Durian sedap

Durian sedap смотреть последние обновления за сегодня на .

9 JENIS DURIAN PALING SEDAP DI MALAYSIA😋😋

6407
62
9
00:03:45
02.06.2020

#LainOrangLainSeleranya😊

CARA PILIH DURIAN YANG SEDAP, CANTIK DAN TAK ROSAK

26562
247
21
00:04:30
09.07.2021

Video ini akan menerangkan pasal tip memilih durian yang sedap dan tidak busuk.. kebanyakan pembeli sudah bayak kali kne tipu isi yang tidak esok atau tidak manis oleh itu video ini membantu untuk cara memilih durian yang sedap ketika membeli di kedai atau di pemborong sebelum tu minta tolong sy dengan dua click iaitu like dan subcribe ya sy doakan moga korang yang subcribe di murahkan rezeki dan di permudahkan urusan.amin NAK BELI DURIAN BOLEH KE LINK INI 🤍 🤍 🤍 jenis-jenis durian 🤍 cara pilih durian kampung, cara pilih durian yg bagus, cara pilih durian yang bagus bersama nabilah zahra, cara pilih durian udang merah, cara pilih durian belanda, cara pilih durian manis, cara pilih durian musang king, cara pilih durian elok, cara nak pilih durian, cara pilih bibit durian, cara pilih buah durian, cara pilih buah durian yang bagus, cara pilih durian yang manis, cara pilih durian yang sudah matang, cara pilih durian isi tebal, cara pilih anak pokok durian, pilih durian, tips pilih durian, cara pilih durian yang bagus, cara pilih bibit durian yang bagus

Durian sedap

541
8
4
00:00:15
19.09.2022

berapa kali musim DURIAN sebenarnya dalam setahun ni? (mukbang malaysia) MUSANG KING BLACK THORN

1257329
31064
2433
00:12:56
27.01.2021

Raja kepada segala raja kepada segala raja kepada segala raja buah haaaaa! Black Thorn entered the chat. Harap korang terhibur ok geng! Jangan lupa LIKE kalau korang suka video macam ni dan SUBSCRIBE channel aku ni ok :D SUBSCRIBE ISAACOSMAN.GAMING! ............................................. 🤍 🤍 SUBSCRIBE Kekti Mazlan! ............................................. 🤍 FOLLOW ISAACOSMAN DI : ............................................. INSTAGRAM 🤍 FACEBOOK PAGE 🤍 TWITTER 🤍 EMAIL (BUSSINESS) isaacosman.tv🤍gmail.com #mukbangmalaysia #asmr #eatingshow Tentang Isaacosman.tv: Nama aku isaac. Hobi aku makan. Video dalam channel ni akan berkisar tentang hobi aku iaitu makan. Aku makan apa yang aku suka. Setiap pendapat dalam video aku adalah subjektif dan adalah benar pada masa aku rasa makanan tersebut. Jangan lupa untuk subscribe channel ni kalau anda mahu sentiasa mengikuti video dalam channel ni. Tekan butang Like kalau suka dan jangan lupa beritahu rakan-rakan tentang channel ni kalau anda suka video ni. Kalau tak suka, diam-diam je jangan beritahu sesiapa haha

