Ikan asam pedas

Ikan asam pedas смотреть последние обновления за сегодня на .

Resepi ikan asam pedas simple

3402
49
27
00:04:44
17.07.2021

halo guys senang je ni 10 langkah je janganlupa cuba ya

IKAN MASAK ASAM PEDAS || ASAM PEDAS IKAN ~ mudah dan sedap @ctzai CH

324
99
85
00:05:43
25.11.2022

IKAN MASAK ASAM PEDAS || ASAM PEDAS IKAN ~ mudah dan sedap ‎🤍ctzai CH  #ikanmasakasampedas #asampedasikan #asampedas #ikan #mudahdansedap #menusimple #menurumahan #menukeluarga #menukampung #masakanrumahan #menuharian #sedap #enakbanget #menuringkas #menusimple #simplerecipe #easyrecipe #tastyfood #tastyrecipe #carasaya #howtomake #homemade #myfood #myfoodie #mycookingstyle

Awas ketagihan..! ikan nila asam pedas - asam padeh ikan nila

286386
3231
253
00:12:57
22.09.2022

#resepasampadeh #ikanasampedas #indoculinairehunter Dalam cuaca yang dingin seperti ini cocok nya memasak ikan nila asam pedas atau ikan nila asam padeh. Cara memasak resep ikan nila asam pedas sangat mudah, pasti bahan-bahannya mudah didapat di pasaran. Ikan nila asam pedas sangat cocok disantap di cuaca dingin atau musim hujan. Untuk membuat ikan asam pedas atau ikan asam padeh, bisa menggunakan ikan apa saja sesuai selera. Ikan asam pedas rasanya gurih, pedas, asam dan wangi rempah. Selamat mencoba resepnya, like, share, komen dan subscribe sangat saya hargai untuk membantu perkembangan channel ini dan terus membagikan resep-resep yang bermanfaat untuk kita semuanya, Amiinn.. BAHAN-BAHAN : Ikan nila merah 2 ekor (1 kg) Bawang merah 130 gram (16 siung bawang merah kecil) Bawang putih besar 4 siung Cabe merah besar 4 buah Cabe rawit merah 10 buah Cabe rawit hijau 15 buah Kemiri 6 butir Tomat merah 2 buah Asam kandis 5 keping Jahe 3 cm Kunyit 2 cm Lengkuas 4 cm Serai 1 batang Daun kunyit besar 1/2 lembar Gula pasir 1 sendok makan Garam 1 sendok makan atau sesuai selera Minyak goreng 7 sendok makan Air 1,5 liter In cold weather like this, it is suitable to cook spicy tilapia or sour tilapia. How to cook spicy and sour tilapia recipe is very easy, of course the ingredients are easy to get on the market. Spicy sour tilapia is very suitable to eat in cold weather or rainy season. To make spicy sour fish or sour fish padeh, you can use any fish according to taste. The spicy sour fish tastes savory, spicy, sour and fragrant with spices. Good luck trying the recipe, like, share, comment and subscribe. I really appreciate it for helping the development of this channel and continuing to share useful recipes for all of us, Amen.. MATERIALS : 2 red tilapia (1 kg) Shallots 130 grams (16 small onion cloves) Big Garlic 4 cloves 4 large red chilies 10 pieces of red chili 15 pieces of green chili Hazelnut 6 grains 2 red tomatoes Kandis acid 5 pieces Ginger 3 cm Turmeric 2 cm Galangal 4 cm Lemongrass 1 stick Large turmeric leaves 1/2 sheet Sugar 1 tablespoon Salt 1 tablespoon or to taste Cooking oil 7 tablespoons 1.5 liters of water

Patin Asam Pedas, Saya Mengulang Resep Ini Berkali-kali.

222243
2302
69
00:05:49
25.07.2022

#PatinAsamPedas #ResepPatinAsamPedas Created by InShot:🤍 Published on July 25, 2022. Bahan-bahan patin asam pedas: 500 gram ikan patin 1 sdt garam 1 buah jeruk nipis Bumbu yang dihalsukan: 7 buah cabe merah besar 1 genggang cabe rawit merah 2 cm kunyit ukuran besar 3 cm jahe 2 buah tomat 3 siung bawang putih 10 siung bawang merah 4 cm lengkuas 1 batang sereh 3 lembar daun kunyit ukuran kecil 5 lembar daun jeruk 4 keping asam kandis 400 ml air 1 sdt garam 1 sdt gula pasir 1 sdt kaldu bubuk Find me on: Instagram: 🤍s.j.tsurayya 🤍 Facebook: Siti Julaihah FD 🤍 Email: julaihahsiti.ceceromed🤍gmail.com Terimakasih sudah menonton, Berikut ada link toko shopee untuk beberapa produk yang ada di video-video saya : 1. Talenan Kayu : 🤍 2. Wajan merk RYVAN : 🤍 3. Wajan merk Viera : 🤍 Berikut ada link toko Lazada untuk beberapa produk yang ada di video-video saya : 1. Wajan Lowenthal Germany : 🤍 2. Wajan Casamia : 🤍 3. Wajan Bolde : 🤍 4. Wajan Oneisal : 🤍 Aplikasi untuk semua kebutuhan liburanmu : 🤍 Parfum original dan produk kecantikan : 🤍 Apple Premium Reseller di Indonesia : 🤍 Koleksi Sepatu Olahraga, Sneaker & Perlengkapan Olahraga terbaru di Adidas Indonesia : 🤍 Solusi layanan keuangan : 🤍 Perlengkapan untuk aktifitas outdoor : 🤍 Menyediakan berbagai produk yang menunjang aktivitas harian, bisnis/ profesional dan rumah tangga : 🤍 Marketplace terkemuka di Indonesia yang menyediakan media jual beli : 🤍 Online baby shop terlengkap : 🤍 happy shopping....

