Kek span

Kek span смотреть последние обновления за сегодня на .

Resepi Kek Span Mudah Pasti Jadi l Easy Sponge Cake Recipe

100614
1339
126
00:04:25
25.06.2020

Hi kawan-kawan semua. Hari ni shane nak share resepi kek span yang sangat mudah dan pasti jadi. Jika kawan-kawan berkelapangan boleh lah mencuba resepi ini nanti. Jangan lupa tinggalkan komen selepas buat kelak. Terima kasih :-) Bahan-Bahan Telur - 5 Biji Tepung Jagung - 10g Tepung Kek (Blue Key Merah) - 110g Gula Ising - 120g 80g Minyak Jagung ❤️ Thank you for watching. Like, Share and Subscribe my youtube channel... 🤍 –––––––––––––––––––––––––––––– Music: Whistling Down the Road - Silent Partner 🤍 –––––––––––––––––––––––––––––– #SpongeCake #KekSpanMudahDanSenang #EasyToMake #PastiJadi #ShaneSiang

Kek Span Vanilla Sukatan Cawan Resepi / Vanilla Sponge Cake Recipe (Cup Measurements)

94174
1415
430
00:05:31
13.10.2020

Kek Span Vanilla Sukatan Cawan Resepi / Vanilla Sponge Cake Recipe (Cup Measurements) A: 4 biji kuning telur 1/2 cwn gula 1 cwn tepung gandum 1 sk serbuk penaik 1/4 sk garam 1/2 cwn air 1/3 cwn minyak 1 sk esen vanilla B: 4 biji putih telur 1/4 cwn gula Tengok video penuh ye untuk mengetahui cara untuk membuat kek span ini ye✌ 😊 Selamat mencuba👍 Jangan lupa untuk Subscribe channel saya😊 Recipe in English : A: 4 egg yolks 1/2 cup caster sugar 1/2 cup water 1 cup all purpose flour 1 tsp baking powder 1/4 tsp salt 1 tsp vanilla essence 1/3 cup vegetable oil B: 4 egg whites 1/4 cup caster sugar Watch full video for the methods Follow me on instagram 🤍 Please like, comment and subscribe my channel 🤍 Background music credit : Memories of spring- Tokyo Music Walker 🤍 #whoscookin #nocrack #mudahgebu

(케이크 기본) 폭신한 제누와즈 만들기, 케이크 시트, 스폰지 케이크 만들기, Vanilla Sponge Cake, Cake sheet [홈베이킹], 쿠킹씨 cooking see

41438988
751776
27786
00:07:32
05.03.2020

▶구독 & 좋아요는 좋은 컨텐츠를 만드는 큰 힘이 됩니다 ^^ ♡공유 많이 해주세요. 레시피는 영상 더보기를 클릭하시면 되세요. ▶페이스북 : 🤍 ▶인스타그램 : 🤍 ▶블로그 : 🤍 ▶영상속 제품 링크 흰설탕 🤍 박력분 🤍 바닐라 익스트랙 🤍 핸드믹서(자주쓰는 제품) 🤍 🤍 오븐(자주쓰는 제품) 🤍 🤍 (구매 했을 경우 작지만 소정의 수수료가 나오며, 저에게는 소중한 힘이 됩니다.) (케이크 기본) 폭신한 제누와즈 만들기, 케이크 시트를 만들어 보았어요. 초보자가 반드시 만들어 봐야할 케이크이고 조금 더 부드러우면서 폭신하게 만들어 볼수 있는 레시피 입니다, 베이킹 파우더는 넣지 않고 만들 수 있어요. 기본 스폰지 케이크 레시피이며 영상 처럼 따라 만드시면 폭신하고 부드러운 제누와즈 케이크 시트를 만들 수 있을꺼에요. 재료는 정말 간단하고 초보자가 만들더라도 실패없이 누구나 쉽게 만들도록 하였어요. 쉬운 레시피이고 어렵지 않은 베이킹이라 제가 하는 과정 그대로만 한다면 집에서도 간단히 제누와즈를 만들 수 있어요. 제누와즈 1호 사이즈로 재료도 간단한 기본 케이크 레시피라 추천 드립니다. 그럼 즐겁고 편안한 시청되세요.♡ ▶틀 사이즈 : 원형 1호팬 ▶재료 노른자 3개 소금 1g 흰자 3개 설탕 90g 박력분 90g 식용유 30g 우유 30g 바닐라 익스트랙 2g (생략가능) ▶♡레시피 사용시 출처를 밝혀주세요.♡ ▶Ingredients 3 egg yolks Salt 1g 3 egg whites Sugar 90g Cake flour 90g Vegetable oil 30g Milk 30g Vanilla Extract 2g #제누와즈 #케이크시트 #케이크 시청해 주셔서 감사합니다^^ Thank you for watching^^ ▶이 영상을 무단 도용, 편집 및 재업로드를 금지합니다. Unauthorized theft of this video or 2nd edit and reupload is prohibited.

3 Bahan Resepi Kek Span Vanila Paling Mudah Dan Lembut | Kek Span Vanila Sukatan Cawan

16435
345
32
00:05:54
10.07.2022

3 Bahan Resepi Kek Span Vanila Paling Mudah Dan Lembut | Kek Span Vanila Sukatan Cawan 𝗝𝗮𝗻𝗴𝗮𝗻 𝗹𝘂𝗽𝗮 𝘁𝗲𝗸𝗮𝗻 𝗦𝗨𝗕𝗦𝗖𝗥𝗜𝗕𝗘 𝘆𝗲 𝗴𝘂𝘆𝘀🥰😘 🇼  🇪 🇧 🇸 🇮 🇹 🇪  🤍 🇸 🇺 🇧 🇸 🇨 🇷 🇮 🇧 🇪  𝗵𝗲𝗿𝗲 👇 🤍 🇫‌🇦‌🇨‌🇪‌🇧‌🇴‌🇴‌🇰‌ 🤍 🇮 🇳 🇸 🇹 🇦 🇬 🇷 🇦 🇲  🤍 🇹 🇮 🇰  🇹 🇴 🇰  tiktok.com/🤍siblingsfoodhunter 𝗦𝘂𝗸𝗮𝘁𝗮𝗻 𝗚𝗿𝗮𝗺 𝗸𝗲 𝗖𝗮𝘄𝗮𝗻 🤍 𝗘𝗻𝗴𝗹𝗶𝘀𝗵 𝗦𝘂𝗯𝘁𝗶𝘁𝗹𝗲 🤍 𝗕𝗮𝗵𝗮𝗻 6 ( Telur ) 120 g ( Serbuk Gula ) 1 Cawan 120 g ( Tepung Serbaguna ) 1 Cawan Loyang saiz 7 inci Suhu 170 °c ( 30 - 40 minit ) #kekspanvanila #kekspansukatancawan #kekspanpalingmudah 𝗧𝗮𝗷𝘂𝗸 𝗹𝗮𝗶𝗻 𝘂𝗻𝘁𝘂𝗸 𝘃𝗶𝗱𝗲𝗼 𝗶𝗻𝗶 , Resepi Vanilla Sponge Cake, Resepi Kek Span Vanilla, Resepi Span Kek Vanilla, Resepi Kek Vanilla, Resepi Sponge Cake Vanilla, Resepi Kek Span Paling Simple, Resepi Kek Span Gebu, Resepi Kek Span Lembut, Resepi Kek Span Mudah, Resepi Kek Span Anti Gagal, Resepi Kek Span Vanila, Resepi Kek Span Vanila Paling Simple, Resepi Vanilla Cake, Resepi Kek Span, Resepi Kek Span Gebu Gebas, Resepi Kek Span Vanila Paling Mudah, Resepi Kek Span Vanila Anti Gagal, Resepi Vanilla Sponge Cake Anti Gagal, Resepi Vanilla Kek, Resepi Kek Vanilla

