Nasi goreng bungkus nasi lemak

Nasi goreng bungkus nasi lemak смотреть последние обновления за сегодня на .

Cara membungkus nasi Lemak

42466
558
15
00:03:01
15.07.2021

Cara bungkus nasi lemak sedap

194514
737
17
00:00:42
19.07.2018

Nasi Lemak Telur Bungkus, Sarapan di Warung Bunian

71150
817
74
00:02:51
18.07.2021

Nasi Lemak merupakan sarapan nombor 1 rakyat Malaysia. Tapi tahukah anda di Warung Bunian ini mereka menghidangkan hidangan nasi lemak yang special dan unik, berbeza dengan nasi lemak yang ada dijual di tempat anda. Nasi lemak berbungkus telur dadar special ini pasti memberikan pengalaman yang baru kepada pelanggan datang. 📍 Lokasi » Nasi Lemak Warung Bunian Jalan Jamaludin, Kampung Sungai Merab, 43000 Kajang Selangor ☎️ Telefon » 017-381 2246 #destinasitv #nasilemak #warungbunian #asmr Bermula pada tahun 2017, Destinasi TV melihat budaya kulinari dan darmawisata sebagai pintu kepada sejarah, tradisi dan evolusi masyarakat tempatan. Merupakan sebahagian dari Kumpulan Manggis (🤍), Destinasi TV menghasilkan siri video digital yang menghiburkan, mendidik dan berkualiti tinggi untuk tayangan umum secara percuma di platform seperti Youtube, Facebook, Instagram, IFlix dan Dim Sum. Destinasi TV terkenal dengan siri video digital seperti “Mat Salleh Cari Makan”, “Kembara Ramadan Rhys”, “Pilihan Terbaik”, “Sembang Bros”, “The Nasi Lemak Show”, dan “Trek Artisan”.

Cara Membungkus Nasi yang Rapi Unik dan Kreatif

1492146
12330
516
00:04:45
17.10.2018

#BungkusNasi #Rapi #Unik Nasi bungkus adalah cara mengemas makanan khas Indonesia yang berisi nasi beserta lauk pauk yang dibungkus kertas, agar bisa dibawa dan dimakan di tempat lain. Bisa dengan mudah diproduksi oleh siapapun dan dengan menggunakan sarana pembungkus apa saja. Yuk simak video Cara membungkus nasi yang rapi unik dan kreatif Bungkus nasi lemak Semoga video ini bermanfaat. Jangan lupa #LIKE, #SHARE, #COMMENT, dan #SUBSCRIBE yaa...... Terima kasih sudah menonton. . Sampai jumpa di video selanjutnya - Rekomendasi Video untuk Anda: Bakso Daging Kenyal dan Enak tanpa Pengenyal untuk Stok di Rumah 🤍 Cara Memasak Nasi dengan Panci Presto, Hanya 5 Menit 🤍 Resep Belut Goreng Gurih Pedas 🤍 Resep Sambal Terasi Mentah yang Enak untuk Lalapan 🤍 Resep Sambal Terasi yang Enak untuk Lalapan 🤍 Resep Pisang Goreng Kribo Crispy Keju Milo Coklat Anti Gagal 🤍 Resep Bumbu Oles Ikan Bakar Enak 🤍 - Backsound : Syn Cole - Feel Good [NCS Release]

Nasi Lemak Bungkus Confirm BORONG Semua!💰💸

1194800
19516
1069
00:12:09
01.12.2020

Hi semua, untuk kali ni Che nom sediakan nasi lemak bungkus…sebab rindu nk balik kampung..tapi tak boleh sebab PKPB ..jadi kena lah buatlah sendiri kat rumah. Kat kampung Che nom memang banyak dijual nasik lemak bungkus kecil-kecil untuk sarapan pagi..memang best sangat. Makan pulak dengan kopi O atau teh O..sedap tak terkata. Cara masak nasi lemak kali ni lebih ringkas, tapi tetap sedap. Sambal tumis pulak memang padu..pekat, pedas, masam, manis semua cukup rasa. Sebungkus mmg tak cukup ni. //Bahasa Melayu Bahan-bahan untuk kisar halus (sambal): 1 ½ biji bawang besar 4-5 biji bawang merah kecil 4 ulas bawang putih ½ inci halia 25-35 biji cili kering ½ inci belacan ½ cawan ikan bilis sedikit air Bahan-bahan lain untuk sambal tumis: ½ - 1 cawan minyak masak ½ biji bawang besar air asam jawa gula melaka ½ - 1 biji bawang holland 1 helai daun pandan garam secukup rasa Bahan-bahan untuk nasi lemak: 1 biji bawang merah kecil 1 inci halia 3 cawan beras 4 ½ cawan (santan + air) 1 helai daun pandan ½ sudu kecil halba (optional) garam secukup rasa Bahan-bahan untuk hidang: kacang tanah goreng ikan bilis telur rebus telur goreng timun //English - Ingredients for fine grinding (sambal): 1 ½ red onion 4-5 shallots 4 cloves garlic ½ inches ginger 25-35 dried red chili ½ inches fermented shrimp paste ½ dried anchovies a little water Other ingredients for sambal: ½ - 1 cup cooking oil ½ red onion tamarind juice palm sugar ½ - 1 yellow onion 1 piece pandan leaf salt to taste Ingredients for nasi lemak: 1 shallot 1 inch ginger 3 cups of rice 4 ½ cups (coconut milk + water) 1 piece pandan leaf ½ teaspoon fenugreek (optional) salt to taste Ingredients for serving: fried peanuts fried anchovies boiled eggs fried egg cucumber Instagram: 🤍 Twitter: 🤍 Facebook: 🤍