VLOG RESEP IKAN ASAM PEDAS/IKAN ASAM PADEH | CARA MASAK IKAN ASAM PEDAS | VLOG MASAK

2963141
00:17:28
28.11.2016

❤️IG: Nongkrong.Bareng.Christina Music: "Modern" via iMovie Permissions granted courtesy of Apple Licensed by Apple: 🤍 Music reference: 🤍

Resep Ikan Asam Pedas Ala Rumahan

3423
450
22
00:19:08
16.05.2022

Ikan Asam Pedas Ala Rumahan ini enak loh bunda. #ikanasampedas #resepikan #asampedasikan

Asam Pedas Original Melaka Ikan Merah

216194
4257
201
00:09:25
23.07.2022

Dah lama tak masak resepi ikan, jadi kali ni Che Nom nak masak Asam Pedas Melaka menggunakan Ikan Merah. Resepi asal Che Nom rujuk dari channel YouTube Dapur Mok Teh. Mengikut kata pemilik channel, ini resepi asli asam Pedas Melaka. Che Nom pulak kebetulan suka makan asam pedas. Cara mokteh, asam pedas ini ditumis dengan bahan hiris (bawang) dan halba,biar naik wangi. Kemudian tumis pula dengan bahan-bahan kisar halus iaitu bawang, kunyit, halia, dan juga tambahan rempah ratus. Itu yang buatkan asam pedas ni sedap sangat bagi Che Nom. Nak masak pun kena sabar, kena tumis betul-betul. Kuah yang pekat, merah tu jadi tambah selera nak makan. Kalau gua ikan fresh memang terbaik. Nak ganti ikan lain macam ikan kembung pun boleh. Resepi asal Che Nom rujuk di sini : 🤍 // Bahasa Melayu Bahan-bahan: 1 biji bawang besar 1 ulas bawang putih 10 -15 biji bawang merah 5 ulas bawang putih 3 ketul kunyit hidup 1 inci halia 1 biji tomato Bendi 5-6 helai daun limau purut 30 biji cili kering 1 ekor/ 900g ikan merah 1 sb biji ketumbar 1/2 sb jintan manis 1/2 sb jintan putih 1/2 sb biji lada hitam 1/2 sb biji halba 1 inci / 1/2 sb belacan bakar 3/4 cawan minyak masak 1 cawan jus asam jawa Garam secukup rasa 2-3 cawan air (untuk kuah) Serbuk perasa (pilihan) // English Ingredients: 1 red onion 1 clove garlic 10 -15 shallots 5 cloves garlic 3 pieces fresh turmeric 1 inch ginger 1 tomato Okra 5-6 pieces kaffir lime leaves 30 dried chilies 1 pc / 900g red snapper fish 1 tbsp coriander seed 1/2 tbsp fennel seed 1/2 tbsp cumin seed 1/2 tbsp black pepper seed 1/2 tbsp fenugreek seed 1 inch / 1/2 tbsp roasted fermented shrimp paste 3/4 cup cooking oil 1 cup tamarind juice Salt to taste 2-3 cups water (for gravy) Seasoning powder (optional) Join this channel to get access to perks: 🤍 Instagram: 🤍 Twitter: 🤍 Facebook: 🤍

Ikan Asam Pedas Nanas, Nampol Banget Asam Pedasnya

59685
563
39
00:06:09
10.05.2020

#Episode85 #IkanAsamPedasNanas #ResepCeceromed #CeceromedKitchen #StayAtHome #WithMe Terimakasih sudah menonton, Berikut ada link toko shopee untuk beberapa produk yang ada di video-video saya : 1. Talenan Kayu : 🤍 2. Wajan merk RYVAN : 🤍 3. Wajan merk Viera : 🤍 Berikut ada link toko Lazada untuk beberapa produk yang ada di video-video saya : 1. Wajan Lowenthal Germany : 🤍 2. Wajan Casamia : 🤍 3. Wajan Bolde : 🤍 4. Wajan Oneisal : 🤍 Aplikasi untuk semua kebutuhan liburanmu : 🤍 Parfum original dan produk kecantikan : 🤍 Apple Premium Reseller di Indonesia : 🤍 Koleksi Sepatu Olahraga, Sneaker & Perlengkapan Olahraga terbaru di Adidas Indonesia : 🤍 Solusi layanan keuangan : 🤍 Perlengkapan untuk aktifitas outdoor : 🤍 Menyediakan berbagai produk yang menunjang aktivitas harian, bisnis/ profesional dan rumah tangga : 🤍 Marketplace terkemuka di Indonesia yang menyediakan media jual beli : 🤍 Online baby shop terlengkap : 🤍 happy shopping....