Easy Vanilla Sponge Cake [ Only 3 Ingredients ] Simple Sponge Cake Recipe

3656568
35742
2577
00:04:00
20.04.2021

Easy Vanilla Sponge Cake [ Only 3 Ingredients ] Simple Sponge Cake Recipe 𝗣𝗹𝗲𝗮𝘀𝗲 𝗴𝘂𝘆𝘀 𝗦𝘂𝗯𝘀𝗰𝗿𝗶𝗯𝗲 🙏🙏🙏 🤍 𝗘𝗴𝗴𝗹𝗲𝘀𝘀 𝗦𝗽𝗼𝗻𝗴𝗲 𝗖𝗮𝗸𝗲 🤍 3 𝗜𝗻𝗴𝗿𝗲𝗱𝗶𝗲𝗻𝘁𝘀 𝗦𝘄𝗶𝘀𝘀 𝗥𝗼𝗹𝗹 , 🤍 𝗥𝗲𝗱 𝗩𝗲𝗹𝘃𝗲𝘁 𝗦𝗽𝗼𝗻𝗴𝗲 𝗖𝗮𝗸𝗲 , 🤍 1𝗞𝗚 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗦𝗽𝗼𝗻𝗴𝗲 𝗖𝗮𝗸𝗲 🤍 2 𝗞𝗚 𝗦𝗽𝗼𝗻𝗴𝗲 𝗖𝗮𝗸𝗲 🤍 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗠𝗼𝗶𝘀𝘁 𝗖𝗮𝗸𝗲 𝗥𝗲𝗰𝗶𝗽𝗲 🤍 𝗜𝗡𝗚𝗥𝗘𝗗𝗜𝗘𝗡𝗧𝗦 4 nos ( whole egg ) 80 g ( white sugar ) 1/3cup 80 g ( cake flour or all purpose flour )1/3cup optional ( flavor ) For chocolate sponge cake 60 g cake flour 20 g cocoa powder Temperature 160°c ( 25 - 30 minutes ) Cake tin 6 inch ☑️ 𝗠𝗼𝗿𝗲 𝗥𝗲𝗰𝗶𝗽𝗲 𝗮𝗻𝗱 𝗣𝗿𝗼𝗰𝗲𝗱𝘂𝗿𝗲 (click)👇👇👇 ✅Portuguese Burnt cheese cake 🤍 ✅Japanese cotton sponge cake 🤍 ✅soft & fluffy Swissroll 🤍 ✅Red velvet cream cheese swirl brownies 🤍 ✅cheese cake 🤍 ✅Brownies marble cheese cake 🤍 ✅Creamy whipped cake 🤍 ✅Chocolate muffins 🤍 ✅Oreo cake 3 ingredients only 🤍 ✅Banana muffins without oven 🤍 ••••••❤️Follow our pages ❤️•••••• Facebook👇 🤍 Instagram👇🤍 #moistvanillacake #fluffyvanillacake #basicplainspongecakerecipe Easy Vanilla Sponge Cake Without Oven Recipe | How To Make Basic Sponge Cake | Plain Sponge Cake #moistvanillacake #fluffyvanillacake #basicplainspongecakerecipe #newyearcakerecipe #newyearsweetrecipe Tags to find the recipe : moist vanilla sponge cake recipe moist and fluffy vanilla cake recipe moist vanilla cake recipe with oil vanilla cake recipe from scratch vanilla cake recipe without butter vanilla sponge cake recipe easy vanilla sponge cake recipe cotton soft sponge cake / vanilla sponge cake recipe Easy Sponge The Cake Recipe | Happy Birthday Cake | How Sponge Cake Recipe🤍 Guru's Cooking sponge cake without oven - basic plain vanilla sponge cake - sponge cake recipe in pressure cooker Sponge Cake Recipe in Tamil | Cooker Cake Recipe in Tamil | How to make Sponge Cake without Oven रुई जितनी सॉफ्ट केक | बिना अंडे की कुकर eggless cake in cooker American Sponge Cake Recipe Demonstration Sponge Cake without Oven || Basic Plain & Soft Sponge cake || w/ Eng. Subtitles Vanilla Sponge Cake | Chiffon Cake Recipe | Simple Cake Recipe How to Bake Super Soft Moist Butter Cake Easy Basic Sponge Cake Base Recipe | HappyFoods Easiest Sponge Cake | Without Butter, Baking Soda, Baking Powder Really Simple Vanilla Cupcakes | fiona's food Vanilla Sponge Cake Vanilla Sponge Cake Recipe Simple Vanilla Cake Recipe Demonstration SPONGE CAKE WITHOUT OVEN AND CAKE TIN/SPONGE CAKE RECIPE IN PRESSURE COOKER/PLAIN AND SOFT CAKE How To Make Super Soft Sponge Cake | Butter Sponge Cake Recipe | 像棉花般柔软的蛋糕-棉花蛋糕 | 燙麵法 Simple Vanilla Sponge Cake Recipe (Moist, Light & Fluffy) - ASMR - Treat Factory Vanilla Sponge Cake Best Recipe Ever | Vanilla Sponge Cake - Basic Vanilla Sponge Cake Recipe | Chiffon Cake | Simple Vanilla Cake |super soft spongy egg less Yogurt CAKE / COOKER CAKE / Tricky SPONGE CAKE #recipe #spongecake ताक वापरून बनवा स्पॉंजी केक//Eggless vanilla sponge cake//Easy cake recipe Eggless Vanilla Sponge Cake Soft & Fluffy- एग्ग्लेस वैनिला स्पंज केक- Priya R-Magic of Indian Rasoi Eggless Vanilla Sponge Cake || Pressure Cooker Eggless Sponge Cake Recipe Eggless Vanilla Sponge Cake | Soft & Spongy #Christmascake #Christmascakerecipes #Christmasplumcake #Christmassweetrecipes #Christmasrecipes

Vanilla Sponge Cake Recipe | How to Make Fluffy Vanilla Cake | Easy Sponge Cake

2909349
42946
1778
00:10:16
19.12.2020

Vanilla Sponge Cake Recipe | How to Make Fluffy Vanilla Cake | Easy Sponge Cake. To make this delicious easy and soft sponge cake at first take 3 eggs then separate the egg yolks from egg whites. Whisk the egg whites with 80 gram sugar until get stiff peaks. Then add the yolks and 80 gram cake flour to make the batter. Then mix 30 ml vegetable oil and 15 ml milk with 2.5 ml Vanilla essence. Add the mixer to the batter. Then bake it. Hope you will get success !!! © Hands Touch

CARA BUAT KEK SPONGE |KEK SPAN VANILA

55048
1240
123
00:06:53
20.10.2020

CARA BUAT KEK SPONGE Dapur Mama tiera menyediakan video tutorial membuat CARA BUAT KEK SPONGE menjadi salah satu kegemaran kami seisi keluarga.Bagi pengemar kek bole la mencuba resepi yang mudah ini.Semoga resepi CARA BUAT KEK SPONGE ini bermanafaat buat semua ..Selamat mencuba !! CARA BUAT KEK SPONGE 375gm tepong optima /sponge kek mix 5 biji telor 75 gm air sejuk 75gm mentega cair/ minyak jagung 1 tsp esen vanila Caranya :sila lihat video toturial SELAMAT MENCUBA #keksponge #kekspan #kekspanvanila #carabuat #videotutorial #dapurmamatiera #caramemasak #caramembuat Jangan lupa subscribe like share dan komen ya..

Cara membuat Kek Span Bajet Vanilla dan Coklat | No Premix | Senang dan Sedap

3594
6
00:16:08
05.08.2021

Hi Semua! Assalamualaikum ☺️ ❤️ Berikan video ini 👍🏼 jika anda suka, atau 👎🏼 jika anda tidak suka. Komen di bawah apa yang anda fikirkan ☺️ Jangan lupa subscribe😉 ❤️Follow juga di Instagram 👇 🤍 🎂Bahan-bahan untuk membuat kek span Vanilla dan Coklat : Telur 3 biji Gula Kastor 90g (1/2 cawan-1 sudu besar) Ovelat 1 sudu kecil Tepung Gandum 95g (3/4 cawan-1.5 sudu besar) Ekstrak Vanilla 1 sudu kecil Minyak Jagung /sayuran 30g (2.5 sudu besar) Susu 30g (2 sudu besar) Untuk membuat Kek Span Coklat, seperti di dalam video, gunakan 80gram Tepung Gandum dan 15gram Serbuk Koko. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ☺️Resipi untuk membuat Butterscotch 👇 🤍 ☺️Resipi untuk membuat Lotus Biscoff Spread 👇 🤍 ☺️Resipi untuk membuat Biskut Lotus Biscoff 👇 🤍 ☺️ Resipi untuk membuat Biskut Lotus Milkshake 👇 🤍 #SpanCoklat #bakingbersamaamna #SpanVanilla #membuatkek #membuat #tanpaspongemix #caramembuat

Kek Span Pandan | Gebu Mak Oi!