How To Wrap Nasi Lemak in Banana Leaf [Nyonya Cooking]

64904
732
47
00:06:15
06.06.2016

'Nasi lemak' wrapped in banana leaf is a popular breakfast choice among locals in Malaysia. 🤍 This is actually the same 'nasi lemak' recipe which I have uploaded some time back. The only difference is that it is now served wrapped attractively instead. This is sold economically at most of the muslims and 'mamaks' restaurants without the frills, just with the basic accompaniments like sambal, fried anchovies, cucumber, peanuts and a slice of hard boiled egg. Now, you can have the thrill of learning how to prepare it and feel the satisfaction of having delicious home cooked, beautifully wrapped 'nasi lemak', just like those sold in restaurants, in the comfort of your own home. The banana leaf will enhance the fragrance of the 'nasi lemak'. Of course, there is no stopping you from putting more accompaniments into each pack. Enjoy together with a cup of 'teh tarik' or the favourite beverage of your choice! Hmmmm..simply blissful! Foodies need your help! Contribute to the subtitles here: 🤍 RELATED RECIPE IDEAS: Chinese Steamed Glutinous Rice with Chicken: 🤍 Pimped Japanese Spicy Curry Rice: 🤍 Roti Canai: 🤍 Malaysian Sour and Spicy Fish Soup Noodles: 🤍 Homemade Laksa Noodles: 🤍 Thai Minced Meat with Basil: 🤍 New Asian recipe ideas are published regularly. Click SUBSCRIBE and stay tuned. SOCIAL NETWORKS: Nyonya Cooking: 🤍 Facebook: 🤍 Instagram: 🤍 Twitter: 🤍 Pinterest: 🤍 The idea behind Nyonya Cooking: Nyonya: Female descendants of a Chinese ethnic group who relocated to the Malay archipelago in the 15th century. Like a true Nyonya, Grace cooks real Asian food with fresh ingredients. #nyonyacooking

Cara membungkus nasi dengan mudah menarik dan rapi

515666
4851
95
00:01:56
11.01.2019

#bungkusnasi #lipatkertasnasi #nasirames

Nasi Goreng Pattaya

378191
9123
352
00:08:14
29.07.2021

Kali ni jom kita masak menu goreng2 di restoran atau gerai, iaitu Nasi Goreng Pattaya. Menu ni secara ringkasnya adalah nasi goreng yang dibalut dengan telur yang digoreng nipis atau telur dadar, dihidangkan bersama hirisan sayuran dan dihias dengan sos cili untuk nampak lebih menarik. Dalam video ni nanti Che Nom akan masak nasi goreng yang ringkas tapi cukup sedap bila dimakan. Walaupun ringkas, tapi kalau kurang sedap nasi goreng kita..kurang sedaplah hidangan ni nanti. Lepas masak nasi goreng, kita beralih pada cara penyediaan telur dadar yang nipis dan tak mudah koyak bila dilipat untuk bungkus nasi goreng. //Bahasa Melayu - Bahan-bahan untuk nasi goreng: 3-4 sudu besar minyak masak 2 ulas bawang putih 1 biji bawang merah kecil 1 sudu besar cili kisar Isi ayam ½ batang lobak merah 7-8 udang 3 cawan nasi ½ sudu kecil lada sulah 1-2 sudu besar kicap cair Sedikit kicap manis (jika suka) 1 biji telur 4 batang kacang panjang Sedikit garam Bahan-bahan untuk telur dadar: 1 sudu kecil tepung jagung 1 sudu kecil air 2 biji telur Sedikit lada sulah Sedikit garam 1 sudu besar minyak masak Bahan-bahan lain: Timun Tomato 4 tangkai cili padi Sedikit kicap //English - Ingredients for fried rice: 3-4 tablespoons cooking oil 2 cloves garlic 1 shallot 1 tablespoon chilli paste Chicken breast ½ carrot 7-8 shrimp 3 cups rice ½ teaspoon white pepper 1-2 tablespoon light soy sauce A bit of sweet sos sauce (if desired) 1 egg 4 long bean stalks A little bit of salt Ingredients for omelet: 1 teaspoon cornstarch 1 teaspoon water 2 eggs A little bit white pepper A little bit of salt 1 tablespoon cooking oil Other ingredients: Cucumbers Tomato Chilli sauce 4 bird's eye chilli Soy Sauce Instagram: 🤍 Twitter: 🤍 Facebook: 🤍 #nasigorengpattaya #resepichenom

