Cara guna mesin bc

Cara guna mesin bc смотреть последние обновления за сегодня на .

CARA MUDAH MENGGUNAKAN REL BC CASTING

936443
9242
1503
00:11:21
17.07.2018

Jangan Lupa klik SUBSCRIBE, Like, Klik tombol Lonceng juga 🔔 - Rod : Storm Discovery 2-6 lb/180cm. - BC : Casitas MGL 101 HG. - PE : ukuran 1 piranha. - Lure : SF wtd geolgeol 4cm. - Leader : Koji 30 lb. tonton juga awal gunakan reel BC sistem magnetic brake : 🤍 Sharing Tutorial Cara Setting dan Menggunakan Rel BaitCaster (BC) untuk Pemula Seperti Saya pada awal2 menggunakan BC pasti Kusut Bukan Main karena kurang tepat pengaturan Standart dari pada BC itu Sendiri, Disini saya mencoba Berbagi pengalaman pribadi lewat Video seadanya...Semoga Ada manfaat untuk kawan2 yg baru awal mencoba gunakan BC, Sedikit tambahan...apabila ingin ganti umpan yg beda ukuran setingan spultension nya tetap di seting lagi,, awal2 pemula lemparnya jangan terlalu Nafsu dulu...santai aja lemparnya...kalau sdh lancar ya terserah anda lemparnya...hehehe. Kekurangan dalam Video Penyampaian ini Dimohon Maafkan Harap Maklum Masih Pemula. Dan untuk kawan2 yang sudah Pro menggunakan BC secara tidak sengaja nonton video saya ini...saya mohon kritik dan sarannya...kita sama2 belajar saja dan berbagi pengalaman. Semoga Video ini ada Manfaatnya.. Bila kawan2 suka video ini boleh di SUBSCRIBE chanel nya...dan Like... Boleh di bagikan ke kawan2 yang lain silahkan.

Cara Menggunakan Baitcaster Reel ( Mesin BC ) - Baitcaster Tutorial

237470
4875
511
00:10:24
14.09.2019

🔴 SUBSCRIBE - 🤍 📷 Setup Action Camera :- ▶ Akaso V50X - 🤍 ▶ Action Kamera Bajet ( Akaso Brave 4 ) - 🤍 ▶ Chest Strap ( Letak Kamera di Dada ) - 🤍 🎣 Setup Barangan Memancing :- 🔺 Baitcaster Setup 🔻 ▶ Rod: Daiwa Tornado 6-15lbs - 🤍 ▶ Reel: Daiwa Ardito RR 100L-CC - 🤍 ▶ Line: Daiwa J-Braid X4 15lbs - 🤍 ▶ Leader: Daiwa J-Thread FC 25lbs - 🤍 ▶ FOLLOW CHAI Fishing di Social Media 🔷 Facebook - 🤍 🔶 Instagram - 🤍 E-Mail CHAI Fishing - mohdkhushairi93🤍yahoo.com Music by :- Song: Oshóva - Moody Swing (Vlog No Copyright Music) Music provided by Vlog No Copyright Music. Video Link: 🤍 #FishingVlog #Penang #ESFR #DAIWAMalaysia

Cara-Cara SETTING Baitcaster untuk cast jauh tanpa BACKLASH

863854
19407
1335
00:13:02
20.12.2019

Selalu tengok orang baling jauh, tertanya tanya macam mana nak cast jauh tanpa backlash. Setting apa nak guna? Rod jenis apa nak guna? Dalam video ini, semua terjawab! Terima kasih kerana menonton, dan harap berjaya! • Jangan klik ini ► 🤍 • SUBSCRIBE!! ► 🤍 Cantik reel saya dalam video. Ini link untuk mendapatkan custom part yang ada pada sana. 🤍 List video DRAVE Skool (Cara-cara untuk mula belajar pancing) Cara ikat FG knot dengan shortcut: 🤍 Cara ikat PR knot, lebih mudah dari FG dan kuat: 🤍 Cara ikat snap/klip atau terminal tackle: 🤍 Cara ikat tali ke spool BC atau kekili: 🤍 Cara skipping umpan: 🤍 Cara pancing toman mama: 🤍 Cara pancing toman babon: 🤍 List VLOG pancing toman : 🤍 List VLOG pancing blackbass : 🤍 LIst VLOG pancing mama toman : 🤍 Set pancing saya: Reel: Daiwa Zillion PE Special 7.9 (🤍 Rod: DRAVE Knightsabre 12-25lb (🤍 Line: DRAVE 4x 40lb (🤍 Leader: Shockleader 60lb Varivas Untuk sebarang pertanyaan secara peribadi, kalau nak DM atau PM, cari saya di • Facebook ► 🤍 • Instagram ► 🤍