59156
1001
101
00:07:33
28.04.2020

Assalamualaikum & selamat sejahtera semua..hari ini saya akn kongsikan resepi kek span panda yg sangat gebu..🤗 di sini saya sertakan bahan & cara penyediaan step-by-step di dalam video ini.. BAHAN-BAHAN: Bahan A : * 4 putih telur (Gred B) * 1 Sk cream of tar tar * 50 gram gula castor Bahan B: * 4 kuning telur (Gred B) * 5-7 helai daun pandan(blend dgn 5 Sb air) * 50 gram gula castor * 1/3 cawan minyak masak/jagung * 1/4 cawan santan kotak * 1 cawan tepung kek/gandum * 1 Sk baking powder (serbuk penaik) * 1 penutup pewarna hijau * secubit garam Ingredients: Ingredients A: * 4 white egg * 1 Tsp cream of tar tar * 50 gram castor sugar Ingredients B: * 4 egg york * 5-7 pandan leaves (blend with 5 tbsp water) * 50 gram castor sugar * 1/3 cup corn oil / cooking oil * 1/4 cup coconut milk * 1 cup cake flour * 1 tsp baking powder * 1 tsp/bottle cup green food colouring * a pinch of salt Selamat Mencuba🥰 #KekSpanPandan #ExtraGebuGebas

TIPS Buat Kek Span Vanilla Menjadi AMAT GEBU | Tanpa Marjerin

11014
274
45
00:08:28
17.02.2022

Assalamuaikum,hye semuaa! Kalini Dayang nak kongsikan satu resepi KEK SPAN yang paling basic iaitu Kek Span Vanilla. Selalunya nak buat apa-apa kek pun kita akan gunakan kek span kan,jadi dalam video ni Dayang akan tunjukkan cara untuk buat kek yang SANGAT LEMBUT, TAK KERING DAN AMAT AMAT GEBU. Hanya menggunakan 5 bahan je,marjerin pun tak pakai taw,boleh jimat dah kos kat situ.. tapi ada banyak tips dan petua untuk menghasilkan kek yang teksturnya lembut dan gebu macam dalam video,teknik kena betul supaya kek kita tak bentan (merajuk tak nak naik)Kek Span Vanilla ni sesuai untuk dibuat makan camtu je,dinikmati bersama secawan Teh O panas atau apa sahaja minuman kegemaran kita,makan waktu pagi atau petang pun memang best layannnn😉.Juga,sesuai untuk dibuat Kek Lapis Pandan, Kek Harijadi,Kek Pertunangan dan lain lain bolehla deco ikut kreativiti sendiri. Kek ni memang tak kering,lembap lembap sikit dan macam span basuh pinggan boleh tekan tekan pastu namti dia naik elok balik,tak percaya jom cuba,jangan lupa bila tengok video boleh tekan SUBSCRIBE DAN BUTANG LOCENG SEKALI SUPAYA TAK TERLEPAS VIDEO AKAN DATANG,Terima kasih semua. Bahan Bahan 2 cawan(325g) Tepung Sponge Mix Vanilla 1/4 cawan (50g) air paip biasa 1/4 cawan (50g) minyak masak 6 biji telur gred C (kalau gred A🤍B guna 5biji je) 1 sudu teh esen vanilla Ingredients 2 cups(325g) Sponge Mix Vanilla flour 1/4 cup (50g) plain water room temperature 1/4 cup (50g) palm oil 6 eggs 1 tsp vanilla essense Info dan Tips: 1) Panaskan oven sebelum bakar kek selama 10minit,suhu 170°C( suhu bergantung pada oven masing masing,Dayang gunakan oven 100Liter. 2) Bakar kek sehingga masak,boleh cucuk lidi untuk pastikan kek betul betul masak apabila lidi yg dikeluarkan bersih tanpa ada sisa adunan dilidi.Jangan selalu buka oven untuk elakkan kek merajuk jadi bentan ye 3) Jangan guna suhu terlalu tinggi untuk elakkan kek menjadi kering,untuk lebih tips sila tonton video sampai habis. #kek #kekspanvanilla #spongecake #kekviral #dayangsuriresepi #masakanviral #kekraya #biskutraya #kekmudah #kekmarble #cakerecipe #vanillacake #vanillaspongecake sebarang urusan boleh hubungi Dayang dialamat emel dibawah 💌daayangsuri🤍gmail.com

10 Kesilapan & Tips buat Kek Span Lembut dan tak Keras (Genoise Sponge Cake Tips) | BASICKELI

1978
56
9
00:08:03
22.01.2022

Avoid these 10 mistakes & you will have the fluffiest softest sponge cake ever. *Please turn on the caption (CC) in the video settings for English subtitle* For the genoise sponge cake recipe, kindly check it out herre: 🤍 May the video helps you to make the best sponge cake ;) INSTAGRAM : 🤍 FACEBOOK: 🤍 TIKTOK: 🤍 TWITTER: 🤍 #genoisespongecake #tipsbuatkekspan #resepibasickeli

Cara membuat sponge cake lembut

560321
8118
879
00:05:32
21.04.2020

resep cara membuat sponge cake lembut Aktifkan caption/cc untuk step buatnya ya bahan: 6 kuning telur 75 gr minyak goreng 60 ml susu 100 gr tepung terigu protein rendah 6 putih telur 100 gr gula 1/2 sdt garam ingredients: 6 egg yolks 75 gr cooking oil 60 ml milk 100 gr cake flour 6 egg whites 100 gr sugar 1/2 tsp salt Jangan lupa like dan subscriba ya ^^ #spongecake #castellacake #castella

Kek Span Pandan Gebu | Senang Dan Sedap

69877
1261
124
00:04:53
13.06.2020

Mesti kita suka makan kek span pandan gebu gebass.. Simpan dalam bekas, makan esok lusa pun Gebu.. Jom Saha kongsikan Resepi nya Bahan² - * ¾ cawan tepung kek * ½ cawan gula kastor * ¼ cawan minyak jagung * ¼ cawan santan pekat * 6 biji telur gred A * 1 sudu besar jus lemon * Sedikit garam * 1 sudu kecil esen vanilla * Setitis dua perusal pandan * Pewarna hijau Cara - Cara membuat kek span pandan gebu : ✔️ Asingkan telur kuning dan telur putih ✔️ Putar telur putih smapai kembang, masukkan gula kastor Dan jus lemon ✔️ Bekas lain, Putar telur kuning sampai rata. ✔️ Masukkan santan pekat. Pukul sekejap ✔️ Masukkan Minyak jagung. Putar lagi ✔️ Masukkan tepung kek Dan sedikit garam ✔️ Putar sampai likat. Masukkan sebiji telur ✔️ Putar sampai sekata. ✔️ Masukkan esen vanilla, perasa pandan Dan pewarna hijau. ✔️ Dah sekata, campur dengan telur putih yang dah kembang tadi. Masukkan sikit demi sikit ✔️ Guna proses kaup balik, sampai habis adunan. ✔️ kemudian, corakkan jika suka Dan Bakar Dalam oven ✔️ Bakar suhu 160°c selama 60 minit menggunakan teknik water bath #kekspanpandan #kekspanpandangebu #cikzaaraakmal

Resepi Kek Span Coklat Lembut Dan Paling Mudah | Kek Span Coklat Simple Anti Gagal