VLOG...CARA BUNGKUS NASI LEMAK

76712
454
36
00:04:48
22.08.2020

Nasi Lemak telur bungkus / Nasi Pattaya ...

3208
29
1
00:01:46
19.05.2021

Wat untuk breakfast pagi tadi… lauk pon apa yang ada jer…. Timun tak der, tapi tak mau keluar membeli, saje nak kurang2 kan keluar membeli barang….kecuali dah terdesak sangat. Masak nasi lemak cam biasa, mori menggunakan santan snp yang perisa pandan, malas nak keluar amik daun pandan…hahaha…padahal belakang dapur jer tu. Tapi tetap gak nasi wangi…cam ada daun pandan dengan lemak berkrim. Untuk sambal nasi lemak, kali nie mori masukkan ikan bilis mentah bersama bawang holand. Macam ada lauk sikit la dlm sambal tu…tak la kosong mcm tu je. Untuk bungkus nasi lemak dengan telur, tu, mori pukul 2 biji telur bersama sedikit garam. Resepi Nasi Lemak 2 pot beras 1 kotak kecil santan snp perisa pandan ½ sudu kecil halba 2 biji bawang kecil ½ sudu kecil garam Dan air secukupnya Resepi Sambal Nasi Lemak 1 biji bawang besar size besar 5 ulas bawang putih 1 inci belacan 2 senduk besar cili kering kisar ½ sudu teh asam jawa Garam secukupnya Gula secukupnya Segenggam ikan bilis mentah ½ biji bawang holand di mayang nipis Selamat mencuba #morisaidkitchen #nasilemaktelurbungkus #foodvideography

7 CARA SIMPLE DAN KREATIF MEMBUNGKUS NASI DENGAN KERTAS MINYAK / KERTAS NASI, UNIK DAN MUDAH

35680
333
10
00:08:06
24.11.2021

7 CARA SIMPLE DAN KREATIF MEMBUNGKUS NASI DENGAN KERTAS MINYAK / KERTAS NASI, UNIK DAN MUDAH cara, tips, trik, tutorial, bungkus, membungkus, melipat, nasi, kertas, minyak, pecel, padang, tanpa karet, jualan,

Rice Wrapping Hack Explained - Cara MemBUNGKUS Nasi - CARA MELIPAT NASI BUNGKUS

75442
374
23
00:00:40
13.09.2018

KLIK AJA! : 🤍 Rice Wrapping Hack Explained - Cara Membungkus Nasi - CARA MELIPAT NASI BUNGKUS cara membungkus nasi cara bungkus nasi cara membungkus nasi dengan kertas minyak cara melipat nasi bungkus cara bungkus nasi kertas minyak cara bungkus nasi lemak kertas minyak bungkus nasi cara membungkus nasi bungkus cara melipat kertas nasi cara melipat bungkus nasi nasi bungkus membungkus nasi dengan kertas nasi cara bungkus nasi lemak cara membungkus nasi kfc tutorial bungkus nasi tutorial membungkus nasi cara melipat kertas nasi bungkus bungkus nasi tanpa karet membungkus nasi cara membungkus kertas nasi melipat kertas nasi cara bungkus nasi kfc cara bungkus nasi padang cara membungkus nasi padang cara bungkus nasi berlauk cara membungkus nasi dengan kertas nasi cara melipat kertas bungkus makanan tutorial membungkus nasi dengan kertas minyak melipat nasi bungkus cara membungkus nasi bakar cara bungkus burger cara membuat bungkus nasi cara melipat kertas minyak untuk nasi bungkus bungkus nasi kekinian cara melipat kertas nasi berbentuk kotak bungkus nasi kfc cara bungkus nasi pakai kertas minyak cara membungkus nasi pakai kertas nasi cara bikin bungkus nasi cara bungkus nasi kucing cara melipat kertas nasi lemak tutorial bungkus nasi padang cara membungkus burger nasi lemak bungkus melipat bungkus nasi cara buat bungkus nasi cara membungkus makanan cara melipat nasi kfc bungkus nasi lemak kertas minyak bungkus nasi unik cara melipat nasi bungkus jaman now cara membungkus nasi goreng dengan kertas minyak cara bungkus nasi ambeng cara bungkus nasi lemak guna kertas minyak cara membungkus nasi uduk kertas bungkus nasi cara bungkus kertas nasi cara bungkus nasi kukus cara bungkus nasi uduk cara melipat kertas minyak cara melipat kertas nasi menjadi kotak cara membungkus nasi padang dengan kertas minyak nasi bungkus kekinian wrapping nasi bajet cara membungkus nasi goreng cara melipat kertas bungkus nasi cara melipat nasi lemak guna kertas minyak cara balut nasi lemak cara membungkus makanan dengan kertas minyak belajar melipat nasi bungkus bungkus basi warteg bungkus nasi padang tanpa karet cara bungkue nasi bajet cara bungkus nasi dengan kertas minyak cara bungkus nasi lalapan cara bungkus nasi pecel cara bungkus nasi yg cepat dan rapi cara membungkus nasi ala warteg cara membungkus nasi ampera cara membungkus nasi. cara ngebungkus nasi