Resep Asam Pedas Melayu Enak dijamin Ketagihan !!

183631
1592
76
00:05:43
03.06.2020

Asam Pedas Melayu Khas Kepulauan Riau ini wajib banget untuk kamu coba,rasanya enakkkk banget, ikannya bebas ya mau pakai ikan apaa, Bisa ikan kerapu,kakap merah,lebam,tenggiri juga bisaa,nah membuat asam pedas melayu ngga sulit kog, resep asam pedas melayu ini cuma patokan yaa,saat teman-teman ingin eksekusi silahkan disesuaikan dengan selera, Kalau suka pedes banget silahkan tambahkan lagi cabe keringnya,dst,selamat mencoba yaa... 3 Ekor Ikan Kakap Putih Secukupnya Kacang Okra 1Batang serai 1Lembar Daun kunyit 4 Siung bawang merah 1sdt Merica bubuk Secukupnya garam 1bks Asam Jawa Secukupnya air Bumbu Halus: 30gr Cabe Kering ( Rendam air panas ) 10 siung bawang merah 3 Siung bawang putih 3cm jahe 3cm kunyit Secukupnya terasi bakar (Sesuai selera ) Resep Cilok manis pedas 🤍 Resep Asam Pedas Melayu 🤍 IDE Jualan Cake Tape Modal 28rb 🤍 Resep Paru Mercon 🤍 Resep Pempek Udang Rebon 🤍

Asam Pedas Ikan Pari Gerenti Sedap

1365450
17994
547
00:05:02
24.01.2020

Hi Semua, kali ni Che Nom nak share resepi masakan Melayu yg sangat digemari ramai iaitu Asam Pedas Ikan Pari. Masakan ni sangat terkenal di Melaka dan Johor..tapi ada bnyk versi yang berbeza2 ikut tempat dan daerah. Jadi sekarang ni Che Nom nak share versi yang sedap mengikut citarasa sendiri, dan seperti yg biasa Che Nom masak kat rumah. Bahan-bahan kisar halus || Fine grind ingredients: - 7-8 biji bawang merah || 7-8 shallots 4-5 ulas bawang putih || 4-5 cloves garlic 1 ketul kunyit hidup || 1 piece fresh tumeric 1 inci halia || 1 inch ginger 15-20 biji cili kering || 15-20 pieces dried chillies ½ sudu kecil lada hitam || ½ teaspoon black pepper sedikit air || water Bahan-bahan lain || Other ingredients: ½ mangkuk kecil minyak masak || ½ small bowl cooking oil 1 batang serai, diketuk || 1 lemongrass sedikit belacan || a little bit prawn paste ½ mangkuk air pati asam jawa || ½ bowl tamarind juice 500g ikan pari || 500g stingray 1 kuntum bunga kantan || 1 ginger torch flower 1 ikat daun kesum || a bunch of vietnamese leaves 2 biji tomato || 2 tomatoes 7-8 biji bendi || 7-8 lady's finger (okra) garam secukup rasa || salt to taste Follow me on: Instagram: 🤍 Facebook: 🤍 #asam pedas #lunch #homecook

ASAM PEDAS Ikan Kembung Konpom Sedap | MESTI CUBA!!

321218
4083
185
00:08:52
25.08.2021

Asam pedas ikan kembung, dengan kuah yang pekat, cukup pedas dan masamnya, pasti dapat membuka selera keluarga anda... Pelbagai versi asam pedas yang ada, Dayang nak kongsi versi yang mudah, sedap yang menjadi kegemaran keluarga Dayang ni. Ikan kembung menjadi pilihan kali ni sebab sekarang musim ikan kembung, pergi market tengok ikannya segar-segar, apalagi terus rasa nak masak asam pedas la, lepas makan dengan nasi boleh buat cicah roti canai ke, roti tawar ke sebab kuah dia memang pekat, kawww gitu... Jom tengok bahan yang diperlukan, cara masak tengok video ye, tq Bahan Utama 7 ekor ikan kembung (setengah kilo ada ni) 1 cawan cili kisar/cili giling/cili boh 1 cawan air asam jawa Bahan kisar Kasar 2 biji bawang besar 7 biji bawang merah kecil 3 ulas bawang putih 1 inci halia 1 inci belacan(bakar jap lagi sodap) Bahan Lain 1 kuntum bunga kantan 1 genggam daun kesuma dewiku..(gurau je😁) Daun kesum atau daun laksa 2 cawan air untuk kuah 1 batang serai diketuk/dititik 1 sudu besar garam kasar 3 sudu teh gula pasir 2 biji tomato 5 biji kacang bendi bukan berendi *Setengah cawan minyak masak untuk tumis Tips: Guna api kecik bila dah masuk cili kisar, guna kuali yang besar gedabak supaya peratus dapur berkecah kurang, cili punya tembakan tak dapat keluar, nak tutup kuali pun boleh tapi kena selalu tengok takut hangus Petua: Bahan tumisan dan cili kena pecah minyak 3 kali baru warna dan rasa asam pedas akan jadi cantik dan sedap, tahan lama, tak mudah basi, perut pun tak sakit sebab cili masak elok.. Sekian #asampedas #asampedasikan #resepidayangsuri Sebarang urusan rasmi boleh hubungi Dayang kat sini 📧 daayangsuri🤍gmail.com