2568
47
15
00:04:57
14.07.2022

Resepi Kek Span Coklat Lembut Dan Paling Mudah | Kek Span Coklat Simple Anti Gagal 𝗝𝗮𝗻𝗴𝗮𝗻 𝗹𝘂𝗽𝗮 𝗦𝗨𝗕𝗦𝗖𝗥𝗜𝗕𝗘 𝘆𝗲 𝗴𝘂𝘆𝘀 🥰😘 🇼  🇪 🇧 🇸 🇮 🇹 🇪  🤍 🇸 🇺 🇧 🇸 🇨 🇷 🇮 🇧 🇪  𝗵𝗲𝗿𝗲 👇 🤍 🇫‌🇦‌🇨‌🇪‌🇧‌🇴‌🇴‌🇰‌ 🤍 🇮 🇳 🇸 🇹 🇦 🇬 🇷 🇦 🇲  🤍 🇹 🇮 🇰  🇹 🇴 🇰  tiktok.com/🤍siblingsfoodhunter 𝗦𝘂𝗸𝗮𝘁𝗮𝗻 𝗚𝗿𝗮𝗺 𝗸𝗲 𝗖𝗮𝘄𝗮𝗻 🤍 𝗘𝗻𝗴𝗹𝗶𝘀𝗵 𝗦𝘂𝗯𝘁𝗶𝘁𝗹𝗲 🤍 𝗕𝗮𝗵𝗮𝗻 5 biji ( Telur ) 1 sudu besar ( Ovalet ) 60 g/ml ( Susu Segar ) 200 g ( Gula Serbuk ) 1 cawan 30 g ( Serbuk Koko ) 4 sudu besar 200 g ( Tepung Self Raising ) 2 cawan 80 g ( Minyak Masak ) Suhu 170°c ( 50 - 60 minit ) #resepispongecake #kekspancoklat #kekspanantigagal

Cara buat Kek Span Vanila | Pasti Jadi | Vanilla Sponge Cake

45439
1026
169
00:08:01
06.01.2021

#kekspan #kekspanvanila #resepikekspan #kekspanpastijadi #basicspongecake #asaskekspan ❤️❤️pastikan panaskan oven terlebih dahulu sekurang kurangnya 5 minit sebelum masukkan adunan kek ❤️❤️ assalamulaikum semoga semuanya sihat2 selalu..semoga semua dalam lindungan.. kali ini saya kongsikan resepi asas kek span tanpa gagal yang menggunakan bahan mudah. Tepung gandum , gula kastor, susu/air, ovalet ,telur, minyak. Bahan2 semua ada dalam video ye.. Teknik yg mudah je.. putar semua bahan kecuali susu/air dan minyak hingga gebu kemudian baru masukkan air/susu dan minyak. Selamat mencuba.. Music in this video Learn more Listen ad-free with YouTube Premium Song Daylight Artist Heuse, WOLFHOWL, Riell Licensed to YouTube by AEI (on behalf of NCS); UMPI, Featherstone Music (publishing), and 9 music rights societies

Oreo Sponge Cake | Kek Span Oreo

47676
1262
262
00:03:21
30.10.2018

PEMBETULAN: Kek di bakar selama 50 minit. Ada typo pada bahasa melayu. Cara untuk membuat kek span yang saya kongsikan kali ni lain sikit daripada kek span yang biasa dibuat menggunakan ovalette. Kek span ini tidak menggunakan ovalette tapi saya gunakan teknik meringue dan bakar secara waterbath untuk mendapatkan kek span yang lembut dan gebu. Kek ini juga dipanggil cotton sponge kek. Pastikan meringue sempurna dan kaup balik adunan kek dengan perlahan untuk mendapatkan kek span yang lembut dan gebu. Setelah kek masak, segera keluarkan kek daripada oven dan terbalikkan sebentar. Kemudian keluarkan kek daripada loyang dan terbalikkan semula supaya kek tidak mendap. Selamat mencuba!! 😊 Tips membuat meringue: - pastikan putih telur tidak tercampur dengan kuning telur 🤍 terkena minyak, air dan sebagainya. - pastikan peralatan yang digunakan bersih dan kering. - pukul putih telur pada kelajuan yang tinggi sehingga bertanduk (telur tidak jatuh bila terbalikkan mangkuk adunan) Meringue: 5 Biji Putih Telur 1/2 sk Cream Of Tartar (🤍1sk jus lemon) 80gm Gula Kek: 5 Biji Telur Kuning 40gm Gula 40ml Minyak Jagung 50ml Susu Segar 1 tsp Esen Vanila 100gm Tepung Naik Sendiri - 🤍 50 gm Oreo yang dikisar kasar (Tanpa Krim) Meringue: 5 Egg Whites 1/2 tsp Cream Of Tartar (🤍 1tsp lemon juice) 80gm Sugar Cake: 5 Egg Yolks 40gm Sugar 40ml Corn Oil 50ml Fresh Milk 1 tsp Vanilla Essence 100gm Self Raising Flour - 🤍 50 gm Oreo Crumbs (Without Cream) #buatoranglapo #enjoymusicwhilelearningrecipe #awesomemusic #janganjogetkuatsangat #learnrecipe #belajarmemasak #howtocook #howto #akuyangmasakkauyangmakan #akuyangmasakkauyangpanas Help us grow by removing adBlock. You don't have to pay us but ads are paying for us. Ads won't hurt you but blocking ads will hurt us. #saynotoadblock • Music We Are Free by Ikson : 🤍 #buatoranglapo Subscribe 2nd Channel Buat Orang lapo untuk behind the scene video - 🤍 Join this channel to get access to perks: 🤍 . . Dapatkan Pes Kari Serbaguna by Buat Orang Lapo di Shopee 🤍

KEK SPAN 3 BAHAN / KEK SPAN HARI JADI / KEK SPAN ULTAH / TIPS PENJAGAAN MIXER

77474
1301
210
00:04:35
14.08.2020

Assalamualaikum & Salam Jumaat. Maaf minggu lepas tak dapat upload video. Minggu ni saya share kek span yang super mudah. Boleh dipelbagaikan menjadi kek harijadi pelbagai rasa. Saya doakan rakan-rakan dapat manfaatkan resipi ini terutama untuk perniagaan. Aamiin. Bahan-bahan: 130g tepung optima 2 biji telur Gred A 1 sb minyak masak Blend tepung & telur hingga betul2 kembang, kental & kaku. Selepas tu masukkan minyak masak & kaup balikkan. Suhu: 160/170 Celcius Masa: 30 minit Loyang: 7 inci bulat / 6 inci square Api oven: Atas & Bawah (dikemaskini pada 17.1.2021)

KEK SPAN GEBU GEBAS #moktihchannel #kekspan #easttowest

18226
421
37
00:05:36
31.05.2020

pelbagai masakan ringkas,mudah dan sedap confirm jadi,perlu di cuba untuk semua orang #moktihchannel #kekspan #jalanjalancarimakan #easttowest kek span pandan, kek span coklat, kek span vanilla, kek span mudah, kek span kukus, kek span cheese, kek span che nom, kek span sukatan cawan, kek span air fryer, kek span azlina ina, kek span azlita, kek span azie kitchen, kek span asas coklat azlita, kek span azizi rais, kek span coklat azlina ina, kek span vanilla azlina ina, kek span basuh pinggan, kek span blueberry, kek span birthday, kek span butter, kek span bakar, kek span bajet, kek span biasa, kek span blueberry cheese, kek span cheese leleh, kek span coklat gebu, kek span coklat kukus, kek span coklat che nom, kek span coklat mudah, kek span durian, kek span gebu dan lembut, kek span mudah dan ringkas, kek span gebu, kek span gula hangus, kek span gebu dan ringan, kek span guna blender, kek span guna air fryer, kek span guna tepung sponge mix, kek span gula hangus sukatan cawan, kek span hitam manis, kek span hari jadi, kek span horlick, cara buat kek span harijadi, resepi kek span hari jadi, kek span untuk hari jadi, cara hias kek span, kek span jepun, kek span japanese, cara buat kek span hari jadi, kek span kukus gebu, kek span kukus simple, kek span kukus mudah, kek span kukus sukatan cawan, kek span kukus tanpa ovalette, kek span kukus pandan, kek span kukus tanpa telur, kek span lemon, resepi kek span lembut, cara buat kek span lembut, resepi kek span cheese leleh, resepi kek span jepun lembut, kek span marble, kek span mangga, kek span mudah kukus, kek span milo, kek span mix, kek span mudah sukatan cawan, kek span marble susu viral, kek span noxxa, kek span tepung naik sendiri, kek span oren, kek span oreo, kek span oren sunquick, kek span oren sukatan cawan, kek span orange, kek span oree melaka, kek span oren kukus, kek span ovalette, kek span pandan kukus, kek span pelangi, kek span pisang, kek span pandan santan, kek span pandan gebu, kek span pandan bakar, kek span pandan che nom, kek span red velvet, kek span resepi, kek span ringkas, kek span resepi mudah, kek span rainbow, resepi kek span red velvet, resepi kek span vanilla, resepi kek span pandan, kek span strawberry, kek span seminit resepi, kek span simple, kek span strawberry sukatan cawan, kek span susu, kek span santan, kek span strawberi, kek span tanpa telur, kek span tiramisu, kek span tepung gandum, kek span tepung optima, kek span tanpa ovalet, kek span tanpa mixer, kek span tahan berapa lama, kek span vanilla sukatan cawan, kek span viral, kek span vanilla kukus, kek span vanilla mudah, kek span vanilla resepi, kek span vanilla azlita, kek span vanilla tanpa ovalette, kek span warna warni, kek span yam, cara membuat kek span yang gebu, kek span 3 bahan

