Halia

Halia смотреть последние обновления за сегодня на .

10 Sebab Untuk Makan Halia

29188
384
13
00:05:57
15.02.2020

Belajar bersama tentang sebab-sebab megapa kita perlu makan halia demi kesihatan badan kita.

HALIA | NEW MALAYALAM MUSICAL ALBUM | ANSHID AMBAYATHODU | IRSHAD P M | SHAFEEQ KARAD | ESSAAR MEDIA

34343
1387
234
00:06:11
30.10.2022

Please subscribe this channel for more videos. #halia #newmalayalammusicalalbum #neelanilavath  ALBUM : HALIA  DIRECTION AND EDITING : SHAFEEQ KARAD  SINGER : ANSHID AMBAYATHODU,SHAHANA FATHIMA  PRODUCER : LUKMAN VENGARA  AUDIO PRODUCER : RAFEEK KOLIKKAL  CAMERA : NISAM ZUPPY  LYRICS : SHEMEER AMBAYATHODU  MUSIC : SHAFI MAKATI  BGM : MUKTHAR MUHIBB NOOR  MIXING : FIROZ KASARGOD  CAST : IRSHAD P M,ANJITHA DAS  RECORDING : RUBY AUDIO LAB,FAHAD KOCHI  P AND C : ESSAAR MEDIA  DESIGN : SHAFI SACKEER,AFSAL COLORZONEFor Channel Memberships : 🤍 Essaar Media Channel Link: 🤍 Essaar Media Facebook: 🤍 Essaar Media Instagram: 🤍 This content is Copyright to ESSAAR MEDIA Any unauthorized reproduction, redistribution or re-upload is strictly prohibited of this material. Legal action will be taken against those who violate the copyright of the following material presented! For Enquiries : 9544 199 555, 7593099555 essaarvideos🤍gmail.com please subscribe this youtube channel © Copyright 2022 | Essaar Media Pvt.Ltd

Gavin Magnus and Halia Beamer CONFIRMED DATING 😳🥹

1893
59
9
00:01:29
31.01.2023

Hey dear 👋 thanks for watching this video tune in everyday for more videos just like this one, so make sure that you like, comment and subscribe and turn on your post notification!! I'm so happy that you like it here share this video if you think a friend of yours should see this!! Ily 🤟 - - Ignore: Gavin Magnus, coco Quinn, piper rockelle, lev, Jentzen, Elliana, symonne, nick, jenna, Claire, Ayden, Connor, Azalea, walker, indi, donlad, Nicolette, Corinne, Sarah, Sophie, Nathan , Brooklyn, ryker, Aidan, Enzo, Hayley Leblanc, txunamy, Cavin, Navin, Savin,pavin, Liper, Jev, lavin, jelliana, snick, cazalea, clayden, dindi, Sindi, windi, caidan, nophie, jophie, bestfriends, boyfriend, girlfriend, crushes, ships, gemily, sawyer, collab, tea videos, drama videos, Gavin drama, r, lev drama, spillers, tea, videos, tea on squad, the squad tea, drama on piper, Gavin girlfriend, piper boyfriend, coco and Gavin is dating, pavin update, viral, famous kids, famous tween, famous teens, - - Tags 🏷: #drama #spiller #tea #piperandlev #liper #jentzenandelliana #jelliana #symonneandnick #snick #connorandazalea #cazalea #claireandayden #jenna #piper #lev #jentzen #elliana #symonne #nick #connor #azalea #claire #ayden #gavinandcoco #gavinandnicolette #gavinandsophie #gavinandpiper #corinneandaidan #sophieandjentzen #sophieandnathan #cavin #navin #savin pavin #caidan #nophie #jophie #gavin #coco #nicolette #sophie #nathan #corinne #aidan #gavinandlev #gavinandwalker #lavin #galker #walkerandindi #indianddonlad #windi #dindi #indi #walker #donlad #sawyerandindi #sindi #sawyer #teavideos #drama #teas #videos #spillers #piperdrama #gavindrama #levdrama #sophiedrama #famous #ypp #viralvideo - Entertaining purposes only🤗 - I do not own any of these pictures or videos used on this YouTube page neither do I want credit for them special thanks to the rightful owners

