedap dan mudah untuk disediakan. Kalau hari yang sibuk tu, boleh lah masak ayam halia ni. Ia juga sesuai dihidangkan kepada kanak-kanak sebab tak terlalu pedas. Nak cari bahan-bahan pun tak susah kerana semua bahan kebiasaannya terdapat di dapur. //Bahasa Melayu Bahan-bahan: 1/2 kilo ayam sedikit serbuk kunyit sedikit garam minyak untuk menggoreng ayam 3 ulas bawang putih 2 inci halia 2 sudu besar sos tiram 1-2 sudu besar kicap cair ATAU 1 sudu besar kicap manis 1 sudu besar tepung jagung dan sedikit air cili merah dan cili padi 1 biji bawang besar daun bawang //English Ingredients: 1/2 kg chicken a little bit of turmeric powder a little bit of salt oil, to fry chicken 3 cloves of garlic 2 inches of ginger 2 tbsp oyster sauce 1-2 tbsp soy sauce OR 1 tbsp sweet soy sauce 1 tablespoon cornstarch and a little water (mix) red chili and bird eye chili 1 large onion spring onion Instagram: 🤍 Facebook: 🤍

Daging Masak Hitam Berempah Terlajak Sedap

1913276
27238
995
00:08:02
01.08.2020

Daging Masak Hitam berempah yang pekat kuahnya, harum sangat masakan ni dan rasa ala-ala macam daging masak hitam kat restoran mamak. Sedap kalau dimakan bersama nasi tomato, nasi minyak, atau makan dgn nasi putih je pun sedap. //Bahasa Melayu - Bahan kisar halus: 6 ulas bawang putih 1 ½ inci halia 10 tangkai cili kering Rempah 4 sekawan: 1 batang kayu manis 2 kuntum bunga lawang 4 biji buah pelaga 2 kuntum cengkih Bahan-bahan lain: 700g daging 1 sudu kecil jintan putih 1 sudu besar serbuk ketumbar 1 sudu kecil jintan manis ½ cawan minyak masak 1 ½ sudu besar minyak sapi 1 batang serai 2 helai daun pandan 1 biji bawang besar (hiris nipis) 1 tangkai daun kari 2 sudu besar serbuk kari daging 2 biji tomato ½ cawan kicap manis 1 biji bawang besar (kisar kasar) 2 sudu besar bawang goreng garam secukup rasa bawang goreng, untuk taburan daun ketumbar (optional) //English Finely ground ingredients: 6 cloves garlic 1 ½ inch ginger 10 dried red chillies 4 spices: 1 cinnamon stick 2 star anise 4 cardamom pods 2 cloves Other ingredients: 700g of beef 1 teaspoon cumin powder 1 tablespoon coriander powder 1 teaspoon fennel powder ½ cup cooking oil 1 ½ tablespoon pure ghee 1 lemongrass 2 pandan/screwpine leaves 1 large onion (thinly sliced) 1 stalk curry leaves 2 tbsp meat curry powder 2 tomato ½ cup sweet soy sauce 1 large onion (coarse grind) 2 tablespoons fried shallots salt to taste fried shallots, for garnishing cilantro, for garnishing (optional) Instagram: 🤍 Twitter: 🤍 Facebook: 🤍 #resepichenom #dagingmasakhitam

Luhut Panjaitan Menitikkan Air Mata Nonton Film Ngeri Ngeri Sedap

56378
704
58
00:04:46
12.06.2022

Di sela-sela kesibukannya menjabat Menteri Koordinator Kemaritiman dan Investasi, Luhut Binsar Pandjaitan menyempatkan diri menonton Film Ngeri-Ngeri Sedap Ia bersama keluarga dan kementeriannya menikmati film besutan Bene Dion itu di Bioskop XXI Epicentrum, Kuningan, Jakarta Selatan pada Sabtu (11/6/2022). Luhut pun membeberkan pendapatnya usai menonton Film Ngeri-Ngeri Sedap. Saya menitikkan air mata. Saya jujur nangis karena si ayah mengakui kesalahannya," ujar alumni akademi militer ini. Lebih lanjut, Luhut mengapresiasi setinggi-tingginya film ini karena mampu menggambarkan kehangatan keluarga secara sederhana. #FilmNgeriNgeriSedap #NgeriNgeriSedap #LuhutPandjaitan VIDEO : Indri Fahra Febrina EDITOR : Alex S Berita Selengkapnya klik tautan di bawah ini : 🤍 Pantau informasi terupdate melalui sosial kami: Instagram: 🤍 Twitter: 🤍 Facebook: 🤍 TikTok : 🤍wartakotalive.com

Maggi Kari Sup Pedas, sedap kaw-kaw.