JENIS-JENIS DURIAN DI MALAYSIA 2020

110847
1064
189
00:08:16
05.07.2020

INI ADALAH JENIS DURIAN DI MALAYSIA MELAYSIA MERUPAKAN NEGARA YANG PALING BAYAK DURIAN BERBANDING NEGERA LAIN SEPERTI INDONESIA DAN THAILAND SESIAPA YANG NAK BELI DURIAN ONLINE BOLEH KE LINK INI MURAH DAN SEDAP 🤍 durian kimchi,durian crepe,durian duri hitam,durian merah,durian musang king,durian cake,durian mukbang,durian remix,durian asmr,durian asfa50,durian and coke,durian aiskrim,durian asfa50 perlis,durian addict,durian america,durian ang hae,a durian fruit,durian batu kurau,durian belanda,durian burnt cheesecake,durian balik pulau,durian batu kurau 2020, durian black thorn,durian bakar,durian balik pulau 2020,durian b24,ijaldurian b,durian cake recipe,durian cheesecake, durian challenge, durian crepe asmr, durian crepe resepi, durian crepe cake, durian d24, durian duri hitam malaysia, durian d13, durian dalam pasu, durian d2, durian d99, durian dessert, durian d 24, durian d 99, durian d 168, durian d101, durian d 88, durianrider vitamin d, durian d15, durian eating, durian eating reaction, durian egg tart, durian eating challenge, durian emas, durian experience, durian eating contest, durian europe, durianrider e bike, durian fruit, durian farm, durian fear factor, durian first try, durian first time, durian fruit benefits, durian fruit reactions, durian farm in malaysia, durian goreng, durian gergasi, durian grafting, durian gajah, durian gundul, durian german, durian grafting techniques, durian ganja, durian hitam, durian hutan, durian hybrid, durian hor lor, durian hooi, durian hulu langat, durian hijau, durian hutan malaysia, durian h lis, kebun durian h lis, durian bawor h iis, durian h arif serang, durian ice cream, durian ioi, durian isi merah, durian indonesia, durian ioi 101, durian in malaysia, durian in china, durian in germany, i durian maharaj, i eat durian, durian jatuh di kepala, durian jam, durian jatuh, durian jelebu, durian jantung, durian jimmy kimmel, durian japanese, durian j queen, durian j queen review, durian j queen banyumas, bibit durian j queen, makan durian j queen, durian kimchi tv, durian kimchi tv maryam, durian kampung, durian kunyit, durian kawin, durian kucing tidur, durian kaya teh tarik, k idol eating durian, kpop makan durian, durian lava cake, durian lockdown, durian layer cake, durian lava cake dominos, durian lover, durian lagu, durian langat, durian layer cake recipe, durian l 13, durian malaysia, durian monthong, durian musang king malaysia, durian mochi, durian musang king penang, durian nok kracip, durian nasi goreng, durian nangka, durian no bake cheesecake, durian negeri sembilan, durian nursery, durian namlung, durian nutrition, n.e asmr durian, durian oh durian, durian ochee, durian os, durian opener, durian ogura cake, durian orchard, durian orchard malaysia, durian opener machine, tosh.o durian, oh kome durian, yaca o durian, durian puff, durian paling mahal di malaysia, durian paling mahal, durian pancake, durian paling sedap, durian pizza, durian penang, durian padang rengas, p troll eat durian, durian queen, durian queen malaysia, durian quality, durian que es, durian quest, durian qdss, musang queen durian, durianrider q&a, q win durian, durian reaction, durian runtuh, durian recipe, durian raub, durian runtuh upin ipin, durian review, durian raub pahang, durian song, durian samyang, durian sungai lui, durian ss2, durian sarawak, durian siam, durian stroberi, durian susu, mansyur s durian jatuh, durian jatuh imam s arifin, durian runtuh imam s arifin, durianrider s works, es durian, ucok's durian, durian jatuh mansyur s karaoke, durian thailand, durian tembaga, durian traveler, durian tekka, durian tanpa duri, durian terbesar di dunia, durian tart, durian tree, durian udang merah, durian upin ipin, durian usa, durian ulu cheka, durian udang merah penang, durian udang, durian ucok medan, durian ulu dong, u&i hantu durian, durian viral, durian vietnam, durian vomit, durian video, durian vs cats, durian vs coca cola, durian varieties, durian valley, cats vs durian, cong t.v durian, durian warna merah, durian warna hitam, durian western, durian woodstock, durian with rice, durian whatsapp status,

Misi mencari durian sedap dan murah

52669
1549
91
00:12:13
27.06.2021

Durian Paling Mahal Di Malaysia

298532
1345
286
00:07:46
28.06.2021

Viral harga durian jenis black thorn atau duri hitam mencecah RM470 untuk sebiji oleh seorang penjual dikenali Ezy Durian di media sosial facebook. Jika kita rasa Musang King mahal ternyata ini lagi mahal.