GARA GARA ❗ MASAK IKAN ASAM PEDAS, TKW TAIWAN NGABISIN NASI,,❗

1771
55
162
00:07:27
10.08.2022

Masak ikan asam pedas, masak ikan, masak ikan asam pedas, masak ikan kembung, masak ikan tongkol, masak ikan tenggiri, masak ikan salmon, masak ikan patin, TKW Taiwan, Gaji TKI Taiwan 2022, Vlog TKI Taiwan, BMI Taiwan, TKI Taiwan, masak ikan siakap 3 rasa mudah, masak ikan asam pedas sing penting jadi, masak ikan pari, masak ikan kerapu, masak ikan teri kecil2 buat bekal liburan hari minggu, masak ikan asin goreng sambal terasi dan rebusan pucuk kates, masak ikan asin, masak ikan asam manis#Masakikanasampedas#Tkitaiwan#Dijahtaiwan #Masakikanasampedas #Masakikan #¡Masakikankembung #Vlogtkitaiwan #Dijahtaiwan

Asam Pedas Fish Recipe | Malay Spicy Sour Tamarind Fish Curry

71123
990
49
00:04:50
17.06.2021

Today we're making Asam Pedas or Fish cooked in a Spicy Tamarind Gravy. Asam Pedas literally translates as 'Sour Spicy'. This is a Malay style of fish curry, it's spicy, sourness makes it addictively more-ish, especially when served with rice. I used Tenggiri here, or Mackerel, but you can essentially make this with your favourite fish, such as salmon (my fave!), sting ray, snapper, or pomfret. 00:20 - Preparing the Tamarind or Asam 00:48 - Preparing Dried Chillies 01:19 - Blending up the Spice Base Paste 02:11 - Cooking the Dish How to make basic Dried Chilli Paste: 🤍 Ingredients: - 300g of Fish (I used Mackerel or Ikan Tenggiri) - 3-4 stalks of Okra - 1-2 Tomatoes - 1/4 cup Cooking Oil - 1 tsp Salt - 1 tsp Sugar - 1 tsp Tamarind or Asam Paste + 100ml of water to create a juice* - 1-2 stalks of Vietnamese Mint Leaves or Daun Kesum (I used Curry Leaves, kaffir lime leaves is also a good alternative) - 2 cups Water Blended Paste: - 2 tbsps of Dried Chilli Paste or 10 stalks of Dried Chillies, soaked in boiling water - 1 Onion - 2 Garlic - 1 inch Ginger - 1 tsp Turmeric Powder - 1 tsp Belachan or Dried Shrimp Paste - Water for easier blending More info here: 🤍 Connect with me: instagram.com/nomadetteats nomadette.com

Asam pedas ikan tongkol khas padang / Resep asam padeh khas padang

1215458
9947
613
00:07:54
30.09.2020

Asam pedas ikan tongkol khas padang Resep asam pedas khas padang Cara membuat asam padeh Bahan²: 1/2 kg ikan tongkol 3 sdm cabe merah giling 2 siung bput 8 siung bamer 1 ruasjari kunyit 2 ruas jari jahe 3 ruasjari lengkuas 3 butir kemiri 3 keping adam kandis 2 lembar daun jeruk 2 lembar daun salam 1 batang serai 1 lembardaun kunyit Segepal daun ruku² 1/2 sdt ketumbar Garam dan secukupnya Dan Air 600 ml liter Caranya: Langkah 1 Lumuri ikan yg sudah dicuci bersih dgn garam dan perasan jeruk nipis ,diamkan sekitar 15menit Langkah 2 Haluskan semua bumbu² kecuali lengkuas dan asam kandis Langkah 3 Masukan ke wajan cabe+bumbu+daun² lalu tambahka 600 ml liter air td, Aduk² sampe menidirh Setealah mendidiih masukan ikan nya Setelah mendidih dan aroma cabe nya ga menyengat lg tmasukan asam kandis,garam,penyedap dan ketumbar bubuk Setelah semua bahan masuk cukup pake api kecil aja sekitar 20 menit Sambil sesekali diaduk dan dibalik.. Sebelum diangkat jangan lupa tesrasa ya bund,asam pedas ikan tongkol khas padangnya udah jadi.. Silahkan dicoba dirumah bunda² diseluruh indonesia🙏🙏🤗🤗