827701
19287
536
00:07:33
01.12.2021

Kali ni Che Nom nak share resepi maggi berkuah kari versi tumis yang meriah dengan segala bahan yang ada di dapur. Kalau time hujan ke..atau tgh santai-santai kat rumah dah bosan tak tahu nak masak apa, memang layan kalau masak megi kari ni. Kalau masak kat rumah kita boleh letak apa-apa saja bahan yg kita suka. Che Nom kongsi cara macam mana CN olah meggi kari ni dari bahan asal supaya lebih pekat dan lebih sedap rasa maggi kari nya. Dengan telur separuh masuk yg kita sediakan bersama kuah kari tu..mantap betul bila hidang. Jenama & Jenis Pisau: Berlinger Haus, 20cm Chef Knife Sumber pembelian : Shopee atau Lazada Anggaran Makan: 3-4 orang //Bahasa Melayu Bahan-bahan: 3 bungkus mee segera kari 2 sudu besar minyak masak 3 ulas bawang putih 1 biji bawang merah kecil Sayur sawi 1/2 batang karot 1 sudu kecil serbuk kari 1 sudu kecil serbuk cili 2 sudu besar sos cili 2 sudu besar sos tomato 1 sudu besar sos tiram 6-8 ekor udang 3 ekor sotong 5-6 cawan air 6-8 tangkai cili padi 1 biji tomato Limau nipis //English Ingredients: 3 packs of instant curry noodles 2 tablespoons cooking oil 3 cloves garlic 1 shallots Mustard leaf ½ carrot 1 teaspoon curry powder 1 teaspoon chili powder 2 tablespoons chili sauce 2 tablespoons tomato sauce 1 tablespoon oyster sauce 6-8 shrimp 3 squid 5-6 cups of water 6-8 stalks of bird's eye chilli 1 tomato Lime Instagram: 🤍 Twitter: 🤍 Facebook: 🤍

Cara masak kuah laksa sedap by kak nur

182006
3778
461
00:19:23
08.03.2021

kawan2 kak nur kongsi Cara masak kuah laksa yg Sgt sedap guna Dua jenis ikan Dan sedikit tambahan Bahan dlm rempahnya...

CARA MASAK SARDIN TIN SIMPLE DAN SEDAP

409754
259
00:04:56
20.08.2021

Bahan Bahan 1 tin sardin Air 2 ulas bawang putih 1 biji bawang merah besar 1 biji kentang Cili padi 1 biji tomato Sos cili Sos tomato Sos tiram Cara masak boleh tonton video..,☺️☺️ #caramasaksardinjadilebihsedap sambal sardin goreng 🤍 Music: Last Summer Musician: 🤍iksonmusic

NASI GORENG PKP SIMPLE TAPI SEDAP

634775
11382
508
00:08:09
25.01.2021

Bahan-bahan Nasi putih Telur bawang putih* bawang merah* cili kisar cili padi sos cili kicap sos tiram Cara masak: Panaskan minyak,goreng telur kacau hingga hancur..bila dah masak angkat dan ketepikan dulu. Tumbuk bahan bertanda tumis hingga naik bau dan sedikit garing. Masukkan sedikit cili kisar kacau hingga cili masak. kemudian masukkan sos cili,kicap ,dan sos tiram.. kacau sebati. Tambah juga perasa.. kemudian masukkan nasi.. kacau biar rata. Masukkan pula telur goreng dan kalau nak pedas tambah cili padi yang telag dipotong.. kacau sampai masak. siapp... #nasigorengsimple #nasigorengpkp #nasigorengmudah Music: Dear Autumn Musician: 🤍iksonmusic

Mengatasi Bau Tidak Sedap pada Kemaluan, Simak Tipsnya! | Tanya Dokter #19

121791
903
43
00:03:14
25.12.2021

VDVC health- Menghilangkan Bau Tidak Sedap pada Kemaluan Kemaluan menjadi salah satu organ yang rentan terkontaminasi bakteri. Hal ini karena letaknya yang berada di dalam dan lembap. Sehingga menyebabkan bakteri mudah berkembang dan menimbulkan bau tidak sedap. Karena itu, penting bagi kita untuk menjaga kebersihan kemaluan, agar terhindar dari bau tidak sedap. Simak tips mencegah bau tidak sedap pada kemaluan dari dr. Haekal Anshari, M. Biomed (AAM) selengkapnya melalui video berikut ini.