Buat Penggemar Durian | Serawa Durian dan Pulut Kukus Special

298875
4673
108
00:04:15
01.07.2019

Resepi Pulut Durian, atau Pengat Durian yang sangat sedap jika dimakan bersama pulut kukus. Chen Nom tunjukkan langkah demi langkah cara penyediaan menu yang disukai oleh penggemar durian di luar sana. Bahan-bahan untuk serawa durian: 1 mangkuk santan cair Isi durian (dari 1 biji durian) 2 helai daun pandan 1/2 cawan gula putih Sedikit gula melaka Garam secukup rasa 1 mangkuk santan pekat Bahan-bahan untuk pukut kukus: 500g pulut 1 mangkuk kecil santan Sedikit garam - Ingredients for Serawa Durian: 1 bowl of light coconut milk durian (from 1 whole of durian) 2 pandan leaves 1/2 cup of white sugar gula melaka Salt to taste 1 bowl of thick coconut milk Ingredients for steamed glutinous rice : 500g glutinous rice 1 small bowl of light coconut cream salt to taste Instagram: 🤍 Facebook: 🤍

DURIAN MUSANG KING HARGA 1,2 JT || TAQY MALIK

21692727
227226
6778
00:00:30
21.03.2021

Link Pembelian Buah Musang King : 🤍 Link Pembelian Bibit Musang King : 🤍 #taqymalik #durian DURIAN MUSANG KING HARGA 1,2 JT || TAQY MALIK Sumber video : 🤍

Durian Bakar Air Fryer | Crispy & Sedap | by Jemes Borneo

1394
121
132
00:03:49
19.08.2021

Hai guys. 😉 Kali ini saya kongsikan satu resepi iaitu Durian Bakar Versi Air Fryer. Rasanya sangat sedap guys.. Jangan tak cuba ya guys. ☺ Tools :- Camera : Vivo V7 Video Editing : Kinemaster Thumbnails Apps : PixelLab Kepada semua yang terlepas menonton, jangan lupa LIKE, KOMEN, SHARE dan SUBSCRIBE video² saya ya guys. Rajin²lah klik link resepi saya yang lain pada pautan link di bawah :- 1. Udang Masak Lemak Cili Api E01 🤍 2. Nasi Ayam Penyet Madu E02 🤍 3. Mee Su'un Sup E03 🤍 4. Ikan Merah Bakar Air Fryer E04 🤍 5. Ensabi Goreng E05 🤍 6. Manok Masak Butter (Chicken Buttermilk) E06 🤍 7. Manok Kari Special E07 🤍 8. Manok Sup Gulai Buah Lumok & Bungai Kantan E08 🤍 9. Mukbang Mee Samyang Korea E09 🤍 10. Cili Putih Goreng Belacan E10 🤍 11. REVIEW sayur Beli Di Tamu Kanowit E11 🤍 12. Ayam Sup Herba E12 🤍 13. Buah Kepayang Goreng Belacan E13 🤍 14. Daun Entekai Goreng E14 🤍 15. Sup Udang Sayur Campur E15 🤍 16. Stir Fried Cassava Leaves E16 🤍 17. Honey Chicken E17 🤍 18. REVIEW Daebak Ghostpepper E18 🤍 19. Buah Empelanjau Goreng E19 🤍 Selamat menonton dan mencuba guys.. 😉 #buahempelanjaugoreng #buahempitgoreng #jemesborneochannel

Resepi Serawa Durian Paling Sedap | Bubur Durian Sedap dan Enak

109663
12
00:02:19
06.08.2019

SILA TEKAN CC SEBAB AUDIO SLOW. THANK U #nanieymasak Musim durian ni ramai yang buay serawa durian atau bubur durian.. Di sini sy kongsikan cara mudah buat serawa durian. Tak susah pun, cuma saya tak makan serawa ni.