Cara Tanam Halia - Halia Bentong/Sabah/Siam

26076
417
21
00:06:40
11.09.2021

Halia ditanam di atas tanah kawasan bukit di perak.. 3 jenis halia iaitu halia Sabah, Bentong dan Siam.. Dalam video diajar cara patahkan halia mengikut saiz yg sepatutnya dan cara tanam serta jarak tanaman

Gavin and Tiktok Star Halia CAUGHT KISSING 🥺👀

1915
56
14
00:01:30
29.01.2023

Hey dear 👋 thanks for watching this video tune in everyday for more videos just like this one, so make sure that you like, comment and subscribe and turn on your post notification!! I'm so happy that you like it here share this video if you think a friend of yours should see this!! Ily 🤟 - #gavinmagnus #tiktokstars #kissing - Ignore: Gavin Magnus, coco Quinn, piper rockelle, lev, Jentzen, Elliana, symonne, nick, jenna, Claire, Ayden, Connor, Azalea, walker, indi, donlad, Nicolette, Corinne, Sarah, Sophie, Nathan , Brooklyn, ryker, Aidan, Enzo, Hayley Leblanc, txunamy, Cavin, Navin, Savin,pavin, Liper, Jev, lavin, jelliana, snick, cazalea, clayden, dindi, Sindi, windi, caidan, nophie, jophie, bestfriends, boyfriend, girlfriend, crushes, ships, gemily, sawyer, collab, tea videos, drama videos, Gavin drama, r, lev drama, spillers, tea, videos, tea on squad, the squad tea, drama on piper, Gavin girlfriend, piper boyfriend, coco and Gavin is dating, pavin update, viral, famous kids, famous tween, famous teens, - - Tags 🏷: #drama #spiller #tea #piperandlev #liper #jentzenandelliana #jelliana #symonneandnick #snick #connorandazalea #cazalea #claireandayden #jenna #piper #lev #jentzen #elliana #symonne #nick #connor #azalea #claire #ayden #gavinandcoco #gavinandnicolette #gavinandsophie #gavinandpiper #corinneandaidan #sophieandjentzen #sophieandnathan #cavin #navin #savin pavin #caidan #nophie #jophie #gavin #coco #nicolette #sophie #nathan #corinne #aidan #gavinandlev #gavinandwalker #lavin #galker #walkerandindi #indianddonlad #windi #dindi #indi #walker #donlad #sawyerandindi #sindi #sawyer #teavideos #drama #teas #videos #spillers #piperdrama #gavindrama #levdrama #sophiedrama #famous #ypp #viralvideo - Entertaining purposes only🤗 - I do not own any of these pictures or videos used on this YouTube page neither do I want credit for them special thanks to the rightful owners

💥💥 P a u l i n a Rubio y T h a l i a MIX EXITOS💥💥

3264
31
2
01:07:30
14.12.2021

💥💥 P a u l i n a Rubio y T h a l i a MIX EXITOS💥💥 🤍 Thanks For Watching! Don't Forget To SUBCRIBE, LIKE & SHARE My Video If You Enjoy It! Have A Nice Day! © Follow Classic Rock! : Youtube →🤍 ♫ Playlist : ◢ Photography: 🔔 CONTACT US: colinhudson20🤍gmail.com 🚫 If you have any problem with copyright issues, please CONTACT US DIRECTLY before doing anything, or question please write to me in email

✅ TANAM HALIA || SETIAP HARI KUTIP HASIL

58867
2011
220
00:07:24
05.06.2021

Atok kongsi cara paling mudah tanam halia. Boleh makan sampai bila-bila. #atokfarm #gardenlife #caratanamhalia

Halia (Invitation To The Blues)

33046
210
1
00:04:03
24.05.2018

Provided to YouTube by AKTH Halia (Invitation To The Blues) · Fivos Delivorias Halia ℗ 1998 Sony Music Entertainment (Greece) A.E. Released on: 1998-07-06 Producer: Thimios Papadopoulos Composer, Lyricist: Thomas A. Waits Auto-generated by YouTube.