CARA BUAT SAMBAL UDANG YANG SEDAP SEKALI !

48959
668
38
00:03:38
04.04.2022

Assalammualaikum semua. Hari ini DB kongsikan cara buat sambal udang yang mudah dan sedap sekali. Bahan-bahan: Udang Serbuk kunyit garam 3 senduk cili kisar Pes asam jawa Serbuk perasa 1 biji bawang merah 2 ulas bawang putih Bawang holand Sedikit air Gula kabung Cara-cara yang lebih lengkap boleh tengok di video. Jangan lupa like, share dan subscribe. Terima kasih! FOLLOW DAPUR BIRU : INSTAGRAM 🤍 🤍 TIKTOK 🤍 FACEBOOK PAGE 🤍 TWITTER 🤍 JOIN GROUP TELEGRAM 🤍 Tentang Dapur Biru: Hai semua, boleh panggil DB. Dapur Biru berkongsi resepi yang sedap & menarik. Ada pelbagai resepi yang DB kongsikan seperti resepi melayu, asia, western, kuih muih, kek, pastri dan lain-lain. Jangan lupa like, comment, subscribe channel ini dan tekan bell notification untuk mengikuti video resepi DB. Terima kasih #sambaludang #caramasaksambaludang #sambaludangsedapsekali #resepi #caragorengudang #dapurbiru

Sedap Ani Maiyuni

4506
43
0
00:04:29
25.07.2021

TANGIS DAN TAWA NGERI NGERI SEDAP

135388
4101
467
00:14:54
21.06.2022

Gue membuka youtube membership kepada yang merasa SATU PAHAM, SATU RASA dan SATU JIWA dengan gue: 🤍

AYAM SAMBAL BALI | SEDAP DAN MUDAH | WAJIB CUBA

251911
4105
186
00:05:26
27.06.2020

Sedapnya dapat makan ayam sambal bali ni. Makan dengan nasi panas, memang berselera. ni, kak long kongsikan resepi dia ye. mudah je! AYAM SAMBAL BALI ½ ekor ayam Sedikit kunyit dan garam 2 biji bawang besar (saiz besar) 10 ulas bawang putih 6 batang serai 1 inci halia Sedikit belacan 1½ genggam cili kering ( direndam) 3 tangkai daun kari Sedikit gula dan sedikit garam Kicap manis Kicap pekat Cara-cara : ✔️ Goreng ayam sehingga masak. Jangan sampai garing tau. ✔️ Guna minyak ayam, tumis Serai dan daun kari sehingga kekuningan. ✔️ Masukkan bawang yang di blend tadi. Tumis sampai naik minyak. ✔️ Dah naik minyak, masukkan cili yang kita dah blend. Tumis sampai cili betul2 masak. ✔️ Masukkan kicap manis. Renjis2 ikut suka. Hehe. Sebab yang ni tak de sukatan. ✔️ Kemudian masukkan 1 ½ sudu kicap pekat. ✔️ Kacau rata. Perasa kan dengan gula dan garam ✔️ Gaul sebati, masukkan ayam goreng tadi. ✔️ Kacau sampai ayam dan sambal mesra. ✔️ Dah siap, sedia dihidang! #ayamsambalbali #resepiayamsambalbali #PortResepi