100 BUNGKUS NASI LEMAK RM1 ❗❗ ADA LAGI ZAMAN SEKARANG NI RM1❓❗ (mukbang malaysia)

22477
689
41
00:09:54
20.10.2022

Korang Jangan Lupa Tekan Subscribe & Tekan All Bell Notification Tau😍 CONTACT SAYA DI 🤍 TOOLS YANG SAYA GUNA : CAMERA SONY ZV-1 = 🤍 ULANZI VL49 + Mini Tripod = 🤍 DULANG KAYU = 🤍 CAWAN BESAR = 🤍 PENAPIS - 🤍 KERUSI MALAS - 🤍

Cara Membungkus Nasi Lemak

16578
376
4
00:00:25
05.10.2021

Nasi lemak, cara membungkus nasi #short

Cara Membungkus Nasi Mudah. Dijamin Langsung Bisa.

10898
116
19
00:05:17
13.10.2022

Assalamualaikum teman-teman. Ini aku share caraku membungkus nasi cepat tanpa lipat lipat. Pengalamanku jika kertasnya dilipat-lipat nanti tambah gak rapi. Langsung saja gaes liat videonya. Semoga bermanfaat. Cara membungkus nasi yang rapi unik dan kreatif, bungkus nasi unik, bungkus nasi rapi, cara bungkus nasi, cara bungkus nasi kreatif, bungkus nasi lemak kreatif, cara bungkus nasi rapi, cara bungkus nasi biar rapi, cara bungkus nasi yang rapi, cara membungkus nasi bungkus, cara membungkus nasi, cara membungkus nasi dengan kertas minyak, cara melipat bungkus nasi, cara bungkus nasi lemak kertas minyak, cara melipat kertas nasi, bungkus nasi, nasi lemak, nasi bungkus, cara bungkus nasi pakai kertas nasi, cara bungkus nasi, bungkus nasi kekinian, bungkus nasi, kertas nasi kotak, bungkus contong, bungkus daun, cara melipat kertas nasi, cara melipat kertas nasi berbentuk kotak, bungkus daun pisang, tutorial bungkus nasi, nasi bungkus, ide nasi bungkus daun, cara bungkus nasi daun, cara bungkus nasi padang, cara bungkus nasi lemak, nasi bungkus daun, nasi bungkus daun pisang, nasi bungkus daun jati, nasi bungkus kekinian

TUTORIAL CARA MEMBUNGKUS KERTAS MINYAK YANG RAPIH, BIKIN NASI BOX DAN BUNGKUS NASI

180960
2306
65
00:15:14
23.08.2021

Haiiiii teman2 membungkus nasi dengan kertas minyak sangat ekonomis di sini saya bikin tutorial bagi mana membungkus nasi biar rapi enak di pandang , dan praktis serta tidak memberatkan angaran hehe.... #tutorialnasiboxdengankertasminyak #carabikinbungkusnasidengankertasminyak #membungkusmakanandengankertasminyak #bungkuskertasminyakyangrapih #kertasminyak

Masak Nasi Lemak Ayam Goreng 20/Bungkus Masjid Tempah Untuk Sahur Ramadhan2021 | Resepi 414

22957
510
80
00:16:01
03.05.2021

#Sahur #NasiLemak #AyamGoreng #Ramadhan2021 #Syawal2021 #Raya2021 masjid tempah nasi lemak ayam goreng 20/bungkus untuk sahur majlis qiamulail selamat mencuba resepi yang ada dalam video ni ye semua tq tonton sampai habis tq tidak skip iklan tq pada pasukan asik

MACAMNI CARA BUNGKUS NASI LEMAK MALAYSIA,PENIAGA GERAI TEPI JALAN MALAYSIA

7509
88
13
00:06:19
28.05.2022

#vlogtkimalaysia #tkiniaganasilemakdimalaysia #carabungkusnasilemakmalaysia

Nasi Lemak Telur Bungkus

39
0
0
00:00:11
14.06.2021

🤍 #WarongikattepibyIAServices #cameronhighlands #sarapan

HABIS 1000 BUNGKUS SEHARI, NASI LEMAK ABG MAN, SAMBAL NYA PEDAS MENYENGAT.