[eng sub][no butter]완벽한 제누와즈 만들기 성공률 1000%/No baking powder How to make a perfect sponge cake

3597452
76641
3116
00:05:33
29.11.2018

조꽁드의 베이킹클래스 바로가기 : 🤍 제누아즈는 이탈리안 스폰지케이크를 부르는 말 이지요. 화학적인 팽창제 없이 반죽에 달걀 거품을 형성하여 부풀도록 하는 것인데요. 전란을 한꺼번에 중탕하여 거품을 내는 방법과 노른자와 흰자를 따로 거품내는 방법 그리고 흰자만 머랭을 내고 노른자를 섞는 방법이있습니다. 이 영상은 마지막 방법을 이용한 바닐라 스폰지 케이크 만드는 법을 보여드리고있습니다. 어쩌면 전란을 중탕하여 거품내서 만드는 방법 보다 좀 덜 번거롭고 볼륨은 쉽게 올릴수 있는 좋은 방법이라고 할수 있습니다. 또 상대적으로 덜 가라앉고 기공이 촘촘해서 탄력이 더 있는 장점이 있어요. 생크림 케이크 시트용으로 적합 합니다. * 여러분의 구독과 좋아요 감사합니다 ~^^ 앞으로도 좋은 영상 만들어 가겠습니다. * 높은 1호 원형팬 (지름15X높이7) 흰자 3(90~95g) 설탕 90g 노른자 3(50~55g) 박력분 90g 소금 1g 식용유 22g 우유30g 바닐라액 3g (생략가능) 150도에서 40분 굽기 Music That Kid in Fourth Grade Who Really Liked the Denver Broncos by Chris Zabriskie is licensed under a Creative Commons Attribution license (🤍 Source: 🤍 Artist: 🤍 Notice ! For about translating to other languages... I am sorry but I don't know every language except English. Even my English is not fluent so that translating the descriptions in English takes time. For other languages? it is too much load for me. If you really want me to do... I wish I could... But I can't even read other languages so I do not know the translated recipe is right or not. If I give you the wrong information you may get confused on that. I am very thankful for you guys but it is hard work. Please let me spend my time to make more good recipe videos. Could you do that yourself by the Google translation tool? You may understand the English so your translating skill to your language will be better. You would translate first. when if you need more information you ask me again. I can help you then. Google will help you. this is awesome. Thank you. A Genoise is an Italian sponge cake that is leavened naturally with eggs using the foaming method which is the gentle warming of the eggs with sugar and beating them until they are foamy and thick without chemical leavening. There are several ways to froth eggs. First, beating whole eggs at once. Secondly, foaming the yolks and whites separately, thirdly mix the yolk in the egg white meringue. This video shows you how to make a vanilla sponge cake using the last method.  Maybe it's a little less cumbersome than frothing eggs by warming method, and it's a good way to give the volume easily.  It also has the advantage of being less flat and more firm. Suitable for fresh cream cake sheets. 1 round pan (Diameter 15cm X Height 7 cm) 90~95g egg white 90g sugar 3 (50-55g) egg yolks 90g cake flour 1 g salt 22g corn oil 30g milk 3g vanilla extract Bake at 150 degrees for 40 minutes

Kek Span Mudah 3 Bahan || 3 Ingredient Only, Easy Sponge Cake

878
53
151
00:04:47
17.10.2021

Resepi kek yang sangat mudah dengan hanya 3 bahan asas sahaja. Bukan setakat mudah, tapi teksturnya lembut elastik seperti span dan yang pasti rasanya sedap. Kes span biasanya kita gunakan sebagai asas kek. Contohnya jika nak buat kek harijadi, blueberry cheese cake, sebagai dasar kek cheese yang tidak perlu di masak atau juga sebagai base bermacam jenis pudding yang viral zaman sekarang. Jika anda rasa video ini bermenfaat silakan SHARE, LIKE, COMMENT, SUBSCRIBE & tekan notification BELL kerana ianya amatlah besar makna bagi saya dan supaya anda tidak ketinggalan untuk video seterusnya serta supaya saya lebih bersemangat menghasilkan video-video terbaru yang lebih menarik Bahan-bahan 125gm (1/2 cawan) tepung optima 3 biji telur saiz B 2 sudu makan minyak masak Esen vanila atau esen pandan*pilihan Ingredients 125gm (1/2 cup) optima flour (mix sponge cake flour) 3 eggs size B 2 tablespoons oil Vanilla essence or pandan essence *optional #spongecake #cakerecipe #kekspan

Rahsia kek pandan chiffon yang fluffy dan sedap

55910
908
67
00:03:20
12.07.2020

Cara buat kek pandan chiffon.Rahsia kek pandan chiffon sukatan cawan yang sangat fluffy dan sedap. Resepi Kek Pandan yang sangat mudah. Sudah pasti hasilnya juga kek pandan yang sangat lembut gebu dan sedap. Bahan - Bahan: Bahan A: 3 biji telur 1/2 cawan gula 1 sudu kecil perisa pandan 1/4 cawan santan pekat 1 sudu besar ovalete 3/4 cawan tepung naik sendiri Pewarna makanan hijau Sedikit garam Bahan B 3 sudu besar marjerin cair Cara-cara : 1. Masukan semua Bahan A ke dalam mangkuk atau bekas. Kisar sehingga bancuhan kembang .( Lebih kurang 10minit). 2. Kemudian masukan Bahan B, marjerin cair.Kacau rata. 3. Sediakan loyang kek. (kami menggunakan 6 inci saiz loyang). Sapu sedikit minyak atau marjerin. Kemudian letakan kertas pelapik. 4. Tuangkan adunan kek pandan ke dalam loyang. 5. Bakar pada suhu 150 selama 50minit(bergantung pada ketuhar masing - masing) atau sehingga masak. Cucuk dengan lidi dan jika tiada adunan melekat pada lidi. Tanda kek sudah masak. 6. Hasilnya akan dapati kek pandan yang sangat sedap, lembut dan gebu. Selamat Mencuba {ENGLISH} The secret of a very fluffy and delicious chiffin pandan cakecup size cake. Very simple Pandan Cake recipe. The result is also a very soft and delicious pandan cake. Ingredients: Material A: 3 eggs 1/2 cup sugar 1 teaspoon pandan flavor 1/4 cup thick coconut milk 1 tbsp ovalete 3/4 cup flour rises on its own Green food coloring A little bit of salt Material B 3 tablespoons liquid margarine Ways: 1. Put all ingredients A into a bowl or container. Blend until blossoming (about 10 minutes). 2. Then add Ingredient B, liquid margarine. Stir well. 3. Prepare cake pan. (we use 6 inches of baking sheet). Rub a little oil or margarine. Then place the liner. 4. Pour the pandan cake batter into the baking tin. 5. Bake at 150 for 50 minutes (depending on the oven) or until cooked through. Prick with a skewer and if there is no dough stick to the skewer. The cake mark is cooked. 6. The result is a very delicious, soft and fluffy pandan cake. Good luck Music by : Ikson 🤍

Resepi Kek Span Susu Yang Terlajak Gebu Dan Sangat Lazat | Wajib Cuba

10654
182
23
00:03:12
16.12.2020

Bahan bahan kek span susu gebu 6 biji telur 1 cawan gula kastor 1/2 cawan tepung jagung 1 cawan tepung gandum 1 sudu makan ovelatte 1/4 cawan susu segar 1/2 cawan minyak atau majerin yg di cairkan #kekspansusu #kekspanpandan #kekmarble

Resepi Kek Span Mudah🍰🎂

130
8
1
00:09:54
06.09.2021

5 biji telur 10 g tepung jagung 1 cawan tepung gandum 90 g gula kastor 80 g minyak jagung 2 sudu besar susu pekat 1 sudu besar ovallete 1 sudu teh baking powder 1 sudu teh soda bikarbonat

Nak tau adunan kek span vanilla dah gebu or da kembang?