17 KEBAIKAN DAN MANFAAT HALIA

4707
57
5
00:03:06
02.06.2020

Berikut Sedikit Penjelasan Kebaikan Halia 1. BANTU ATASI MASALAH SEMBELIT Jika anak susah buang air besar, masukkan hirisan halia ke dalam makanannya seperti bubur ayam. Ia akan melawaskan semula pembuangan air. 2. MELEGAKAN LOYA Sebatian aktif dalam halia bertindak sebagai ubat yang berkesan untuk melegakan loya yang berkait dengan mabuk. Dengan mengambil 1 gram halia setiap hari ia dapat membantu mengurangkan loya bagi wanita mengandung yang sering mengalami alahan ‘morning sickness’. 3. MENGUATKAN IMUNITI Halia membantu dalam memperbaiki imuniti dalam badan. Dengan pengambilan hirisan kecil halia sehari, dapat membantu dalam mengurangkan risiko penyakit strok dengan menghapuskan lemak yang terkumpul di dalam saluran arteri. 4. MEMBANTU PENGHADAMAN Pengambilan halia menggalakkan pundi hempedu merembeskan cecair coklat kekuningan atau dikenali sebagai ‘bile’, yang meransang penghadaman. Halia juga mampu melegakan kejang perut, diarrhea dan kembung yang disebabkan oleh gastritis. Kita boleh mengambil halia dalam bentuk teh atau makanan tambahan untuk membantu penghadaman. 5. MENGURANGKAN BERAT BADAN Halia mampu bertindak sebagai agen pembakar lemak bagi menghapuskan lemak tepu di dalam badan. Ia juga membantu dalam proses penghadaman dan meningkatkan kadar metabolisme di dalam badan. 6. MENCEGAH PERTUMBUHAN SEL KANSER Hadirnya satu kompaun di dalam halia yang dikenali sebagai 6-gingerol menjadi agen pencegah sel kanser. Terutamanya dalam rawatan kanser payudara dan juga kanser ovari. 7. REDAKAN BATUK Batuk yang berlanjutan boleh mencederakan paru-paru anak apatah lagi paru-paru mereka masih kecil ditakuti boleh menjejaskan sistem pernafasan. Campurkan satu sudu jus halia segar bersama biji halba dan beri anak minum untuk meredakan batuk. 8. DAPAT MELEGAKAN BATUK DAN SAKIT TEKAK Potongkan sedikit halia segar menjadi kepingan kecil dan masukkan ke dalam air yang mendidih selama 3-5 minit. Biarkan ia terendam seketika kemudian campurkan madu secukup rasa dan minum ketika air dalam keadaan hangat atau suam bagi melegakan sakit tekak. 9. MENGURANGKAN SAKIT KEPALA Kunyah sedikit halia mentah atau rebus halia di dalam air kemudian hidu wap yang terhasil. Selain itu, kaedah penggunaan serbuk halia kering yang dicampurkan dengan sedikit air dan sapukan didahi dapat membantu megurangkan sakit kepala. 10. RAWAT MASALAH PENGHADAMAN Halia membantu memudahkan pencernaan makanan selain mengurangkan kembung perut yang sering dialami oleh anak kecil. Malah, penggunaan sedikit halia dalam makanan seperti sup mampu menaikkan lagi aroma dan meningkatkan selera makan. 11. KURANGKAN RASA MUAL DAN MUNTAH Bila nampak anak ada simptom muntah-muntah namun, beri anak makan hirisan halia dalam jumlah yang kecil. Ia membantu mengurangkan gesa untuk muntah. 12. MENGURANGKAN KESAKITAN HAID Mengambil halia pada awal tempoh haid boleh mengurangkan gejala sakit haid tatkala datang bulan, atau dysmenorrhea dalam kalangan wanita. Teh halia juga sering digunakan dalam rawatan sakit haid. 13. MENGURANGKAN KERADANGAN Halia mengandungi sebahagian daripada analgesik yang kuat atau dikenali sebagai ubat penahan sakit dan bersifat sebagai pencegah keradangan yang mana berkesan dalam mengurangkan sakit dan bengkak bagi pesakit penghidap osteoarthritis dan rheumatoid arthritis. 14. LEGAKAN SAKIT PERUT Memang selalu kita dengar halia dapat melegakan angin dalam badan. Ia juga bertindak sama untuk anak kecil. Suku sudu jus halia segar sudah mampu melegakan sakit perut anak. Lebih sedap jika anda mencampurkan halia ke dalam minuman seperti jus lemon atau teh. 15. UBATI ULSER GASTRIK Anak kecil mudah terkena ulser gastrik yang disebabkan oleh asid perut kerana sistem imunisasinya masih lemah dan tidak berupaya menangkis asid. Dengan makan halia dapat membantu mengatasi ulser gastrik. 16. HILANGKAN SELESEMA Rebus halia dan sejukkan. Beri minum air halia pada anak yang selesema. Pasti selesema anak akan berkurangan. Pastikan anda merasanya terlebih dahulu supaya ia tidak terlalu pahit. Anda juga boleh manambahkan sesudu madu asli untuk anak berusia 1 tahun ke atas. 17. MERENDAHKAN PARAS KOLESTROL Menurut ramai pengkaji, halia membantu dalam merendahkan paras ‘Low Density Lipoproteins’ atau kolestrol buruk, yang dikenali sebagai peningkat risiko bagi kadar sakit jantung. Bagi mendapatkan hasil yang terbaik tambahkan halia dalam diet seharian.