BELAJAR REEL BaitCasting || TUTORIAL REEL BC || 10 MENIT AUTO BISA 2020

458235
4404
634
00:09:39
28.09.2020

Assalamualaikum semuanya, gimana kabar kalian? semoga baik" aja ya😊 - Jadi di video kali ini saya bakal share cara menggunakan reel bc, sebenar nya menggunakan reel bc itu mudah masbro, asal kita tau cara seting dari pada reel bc tersebut, di video kali ini bakal saya share semua cara seting reel bc bagi pemula ya masbro, tonton sampai habis supaya faham seting reel nya dan supaya tidak backlash lagi,semoga bermanfaat masbro :) - saya ucapkan terimakasih banyak buat kalian semua yang sudah support channel ini dengan cara, like, komen, dan subscribe, saya doakan semoga kalian di berikan panjang umur, sehat selalu, di berikan murah rizkinya dan di berikan kemudahan segala urusan nya oleh allah SWT,, Aamiin🙏 yang belum SUBSCRIBE silahkan klik tombol subscribe nya ya guys dan jangan lupa lonceng notifikasi nya, agar kalian tidak ketinggalan video terbaru dari saya,,ingat ya masbro SUBSCRIBE itu GERATIS😊 Perekaman video & aplikasi edit video : - redmi note 8 pro - kinemaster Music : Folk_Round_Kevin_Mackleod ikuti juga sosial media saya : Facebook : 🤍 Instagram : 🤍 piranti yang saya gunakan: - rod : Daiwa Crossfire+ 8-17lb - reel : Fugu Arnius - line : pe 1,5 Samurai X8 - leader : 30lb - lure : SF PHP lure - Tag: reel bait casting cara seting star drag reel bc cara seting spool tension belajar reel bc belajar menggunakan reel bc belajar baitcasting mengenal reel baitcasting cara penggunaan reel baitcasting cara memakai reel baitcasting fungsi reel baitcasting jenis reel baitcastingcara menggunakan reel baitcasting cara setting reel bc cara setting reel bc centrifugal cara menggunakan reel bc cara menggunakan reel bc bagi pemula cara menggunakan reel bc untuk pemula cara setting drag reel bc cara setting baitcasting reelmenggunakan reel baitcasting cara pakai reel bc fungsi reel baitcasting cara penggunaan reel baitcasting mengenal reel baitcasting cara menggunakan reel bc bagi pemula cara pakai reel baitcasting cara memakai reel baitcasting jenis reel baitcasting reel bc buat jiggingtutorial reel baitcasting mengenal reel baitcasting fungsi reel baitcasting cara penggunaan reel baitcasting cara memakai reel baitcasting jenis reel baitcasting keunggulan reel baitcasting tutorial baitcasting #tutorial #fuguarnius #orca0711 #belajarreelbc

MENGIKAT SENAR KE SPOOL REEL BAITCASTING ANTI BACKLASH

1057569
10291
406
00:10:56
21.07.2020

CARA BENAR MENGIKAT SENAR PE KE SPOOL BAITCASTING BELI SENAR PE KUAT MURAH DISINI 🤍 PEMBELIAN SENAR PANCING KUAT MURAH DISINI 🤍 BELI KAIL CARBON TAHAN KARAT DISINI 🤍 SET ALAT PANCING MURAH DISINI 🤍