Ayam Popcorn Sambal Manis Sedap Tak Tipu

940110
17421
545
00:06:57
07.04.2020

Ayam popcorn sambal manis, hidangan yang mudah tapi gerenti sedap. Ketulan isi ayam yang bersalut tepung digoreng rangup, kemudian disalut pulak dengan kuah sambal yang pekat pedas dan manis. Kalau sesiapa yg kat rumah tu bhgn isi ayam tak berapa nk laku, boleh masak menu ni, confirm habis licin bila hidang. Nota: nak campur bahagian bertulang pun ok, janji potong kecil-kecil //Bahasa Melayu Bahan-bahan kisar halus: 3 biji bawang merah kecil 3 ulas bawang putih ½ inci halia 1 ½ sudu besar cili kisar Bahan-bahan ayam popcorn: 3-4 ketul dada ayam Sedikit garam ¼ sudu kecil serbuk kunyit 1 biji telur 1-2 cawan tepung jagung (boleh ganti tepung gandum) Bahan-bahan lain: 1 cawan minyak masak ½ biji bawang besar 3 sudu besar sos cili 3-4 sudu besar kicap manis 1 sudu besar gula ½ sudu besar sos tiram 1 biji tomato 10-15 biji cili padi Air secukupnya untuk kuah Garam secukup rasa //English Finely grind ingredients: 3 shallots 3 cloves of garlic ½ inch ginger 1 ½ tablespoon chilli paste Ingredients for popcorn chicken: 3-4 chicken breasts A little bit of salt ¼ teaspoon turmeric powder 1 egg 1-2 cups of corn flour (replaceable with plain flour) Other ingredients: 1 cup cooking oil ½ red onion 3 tbsp chilli sauce 3-4 tbsp of sweet soy sauce 1 tbsp of sugar ½ tsp oyster sauce 1 tomato 10-15 bird’s eye chilli Enough water for the gravy Salt, to taste Instagram: 🤍 Twitter: 🤍 Facebook: 🤍 #resepichenom #resepiayam #stayathome

MEE KARI SEDAP YANG PASTI MAKAN BERTAMBAH-TAMBAH

467236
4050
178
00:07:13
16.02.2020

Hai everyone. Kalini DB nak kongsikan resipi mee kari sedap dan simple. Mudah je nak buat mee kari ni. Nak tahu apa yang membuatkan resipi mee kari DB sedap , kena tengok video ini sampai habis. Ada resipi rahsia yang DB kongsikan. Bahan-bahan Mee kuning Isi ayam Isi kerang Sawi Taugeh Telur rebus Fish cake Bebola ikan Bebola ikan goreng Santan Garam secukup rasa Air secukupnya Kiub pati ayam Asam keping Paste: 4 sudu Rempah kari daging ayam 4 sudu Cili kering yang dikisar 1/2 inci Halia, 5 biji bawang merah , 3 ulas bawang putih Bahan tumisan: 1 Bawang besar dihiris 3 ulas Bawang putih dihiris 4 sekawan Daun Kari Serai ditumbuk Cara-caranya ada di video. Ikut sahaja langkah-langkah yang di ajarkan. Selamat mencuba 🤗 Join Telegram ▶️ 🤍 Subscribe Dapur Biru ▶️ 🤍 Follow instagram ▶️ 🤍 Like Facebook ▶️ 🤍 #meekarisimple #resepimeekarisedap #caramembuatmeekari #meekarimudah #jomcubabuatmeekari #meekarisedapsangat #cubabuat #mesticuba #cara #kongsiresepi #kongsicaramudah #kongsirecipe #musttry #foodrecipe #viralfood #fooddelicious #meekari #currynoodle

SUARA SIAPA PALING SEDAP ?! - BELI SET KAROEKE PALING BEST !

588533
21928
639
00:31:14
29.04.2022

Jom kita tengok Am buat suprise set Karoeke untuk team !!! Korang kalau nak beli set Karoeke jugak boleh layari link di bawah ... 🤍 🤍 Karabest Address:- 152-2-11 & 12 Maluri Business Centre Jalan Jejaka, Tmn Maluri Cheras, 55100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur Teruskan Subscribe Ammar Nazhan dan tekan Tombol Loceng Untuk Cerita Menarik! Channel kedua kami yang menarik ! :- 🤍

TEAH PANDAI NYANYI !! - SUARA SIAPA PALING SEDAP !

754156
33925
1024
00:10:00
14.01.2022

Betul ke teah pandai nayanyi. Teruskan Subscribe Ammar Nazhan dan tekan Tombol Loceng Untuk Cerita Menarik!