389247
6027
654
00:09:40
09.04.2019

Lokasi : Depan Mecca Tower Meru Ipoh Waktu Niaga : Setiap Hari Terima Kasih Kerana Menonton Jangan Lupa SHARE dan SUBSCRIBE Supaya Lebih Banyak Tempat Makanan Yang Kami Akan Kongsikan Kepada Anda. #SupportPeniaga Jalanan #MeruIpoh #MakanIpoh #MakanPerak

Cara mudah melipat bungkus nasi

22071
529
2
00:01:00
16.12.2021

Cara bungkus nasi berlauk

39560
353
11
00:01:14
27.09.2018

Cara-cara pembungkusan mudah untuk nasi putih/nasi lemak berlauk.

Sambal TERBAIK Untuk Nasi Lemak.

2836142
46452
1209
00:06:12
23.08.2019

Hi Semua, di atas permintaan ramai, Che Nom nak kongsikan resepi hidangan yang boleh kita katakan sebagai hidangan rasmi rakyat Malaysia iaitu Nasik Lemak, bersama juga cara penyediaan Sambal Tumisnya yang sedap, pekat dan pedas secukup rasa serta sangat harum baunya. Gerenti boleh buat meniaga. Bahan-bahan untuk nasi: 3 biji bawang merah 2 inci halia 1 batang serai 3 helai daun pandan sedikit minyak kayu manis bunga lawang 4 cawan beras 6 cawan air + santan 1/2 sudu kecil halba, optional sedikit garam Bahan-bahan untuk sambal tumis: 7-8 biji bawang merah, kisar halus 5 ulas bawang putih, kisar halus 2 inci halia, kisar halus 1 genggam ikan bilis, kisar halus 2 biji bawang besar, kisar halus sedikit minyak 1/2 biji bawang besar 3 helai daun pandan 3-4 senduk cili kisar sedikit air Air asam jawa 2 sudu besar sos tiram 1 kiub ikan bilis gula melaka secukupnya garam secukup rasa 1 biji bawang holland 1 mangkuk bilis goreng Bahan tambahan: kacang tanah ikan bilis telur rebus Instagram: 🤍 Facebook: 🤍

Kreatif! Tutorial Cara bungkus nasi contong tanpa Karet dan staples

842286
11217
342
00:02:53
08.10.2020

Hai Bunda, kali ini saya akan membagikan Ide Kreatif cara bungkus Nasi Contong tanpa karet dan Staples, Nasi contong sering kita jumpai,tpi banyak yang belum tahu cara melipat Bungkus Nasi contong atau nasi kerucut ini.baiklah langsung saja kita simak tutorialnya Jika teman-teman suka dengan video ini, Silahka klik Like, subscribe dan juga nyalakan loncengnya ya, agar tidak ketinggalan video terbaru dari saya. jangan lupa juga untuk membagikan video ini kepada teman dan keluarga anda! untuk kritik dan saran silahkan tinggalkan dikolom komentar, atau bisa juga follow akun dibawah ini, Terimakasih Instagram: 🤍noer_saraz facebook: noer Saras El-Nabhan,

CARA MELIPAT BUNGKUS NASI KEKINIAN

461364
3804
139
00:07:27
13.12.2017

Nasi Bungkus Kekinian, trik membungkus nasi mudah simpel di utamakan para ibu ibu yang sudah keluarga, apalagi buat suami yang kerja kuli bangunan pas banget. Terkait : Cara bungkus nasi berlauk Cara bungkus nasi bakar Cara bungkus nasi kuning banjarmasin Bisnis nasi bungkus Berbagi nasi bungkus Cara bungkus nasi campur Cara bungkus nasi padang Cara bungkus nasi Cara bungkus nasi kfc Nasi bungkus creative Cara nak bungkus nasi lemak Cara bungkus nasi jinggo Bungkus nasi daun pisang Cara bungkus nasi dagang Bungkus nasi lemak daun pisang Bungkus nasi goreng Cara bungkus nasi goreng Cara bungkus nasi guna kertas Nasi goreng bungkus telur Hari nasi bungkus How to bungkus nasi lemak Bungkus nasi kreatif Bungkus nasi kotak Bungkus nasi kekinian Bungkus nasi kucing Cara bungkus nasi kerabu Cara bungkus nasi kucing Bungkus nasi lemak kertas minyak Bungkus nasi lemak kreatif Bungkus nasi lemak Cara melipat bungkus nasi lemak Tutorial bungkus nasi lemak Cara bungkus nasi lemak Cara bungkus nasi lemak kreatif Cara membungkus nasi bungkus Makan nasi bungkus Cara melipat nasi bungkus Menu nasi bungkus Cara mudah bungkus nasi lemak Cara membuat nasi bungkus Cara bungkus nasi kertas minyak Tutorial bungkus nasi padang Bungkus nasi tanpa karet Cara bungkus nasi timbel Tutorial bungkus nasi Nasi bungkus termahal Cara bungkus nasi uduk Unboxing nasi bungkus Usaha nasi bungkus Cara bungkus nasi lemak unik Cara bungkus nasi warteg Music : 🤍