5 Durian Terenak di Dunia, Apakah Kamu Pernah Mencicipinya ?

108125
761
53
00:07:30
12.08.2020

durian merupakan salah satu buah yang paling banyak di sukai, khususnya di benua asia. ada banyak sekali jenis durian yang ada di dunia, beberapa diantaranya berada di indonesia. dari sekian banyak jenis durian yang ada di dunia, ternyata ada beberapa yang berpredikat sebagai durian terbaik dan terenak di dunia. durian ini memiliki rasa yang sangat manis, berwarna menarik, biji kecil dan tentunya durian ini sangat mahal. mau tau apa saja jenis durian terenak di dunia. berikut video 5 durian terenak di dunia.

BUSET!! MUKBANG DURIAN RAKSASA SEBERAT 10 KG!!

2734119
66649
4606
00:17:32
27.09.2022

Resepi bubur kacang hijau durian paling sedap dan rasa durian yang kuat.

37260
458
8
00:05:42
05.09.2019

Resepi/tips bubur durian pekat dan sedap..rasa durian yang sebenar, resepi inu menjadikan kuat rasa durian yang kuat dan creamy serta lazat..selamat mencuba.. #bubursangatsedap #buburdurian #buburkacangdurian

Cucur Durian Terlajak Sedap | Cooking Durian Fritters in My Garden

32464
468
30
00:06:46
20.06.2020

Berkongsi resepi keluarga sambil menikmati keindahan alam semulajadi di Intan's Garden dengan kehijauan dedaunan, warna-warni bunga, kicauan burung-burung dan bunyi air yang mendamaikan. Resepi cucur durian yang terlajak sedap dan mudah. Rangup di luar, lembut gebu di dalam. Rasa durian yang padu memang sangat menyelerakan. Bahan-bahan untuk menghasilkan cucur durian ini ialah: English description (Turn on captions for english subtitles): Sharing recipes while enjoying the beauty of nature in Intan's garden with the serene greenery, colourful flowers, birds chirping and the calming sound of the water flowing. The durian fritters are super delicious! The combination of the creamy durian and the batter is just PERFECT. The ingredients for these crunchy and creamy durian fritters are: 10 ulas durian / 10 pips of durian fruits 2 cwn tepung gandum / 2 cups wheat flour 1 sdk serbuk penaik / 1 tsp baking powder 1/2 sdk garam / 1/2 tsp salt 1/2 cwn gula / 1/2 cup sugar 2 sdb mentega cair / 2 tbsp melted butter Happy trying and don't forget to subscribe! Music: Feeling Fine Musician: Uncleboris URL: 🤍 #cookinginmygarden #cookinginnature #durian

Resepi aiskrim durian homemade | mudah dan sedap | homemade durian ice cream

7248
335
114
00:09:37
08.08.2021

Hai semua, assalamualaikum. kali ni saya nak kongsikan cara mudah membuat ais krim durian bahan-bahan 1 sudu besar ovalette 200 ml susu full cream 100 ml susu pekat manis 200 g isi durian 1 sudu teh pewarna kuning jemputlah subscribe dan aktifkan loceng sebagai tanda sokongan kepada channel saya. sebahagian pendapatan akan disalurkan untuk kebajikan. terima kasih ingredients 1 tbsp ovalette 200 ml full cream milk 100 ml sweetened creamer 200 g durian filling 1 tsp yellow colour please subscribe and activate notification to support my channel. part of revenue will distribute for charity purpose. thanks #homemadeicecream #aiskrimdurian #icecream

Mana lagi sedap?: Durian Musang King vs Durian Duri Hitam

12034
112
64
00:02:59
23.10.2020

Perbandingan rasa antara durian mustang king dengan durian duri hitam. So Mana lagi sedap?