33 manafaat HALIA !!! Mudah, murah, efektif | Dr. Noordin Darus

214689
8327
323
00:30:28
09.04.2020

Salam sejahtera semua. Harap-harap anda dapat manfaat daripada info Dr Noordin Darus. Mifiro Theraphy : Hotline = 03 77887791 No. 21, Jalan PJS 5/28, Pusat Dagangan Petaling Jaya Selatan, 46150 Petaling Jaya, Selangor Jika anda berminat untuk mendapatkan Online Programs dan Dr Noordin Supplements seperti RxMucuna, Sacha Inchi Oil, Rx-Water dan lain-lain boleh ke laman web 🤍 atau WhatsApp: 🤍 Jangan lupa Subscribe, Like & Share Channel Youtube Ini!! Instagram: 🤍 Facebook: 🤍 Website: 🤍

33 Khasiat Halia - Dr Nordin Darus

56044
1195
51
00:16:00
09.04.2020

Penerangan oleh Dr Nordin Darus berkaitan kebaikan, manfaat atau khasiat pada halia. Herba murah insyaAllah memperbaiki kualiti kesihatan jika diamalkan.

Halia (Live)

66835
307
0
00:04:33
08.11.2014

Provided to YouTube by AKTH Halia (Live) · Fivos Delivorias I Apithanes Peripeties Tou Fivou Delivoria ℗ 2008 SONY BMG MUSIC ENTERTAINMENT (Greece) S.A. Released on: 2009-02-23 Auto-generated by YouTube.

Halia - Delara

381
17
1
00:07:19
17.10.2022

Taken from 'Baba's VA' Compilation, Download or stream on different platforms via 🤍 Release Notes: Baba’s VA is a 24 track compilation curated by the fez wearing droid ‘Baba Robot’ 🤍 Release Title: Baba’s VA Release Type: Compilation Record Label: Alt Orient Catalog Number: AO125 Release Date; 28th of October, 2022 Artwork By: Luka Japaridze Mastered by: Iorie Release Link on platforms: 🤍 Follow Alt Orient Website: 🤍 IG: 🤍 BC: 🤍 YB: 🤍

Cara tanam halia/jahe dalam guni atau karung ||

107003
1024
177
00:05:20
05.10.2020

cara menanam hali dalam karung/guni.

resepi buat jeruk halia muda by Kak nur@ tip halia yg sesuai untuk jeruk

20837
706
99
00:07:37
10.12.2021

resepi jeruk halia muda ini sgt sedap untuk menu sampingan yg membuka selera IA juga bagus untuk badan Kita ..dengan Bahan yg mudah Dan mudah dicari..kak nur jugak Kongsi pilih halia yg sesuai untuk jeruk Mari Cuba kawan2 bahan2 nya ................... 300 gram halia 1/2 mangkuk kecil cuka ( 8 sudu besar 5 gram gula batu ( 5 gram) sedikit garam 2 cawan air( ikut banyak jeruk yg mahu dibuat

Halia is amazing in Dungeons, Arena and more! Don't miss her summon event.| Awaken Chaos Era