Cara-cara pilih reel kekili - SEMBANG PANCING Ep 7

193778
5500
332
00:11:11
09.08.2022

Dalam sembang pancing kali ini, Pak roob menjawab persoalan mengenai cara memilih reel yang terbaik mengikut kesesuaian pancing korang. LINK Untuk download Genshin Impact: 🤍 Redeem Code: XTNDKTEBWA59 Content: Primogems x 60, Adventurer's Experience x 5 Validity Period: 2022 July 16 00:00 - 2022 August 23 23:59 #GenshinImpact #genshinimpact LINK SHOPEE JERSEY DRAVE MALAYSIA : 🤍 LINK SHOPEE JERSEY DRAVE MALAYSIA : 🤍 LINK SHOPEE JERSEY DRAVE SINGAPORE : 🤍 LINK SHOPEE JERSEY DRAVE SINGAPORE : 🤍 klik di sini ► 🤍 Nak Beli Baju DRAVE klik di sini ► 🤍 List video DRAVE Skool (Cara-cara untuk mula belajar pancing) Cara ikat FG knot dengan shortcut: 🤍 Cara ikat PR knot, lebih mudah dari FG dan kuat: 🤍 Cara ikat snap/klip atau terminal tackle: 🤍 Cara ikat tali ke spool BC atau kekili: 🤍 Cara skipping umpan: 🤍 Cara pancing toman mama: 🤍 Cara pancing toman babon: 🤍 List VLOG pancing toman : 🤍 List VLOG pancing blackbass : 🤍 LIst VLOG pancing mama toman : 🤍

cukup setting reel BC seperti ini di jamin anti kusut dan bisa long cast (gampang cukup 8min beres)

590421
10837
1684
00:08:40
16.12.2020

"ASSALAMUALAIKUM MAS BROOO" Di vidio kali ini saya membuat tutorial cara penggunaan bc atau bait casting. Vidio ini khusus bagi pemula yang bingung cara setting bc, dimana reel jenis bc ini sedikit membutuhkan keahlian khusus agar saat melempar umpan tidak terjadi kusut atau back last. Dari pada penasaran silahkan simak vidio nya dan semoga kalian terhibur. Jagan lupa untuk klik tombol subscribe dan hidupkan lonceng nya agar selalu dapat vidio terupdate dari saya. Subscribe 👇👇 🤍 Follow juga Facebook 🤍 Instagram 🤍 Email Kaharsani22🤍gmail.com #carasettingbc #baitcasting #tutorialsettingbc

CARA GUNA BAITCASTING REEL [ CAST JAUH TANPA BACKLASH ]

57728
1159
133
00:13:12
09.04.2021

CARA GUNA BAITCASTING REEL [ CAST JAUH TANPA BACKLASH ] Hai,harini ini saya akan memberitahu cara yang betul untuk menggunakan Baitcaster Reel,Baitcasting Reel atau bc reel supaya tidak mudah backclash , casting dengan lebih jauh, dan efficient! Untuk itu , saya bahagikan kepada 3 lesson , iaitu : 1- Basic menggunakan Baitcaster Reel 2- Cara Cast Baitcaster dengan lebih jauh 3 - Cara Elak Backclash / Birdnest Tidak Backclash, Baling atau cast lebih jauh, Guna baitcaster reel dengan efficient! Menggunakan baitcaster sebagai pemula ataupun beginner merupakan satu penglaman yang susah dimana meraka akan menghadapi situasi seperti backcklash.Namun, video ini dapat membantu anda yang masih ragu-ragu untuk menggunakan baitcaster dengan cara paling berkesan dan senang! Apa yang anda akan dapat dari video ini: 1- Memperkenalkan komponent yang ada di baitcaster reel 2- Memahami asas cara menggunakan baitcaster reel 3- Memahami bagaimana backclash / birdnest boleh berlaku 4- Cara menggunkan baticasting reel tanpa backcklash 5- Cara melontarkan gewang atau lure dengan jauh tanpa backclash / birdnest #caragunabaitcaster #bcreel #nbh Semoga video ini dapat membantu anda dalam menggunakan baitcasting reel! Jom tengok video lain : ⏭️Cara Setup Akurium Simple dan Kemas : 🤍 ⏭️Catch and cook Ikan Pantai : 🤍 ⏭️FISHING EXPERIMENT : Mancing guna umpan anak ikan : 🤍 ⏭️Cara Casting Haruan guna Soft Plastic Soft Worm : 🤍 ⏭️Kenapa Orang Tak Suka Ikan Duri?? Baru aku faham : 🤍 ⏭️UMPAN ASYIK HILANG??Guna Cara ni!! ( Tambah Garam ) : 🤍 ⏭️Umpan Dedak Air Tawar Paling Mujarab ( Confirm Kena!) : 🤍 AND PLEASE, PLEASE,PLEASE,KAMU JGN NAKAL.TLG SUBSCRIBE CHANNEL GUAA.. Btw thanks for all the support!U guys so awesome Jangan lupa utk menantikan video seterusnya dengan subsribe channel aku.I need you guys help to grow more! Follow : ➡️ 🤍 ➡️ 🤍 ➡️ 🤍 Email : ngailbakhangofficial🤍gmail.com