TIGA CARA BUNGKUS NASI LEMAK VERSI MALAYSIA DAN INDONESIA

32604
756
164
00:09:49
19.12.2020

#NASILEMAKKUKUS

MENANGIS NAK HABISKAN 10X BUNGKUS NASI LEMAK NI ! 😫 | ASMR MUKBANG

336559
10372
1319
00:15:47
28.07.2020

Challenge Nasi Lemak 10 Bungkus! Nasi Lemak Sedap | Mukbang Malaysia Subscribe & Tekan All Bell Notification 😍 SYEDOT GAMING : 🤍 SYEDOT ASMR : 🤍 Jom Join Group Telegram, Aku Ada Dlm Tu Tau: 🤍 Jom Follow IG Syedot: 🤍 Jom Kurus Dgn Cocodot: 🤍 ▬▬ Follow Socmed Syedot ▬▬ instagram : 🤍syedot.asmr 🤍 twitter : syedotASMR 🤍 facebook : syedot ASMR 🤍 facebook page : syedot ASMR 🤍 ▬▬ Waktu Upload 6:30PM ▬▬ SELASA, KHAMIS, SABTU: = MUKBANG EATING SHOW W/ ASMR AHAD: = TEASER VIDEO GAMING 🤍SYEDOT GAMING ISNIN, RABU & JUMAAT = TEASER VIDEO ▬▬ ASMR + EATING SHOW ? ▬▬ ▪︎ Hi, thanks singgah ke channel aku dan yah aku buat video ASMR CRIPS SOUND with combination EATING SHOW MUKBANG ▪︎ Bermaksud gabungan crips sound dari ASMR dengan EATING SHOW berborak borak sambil makan (actually aku baru perasan orang Korea pon da start buat STYLE macam ni). ▪︎ Kenapa tak buat whispering/no talking, sebab rakyat Malaysia masih tak boleh terima Whispering/No Talking (sebelum ni mmg buat cara ni pon, insyallah maybe akan datang akan buat semula). ▪︎ Serta Whispering ni kebanyakkan buat sebab nak sync dengan sound quality dari crisp sound jadi kalau cakap normal akan pecah sound tu dan dorang malas nak edit terjadilah Whisper/No Talking untuk save their time. ▪︎ Bagi aku, ASMR FOOD bukan untuk Relaxation or Sleeping ya! sebab ASMR FOOD ni dia enhance kan bunyi so, White Noise/Humming akan kuat gila kalau guna eaphone jadi tak relax langsung, tapi untuk TRIGGER jadi LAPAR, CRAVING itu semestinya!. ▪︎ Untuk Relaxationg & Sleeping boleh tengok video aku Upload setiap hari Rabu 9PM DUA MINGGU SEKALI yang ini yes! Whispering dan cakap dengan nada perlahan untuk sync dengan brain korang ketika pakai earphone dan buat triggered gila gila sampai meremang bulu roma terutama bahagian tulang belakang. ▬▬ Apa Itu ASMR FOOD? ▬▬ ▪︎ ASMR untuk merasakan kenikmatan dan untuk menaikkan stimulasi deria. ▪︎ Anda juga boleh gunakan earphone atau headphone. ▪︎ Jika anda tidak menyukai EATING SOUNDS, PLEASE DO NOT WATCH IT tau. ▪︎ Video ini mengandungi BUNYI MAKAN, MENGUNYAH TAPI TUTUP MULUT BUKAN CHUP CHAP CHUP CHAP dan seangkatanya yang sangat kuat. ▪︎ ASMR adalah Autonomous Sensory Meridian Response, atau lebih mudah dirujuk sebagai Braingasm. ▪︎ ASMR adalah stimulasi deria sensasi yang memberikan impak perasaan positif yang menyalur dari kepala, tulang belakang, sampai belakang tubuh dan akan memberi impak naik bulu roma juga. ▪︎ Setiap orang mempunyai ASMR triggers yg berbeza beza dan saya berharap anda menonton video ini dapat trigger diri anda. ▬▬ ▶︎ Hashtag ◀︎ ▬▬ #asmr #eatingshow #mukbang #mukbangmalaysia #mukbangindonesia

Cara-Cara Membungkus Nasi lemak Menggunakan Plastik Wrap | NasiLemak OldSchool | Nasi Lemak RM2!