413
17
18
00:08:51
30.11.2022

Halia Showcase, she will help you in alot of content. Don't miss the increased summon rates! ✨Join the official ACE discord 🤍 ✨Join BearCozy discord and say hello👋🤍 ➡️5 Major changes for New players 🤍 ➡️Ash HELL1 No Gangelo 🤍 ➡️Witch of the Wind Hell 1 ( 3 teams) 🤍 ➡️How to get 300% Crit Damage 🤍 ➡️Full Auto Void Tower 🤍 ➡️F2P Queen of Tides 12 🤍 ➡️How to get Orakh with no Shards! 🤍 ➡️How to get level 25 clan boss 🤍 Hello everyone my name is BearCozy and today we are playing Awaken Chaos Era. In my videos I like to show my success and my struggle, the videos are real and the fun for me is in the progress! I strive to make videos that are not only entertaining but also informative and to bring as much value in my videos as I can. If you enjoy my content, SMASH the ➡️Like and Subscribe⬅️ button to help me grow the channel :) #awakenchaosera Thanks for watching, -Bear 00:00 Halia 00:50 Halia Summon Event 02:14 Why Halia is good 03:17 Witch of the Wind 05:00 Arena 06:55 Endless Trial

Ayam Masak Halia Mudah Dimasak & Sedap Dimakan

2440365
38801
572
00:04:23
27.08.2019

Che Nom nak tunjukkan resepi Ayam masak halia. Hidangan ni sangat sedap dan mudah untuk disediakan. Kalau hari yang sibuk tu, boleh lah masak ayam halia ni. Ia juga sesuai dihidangkan kepada kanak-kanak sebab tak terlalu pedas. Nak cari bahan-bahan pun tak susah kerana semua bahan kebiasaannya terdapat di dapur. //Bahasa Melayu Bahan-bahan: 1/2 kilo ayam sedikit serbuk kunyit sedikit garam minyak untuk menggoreng ayam 3 ulas bawang putih 2 inci halia 2 sudu besar sos tiram 1-2 sudu besar kicap cair ATAU 1 sudu besar kicap manis 1 sudu besar tepung jagung dan sedikit air cili merah dan cili padi 1 biji bawang besar daun bawang //English Ingredients: 1/2 kg chicken a little bit of turmeric powder a little bit of salt oil, to fry chicken 3 cloves of garlic 2 inches of ginger 2 tbsp oyster sauce 1-2 tbsp soy sauce OR 1 tbsp sweet soy sauce 1 tablespoon cornstarch and a little water (mix) red chili and bird eye chili 1 large onion spring onion Instagram: 🤍 Facebook: 🤍

Gavin Magnus EXPOSED for Dating Halia Beamer?! 🍵👀 **with proof**

1605
4
00:01:23
26.01.2023

Hi! It’s The Squad Tea!, I post different Influencers and Celebrities and make sure to be updated with the dramas and TikToks of Piper Rockelle, The Squad, Jules, Hayley. and more social media influencers. I post updates everyday! Go hit the subscribe and bell button to be updated on my videos ૮ ˶ᵔ ᵕ ᵔ˶ ა xoxo, The Squad Tea💋 Disclaimer: This channel contains several information based on what are the issues of the known influencers. It may present an alleged issue or facts. The content is purely based on the ALLEGATIONS in the internet. The following statements were gathered by the comments of the fans. This channel only presents the "RUMORED" issue. Copyright Disclaimer under Section 107 of the copyright act 1976, allowance is made for fair use for purposes such as criticism, comment, news reporting, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational or personal use tips the balance in favour of fair use. #piperrockelle #piper #piperrockellebby #piperazzi #pipersquad #emilydobson #ellianawalmsley #jennadavis #levcameron #jentzenramirez #symonneharrison #sophiefergi #thesquad #gavinmagnus #trending #trend #drama #youtuber

ଓଡିଆ ହଳୁଆ ଗୀତ odia halua gita //supar hit paaramparika krushaka gita

1498879
6076
65
00:44:32
09.11.2021

ଓଡିଆ ହଳୁଆ ଗୀତ odia halua gita supar hit song paramparika krusha gita subscribe for my video my channel link👇🤍 🤍 🤍

Residencial Halia

12776
13
1
00:02:20
05.06.2019

Dr Norman - Kelebihan Halia kepada Kesihatan

11433
374
28
00:39:14
24.06.2022

Rempah ratus yang sangat biasa kita gunakan sebenarnya mempunyai banyak khasiat kesihatan yang tidak ternilai...amalkan HALIA untuk membantu kita lebih sihat & menjaga kesihatan untuk jangka masa panjang..Insyaallah

ACE New Hero Intro - Halia

969
19
2
00:00:28
24.08.2022

[Support]Halia is finally here! As the Princess of Whirlpool, she is one of the fastest heroes of all time! Catch her if you can! #ACE

Sotong goreng halia

3932
107
0
00:00:58
24.01.2023

Ginger tumeric shots!