Scorpion Dc 2021 Sound Zing Dan Long Cast Padu

28408
28
00:00:40
24.07.2022

Reel - Scorpion Dc 2021 151Hg Rod - Zodias 166M-2 #scorpionreel #scorpiondc2021 #scorpionshimano #shimano #shimanoreel #shimanobaitcasting #baitcasting #tasikayerkeroh #zing ##longcast #anglermelaka #anglermalaysia #blacklash #dcreel

Cara guna reel BC paling mudah. ANTI KUSUT dan LONG CAST. DETAIL PART 1

19612
433
109
00:19:56
08.03.2022

Assalamualaikum semua. Saya nak kongsikan cara setting reel BC paling mudah..... Yang baru mula guna BC video ini utk anda. Harap membantu anda. Jika ada soalan boleh comment. saya akan jawab segala persoalan anda!!! TERIMA KASIH!!!! Kerana sudi tonton. jangan lupa like comment dan subscribe!!!!! jumpa lagi dlm video akan dtg. Cara setup fishing line part 1 ( mainline to spool ) 🤍 Cara setup fishing line part 2 ( fg knot) 🤍 Cara setup fishing line part 3 ( ikatan snap ) 🤍 Cara setup fishing line penting utk mengelakkan birdnest dan membantu kita utk fight dngn ikan supaya memastikan kita berjaya land ikan.... Good Luck!!!!!! For more info Instagram 🤍 Facebook 🤍

Kacang je guna Baitcaster - BEGINNERS GUIDE, good bye backlash

96433
2454
447
00:22:45
29.12.2020

Video ni abang buat khas untuk adik2, abang2, kakak2 yang teringin nak guna Baitcasting Reel atau BC tapi tak tahu langsung macam mana nak setting. Semoga bermanfaat dan selamat mencuba.. Welcome to the casting world.. Layan.. Dapatkan Jersi mancing super awesome Ozmy Fighter Edition sekarang.. . bit.ly/OzmyAutoKacak bit.ly/OzmyAutoKacak bit.ly/OzmyAutoKacak Info Setup: = Rod: Shimano Zodias 10-20lb Reels: 1. DAIWA Ardito RR-CC - Line: Powerpro 4X 20lb 2. SHIMANO Bassone XT - Line: Seahawk Gachiri 15lb 3. SHIMANO SLX XT - Line: Seahawk SOL 15lb 4. SHIMANO Metanium DC HG - Line: Powerpro V2 20lb Leader: Fixory FC 30lb Lure: Opass Crazy Frog 50MM 13G Camera Info Cam 1: GoPro Hero 8 Black Cam 2: DJI Osmo Pocket Editing Software 1: Wondershare Filmora 9 Pro Like FB Page : 🤍 Follow IG : 🤍 –––––––––––––––––––––––––––––– Track: Flying High — Declan DP [Audio Library Release] Music provided by Audio Library Plus Watch: 🤍 Free Download / Stream: 🤍 –––––––––––––––––––––––––––––– ⚠️ Request a commercial license: If you are a brand or you are working with one, you should request a license here: 🤍 ——— 🎵 Track Info: Title: Flying High Artist: Declan DP Genre: Dance & Electronic Mood: Bright ——— 😊 Declan DP: Email: hello🤍declandp.info Spotify: 🤍 SoundCloud: 🤍 YouTube: 🤍 Facebook: 🤍 Instagram: 🤍 ——— 🎧 Listen to all our releases on our Spotify playlist: 🤍 ———

#EP438 Casting Haruan - belajar guna bait casting (BC)