Bikin GREGET❗Belah Durian Terbesar 15 KG+, Perjuangan Berd4r4h Bikin Gemes

1737762
10211
2174
00:09:33
10.04.2020

Dengan berat hati untuk bisa menikmati legitnya durian langka 15 KG, Karena laku terjual, tapi kami senang karena bisa ikut berpartisipasi dalam pencegahan wabah yang berbahaya selama ini, walaupun tidak seberapa, namun demikian saya masih bisa meliput, bagaimana indahnya buah yang sebesar itu terbelah, walaupun cara membelah tidak efektif dan bikin greget karena yang belah bukan ahli durian, semoga bisa menghibur - Saksikan Liputan Tips Penawar Jika Pusing Dan Mual Makan Durian 👇 🤍 - Saksikan Liputan Panen Durian musang King, Bawor Dan Ochee Di Kebun Durian Ketut Kari Seluas 12 Hektare 🤍 - Saksikan Liputan Saya Bersama Bapak Ketut Kari Di Lahan 12 Hektare Ada 21 Jenis Durian Di Dunia Di Link Di Bawah ini 🤍 - Saksikan Juga Liputan Mukbang Durian 8 Kg Dari Kebun Durian 4 Hektare 🤍 - Liputan Mukbang Durian Upil Murah Harga 1000 Rupiah 🤍 - Liputan Durian Terbesar Berat 15 Kg 🤍 - Liputan Durian Pulau Enak Harga 5 Ribu Rupiah 🤍 - Liputan Durian Jalanan Harga 3 Ribuan Rupiah 🤍 - Belah Durian Berat 15 Kg... Woowww Gede Banget 🤍 - 500 Juta Dari Kebun Durian Tersubur Di Indonesia 🤍 - Mukbang Durian Nekat 🤍 - Harga Durian Musang King 🤍 - Saksikan Liputan Petani Kota Yang Menanam Tanaman Dan bunga Yang Biasa kalau di kampung nggak ada Yang Menanam 🤍 - Bisa Saksikan Liputan Tanaman Hias Terlaris Saat ini Di Link Di Bawah 🤍 - Bisa Saksikan Juga Liputan Sukses Petani Yang Awalnya Pengangguran Kini Memasok Si Pasar Traditional Dan Modern Di Jakarta 🤍 - Petani Kota Sukses Kembangkan 90 Jenis Anggur Di Tengah Kota Walau Tak Punya Lahan 🤍 - Ternyata Getah Dari Kayu ini Laku Banget Karena Khasiatnya Terbukti 🤍 - Hati2 Dengan Banyak Cara Dan Modus Penjualan Jalanan 🤍 - Di Tempat ini Buah Liar Dan Berbagai Macam Kwalitas Bagus Sayur Di Jual 🤍 - Di Daerah Lain Jarang Yang Menanam Sayur ini Malah permintaanya Rutin 🤍 - Ngomongin Budidaya Lobster Air Tawar? Bermitra..? Ini liputan Bersama Senior Lobster Air Tawar Pak Cuncun Di Tanggerang 🤍 - Saksikan liputan belah durian upil harga seribu rupiah saja 🤍 - Bibit durian unggul super kokoh mudah berbuah 🤍 Zamrud Channel Managemant Contact Person Email : raihansapna🤍gmail.com #PanenDurian #DurianTerbesar #Belahdurian

PALING sedap DURIAN THAILAND JILAT licin sampai ke BUTIR ! | Thai street food

12782
337
96
00:08:04
21.08.2021

JILAT licinn sampai ke BUTIR! sedap jetak DURIAN THAILAND | Thai street food _ Donate untuk support channel di 7620789917 umaimah abdul muhaimi Cimb bank 📩 Paid / gift review contact W/S 🇲🇾 +60194465643 mimi subscribe channel YouTube nana กดติดตามช่องยูทูปที่ 🤍