742
14
2
00:00:39
18.08.2020

Kalau nak tau sesuatu adunan kek span vanilla tu da gebu or da kembang, adunan tu mesti bewarna putih.. Pastu kalau kita kaut guna sudu, adunan tu xjatuh, kalau jatuh perlahan j jatuhnya.. Untuk order kek pelbagai deco wasap.my/60186692845

Sernik puszysty jak chmurka

2175
68
7
00:00:58
07.12.2022

Przepis na najbardziej puszysty sernik pod słońcem! Przepyszny, waniliowy, najlepszy! Przepis oraz wskazówki jak dobrze upiec sernik znajdziecie tutaj: 🤍 #sernik #ciasto #ciastonaświęta

RESEP SPONGE CAKE LEMBUT BAHAN PRAKTIS DENGAN 5 TELUR

541654
7071
498
00:07:48
29.03.2021

RESEP SPONGE CAKE LEMBUT 5 TELUR Bahan2 : - 80 gr tepung terigu - 80 gr gula pasir - 80 ml susu cair - 50 ml minyak sayur - 5 Putel ( putih telur ) - 5 kutel ( kuning telur ) - 1 butir telur utuh - 1/4 sdt garam - 1 sdm air lemon - 1 sdt vanila cair ingredient: - 80 gr wheat flour - 80 gr sugar - 80 ml liquit milk - 50 ml vegetable oil - 5 egg whites - 5 egg yolks - 1 whole egg - 1/4 tsp salt - 1 tbs lemon juice - 1 tsp vanilla Selamat mencoba ya guys,dijamin anti gagal dengan resep yang praktis,bahan juga mudah di dapat jika kalian suka dengan video2 aku,jangan lupa dukung channel aku dengan cara like,coment dan subcribe,jangan lupa juga tekan tombol loncengnya supaya tau video2 terbaru dari Mama Oyik🙏🙏🙏🙏 #resepspongecake #spongecakelembut #spongecake5telur brownis ala mama Oyik 👇👇👇👇👇👇👇👇 🤍 lihat juga kegiatan mama Oyik selain bikin makanan 👇👇👇👇👇 🤍

Süngər kimi yumşaq ZEBRA KEK🫠

52723
2801
38
00:00:56
01.12.2022

#shorts #short #kek #piroq Stəkan ölçüsü 200 ml. Forma 24 sm. Ərzaqlar: 4 yumurta 1 paket şəkərli vanilin 1,5 st. şəkər tozu 1 st. duru yağ 1/2 st. süd 2,5 st. un 1 paket qabartma tozu 2 yemək qaşığı kakao 2 yemək qaşığı su

Kek Chiffon Pandan SUPER GEBU & LEMBUT

47706
313
19
00:06:55
26.05.2019

Kek Chiffon Pandan SUPER GEBU & LEMBUT = Bahan = BAHAN A 5 biji telur putih 1/2 cawan gula kastor 1 sudu tea krim tatar ( cream of tatar ) 1/2 sudu tea esen vanilla BAHAN B 5 biji telur kuning 1 biji telur 3/4 cawan tepung kek ( Superfine flour ) 1/4 cawan minyak jagung 1/4 cawan santan kara ( coconut milk ) 1 sudu tea perasa pandan ( Pandan Paste ) 1/2 sudu tea pewarna hijau Music by : [ 🤍 ] Wander - Ikson Music by : [ 🤍 ] Wanna - Ikson Music by : [ 🤍 ] Heartbeat - Ikson LIKE | SHARE | SUBSCRIBE Follow Social Media : Instagram - 🤍 Facebook Page - 🤍

KEK SPAN step by step || Pemula wajib tengok | Gebu dan lembut

3991
142
59
00:06:17
27.11.2021

Unboxing mixer ssodd. Kemudian Saya Cuba buat kek span paling mudah olahan dari resepi kek span chef azizi rais. Dalam video ada sedikit ralat untuk sukatan bahan. Untuk Sukatan bahan ikut yang bawah ni saja k. Bahan-bahan : - 5 bj telur ayam gred A - 120 gm gula (Abaikan ralat dalam video) - 150 gm tepung naik sendiri (kalau tiada campurkan 150 gm tepung gandum dengan 1 sudu teh baking powder) Abaikan ralat dalam video -50 ml minyak masak - 1 sudu besar ovalette - Pewarna dan esen (optional) Loyang 9 inci / 2 loyang 7 inci Terima kasih sudah menonton video saya. Mudah-mudahan video ini memberi manfaat pada semua. Bantu saya untuk KEMBANGKAN CHANNEL saya dengan like, komen dan SUBSCRIBER. Semoga kalian semua sentiasa beroleh rezki melimpah ruah dan diberkati Allah..aaminn #umminuhashare

Kek Sarang Semut yang Legend

1768167
28851
1446
00:06:45
30.06.2020

Hi semua, kali ni Che Nom nk tunjuk kek yang mudah sangat nak dapat bahan-bahan utk disediakan. Sekarang ni kan ramai yang cakap susah nak dapat barang-barang di bakery…jadi jom kita sediakan kek klasik yang tak pernah lapuk dek zaman, iaitu kek sarang semut atau ada juga yang panggil kek gula hangus.…bahan-bahan pun biasa ada kat dapur aja. //Bahasa Melayu - Bahan-bahan untuk gula karamel: 1 cawan/ 200g gula putih 1 cawan/ 250ml air Bahan-bahan lain: sedikit mentega, untuk sapuan 4 biji telur, saiz B ½ cawan/ 153g susu pekat manis ⅓ cawan/ 76g mentega 1 cawan/ 125g tepung gandum 2 sudu kecil soda bikarbonat atau baking soda 1 sudu kecil esen vanila //English Ingredients for caramel sugar: 1 cup/ 200g white sugar 1 cup/ 250ml hot water Other Ingredients: a little bit of butter, for greasing 4 eggs (size B) ½ cup/ 153g sweetened condensed milk ⅓ cup/ 76g butter 1 cup/ 125g plain flour 2 tsp baking soda 1 tsp vanilla essence Instagram: 🤍 Twitter: 🤍 Facebook: 🤍 #resepichenom #keksarangsemut #kekgulahangus

Cara Buat Kek Span Coklat yang Mudah | Confirm Jadi

12831
340
39
00:03:54
23.11.2021

Hai Assalamualaikum semua Hari ini saya nak kongsikan cara mudah buat Kek Span Coklat Bahan-bahan 5 biji telur ¾ cawan gula kastor 1 sudu kecil esen vanilla 1 sudu besar ovalet 1 cawan + 1 sudu besar tepung kek/superfine ¼ cawan serbuk koko 1 sudu kecil baking powder 80ml minyak masak 80ml susu penuh krim Untuk pembelian Kulit Tart Homemade saiz 5cm by Sis DaMia boleh tekan link dibawah 🤍

Sponge Cake Genoise Paling Lembut (Resepi Kek Span Mudah Sukatan Cawan) | BASICKELI

2897
98
30
00:08:21
19.01.2022

Easy Genoise Sponge Cake, with only 6 ingredients with no baking powder/soda needed *Please turn on the caption (CC) in the video settings for English subtitle* I have also share tips on how to mix & bake the cake so that the texture is soft and perfect. This vanilla genoise sponge cake is perfect to be eaten on it's own, or as a base other decorative cakes, like strawberry short cake: STRAWBERRY SHORTCAKE: 🤍 I have also shared 10 tips & mistakes to avoid in making the cake here. Kindly watch it before you make it: 10 TIPS & MISTAKES TO AVOID FOR A FLUFFY SOFT GENOISE SPONGE CAKE : COMING SOON 22 JANUARY 2022 INSTAGRAM : 🤍 FACEBOOK: 🤍 TIKTOK: 🤍 TWITTER: 🤍 #genoisespongecake #kekspanmudah #resepibasickeli