24604
1003
79
00:28:29
21.01.2022

assalamualaikum orait geng harini kita p mengelau lagi..tapi kalini kita lebih kepada berkongsi cara2 menggunakan set bc ataupun baitcasting reel..jum layan enjoyyy geng 😁✌️

alasan reel bc itu istimewa 🤣🤣

519049
10114
271
00:00:13
13.09.2022

kusut adalah seni dari penggunaan reel bait casting

Teknik Casting guna Baitcasting (Beginners) : Overhead Cast - Step by step. #49

31722
1259
262
00:12:43
27.02.2021

Ramai orang yang nak guna BC 🤍 baitcasting reel untuk permainan casting. tapi ramai juga yang mengalah kerana masalah backlash dan cara casting. Dalam video kali ni, abam botak sharekan cara nak perform Overheadcast dengan lebih elok dan baik. Langkah demi langkah, bermula pairing equipment kita. Kebanyakan orang akan melakukan kesilapan apabila terlebih kekuatan ketik lontaran dan kerana tidak mengenal pergerakan rod ketika membuat casting.. pergerakan rod?? ya, yang abam maksudkan adalah awkward movement rod tu akibat kesilapan teknik, penggunaan eq kita. so, jemput tonton video abam untuk lebih keterangan ya. Dan jika ada pertanyaan, jemput2x komen di ruangan komen 😁. InsyaAllah abam cuba bantu. dan jika terdapat kesilapan, jemput komen juga untuk abam improve vid2x abam pada masa akan datang. (well, abam seorang manusia biasa pon 😉). link cara setting baitcasting: 🤍 . Terima kasih kerana menonton, Jemput Subscribe, like dan tekan butang loceng ya. modal jari je guys 😜 dan kepada yang telah subscribe, abam botak ucapkan ribuan terima kasih dan moga korang sentiasa dimurahkan rezeki. jemput follow page facebook : 🤍 contact abam di: botakgofishing🤍gmail.com #botaktutorial #overheadcasting #ozmy

3 Setting Elak Backlash

132969
3220
241
00:06:04
13.07.2020

Backlash Backlash Backlash. Dah masuk tahun ke 3 pon masih ada masalah yang sama. Korang tak stress ke? 😅 Bila nak sight cast, 1st cast tu je dah backlash. Habis moment paling bernilai especially kalau ada boiling. Hilang moment satu hal, nak layan 'leraikan' backlash tu boleh jadi cancel la trip kita tu 😂 So jom layan video sharing kali ni, 3 setting mudah nak elakkan backlash. Upgrade jadi pemancing effisien 🤍BCO2020.com #FBA #BCO #PlayTheGameBetter

CARA NAK BAGI LONGCAST.. HABIS SPOOL!!!

82919
1232
206
00:12:20
11.04.2022

Assalammualaikum dan Hi, Apa Khabar semua.. Selamat Bulan Ramadhan.. Harap bulan yang berkah ini kita dapat mencari pahala sebanyak mungkin ya gang .. Lama dh tak upload video.. Video ini shoot sebelum bulan ramadan.. So, Video kali nie sya tunjukkan bagaimna nak longcast untk BC.. Harap kepada semua yang nak tahu bagaimana jangan skip video ini supaya mengikut step dan tips yang saya bagi dalam video ini.. So, santai gang jangan stress.. Jom menonton sama.. Lets Go... Link Yokai bearing: 🤍 Peralatan Pancing: Rod: 🤍 Reel: 🤍 Lure: 🤍 Peralatan Rakaman: Phone: 🤍 Mount: 🤍 Mantap Gang!!! Yahooooo...

CARA MELEMPAR LUR PADA REEL BC UNTUK PEMULA || tutorial penggunaan reel bait casting

271318
2944
632
00:09:39
19.02.2021

"ASSALAMUALAIKUM MAS BROOO" Di vidio kali ini saya memberikan tips untuk para pemula bagaimana cara menggunakan reel bc. Dan juga cara melempar lur bc pada reel bait casting untuk pemula. Joran yang saya pakai ada dua jenis mulai dari joran ul dan joran 8-17 lb. Dari pada penasaran silahkan simak vidio nya dan semoga kalian terhibur. Jagan lupa untuk klik tombol subscribe dan hidupkan lonceng nya agar selalu dapat vidio terupdate dari saya. Subscribe 👇👇 🤍 Follow juga Facebook 🤍 Instagram 🤍 Email Kaharsani22🤍gmail.com #caramelempar #reelbaitcasting #pemula