846
9
1
00:02:05
06.08.2022

Bahan-Bahan 1.Plastik Wrap (saiz terpulang pada masing2) 2.Nasi Lemak Cara-cara membungkus seperti di dalam video Video Dunia Masakan Amatur Terima kasih Kerana Memberi Sokongan VIDEO EDITOR : CapCut - Video Editor - Apps on Google Play MUSIC BY : FAD-KemimikE (Lullaby)

ILMU BARU NIH - Tutorial melipat nasi bungkus berbentuk kerucut, WOOOW!

15621905
359643
2321
00:00:57
05.08.2021

Tonton juga cara melipat nasi bungkus bentuk kotak di sini: 🤍 𝗕𝗘𝗟𝗜 𝗞𝗘𝗥𝗧𝗔𝗦 𝗡𝗔𝗦𝗜𝗡𝗬𝗔 𝗗𝗜 𝗦𝗜𝗡𝗜 𝗬𝗔 𝗚𝗨𝗬𝗦 𝗦𝗨𝗣𝗔𝗬𝗔 𝗗𝗔𝗣𝗘𝗧 𝗛𝗔𝗥𝗚𝗔 𝗠𝗨𝗥𝗔𝗔𝗔𝗛: 🤍

4 CARA BUNGKUS NASI RAPI DARI KERTAS NASI & DAUN PISANG

1689947
19649
858
00:08:47
05.03.2022

Assalamualaikum dan salam sejahtera bagi kita semua. Halo Mak, di video kali ini aku mau berbagi 4 Tutorial Ide Bungkus Nasi Rapi & Cantik dari Kertas Nasi & Daun Pisang. Tutorial ini bisa digunakan sebagai ide jualan nasi bungkus yang dapat menarik minat para pembeli yang melihatnya. Yuk langsung aja dicoba cara membuatnya Mak. Selamat Mencoba ;) #carabungkusnasi #caramelipatkertasnasi #carabungkuscontong #carabungkusdaunpisang

Cara Kilat Bungkus Nasi

1655784
9327
260
00:01:56
16.05.2016

video yang anda saksikan adalah video tentang Cara Kilat Bungkus Nasi Untuk lebih detail saksikan channel saluran Jalan & Jajan di : 🤍

TUTORIAL LENGKAP. Cara Membungkus Nasi Mudah Banget.

272
8
6
00:03:33
02.11.2022

Assalamualaikum teman-teman. Kali ini saya share cara saya membungkus nasi menggunakan kertas nasi dengan cepat tanpa lipat lipat. Pengalaman saya jika kertasnya dilipat-lipat hasilnya tidak rapi. Langsung saja teman-teman liat videonya. Semoga bermanfaat. Cara membungkus nasi yang rapi unik dan kreatif, bungkus nasi unik, bungkus nasi rapi, cara bungkus nasi, cara bungkus nasi kreatif, bungkus nasi lemak kreatif, cara bungkus nasi rapi, cara bungkus nasi biar rapi, cara bungkus nasi yang rapi, cara membungkus nasi bungkus, cara membungkus nasi, cara membungkus nasi dengan kertas minyak, cara melipat bungkus nasi, cara bungkus nasi lemak kertas minyak, cara melipat kertas nasi, bungkus nasi, nasi lemak, nasi bungkus, cara bungkus nasi pakai kertas nasi, cara bungkus nasi, bungkus nasi kekinian, bungkus nasi, kertas nasi kotak, bungkus contong, bungkus daun, cara melipat kertas nasi, cara melipat kertas nasi berbentuk kotak, bungkus daun pisang, tutorial bungkus nasi, nasi bungkus, ide nasi bungkus daun, cara bungkus nasi daun, cara bungkus nasi padang, cara bungkus nasi lemak, nasi bungkus daun, nasi bungkus daun pisang, nasi bungkus daun jati, nasi bungkus kekinian, cara bungkus nasi, bungkus nasi padang, nasi padang, kertas nasi, kertas bungkus nasi, nasi bungkus daun, nasi goreng bungkus, nasi goreng, makan nasi bungkus, gambar nasi bungkus, nasi bungkus daun pisang, nasi kuning bungkus, nasi berapa kalori, nasi kuning, nasi kotak, menu nasi bungkus, nasi uduk, nasi uduk bungkus, foto nasi bungkus, nasi bungkus sederhana, kalori nasi padang, nasi bungkus jepang, nasi bungkus 5000, sedekah nasi bungkus, cara bungkus nasi padang. cara bungkus nasi pakai kertas nasi, cara membungkus nasi dengan kertas nasi, cara melipat kertas nasi, cara bungkus nasi, cara membungkus nasi, cara bungkus nasi padang, cara membungkus nasi dengan kertas minyak, bungkus nasi pakai kertas nasi, membungkus nasi dengan kertas, cara membungkus nasi padang, cara melipat kertas nasi berbentuk kotak, cara membuat bungkus nasi kekinian, melipat kertas nasi, cara bungkus nasi kertas minyak, cara bungkus kertas nasi, dapur mamika, cara membungkus nasi kfc, cara membungkus nasi pakai kertas nasi, tutorial bungkus nasi pakai kertas nasi, bungkus nasi kekinian, cara melipat bungkus nasi, nasi bungkus kekinian, tutorial membungkus nasi dengan kertas minyak, cara membungkus nasi kuning, tutorial bungkus nasi, bungkus kertas nasi, cara bungkus nasi lemak kertas minyak, cara bungkus nasi pakai kertas minyak, cara membungkus kertas nasi, tutorial melipat kertas nasi, bungkus nasi lemak, cara membuat bungkus nasi dari kertas minyak, cara membungkus nasi dengan daun pisang