Dara Ayu Ft. Bajol Ndanu - Sedap Betul (Official Lyric Video)

129778
563
44
00:05:24
31.08.2021

Official Lyric Video of Dara Ayu Ft. Bajol Ndanu "Sedap Betul” Tittle : Sedap Betul Artist : Dara Ayu FT. Bajol Ndanu Songwriter : Timur Priyono Arranger : S One Studio Video : Arunika Studio Label : PT. Media Musik Proaktif Dengarkan lagu "Sedap Betul" disini: Spotify : 🤍 Apple Music : 🤍 Deezer : 🤍 Aktifkan RBT-nya dengan cara: XL/Axis : Ketik DBETUL Kirim Ke 1818 Indosat : Ketik DBETUL Kirim Ke 808 Three : Ketik DBETUL Kirim Ke 1212 #DaraAyu #BajolNdanu #SedapBetul #Kentrung Contact Person : - 0811-1272-770 (Artist Management) - 0821-2345-5662 (Endorsement) Follow & kunjungi Musik ProAktif : TWITTER : 🤍 WEBSITE : 🤍 INSTAGRAM : 🤍 Subscribe channel dibawah ini juga yuk! Prodigi : 🤍 Trio Macan : 🤍 Duo Amor : 🤍 Bajol Ndanu Management : 🤍 Musicpedia : 🤍 Rumah Musik Kita : 🤍 Adista : 🤍 Gita Youbi : 🤍 Untuk mendengarkan lagu dari artis dan musisi Musik Proaktif lainnya, klik di sini: 🤍 Musik Proaktif is a record label and artist management based in Jakarta, Indonesia. Musik Proaktif's YouTube channel will presents your favorite music from national and local artists include Trio Macan, Woro Widowati, Damara De, Adista, Duo Amor, D'Mojang, Bajol Ndanu, Dara Ayu, Elvira and Fira Cantika. Subscribe to our channel for exclusive videos, including official videos and lyric videos!

INI BARU MIE SEDAP YANG ASLI!!! BUKAN MIE INSTAN!!!

4398449
49622
4049
00:10:06
05.10.2018

► Jadi MAMEN gw untuk nonton 2 video tiap minggu : 🤍 ► Follow Instagram untuk update terbaru kuliner gw : 🤍 Review makanan di seluruh daerah Indonesia! #makankelilingindonesia #makancuy Business Inquiry email to : nexcarlos86🤍gmail.com Thanks Mamen!

RAMLY BURGER SPECIAL SEDAP GILA!

40373
416
46
00:04:05
27.03.2020

Assalammualaikum semua. Hari ini DB nak kongsikan cara buat Ramly Burger Special yang sangat sedap! Mudah jer nak membuatnya. Jangan lupa like, share dan subscribe! Terima kasih 😉👨‍🍳 Bahan Daging Burger Roti Burger Bawang Holland Cheese Sos cili Mayonis Telur Salad Lada hitam Kicap manis Join Telegram ▶️ 🤍 Subscribe Dapur Biru ▶️ 🤍 Follow instagram ▶️ 🤍 Like Facebook ▶️ 🤍 #ramlyburger #burgerramly #burger #burgermalaysia #malaysianfood #malaysia #streetfood #asianburger #asianfood #mukbang #cook #easycooking #howtomakeburger #burgerrecipe #recipeburger #resepburger #lockdown #pkp #mco

RESEPI MEE KARI AYAM MUDAH DAN SEDAP | RESEPI NIAGA

35088
648
71
00:12:29
31.10.2020

Hai, Assalammualaikum. Dalam video kali ini Cik Orkid kongsikan cara masak kuah mee kari yang sangat sedap. Resepi mee kari sedap ini diajar oleh sahabat Cik Orkid dari Kedah. Cik Orkid doakan semoga sahabat Cik Orkid diberi kesihatan yang baik,dilimpahi rezeki & bahagia di dunia dan diakhirat. Aamiin. #meekariayam #meekari #meekarisedap

Review NGERI-NGERI SEDAP, Film Drama Keluarga Plus Komedi yang Lengkap dan Mantap!