10 TIPS CASTING TANPA BACKLASH @ BIHUN utk newbie caster #vlog27

71620
1437
227
00:20:48
08.02.2021

Assalamualaikum wbt geng... kali ni aku nak topup sikit info kat saluran youtube ni berkenaan 10 tips / teknik / info bagaimana casting tanpa berlakunya backlash of course content ni utk newbie baitcaster, bukan untuk korang yg da pro.. yg da pro maybe boleh betulkan aku kalau aku salah atau nak tambah2 info kat bahagian komen... 10 tips tersebut ialah; 1) gunakan setup yg seimbang (pastikan berat gewang, saiz line n kapasiti reel) selari dengan range spesifikasi rod korang dan jenis pancingan ikan 2) gunakan tali berkualiti (yg lebih rounded).. kalu tali murah, tali kdg2 bersegi n boleh membuatkan lontaran gewang tersekat dan menyebabkan backlash.. Disyorkan utk angler pemula guna dlm 15lb shj.. Insyallah boleh cover semua game utk ikan 15kg ke bawah.. Tali 20lb ke atas susah buat lontaran jauh sbb tali da mula berat 3) timbang lure (set spool n breaking sistem supaya selari ngn berat gewang) 4) sewaktu cast, pastikan bc dlm keadaan senget / mengiring 5) gunakan 1 tgn (lebih senang untuk layan).. bc ni x perlu baling kuat pn kalau breaking kita set rendah 6) warming up bc korang (lakukan beberapa cast) - utk lembabkan tali n biar tali terpisah antara 1 sama lain 7) jangan simpan tali kat spool terlalu penuh.. dlm 60-70m ok laa (khas utk angler pemula).. klu korang da pro, boleh la simpan banyak2 8) mulakan dr break tinggi ke break rendah.. (bila da biasa, kurangkan break sehingga break yg paling rendah) 9) bila breaking rendah, korang kena gunakan ibu jari sebagai break tambahan "BILA GEWANG MENCECAHPERMUKAAN AIR" 10) praktis make perfect.. ulang lagi dan lagi sehingga korang boleh rasa feel ngn reel korang.. setiap reel feel n teknik balingan sedikit berlainan ok gais.. thanks a lot 4 watching

Belajar menggunakan BC ✅II Tutorial BaitCasting✅

214422
2005
661
00:06:13
24.09.2018

ada kesalahan saat saya berbicara pengaturan sebelah kanan itu namanya break control , tapi saya bicara jadi ke bilang drak control *maaf🙏🏻🙇🏼‍♂️ Rod . okuma nemesis 10-20lb reel . bc bmax3 abu garcia 🤍 senar . pe 1,5 genkuro samurai lure . soft frog bless thailand 3,5cm

Budak BARU belajar guna Baitcasting Reel (BC) Memerlukan kesabaran yang TINGGI!!! (Part 1) | vlog 12

6753
86
104
00:08:18
15.04.2021

Aku baru beli set untuk casting.. Kali ni aku setup ultra light atau bfs. Details setup adalah seperti di bawah: Reel kastking zephyr (kastking official store lazada) 🤍 Rod seahawk FLEXIS ultra light line 2-6lb fast action 6' 3" Tali braided seahawk sol 8x 6lb Leader asuka mitisubishi 20lb 100% FC #miretrofishing #strikeiturezeki #teamkastkingmalaysia #ULTRALIGHT&FINESSE(BFS) #castingharuangabus #castingkolam #castingsiakap #castingpb

Cara lempar casting

1429192
21791
282
00:00:10
31.08.2021

Melempar casting Cara melempar casting Lemparan casting #shorts

🔴 WAJIB TAHU ‼️ TIPS Sebelum beli reel baitcaster‼️

72082
2321
106
00:11:57
23.06.2020

Nak jadi caster kan? Wajib tahu tips ni‼️

Cara Setting Reel Baitcasting || How To Baitcasting Setting (English Sub)