31558
2373
35
00:00:59
30.01.2023

Air Halia ][ Minuman Berkhasiat

24878
326
113
00:04:33
07.02.2020

Assalamualaikum video kali ni aku buat Air Halia . Air ni sesuai di minum untuk buang angin dalam badan. Halia yang di rebus ni menghasilkan aroma yg sedap dan rasa pedas sikit , kalau nak minum letak gula sikit , supaya ada rasa manis. Kalau nak masukkan Teh pun boleh , jadilah Teh o halia 😊 Biasanya kalau aku selsema atau demam , aku perahkan limau. CUBA LAH BUAT , SEMOGA BERMANFAAT. Jutaan Terima Kasih Kepada Yang Sudi Menonton Video Ini. Terima Kasih Juga Pada Semua Yang Telah Subcribe Channel Saya , ANDA SEMUA MEMANG TERBAIK. Dan Yang Masih Belum Subcribe , Anda Boleh Tekan Atau Klik Button Subcribe Yang Berwarna Merah Tu , Supaya Bertukar Jadi Kelabu. Anak Puyuh Berlari lari Kalau Sudi Subcribelah Channel Ini. #airhalia #amiijai * Untuk Makluman Kepada Semua , Channel Ami Ijai Akan Muat Naik Video Yang Berkaitan Dengan Kehidupan Seharian atau Aktiviti-Aktiviti Saya Sendiri , Bersama Keluarga , Mahupun Juga Rakan-Rakan.

CARA BETUL AMBIL HALIA UNTUK KURUS #khasiathalia #tipskurus #petuasemulajadi #shorts

54
2
0
00:00:28
30.10.2022

Cara betul ambil halia untuk kurus source ➡️ 🤍

Ayam Masak Halia - Lauk Simple & Senang Tak Sampai 30 Minit Siap Masak~

1263
6
0
00:02:18
24.10.2021

Ayam Masak Halia - Lauk Simple & Senang Tak Sampai 30 Minit Siap Masak~ Ayam goreng | Fried chickens:- 5 ketul ayam | 5 pieces of chicken Sedikit garam | A bit of salt Sedikit serbuk kunyit | A bit of turmeric powder Minyak masak untuk menggoreng ayam | Cooking oil to fry the chickens Kuah | Gravy:- 3-4 sdb minyak goreng ayam tadi | 3-4 tbsp of the cooking oil used to fry the chickens 2 ulas bawang putih | 2 cloves of garlic 2-3 inci halia | 2-3 inch of ginger 5 batang cili padi | 5 bird’s eye chilies 1 sdb sos tiram | 1 tbsp of oyster sauce Sedikit garam | Add a bit of salt Sedikit gula | Add a bit of sugar ½ sdb tepung jagung + ½ cawan air | ½ tbsp of corn flour + ½ cup of water Sedikit hirisan bawang holland | Some slices of yellow onion Rujuk video untuk langkah-langkah memasak. Refer to the video for the cooking steps.

Famous & Delicious Ginger Pulled Tea (Teh Tarik Halia)

1549
114
6
00:03:47
24.05.2020

Hi friends, it's ramadhan month and everyone will be enjoying varieties of cookings, snacks and cookies. That would definitely be a great satisfaction to have some good meal after the fasting month. However, too much eating also make someone feel bloated during this celebration season. So in our Mama Papa Kitchen we decided to show you a wonderful drink which all Malaysian love to drink, Teh tarik or Pull Tea. But our pull tea has a special ingredient to alleviate your bloating problem, Ginger Pull Tea or teh tarik. This recepi we shared here is very famous, rich and delicious to try at home. Let try it out.

Resepi Ayam Masak Halia Versi Sihat

9312
130
8
00:03:01
28.04.2019

Resepi ayam masak halia ni sesuai untuk korang yang nak kurus. Masak pun senang & cepat, cuba tau.