RESEP IKAN ASAM PEDAS || KULINER KHAS PONTIANAK

52171
979
65
00:06:55
09.08.2020

IKAN ASAM PEDAS By VianneyLim Bahan : 1 kg ikan patin 2 buah jeruk nipis/jeruk sambal 400 ml air panas Timun, secukupnya Nanas, secukupnya 30 gr asam jawa 1 1/2 sdt garam 4 sdm gula pasir Bahan yang dihaluskan : 3 siung bawang putih 7 siung bawang merah 8 buah cabe kering 2 ruas jari kunyit Bahan yg ditumis bersama bumbu halus : 2 iris lengkuas 1 batang serai Please follow my IG 🤍 Vacation by Markvard 🤍 Creative Commons - Attribution 3.0 Unported - CC BY 3.0 Free Download / Stream: 🤍 Music promoted by Audio Library 🤍 #ikanasampedas#ikanasampedaspontianak#kulinerpontianak#resepikanasampedas#masakanmelayu

Asam Pedas ikan Baung #ikansungai #asampedasikan #asampedas #ikanbaung

363
37
10
00:06:59
22.11.2022

Bahan-bahan :- Ikan baung Bawang merah Bawang putih Beras Cili kering Kunyit hidup Halia Asam keping Cili padi Tomato Bendi Daun kesum

Asam Pedas Melaka Kak Yan | Asam Pedas Ikan Jenahak Melaka Paling Sedap | Resepi asam Pedas

536663
8183
447
00:13:44
04.10.2021

Assalammualaikum dan Hi Semua.. Kalau pergi ke Melaka memang tak sah kalau tak makan asam pedas. Asam pedas Melaka memang sangat sedap. Baunya pun wangi sebab ramuannya ada mengandungi pelbagai rempah-ratus. Namun nak masak asam pedas Melaka ini kena betul resepi dan cukup bahan-bahannya. Tambah lagi kalau ikut tips yang Kak Yan bagi. Jom cuba... Resepi Asam Pedas Ikan Jenahak Melaka Style Bahan-bahannya: 1 ekor ikan jenahak 2 sudu teh halba 2 serai 3 atau 4 sudu besar cili kisar Sedikit belacan (optional) 10 helai daun limau 7 biji bendi 2 biji tomato 1 cawan air asam jawa 1 cawan minyak Kiub pati ikan bilis Garam Gula melaka atau gula perang Bahan Kisar 15 biji bawang ros 10 ulas bawang putih 2 inci kunyit hidup 1 sudu teh lada hitam 1 sudu teh ketumbar ½ sudu teh jintan manis ½ sudu teh jintan putih Selamat Mencuba! Teruskan tengok video ini sampai habis dan jangan lupa subscribe. Jangan lupa juga untuk follow Kak Yan di platforms berikut: Instagram:🤍 Facebook:🤍 Blogspot: 🤍

Asam Pedas Pontianak | Asam Pedas Ikan Bawal

1689
45
26
00:07:21
26.06.2021

#AsamPedasPontianak #AsamPedasIkanBawal #CampakCampakNyai Perkongsian video resepi dan Cara pembuatan ala Nyai = Jangan lupa Support Channel Campak Campak Nyai dan Untuk tidak terlepas video-video terbaru, anda dialu-alukan untuk "SUBSCRIBE" channel ini dan klik sekali tombol LOCENG (🔔) untuk mendapatkan "NOTIFICATION" terkini terus kepada anda. Jika anda sukakan video ini, sila LIKE | KOMEN & SHARE . Terima kasih kepada SUBSCRIBERS & FOLLOWERS kerana mengikuti Channel Ini. Asam Pedas Pontianak Bawal Emas, Asam Pedas Pontianak, masak ikan asam pedas pontianak, resep asam pedas pontianak, lagu asam pedas pontianak, asam pedas ikan patin pontianak, resep ikan asam pedas pontianak, asam pedas ikan bawal emas, asam pedas ikan bawal che nom, asam pedas ikan bawal putih, asam pedas ikan bawal hitam, asam pedas ikan bawal azie, bumbu asam pedas ikan bawal, cara membuat asam pedas ikan bawal, resep asam pedas ikan bawal, cara buat asam pedas ikan bawal, cara masak ikan bawal asam pedas, cara memasak ikan bawal asam pedas, ikan bawal emas masak asam pedas, ikan bawal asam manis pedas, masak ikan bawal asam pedas, asam pedas melaka ikan bawal, resepi asam pedas ikan bawal, resep ikan bawal asam pedas

Ikan kakap asam pedas || khas melayu batam

38581
742
89
00:10:17
06.07.2020

Video kita kali ini adalah cara membuat ikan kakap asam pedas khas melayu batam, cara nya sangat mudah dan gampang ya, untuk resep asam pedas setiap orang memiliki cara dan resep berbeda ya dan ini adalah cara saya boleh di ikutin ya denga cara tonton videonya sampai habis! Bahan nya Ikan kakap putih Cabe kering Jahe Bawang putih Bawang merah Kuning Serai Daun jeruk dan Daun kunyit Jangan lupa subcribe ya supaya tidak ketinggalan resep resep terbaru dari saya #ikankakapasampedas #asampedasikan #ikanasampedas