478665
6377
1503
00:11:19
15.05.2020

Assalamualaikum BROTHER..🙏 This time I share tips on how to set up a baitcasting reel, actually it's really easy.. Watch the video until it's finished and hopefully it's useful.. Set Tackle: Rod : Abugarcia Vegeance 10-20 Rell : Kastking Megajaws Line : Hammerhead Ultron Folow my intagram 🤍 Add my facebook 🤍 Salam angler TAPANULI SELATAN MEDAN tag : belajar reel bc belajar menggunakan reel bc belajar baitcasting mengenal reel baitcasting cara penggunaan reel baitcasting cara memakai reel baitcasting fungsi reel baitcasting jenis reel baitcastingcara menggunakan reel baitcasting cara setting reel bc cara setting reel bc centrifugal cara menggunakan reel bc cara menggunakan reel bc bagi pemula cara menggunakan reel bc untuk pemula cara setting drag reel bc cara setting baitcasting reelmenggunakan reel baitcasting cara pakai reel bc fungsi reel baitcasting cara penggunaan reel baitcasting mengenal reel baitcasting cara menggunakan reel bc bagi pemula cara pakai reel baitcasting cara memakai reel baitcasting jenis reel baitcasting reel bc buat jiggingtutorial reel baitcasting mengenal reel baitcasting fungsi reel baitcasting cara penggunaan reel baitcasting cara memakai reel baitcasting jenis reel baitcasting keunggulan reel baitcasting tutorial baitcasting

cara membuat mesin bc berbunyi zink dengan 5sen

143609
1610
222
00:14:42
10.11.2020

moga bermanfaat buat kawan2 semua ye.. #baitcasting #awashima #kastking

AMAZING!! CEK SOUND SHIMANO CURADO DC 151XG!! #ShimanoCuradodc151xg #Fyp #Reelbc #Zwinnnkkkk

129567
1899
44
00:00:15
10.08.2021

AMAZING!! CEK SOUND SHIMANO CURADO DC 151XG!! - Presents Various Information About Fishing. Shimano Abugarcia Kastking Daiwa Relix Nusantara Etc. -

TIPS : No More Backlash! Cara Setting Baitcasting untuk beginners. #44.

11897
396
99
00:08:00
05.02.2021

Salam semua, video kali ini aku nak share cara-cara setting BC korang dengan betul (bagi pendapat dan cara aku) nagi mengelakkan backlash berlaku. Penting untuk kita mengenali serba sedikit fungsi yang ada pada reel kita. jemput tonton ya. Ingat guys, jangan kejar distance dlu 😊 * Terima kasih kepada yang sudi menonton, Jemput Subscribe, like dan tekan butang loceng ya. modal jari je guys 😜 dan kepada yang telah subscribe, abam botak ucapkan ribuan terima kasih dan moga korang sentiasa dimurahkan rezeki. jemput follow page facebook : 🤍 contact abam di: botakgofishing🤍gmail.com #botaktutorial #baitcasting #beginnertips

Cara Memasukkan Tali ke dalam Baitcaster | Kuat dan Takkan Slip

83985
2380
172
00:11:06
18.04.2020

Perkongsian hari ini adalah berkaitan cara memasukkan mainline ke dalam kekili Baitcaster. Cara yang saya kongsikan ini adalah salah 1 cara supaya tali itu utuh dan kukuh mencengkam spool agar tidak slip. Semoga bermanfaat 😊 *Nota Penting- Lebih baik jika sarungkan reel pada rod supaya lebih mudah. Saya susah nak setting camera kalau pakai rod 😆 Follow saya di Fb - Ariff Fishing Journey IG - Ariff Fishing #AriffFishing #asascasting

FIRST TIME guna bc Kayuh Kanan_casting ikan haruan or snakehead fishing #mubinsaat

26590
878
371
00:11:56
09.10.2019

Video kali ni aku casting guna bc kayuh kanan,memang kekok lain macam walaupun ikan kecil yang makan tapi terasa macam besar dah fight dia.Jemput layan vlog ini beramai-ramai _ Set yang aku gunakan... Rod_Sabpolo 6-12lb Reel_Tidak diketahui Line_Tidak diketahui Leader_Seahawk Noro 50lb SUBSCRIBE GUY #mubinsaatchannel #castingharuan #fishingvlog #saizidaman #fishhunter #mancingmania #ikangabus #snakeheadfishing #memancing #casting #like #subscribe