89830
2306
302
00:10:50
05.06.2022

Jadi investor kami yuk! Seikhlasnya aja, biar kami semangat terus bikin konten baru yang berkualitas buat kamu :) klik aja di sini: 🤍 Ikutan ngobrolin film bareng Cine Crib di Discord: 🤍 Film bagus Indonesia yang tayang pasca Lebaran seakan tidak ada habisnya. Setelah Gara-Gara Warisan dan Srimulat: Hil yang Mustahal, kali ini film yang ingin kami rekomendasikan adalah #NgeriNgeriSedap karya #BeneDion. Berlatar di Toba, Sumatra Utara, film yang menceritakan tentang lika-liku kehidupan keluarga Batak ini cocok untuk jadi tontonan kamu dan keluarga. Apalagi kalau kamu adalah perantau yang lahir di keluarga Batak, pasti film ini akan relatable banget. Dibintangi oleh #ArswendyBeningswara, #TikaPanggabean, #BorisBokir, #GitaBhebhita, #Lolox, dan #IndraJegel, Ngeri-Ngeri sedap menghadirkan konflik mengenai ekspektasi orang tua dan jalan hidup yang dipilih oleh anak. Meskipun bergenre drama keluarga yang mengharu-biru, siapa sangka Ngeri-Ngeri Sedap juga justru tidak gagal membuat penonton tertawa dengan komedinya yang organik dan jauh dari dibuat-buat. Salah satu film Indonesia terbaik tahun ini yang tidak boleh dilewatkan. Tonton review-nya di #CineCrib. #Drama #Family #Comedy #FilmIndonesia #FilmNasional #FilmBioskop #FilmReview #MovieReview 0:00 - Opening 0:58 - Sinopsis 1:16 - PROS - penggambaran kultur bataknya akurat 3:17 - Penokohan kakak adiknya meyakinkan 3:59 - Memberi wawasan baru soal adat dan budaya batak 4:28 - Masalahnya relatable untuk semua orang 5:12 - Penggambaran hubungan ayah dan anak lelaki akurat 5:52 - Indra Jegel mencuri perhatian 6:15 - Film drama keluarga yang komedinya organik 6:47 - CONS - Sarma gak dikasih ending yang fair 7:00 - Aktornya kurang dapet pas adegan emosional 7:18 - Konflik Gabe diakhiri dengan terlalu mudah 8:23 - Spoiler 9:24 - Cinescore 10:12 - Closing Host: 🤍indrasmiraj 🤍alodiaudrey Merchandise kaos Cine Crib edisi ANABEL beli di sini: 🤍 RUMAH KUNTILANAK REVIEW 🤍 PENGABDI SETAN 2: COMMUNION TEASER TRAILER REACTION 🤍 FILM-FILM DAN SERIAL WAJIB TONTON DI JUNI 2022🤍 TAHAJUD YANG TERSESAT TRAILER REACTION 🤍 THE GRAY MAN TRAILER REACTION 🤍 MENCURI RADEN SALEH FIRST LOOK REACTION 🤍 4 ALASAN NETFLIX MULAI DITINGGAL SUBSCRIBERS 🤍 RUMAH KUNTILANAK TRAILER REACTION 🤍 PEAKY BLINDERS REVIEW 🤍 BUYUT TRAILER REACTION 🤍

Sudah 80 Tahun MIE SEDAP SABANG Selalu Rame

73473
1030
142
00:15:42
27.07.2022

Mie Kocok Mie Aceh Mie Rebus Kedai Mie Sedap Sabang 🤍 Instagram : 🤍 Facebook Fan Page 🤍 Google + 🤍

CARA MASAK BIHUN GORENG SEDAP DAN MUDAH SEKALI

153352
2049
77
00:04:03
02.08.2021

Assalammualaikum semua. Kali ini DB akan kongsikan cara masak bihun goreng yang mudah dan sedap sekali. Bahan-bahan 1 packet bihun 3 biji telur Minyak masak 1 biji bawang merah 2 ulas bawang putih Sedikit ikan bilis 2-3 sudu cili kisar 2-3 sudu sos tiram 2-3 sudu sos cili 2 sudu sos tomato 3-4 sudu kicap manis Garam secukup rasa Sedikit air Sawi jepun Fish cake Fish ball Cara-cara yang lebih lengkap boleh tengok di video. Jangan lupa like, share dan subscribe serta on bell notification untuk resepi seterusnya. Terima kasih! Join Telegram ▶️ 🤍 Subscribe Dapur Biru ▶️ 🤍 Follow instagram ▶️ 🤍 Like Facebook ▶️ 🤍 #bihungoreng #resepibihungorengsedap #caramasakbihungorengmudah #dapurbiru

RESEPI KUAH KACANG YANG SEDAP DAN MUDAH

793896
12445
351
00:06:10
13.12.2019

Bahan-bahan nya ialah: Kacang 500gram atau setengah kilo(tips goreng kacang jangan sampai hangit dan terlalu lame takot nanti kacang hangit dan hitam nanti kuah akan pahit dan bewarna terlalu gelap.ckup kacang bewarna keperangan dan bunyi meletup letup) 15 cili kering 4 biji bawang merah besar 7 ulas bawang putih 2 inci halia 2 batang serai 1 ketul gula melaka Gula pasir Garam Air kalau suka boleh dimasukkan juga santan sekali ya untuk rasa berlemak Kalau suka di dalam kuah kacang ni boleh juga dimasukkan isi ayam atau daging ye tapi sy tak ltak atas citrasa sendiri ye nak msuk boleh la masukkan skli🥰 Selamat mencuba dan jangan lupa subcribe😍

BEHIND THE SCENE: Ngeri-Ngeri Sedap (Part 2) | SEDANG TAYANG DI BIOSKOP!