KEK SPAN TEMBIKAI ~Gebu Gabas

4797
163
33
00:09:43
07.08.2021

Follow Me For More Recipes : Facebook 👉🤍 Cookpad Malaysia 👉🤍 Kek Span Tembikai..moist, lembut & terlajak gebuss 😍😋 🍉 KEK SPAN TEMBIKAI 🍉 Meringue 🍉 6 biji putih telur gred A 🍉 1/2 cawan gula kastor 🍉 1 sudu teh cream of tartar (kalau xde boleh skip..boleh jgk di ganti dgn 1 sudu besar jus lemon) Kek 🍉 6 biji kuning telur gred A 🍉 1/2 cawan santan pekat 🍉 1/2 cawan minyak masak 🍉 1 sudu teh esen vanila 🍉 1 cawan tepung naik sendiri (tepung kek) 🍉 Pewarna merah, hijau & putih (saya guna pewarna gel) 🍉 Coklat chips 🤍 kismis sebagai biji tembikai #kekspantembikai #resepikekspantembikai #gebugabas Music : Alive Musician : 🤍iksonmusic

Resepi kek coklat mudah | mesti jadi | Gebu dan Lembut

113459
1745
220
00:03:52
06.11.2020

Resepi kek coklat mudah yang gebu dan lembut. Bila sebut kek coklat memang terbayang rasanya yang sangatlah sedap, tambahan pula jika ia tidak terlalu manis dan rasa coklat yang pekat sedikit. Kalini kami kongsi resepi kek coklat mudah dengan cara masak yg mudah, bahan yang mudah dan mesti jadi. Mesti cuba ya! Resepi Kek Coklat Mudah Bahan-bahan: 3 biji telur A 1/2 cawan gula 1 sudu besar ovalette 1 sudu kecil perisa coklat 1/4 cawan susu 3/4 cawan tepung kek 1 sudu teh baking powder 1/4 cawan serbuk koko 3 sudu besar marjerin cair *jika menggunakan tepung naik sendiri (self rising flour) tak perlu letak baking powder. Cara-cara : 1. Masukan semua bahan kecuali marjerin ke dalam sebuah mangkuk. 2. Whisk sehingga ia kembang. (Cadangan 10minit dengan kelajuan maksima). 3. kemudian masukan marjerin cair dan kaup balik sehingga semua sebati. 4.Oles loyang dengan sedikit marjerin dan alas dengan kertas baking. 5.Tuang adunan ke dalam loyang. Saiz 6inci dan bakar pada suhu 160 selama 1jam atau sehingga masak. Hasilnya kek coklat yang sangat sedap , tambahan pula teksturnya yang gebu dan lembut. {ENGLISH} A simple fluffy and soft chocolate cake recipe. When you say chocolate cake, you can imagine the taste is very tasty, moreover if it is not too sweet and the taste of chocolate is a little thick. This time we share a simple chocolate cake recipe with easy cooking, simple ingredients and a must. Must try it! Easy Chocolate Cake Recipe Ingredients: 3 eggs A 1/2 cup sugar 1 tbsp ovalette 1 teaspoon chocolate flavor 1 ts baking powder 1/4 cup milk 3/4 cup cake flour 1/4 cup cocoa powder 3 tablespoons liquid margarine Ways: 1. Put all ingredients except margarine into a bowl. 2. Whisk until fluffy. (Recommended 10 minutes with maximum speed). 3. then add the melted margarine and bake until all is well blended. 4. Grease the pan with a little margarine and base with baking paper. 5.Pour the batter into a baking dish. Size 6 inches and bake at 160 for 1 hour or until cooked through. The result is a very tasty chocolate cake, in addition to its fluffy and soft texture. Resepi Penuh juga ada di Youtube kami : 🤍 Music : Tobu - Candiland #malaykitchen #kekcoklat #kekcoklatmudah #resepikek

KEK SPAN GUNA TEPUNG SPONGE MIX😱

8702
131
5
00:14:49
03.02.2021

mudahnya buat kek span guna tepung sponge mix ni😱

Kek span keladi / Resepi kek span gebu / cara membuat kek span yang lembut

17404
222
19
00:03:53
02.03.2020

Cara mudah untuk membuat kek span yang lembut dan gebu. #Kekspan#Resepimudah#Kekkeladi#caramembuatkek#resepkek#sssorellakitchen#

Resepi Kek Span Red Velvet sangat mudah dan anti gagal / Resepi Red Velvet Sponge Cake

2841
65
8
00:08:45
24.03.2022

Resepi Kek Span Red Velvet sangat mudah dan anti gagal / Resepi Red Velvet Sponge Cake 🇼 🇪 🇧 🇸 🇮 🇹 🇪  🤍 🇸 🇺 🇧 🇸 🇨 🇷 🇮 🇧 🇪  𝗵𝗲𝗿𝗲 👇 🤍 🇫‌🇦‌🇨‌🇪‌🇧‌🇴‌🇴‌🇰‌ 🤍 𝗘𝗻𝗴𝗹𝗶𝘀𝗵 𝗦𝘂𝗯𝘁𝗶𝘁𝗹𝗲 , 🤍 𝗦𝘂𝗸𝗮𝘁𝗮𝗻 𝗖𝗮𝘄𝗮𝗻,𝗚𝗿𝗮𝗺,𝗧𝘀𝗽,𝗧𝗯𝘀𝗽,𝗟,𝗠𝗟,𝗱𝗹𝗹 🤍 𝗕𝗔𝗛𝗔𝗡 6 ( Telur ) asingkan kuning telur dan telur putih 1/4 sudu kecil ( garam ) 170 g ( gula ) 160 g ( tepung kek / tepung serbaguna ) 6 g ( serbuk koko ) 30 g ( susu segar ) 60 g ( minyak masak ) 1 sudu kecil ( esen vanila ) 1 sudu kecil ( cuka ) 2 sudu kecil ( red velvet emulco ) Suhu 150 ° c ( 60 minit ) #resepikekspanredvelvet #kekredvelvet #redvelvetspongecake 𝗧𝗮𝗴𝘀 , kek red velvet, kek span red velvet, kek span red velvet sukatan cawan, kek span red velvet mudah dan lembut, kek span red velvet kukus, kek span red velvet anti gagal, kek span anti gagal, kek red velvet, kek red velvet kukus, kek red velvet sukatan cawan, kek red velvet mudah dan lembut, kek red velvet anti gagal, resepi kek red velvet kukus, resepi kek red velvet kukus mudah sukatan cawan, resepi kek red velvet cream cheese, resepi kek red velvet moist, resepi kek red velvet eco, resepi kek red velvet cheese kukus, resepi kek red velvet mamasab, resepi kek red velvet che nom, resepi kek red velvet cheese, resepi kek red velvet limau nipis, resepi kek red velvet azlina ina, resepi kek red velvet azie kitchen, resepi kek red velvet azlita, resepi kek red velvet ala secret recipe, resepi kek red velvet air fryer, resepi kek marble red velvet azlina ina, resepi kek red velvet cheese leleh, resepi kek red velvet mudah sukatan cawan, resepi kek red velvet tepung segera, resepi kek red velvet cheese mudah, resepi kek red velvet bakar, resepi kek red velvet brownies, resepi kek red velvet bakar sukatan cawan, resepi kek red velvet buat orang lapo, cara buat kek red velvet bakar, resepi kek butter red velvet, resepi kek batik red velvet, resepi kek red velvet coklat, resepi kek red velvet cheese bakar, cara buat kek red velvet eco shop, cara buat kek red velvet kedai eco, resepi kek red velvet fresh cream, resepi kek red velvet gebu, resepi kek red velvet guna tepung segera, resepi kek red velvet guna tepung naik sendiri, resepi kek red velvet guna emulco, resepi kek red velvet guna tepung red velvet, cara buat kek red velvet guna tepung segera, cara buat kek red velvet guna tepung pengasih, resepi kek marble jelita red velvet, resepi kek red velvet kedai eco, resepi kek red velvet kukus sukatan cawan, resepi kek red velvet kukus paling sedap, resepi kek red velvet kukus azlina ina, resepi kek red velvet kukus mudah, resepi kek red velvet kukus azie kitchen, resepi kek red velvet lapis cream cheese kukus, cara buat kek red velvet cheese leleh kukus, cara buat kek red velvet cheese leleh, resepi kek lapis red velvet cheese, resepi kek lapis red velvet cheese kukus, resepi kek red velvet menggunakan tepung red velvet, resepi kek red velvet mudah, resepi kek red velvet moist kukus, resepi kek red velvet marble, resepi kek red velvet mauri, resepi kek red velvet nutella, resepi kek red velvet noraini, resepi kek red velvet oreo cheese, resepi kek red velvet paling sedap, resepi kek red velvet premium, resepi kek red velvet secret recipe, resepi kek red velvet simple, resepi kek red velvet sukatan cawan, resepi kek red velvet span, resepi kek red velvet slice, resepi kek red velvet simple sukatan cawan, cara buat kek red velvet sukatan cawan, resepi kek red velvet tanpa mixer, resepi kek red velvet tanpa cheese, resepi kek red velvet tanpa cuka, resepi kek tapak kuda red velvet, resepi sponge cake, resepi sponge cake mudah dan lembut, resepi sponge cake sukatan cawan, resepi sponge cake kukus, resepi red velvet sponge cake