Tutorial Mancing Baitcasting

1107769
14916
1389
00:09:08
17.08.2019

Halo Sahabat Angler, Kali ini saya akan sharing mengenai cara mancing dengan Baitcasting, yuk langsung aja lihat videonya... Salam Strike! Spesifikasi Tackle : 1. Reel BC ..Abu Garcia "OCEANFIELD 7-L" Gear Ratio 7.1:1 Max Drag 15.4 lb .7 kg Weight 217 g Braid Capacity PE 2-180m 2. Reel BC ..Abu Garcia "Revo TORO NaCl" Handle Right Gear Ratio 6.4:1 Max Drag 22lb . 10kg Weight 312 g Braid Capacity 30 lb 330 yds 3. Rod Abu Garcia INTRA CARBON VDTC 662 -6 (17).6'6" Medium Heavy Fast Line 12-20 lb Song : 1. Believer Artis : Slient Partner Album : Youtube Library 2. Clover_3 Album : Youtube Library

SET BC GUNA TALI TANGSI?? | SEGMEN EEYYUUKK BUAT APE TU.. #eyukbuatapetu

8682
165
37
00:13:18
17.02.2021

Assalammualaikum, Harap semuanya sihat ya.. Terima Kasih kerana support channel nie.. Pada video kali nie saya nk cuba bagaimana terjadi jika tali tangsi diletakkan kepada set bc.. Jadi sama-sama kita tonton ya guysss... Jika video nie bermanfaat bagi anda.. Sila tekan butang Like, Share dan Subscribe.. Jangan lupa Comment di bawah supaya kita dapat kongsi ilmu bersama... Intro (Gratis No copyright): 🤍 Song (Free background music For Youtube No Coyright): 🤍

How to using a Baitcaster Reel or Bc for the beginner (mubinsaat style)

124175
2661
600
00:08:07
14.04.2018

Disebabkan ramai yg request menyuruh aku untuk buatkan 1 video simple bagaimana cara ataupon permulaan untuk mempelajari basic menggunakan reel Bc or baitcaster ni,So aku pon tergerak nk buatkan 1 video simple bagaimana cara menggunakannya.Cerita dalam video ini semua berdasarkan pengalaman aku sendiri masa mula2 belajar main Bc ni.So klu ad kekurangan aku memohon maaf.

PENJELASAN PARTS MEKANIKAL REEL BC DAN CARA SERVIS/BONGKAR (PART 1/2)

106142
2877
262
00:16:27
25.12.2019

Pernah tertanya-tanya, bagaimana bahagian dalaman satu reel baticaster berfungsi? Selalu, nak belajar cara bongkar dan servis reel, tapi takut, risau dan kurang pengetahuan mengenai anatomi reel baitcaster. Video ini utk anda, kerana saya juga dulu pernah melalui perasaan ini. Sekiranya kurang faham, tinggalkan komen, dan saya pasti akan jawab. Ini bahagian satu, kerana video ini terlalu panjang. Ini link bahagian 2. 🤍 • Jangan klik ini ► 🤍 • SUBSCRIBE!! ► 🤍 Cantik reel saya dalam video. Ini link untuk mendapatkan custom part yang ada pada sana. 🤍 List video DRAVE Skool (Cara-cara untuk mula belajar pancing) Cara ikat FG knot dengan shortcut: 🤍 Cara ikat PR knot, lebih mudah dari FG dan kuat: 🤍 Cara ikat snap/klip atau terminal tackle: 🤍 Cara ikat tali ke spool BC atau kekili: 🤍 Cara skipping umpan: 🤍 Cara pancing toman mama: 🤍 Cara pancing toman babon: 🤍 List VLOG pancing toman : 🤍 List VLOG pancing blackbass : 🤍 LIst VLOG pancing mama toman : 🤍 Untuk sebarang pertanyaan secara peribadi, kalau nak DM atau PM, cari saya di • Facebook ► 🤍 • Instagram ► 🤍

BASIC SETTING FOR BAITCASTING REEL

245901
5126
634
00:13:30
09.10.2017

Asas semasa setting BC anda bagi mengelakkan Birdnest. Teknik ini boleh digunakan untuk mana-mana reel BC dari Brand dan Braking system yang berlainan.

Назад
Что ищут прямо сейчас на
cara guna mesin bc 탈라 pacanele せと bgmi screen recorder no lag coindcx refer and earn plan a My Only Radio For Life lfasi MAKAM imei change Qualcomm שומקום buying ps5 game เรื่องผี Slavija specijal KO Heus a ram sam sam lyrics wonderland imo par online gurop kaise banaye