258692
5165
386
00:15:11
20.06.2022

Memendam cita-cita selama 8 tahun untuk membuat karya yang "Batak banget", Bene Dion Rajagukguk akhirnya berhasil menulis dan menyutradarai film-nya sendiri dengan judul yang sama dari buku pertamanya: Ngeri-Ngeri Sedap. Film dengan cerita berbeda dari buku tersebut tayang sejak 2 Juni 2022 lalu dan menjadi langkah awal rumah produksi Imajinari. Simak keseruan proses shooting Ngeri-Ngeri Sedap - Part 2!

Rahsia Kuah Kacang Mak yang paling sedap | Peanut Sauce Recipe

2113649
28188
1080
00:03:33
21.08.2018

Mom's recipe always the best!! 😄 Resepi kuah kacang mak saya ni resepi yang paling best dan paling yang ditunggu-tunggu oleh semua tetamu masa hari raya. Hari ni saya dan mak saya kongsikan resepi yang super sedap ni. Ada secret ingredient tau. hehe. Baca tips kat bawah ni kalau nak dapatkan kuah kacang yang paling sedap dan tahan lama. Resepi penuh : 🤍 Tips: - Pastikan kacang digoreng sehingga betul2 garing dan sedikit gelap. - Cili dan bawang boleh ditambah atau dikurangkan jika mahu lebih pedas atau kurang pedas. - Kicap: secret ingredient 😂😂 - Udang kering: optional - Tumis cili dan bawang sehingga betul2 masak dan bertukar menjadi warna gelap menggunakan api kecil. - Lepas masukkan kacang, masak kacang sehingga menggelegak dan biarkan sehingga kacang hilang rasa mentah (lebih kurang 15-20 minit). - Seimbangkan rasa masin, manis dan pedas ikut selera masing-masing. (kuah kacang memang sedap manis2 pedas. So jgn takut letak gula byk. hehe) - Masak lagi 10 minit selepas letak tepung (tepung boleh gantikan dengan biskut Marie) - Kuah kacang akan jadi lebih pekat bila sejuk. Bahan-Bahan : 1 Cawan Minyak Masak 500gm Kacang Tanah 150gm Cili Kering 2 Bawang Besar 3 Cloves Bawang Putih 1 Sb Udang Kering 1/2 Cawan Minyak Masak 1 Cawan Gula 250g kabong palm sugar/melaka palm sugar 2 1/2 Sb Garam 2 Sb Kicap Manis 400ml Air 1 Sb Tepung Gandum (Campur Dengan Air) Ingredients : 1 Cup Cooking Oil 500gm Ground Nuts 150gm Dried Chillies 2 Onions 3 Cloves Garlic 1 Tbsp Dried Shrimp 1/2 Cup Cooking Oil 1 Cup Sugar 250g Gula Kabong/Gula Melaka 2 1/2 Tbsp Salt 2 Tbsp Sweet Soy Sauce 400ml Water 1 Tbsp Wheat Flour (Mix With Water) #buatoranglapo #enjoymusicwhilelearningrecipe #awesomemusic #janganjogetkuatsangat #learnrecipe #belajarmemasak #howtocook #howto #akuyangmasakkauyangmakan #akuyangmasakkauyangpanas Help us grow by removing adBlock. You don't have to pay us but ads are paying for us. Ads won't hurt you but blocking ads will hurt us. #saynotoadblock • Music Asia Cruise - Selfish (TBHD Remix) by THBD 🤍 #buatoranglapo Subscribe 2nd Channel Buat Orang lapo untuk behind the scene video - 🤍 Join this channel to get access to perks: 🤍 . . Dapatkan Pes Kari Serbaguna by Buat Orang Lapo di Shopee 🤍

Что ищут прямо сейчас на
sedap canroke encourage chourraf kalundra ondeonde novi NAV RL guri limuzin randomfrankp LA Rams h3 islamico Sava arnasoy wbm blind Mor dj's