Kek Span Coklat Sangat Mudah Dan Lembut | Easy Chocolate Sponge Cake | MyDapur Panas

24972
386
58
00:05:30
09.02.2020

Hai semua..Jom kita buat resepi kek span coklat bajet sangat mudah dan senang..kek yang dah siap biarkan sejuk bolehlah potong dan lepa dengan fresh cream non dairy yang di putar softpeaks..Senangkan..Selamat mencuba - Resepi kek span coklat Bahan bahan 2biji telur gred A suhu bilik 1/2 cawan gula halus / kastor(100gm) 2 sudu besar susu tepung 3/4 cawan tepung kek naik sendiri (85gm) -Yang ni kalau nak guna tepung gandum tambah 1 sudu kecil serbuk penaik 1 sudu kecil esen vanila 1 sudu besar ovalette 1 sudu kecil coklat emulco 3 sudu besar minyak jagung / masak 1 sudu besar serbuk koko 6 inci loyang P/s: kalau nak kukus tambah 1 sudu kecil birkabonat soda Ingredients: - 2 eggs at room temperature 1/2 cup fine sugar(100gram) 2 tablespoons milk powder 3/4 cup of cake flour(85gram) 1 teaspoon essence Vanilla 1 tbsp ovalette 3 tablespoons cooking oil 1 tablespoon cocoa powder 1 teaspoon emulco chocolate 6 inches of baking bowl

RESEPI MUDAH KEK SPAN BLUEBERRY LEMBUT DAN GEBU | BLUEBERRY SPONGE CAKE | CARA BUAT KEK MUDAH

5158
122
47
00:03:57
11.07.2021

RESEPI MUDAH KEK SPAN BLUEBERRY LEMBUT DAN GEBU | BLUEBERRY SPONGE CAKE | CARA BUAT KEK MUDAH Link Video: 🤍 - Pada kali ini butterlaici akan berkongsi KEK SPAN BLUEBERRY. Kek ini sangat lembut, gebu dan sedap dengan rasa sedikit masam-masam manis blueberry tu. Kek ini juga boleh dihias dengan cream dan diletak blueberry filling diatas kek tuk dijadikan kek hari jadi. Tapi kek ini dimakan begitu saja pun sudah rasa kesedapannya. Jom kita semak bahan-bahan dan cara membuatnya yang sangat mudah tapi dapat menghasilkan kek yang sangat gebu dan lembut. BAHAN-BAHAN: 3 biji telur gred A 85 gram gula kastor 1 tbsp ovalette 1 tsp esen vanilla 115 gram self raising flour 30 ml susu segar 3 tbsp jem blueberry 1 tsp pewarna ungu 45 gram mentega cair CARA-CARA: 1. Didalam mangkuk besar masukkan telur, gula, ovalette dan esen vanilla. Mix sehingga sebati dulu. 2. Kemudian masukkan tepung naik sendiri yang telah diayak dan juga masukkan susu segar. Pukul sehingga nampak kental. 3. Selepas itu, masukkan jem blueberry dan pewarna ungu. Pukul sehingga adunan betul-betul kental. 4. Setelah adunan kental bolah la masukkan mentega cair yang masih suam. Kaup balik adunan sehingga semua bahan sebati. 5. Masukkan adunan kedalam loyang yang telah digris mentega dan diletakan baking paper pada permukaan dalam loyang. Loyang bersaiz 6x6 inci. 6. Hentak loyang supaya untuk padatkan adunan dan lorek untuk hilangkan gelembung udara. 7. Kemudian bakar adunan dengan suhu 140'c selama 60 minit atau mengikut kepanasan oven masing- masing. Bakar dengan menggunakan api atas dan bawah. 8. Apabila kek sudah masak terus keluarkan dari oven dan terbalikkan atas redai. Kemudian terbalikkan semula ke atas pinggan atau papan kek. 9. Bolehlah hias ikut kreativiti sendiri. Selama mencuba dan terima kasih kerana menonton. Semoga perkongsian dari butterlaici dapat memberi manfaat untuk semua. Jika video ini bermanfaat, sila LIKE, KOMEN, SHARE & SUBSCRIBE!! - Video Sebelumnya: 🤍 - Jom Follow Kami: Youtube: 🤍 Instagram: 🤍 Facebook: 🤍 Website: 🤍 - #kekspan #kekblueberry #spongecake - Blueberry Sponge cake /cara hias yg sangat mudah . Resepi Kek Blueberry - Tutorial & Cara Masak - How To Bake Resepi Kek Blueberry | Snek Kek Butter Blueberry Mudah dan Sedap / Blueberry Butter Cake Recipe Cotton Soft Vanilla Sponge Peach Cake Kek Span Vanila | Pasti Jadi | Vanilla Sponge Cake Blueberry Cake Recipe | Layer Cake | Just Cook! Basic Japanese Sponge Cake | Dia punya gegar-gegar lembut Resepi Kek Span Milo Gebu | Chocolate Sponge Cake COOK WITH ME | BLUEBERRY BUTTTER CAKE | MARBLE BUTTER CAKE | let’s do it Bagaimana Nak Buat Kek Span Blueberi | Mudah Sukatan Cawan #SisDamia KEK SPAN 3 BAHAN / KEK SPAN HARI JADI / KEK SPAN ULTAH / TIPS PENJAGAAN MIXER CARA BUAT KEK SPONGE |KEK SPAN VANILA

KEK VANILA YOGURT BLUEBERRY CHEESE LELEH | KEK SPAN VANILA YANG GEBU GEBAS | WAJIB CUBA..

1972
111
36
00:09:11
26.09.2022

Kek vanilla yogurt blueberry cheese leleh Bahan2 kek span vanila : -2 cawan tepung gandum -1 sk baking powder -1 sk baking soda Ayak semua bahan diatas -5 biji telur -1 cawan gula halus -1 sb ovalett -1 sk esen vanila -1/2 cawan minyak masak Bahan2 topping cream cheese : -200g cream cheese -1 cawan susu pekat -3 sb jus perahan lemon -1 bekas kecil yogurt perisa asli -3/4 cawan air masak sejuk dari peti ais Bahan topping lainnya : -Parutan cheddar cheese BEGA -Blueberry filling yang ada buah Cara penyediaan boleh tengok dalam video.. "SELAMAT MENCUBA" PLEASE SUBSCRIBE MY YOUTUBE CHANNEL..TQ.. #dyazanna#kekvanila yogurtblueberrycheeseleleh#kekspanvanila

Назад
Что ищут прямо сейчас на
kek span meo meo meo pesugihan campinas mazloom full movie polsha elchixonasi Free Dj Alok CASINOS EN FLORIDA produkallah буба пирамида arun murugan casa nova do Lopim almanya emlak Fish Feed and Grow frp sne lx1 bandarapurbalingga UvA нуш nomadicislanders Sam