Resepi asam pedas ikan tenggiri

360310
3016
104
00:02:10
26.05.2019

P/s campak campak jer

Ikan Kuah Asam Pedas Manis

962
18
0
00:00:56
07.10.2022

IKAN ASAM PEDAS (Nov 2022) @Awang Brand

7501
116
1
00:01:00
13.11.2022

🍽️ Hidangan Sedap & Jimat RM3.50 🌶️ Resepi Awang Brand : Asam Pedas Ikan * Pes Awang Brand : Asam Pedas * Ikan * Bunga kantan * Daun kesum * Tomato * Asam keping * Asam jawa * Tomato * Garam #pesmasakan #memasakdenganAwangBrand #AwangBrand #pesAwangBrand #supportlocal #homecooking #dapurbujang #cookingpaste #menumalaysia #resepimudah #menusihat #pessegarbukansegera #malaysianfood #asampedasikan #sedap #jimat

Resep Ikan Asam Pedas Melayu Mantap Jiwa😍

34180
306
23
00:07:14
28.08.2020

Bahan dan Bumbu: Daun salam 5 lbr Daun jeruk 3 lbr Daun kunyit secukupnya Serai 1 bj Bawang merah 7 biji Bawang merah 7 biji cabe besar 15 biji cabe kering 1/4 ons Cabe rawit setan 4 biji Lengkuas Jahe Kunyit Lada Kemiri 2 biji Asam jawa 1 sdm 🤍 contoh intro 🤍 kenangan masa indah sebelum covid 🤍 contoh intro 🤍 kegiatan daring sekolah kelas 1 SD 🤍 cara hemat pakai minyak kemiri untuk rambut dan alis 🤍 tutorial masker mudah, ga ribet, tanpa mesin jahit 🤍 sarapan simpel dan bergizi, bihun goreng sederhana 🤍 resep asam pedas melayu mantap jiwa

SAYA TIDAK PERNAH BOSAN MASAK IKAN SEPERTI INI ENAK BANGET ‖ TONGKOL KUAH KUNING ASAM PEDAS

2448837
25609
673
00:08:32
02.02.2021

assallamualaikum wr.wb hai semuanya selamat datang di youtube channel saya NURAAINI SOEWARTO di sini saya akan berbagi resep masakan simple dan ide jualan yang modal dikit untung banyak untuk hari ini saya akan berbagi resep ikan tongkol kuah kuning asam pedas dan jangan lupa untuk like komen share dan subcribe channel ini tidak akan berkembang berkat dukungan dari teman teman terimakasih yuk bertemen di sosmed FB:🤍 IG:🤍nisoewarto bahan bahan ikan tongkol 1 ekor jeruk nipis lada garam penyedap gula cabe besar 2 buah lengkuas secukupnya serai 2 batang jahe 1 ibu jari kunyit 1/4 sdt cabe rawit hijau dan merah kemiri 4 butir daun kemangi tomat 1 buah air secukupnya air asam 3sdm minyak secukupnya #tongkolkuahkuningasampedas #reseptongkol #ikantongkolbumbukuning #nuraainisoewarto

ASAM PEDAS IKAN SEMBILANG || MASAKAN KHAS MELAYU KETAPANG @Sally Hastuti Channel

2748
339
226
00:06:27
24.05.2022

Resep asam pedas ikan Sembilang, masakan khas Melayu Ketapang. Bahan: 1. Ikan Sembilang 1 kg Bumbu-bumbu: 1. Cabe kering 5 buah 2. Cabe rawit 5 buah 3. Bawang merah 4 siung 4. Bawang putih 4 siung 5. Asam Jawa 3 petik 6. Garam 1 1/2 sdm 7. Penyedap rasa 1/2 sdm 8. Kunyit bubuk 1 sdm 9. Air 300 ml Untuk cara nya lihat di video ya. Jangan lupa utk support terus channel saya teman-teman dengan cara like, koment, share dan subscribe. Terimakasih. #ikamsembilang #resepmasakan #resepmudah #seafood #masakansederhana #sallyhastutichannel

Asam Pedas Ikan Patin Kelantan Style | Sedap Dan Tidak Muak

79061
1349
117
00:03:46
15.05.2021

Bahan bahan asam pedas ikan patin 3 biji bawang merah 4 ulas bawang putih 1 biji bawang holland 1 inci kunyit hidup 1 inci lengkuas 1 inci halia 7 biji cili padi 3 tangkai cil kering 4 keping asam keping 1 ikat daun kesum 1 ekor ikan patin Garam dan gula secukup rasa #asampedaskelantan #asampedasmelaka #asampedasjohor #asmrebus #asampedasdarat

RESEP DAN CARA MASAK IKAN NILA SUPER MANTAP!! Nila asam manis pedas,olahan ikan enak banget.