Buat halia goreng cara sempoi😁👍😋🤲👌

2006
24
1
00:00:48
16.03.2022

Created by InShot:🤍

Resepi Ayam Masak Halia | Ginger Chicken Recipe | Seismik Makan

11611
47
3
00:01:47
19.02.2019

Minggu ini, kami telah menghasilkan lauk Ayam Masak Halia simple yang diperisakan dengan bahan-bahan segar sahaja untuk mendapatkan hidangan yang cukup 'flavourful'. Selain itu, penggunaan halia juga sangat elok untuk sesiapa yang selalu mempunyai perut kembung, dan ingin membuang angin dalam badan. Jika anda nak lebihkan perisa halia dalam hidangan ini, bolehlah lebihkan sukatan halia mengikut citarasa anda sendiri. :) RESIPI PENUH - 1 ekor Ayam (dipotong kepada 16 bahagian) - 1 sudu besar serbuk kunyit - 1 biji bawang (dihiris) - 2 inci halia (dihiris) - 4 ulas bawang putih (dicincang) - 10 batang cendawan tiram (dihiris) - 2 sudu besar kicap cair - 2 sudu besar sos tiram - 1 sudu kecil lada hitam - 1/4 cawan air tepung jagung - Garam secukup rasa - Daun Bawang (dihiris) Cara: 1. Dalam mangkuk besar, gaulkan ayam bersama serbuk kunyit sehingga rata. 2. Panaskan minyak dalam kuali. Masukkan ayam yang ke dalam kuali tersebut. Goreng ayam sehingga separuh masak. Ketepikan. 3. Dalam kuali sama, masukkan bawang merah, halia, cili merah dan bawang putih. Tumis sehingga naik bau. 4. Masukkan cendawan tiram dan ayam goreng kunyit. Gaul. 5. Masukkan kicap cair, sos tiram, lada hitam, air tepung jagung dan garam. Gaul. 6. Lauk Ayam Halia siap untuk dinikmati bersama taburan daun bawang! Muzik: marmosetmusic.com Kru: Producer - Ihsan Ihsani Chef - Ihsan Ihsani Videographer & Editor - Shin Ling Eyu - Dapatkan pelbagai lagi resipi-resipi lazat & ringkas di sini: 'Like' kami di Facebook: 🤍 'Follow' kami di Instagram: 🤍

Ayam Masak Halia Simple Tapi Sedap

13144
154
16
00:02:16
18.10.2019

Ehhhhh sedap pula ayam masak halia ni. Sis share kat sini lah, biar yang lain pun try resepi sis ni. Benda sedap kan kena lah share kan...kan... hihi. Blog : 🤍 Instagram : 🤍 Twitter : 🤍 Facebook : 🤍 Youtube : 🤍 #ayammasakhalia #resepiayammasakhalia

Halia - Obra Nueva en Málaga

946
2
0
00:02:21
11.06.2021

Halia, residencial de obra nueva en Málaga capital. Viviendas de 1 a 4 dormitorios con un cuidado diseño y amplias terrazas.

How to Make Ginger Milk Tea | Easiest Teh Halia Recipe To Make At Home

3609
42
8
00:02:24
21.05.2020

#teh_halia #beverage #mamak Ginger tea is a herbal beverage that is made from ginger root. It has a long history as a traditional herbal medicine in East Asia, South Asia, Southeast Asia and West Asia. In Brunei, Malaysia and Singapore cuisines, ginger tea is usually called teh halia. It is not a pure ginger tea, as it is brewed of strong sweetened black tea with milk or condensed milk. With the SOP (Standard Operating Procedure ) still enforced in this country, we have to abide the rules, so why not make yourself a cuppa at home. Simple and easy recipe to follow, served with a piece of cake at teatime on a sunny & windy afternoon. INGREDIENTS for the Recipe 2 cups water to boil 2-3 tea bags 5-6 slices of ginger Evaporated milk Condensed milk For the method please watch the video. Thanks for watching and support. If this is your first time watching, don’t forget to subscribe. Press the subscribe button and click the bell to be notified of new video uploads. It’s free.

Назад
Что ищут прямо сейчас на
Halia professions som de cachoeira para relaxar Михаил Жванецкий pba bubble pancingan burung Yousif Rozbah 強いウマ娘 吳昕 kawasaki K.FUN funny anugulia square video group block зэк พื้นบ้าน ninjablade russian special forces Ollie Pope kimmel