How to Make Nasi Lemak

709271
7434
206
00:08:20
09.05.2017

How to make Malaysia signature meal, Nasi Lemak with all its trimmings. Nasi lemak is rice cooked with coconut milk, served with spicy anchovies sambal (or sambal of your choice), spiced fried chicken, hard boiled eggs, slices of cucumber and peanuts. It's a favourite Malaysian comfort food meal. ▶ Printable recipe: 🤍 ▶ Subscribe for more videos 🤍 ▶ Check out my website for other recipes and much more! 🤍 THANK YOU for watching! Give us a like if you've enjoyed the video and do subscribe for more simple home food videos :) And do say HI to us here: Instagram: 🤍 Facebook Page: 🤍 Have a lovely day! Credits: Background music: Better World, Bright Inspiring Themes Gear I used to make this video: Camera: 🤍 Lens: 🤍 Camera mount: 🤍 Light: 🤍 Tripod: 🤍

Most authentic vegan Nasi Lemak Bungkus - 椰酱饭

18257
491
40
00:03:43
01.05.2021

This vegan Nasi Lemak Bungkus is the best and most authentic way to enjoy this Malaysian iconic dish. It will bring you down memory lane as soon as you unwrap the banana leaf pack. Full recipe instructions: 🤍 Blog: 🤍​ Instagram: 🤍 Facebook: 🤍 Pinterest: 🤍 Ingredients - 5 red jalapeños - 1½ cup dried chiles seeds removed - 2 tomatoes wedged - 4-5 large shallots - 1 piece [4"X5"]kombu soaked in ¾ cup of water - ½ cup tamarind juice from wet tamarind used a ping pong ball-sized tamarind - 1 medium-sized onion sliced - 2 palm sugar round or sugar plus more to taste - 1 teaspoon salt plus more to taste - ½ teaspoon mushrooms powder - a few pandan leaves tie into knot - oil for cooking Coconut Rice (Nasi) - 4 cups Jasmine rice rinsed thoroughly - 4-5 cups of water - 1 can [400ml) coconut milk - 1 shallot thinly sliced - 1 lemongrass stalk white part - bruised - 2 slices of ginger - 1 teaspoon salt - a few pandan leaves tie into knot Sides - 1 cup raw peanuts used red skin peanuts - cucumber slices - pan-fried plant-based egg cut into slices - banana leaves cleaned and wiped dry with paper towel #vegannasilemak #nasilemak #malaysianfood

Cara Membungkus Nasi Lemak Seringgit

50941
501
20
00:02:33
23.06.2020

Salam semua, di sini saya tunjukkan sedikit cara untuk bungkus nasi lemak... ada pelbagai cara dan bentuk lipatan yang boleh kita belajar ya. Maaf camera saya biasa sahaja, mungkin gambar tidak berapa jelas. Selamat mencuba!

Nasi lemak telur bungkus + Roti jiwa kacau

6274
36
2
00:04:50
23.07.2020

Jalan jalan cari makan di area Kajang bersama food ranger #ajaqmakan #jalanjalancarimakan #cuticutimalaysia #jenjalanmalaysia #makanselagiboleh #maluapaboskurr #ajaqtravel #ajaqresort Video from AJAQ TRAVEL

Назад
Что ищут прямо сейчас на
nasi goreng bungkus nasi lemak штутгарт германия ワクワクさん mezarcı yeni güncelleme тачки OKOWA reverse proxy proxmox игра в кальмара секреты egg channel рвань severide Чарльз Оливейра himlands gang GOODNEWS с 31 Abu solih fox เที่ยวอเมริกา ручной долбежный станок Cangreburgers 화밤