784991
4748
128
00:04:32
26.03.2021

#resepdancaramasakikannila#nilaasammanispedas#olahanikan#masakikan Ikan Nila Asam Manis Pedas Bahan 2 Ikan nila sedang yang sudah di goreng (sudah di marinasi dengan garam dan jeruk nipis) Bumbu 2 Buah wortel 2 Batang daun bawang 1 Buah bawang bombay 3 Siung bawang merah 3 Siung bawang putih 1 Buah tomat 4 Buah cabai merah besar 4 Buah cabai rawit 3 sdm saos tomat 2 sdm saos pedas 1 Sdm gula pasir 1 sdt garam Minyak goreng secukupnya 100 ml air ( maaf di video salah ketik) Nila Bumbu Acar:🤍 Gurame Asam Manis:🤍 Gurame Bakar :🤍 Belut Pedas Manis:🤍 #nilaasammanis #asammanis #asammanispedas

ASAM PEDAS IKAN MERAH PALING SENANG

351
3
0
00:00:26
23.07.2021

Boleh whatsapp no 0106686332 untuk tempahan

Resepi asam pedas ikan siakap / kuah pekat pasti sedap

16058
213
115
00:05:44
05.09.2021

Assalamualaikum......hai, harini Sarah akan kongsikan cara masak asam pedas ikan siakap dengan kuah yang pekat , cukup rasa masam ,manis dari buah tomato, sedikit pedas , warna cantik hasil gabungan kunyit hidup dan serbuk kunyit ,bau aroma bunga kantan, daun kesum & dimasak sempurna pasti dapat menambat selera seisi keluarga. Tonton video ini hingga selesai, jangan lupa subscribe, like, share & comment ,moga channel ini akan terus berkembang. Terima kasih kepada sahabat yang sentiasa memberi sokongan. = BAHAN-BAHAN = 2 Biji bawang merah besar 3 Ulas bawang putih 2 Inci kunyit hidup (kisar bahan atas} 1 Cawan cili kering siap kisar 1 Ekor ikan siakap ( potong 4 bhg ) Rempah 3 sekawan ( kayu manis, buah pelaga & b.lawang ) Lengkuas, halia & serai ( ketuk/titik ) 1/2 Cawan air asam jawa 1 Sudu serbuk kunyit 1 Keping asam gelugor 1 Kuntum bunga kantan 7 Pucuk daun kesum 1 Biji tomato 7 Tangkai kacang bendi 3/4 Cawan minyak masak 2 Cawan air ( secukupnya ) ✔ Ikuti / follow us :- Facebook - 🤍 Instagram - 🤍 Twitter - 🤍 Telegram - Perkongsian masakan di Malaysia 🤍 TikTok - 🤍 #AsamPedasSarahanChannel #asampedas #asampedasikansiakap

ikan asam pedas

1318
15
0
00:00:12
23.01.2022

asam pedas ikan patin sedap sangat, mudah dan ummph ( malaysian food)

840
8
0
00:00:49
11.09.2021

asam pedas yang sangat mudah dimasak, digemari dan tidak jemu, hari-hari makan pun boleh, kegemaran suami.

RESEP ASAM PEDAS IKAN KEMBUNG

172313
1089
61
00:09:09
12.03.2020

Resep asam pedas ikan kembung, adapun bahan-bahannya : Cabe Rawit secukupnya Cabe Merah secukupnya 6 siung Bawang Merah 3 siung Bawang Putih 1 ruas kunyit 1 ruas jahe 1 ruas lengkuas 3 lembar daun jeruk 1 lembar daun kunyit 2 lembar daun salam 2 batang serai asam jawa secukupnya 1 buah tomat 1 jeruk nipis = Kawan-kawan yang baik hati, mari kita bangun bersama Channel ini dengan cara subscribe, like, share dan komen, agar Channel ini berkembang dan kami bersemangat terus mengupdate video-video masak selanjutnya. = kuy lah berkawan Istagram : 🤍aidil.munandar #resepasampedas #hobbymasak #masakenak Carefree Melody oleh Twin Musicom berlisensi Creative Commons Attribution (🤍 Sumber: 🤍 Artis: 🤍

Asam Pedas Ikan Pari Kak Yan | Asam Pedas Daun Kesom|

12554
328
50
00:12:55
26.09.2022

Assalammualaikum dan Hi semua, Ikan pari memang sesuai dimasak asam pedas. Namun kesedapan asam pedas terletak pada rasa kuahnya. Cukup pedas, cukup masam dan seimbang rasa masin, manis dan bau wangi dari daun kesom dan bunga kantan memang akan menjadikan asam pedas ini padu. Asam pedas kena direneh lama, baru lah sedap. Cuba lah ye.... Bahan-bahannya: 1 kilo ikan pari 4 sudu besar cili kering kisar 1 cawan air asam jawa 1 bunga kantan Segengam daun kesum 2 biji tomato 5 biji terung bulat 7 bendi 1 sudu teh serbuk lada hitam Garam dan gula secukup rasa 5 sudu besar minyak Bahan Kisar 6 biji bawang merah kecil 5 ulas bawang putih 1 inci halia 1 inci kunyit hidup Sedikit belacan Ingredients: 1 kilo of stingray 4 tablespoons of ground dried chili 1 cup tamarind juice 1 cantaloupe flower A handful of kesum leaves 2 tomatoes 5 round eggplants 7 okra 1 teaspoon of black pepper powder Salt and sugar to taste 5 tablespoons of oil Ground Ingredients 6 shallots 5 cloves of garlic 1 inch ginger 1 inch turmeric A little bit of belacan Selamat Mencuba! Teruskan tengok video ini sampai habis dan jangan lupa subscribe. Jangan lupa juga untuk follow Kak Yan di platforms berikut: Instagram:🤍 Facebook:🤍 Blogspot: 🤍

Asam Pedas Tumis Ikan Merah

1004
18
3
00:00:17
18.03.2021

Paduuu

ASAM PEDAS IKAN MERAH! - Shoshedap

69048
737
31
00:03:49
27.01.2020

Asam pedas yg paling sedap didunia! korang try nanti ok. 🤍instagram.com/ashhryyyyy 🤍instagram.com/shoshedap

Resep Asam Padeh Padang - UDA AWAL

119402
2075
353
00:25:46
04.10.2022

Asam Padeh Padang - Halo Sahabat semua! Jumpa lagi dengan saya Uda Awal, kali ini Uda akan berbagi cara memasak ikan asam padeh atau asam pedas Padang terenak di alam semesta... Berikut resepnya : _ BUMBU MASAK KHAS RESTORAN PADANG ALA DAPUR UDA AWAL BUMBU INSTAN, KERING, SIAP SAJI ala Dapur Uda Awal, bisa didapat disini Silahkan claim ongkir GRATIS : 🤍 🤍 🤍 Uda Awal WA - 0822 1709 7676 ASAM PADEH IKAN TONGKOL IKAN TUNA - 1 KG Cabe keriting - 100 gr Bawang merah - 5 siung Bawang putih - 3 siung Tomat merah - 250 gr Jahe - 2 ruas jari Kunyit - 1 ruas jari Merica - 0.5 sdt Asam kandis - 4 keping Jeruk nipis - 0.5 butir Daun kunyit - 2 lembar Daun Jeruk - 3 lembar Kemangi - 5 tangkai Daun salam - 1 lembar Serai - 2 batang Garam Mecin - opsional Kaldu bubuk - 1 sdm Air putih - disesuaikan - Mudah sekali bukan? Ayo buruan dicoba, kalau tidak anda...rugi! Selamat mencoba, Salam Dari Uda Awal 👌 ENGLISH RECIPE MACKAREL TUNA ASAM PADEH MACKAREL TUNA - 1 KG Curly chili - 100 gr Red onion - 5 pcs Garlic- 3 pcs Red tomatoes - 250 gr Ginger - 2 segments Ginger - 1 segments Papper - 0,5 tsp Garcinia - 4 pcs Lime - 0,5 grains Turmeric leaves - 2 sheet Lime leaves - 3 sheets Basil - 5 stalks Bay leaf - 1 sheets Lemongrass - 2 sticks Salt Flavoring - optional Chiken powder - 1 tbsp Water is appropriate, right Very easy isn't it, greetings from Uda Awal _ #dapoer #uda #awal #dapoerudaawal #kuliner #padang #masakanpadang #masakanindonesia #asam #padeh #pedas #tongkol #tuna #kuah #restoran #chaniago #asampadeh #asampedas #asampedasikan #ikantongkol #ikantuna #rebus #merebus #memasak #masak #rumahmakan #makanan #makananenak #belajar #resepasampadeh #resepasampedas #resepasampedasikan #empuk #segar #resep gulai ikan gulai ikan tongkol gulai ikan kakap gulai kepala kakap gulai ikan kakap khas padang gulai ikan kakap merah gulai ikan kakap tanpa santan gulai ikan kakap uni et gulai ikan kakap putih gulai ikan kakap padang gulai ikan kakap merah super lezat gulai ikan kakap devina hermawan gulai ikan kakap tini agustin gulai ikan kakap fillet gulai ikan kakap merah padang gulai ikan kakap kacang panjang gulai ikan kakap merah asam pedas masak kakap gulai kepala ikan kakap medan baru gulai kepala kakap khas padang gulai kepala kakap merah gulai kepala kakap padang gulai kepala kakap tanpa santan gulai kepala kakap uni et gulai kepala kakap merah ala padang gulai kepala kakap medan baru gulai kepala kakap bumbu kuning gulai kepala kakap tanboy kun gulai kepala kakap semarang gulai kepala kakap mukbang gulai kepala kakap devina gulai kepala kakap favorite keluarga gulai kepala kakap jumbo gulai kuning ikan nila gulai kuning ikan tongkol gulai kuning padang gulai kuning ikan patin gulai kuning ikan gulai kuning ikan kakap gulai kuning ikan nila khas padang gulai kuning ikan mas padang gulai kuning ikan nila uni et gulai kuning ikan gabus resep gulai ikan resep gulai ikan kakap khas padang resep gulai ikan kakap merah padang resep gulai ikan kakap khas rumah makan padang resep gulai ikan kakap merah super enak resep gulai ikan kakap merah resep gulai ikan kakap uni et resep gulai ikan kakap bumbu padang resep gulai ikan kakap putih resep gulai ikan kakap tanpa santan resep gulai ikan kakap tini agustin resep gulai ikan kakap sederhana resep gulai ikan kakap padang resep gulai ikan kakap rumah makan padang

Назад
Что ищут прямо сейчас на
Ikan asam pedas mcdonalds hacks uros chivda южненці palm jumira mobil oleng rosa maria palacios hoy เกมฉลามใหม่ hijinx cover fnf Kuliner Pekanbaru bowbazar Claves del dia Lingua aslamboi prikol vlog di alun alun roro jonggrang green screen overlays ari kurniawan music nepal