Resepi Durian Crepe Rasanya Seperti Aiskrim | Sangat Sedap

39403
1134
71
00:07:05
31.07.2021

Assalamualaikum hai semua, kembali lagi di Dapur Ibunda! Harini dapur ibunda akan kongsikan Resepi Durian Crepe rasanya seperti makan aiskrim bersama durian sangat sesuai dihidangkan bersama keluarga😋 Jom kita sediakan bahan bahan Bahan Inti Durian 200 gram isi durian 1 1/2 cawan susu segar / full cream 3 sudu besar gula pasir (ikut selera masing masing) 4 sudu besar tepung kastard Bahan Krim 1 cawan whipping cream Bahan Kulit 2 biji telur 2 sudu besar gula pasir 1/2 cawan susu segar / full cream 1 cawan air 1/2 sudu kecil esen vanilla 1/4 sudu kecil pewarna kuning 2 sudu kecil minyak masak 1/2 cawan tepung gandum 4 sudu besar tepung ubi 2 sudu besar tepung jagung 2 sudu besar tepung kastard Selamat mencuba 😇 Terima Kasih kerana menonton! Jangan lupa tekan button like dan subscribe untuk perkongsikan resepi yang menarik di masa akan datang 🥰🔔

Cara buat seri Muka Durian Sedap

78865
1268
93
00:10:30
27.02.2020

hope u all enjoy guys

Serawa Pulut Durian Sedap #shorts

622
10
0
00:00:59
30.12.2020

Serawa Pulut Durian Sedap #shorts #serawa #pulut #durian #serawadurian

RESIPI PENGAT DURIAN PALING SENANG & SEDAP!

33312
424
15
00:02:35
12.06.2020

Hai korang jom try resipi ni! Selamat mencuba..jangan lupa follow IG izza k Instagram: 🤍iezzaramli

Cucur Durian Sedap | Tips Pilih Senduk (Acuan) Supaya Kuih Kembang Cantik | วิธีทำขนมทุเรียน

4760
93
22
00:05:53
21.05.2022

Sawasdee khaa 🙏🙏🙏 Bersempena dengan musim durian, hari ini saya buat cucur durian. Resepi sangat mudah dan sedap. Saya guna durian kampung, tetapi boleh guna durian lain, apa yang ada. Boleh guna durian musang king, duri hitam dan sebagainya. Jom kita buat sama2 BAHAN A 2 cawan tepung gandum 2+3/4 cawan air 2 sdb gula pasir 1 sdt garam 1 cawan isi durian INGREDIENTS 2 cups of wheat flour 1+1/2 cups of water 2 tbsp sugar 1 tsp salt 1 cup durian meat Selamat mencuba jangan lupa subscribe like dan share ♥️♥️♥️ Sehingga berjumpa lagi di video akan datang Terima kasih.. Khobkhun khaa 😍😍😍 #CucurKembong #KuihLegend #TipsKembangCantikTanpaBahanPenaik VIDEO-VIDEO LAIN YANG MENARIK DI CHANNEL 🤍Na Cham Kitchen / Thai Dessert Channel resepi lepat ubi kayu ala Thai 🤍 resepi cucur kelapa muda 🤍 resepi ketupat tanpa santan/ ketupat ayam / ketupat daun palas 🤍 resepi ketupat pulut hitam/ ketupat daun palas / 🤍 resepi ketupat daun buluh/ ketupat cina / ketupat ayam / 🤍 resepi lemang / lemang tanpa buluh / lemang moden/ lemang oven 🤍 cara membuat ketupat daun pandan 🤍 cucur bulat ikan bilis dan tips buat cucur bulat cantik/ anchovies ball recipe/ ขนมไข่นกกระทาปลาจิงจาง.. 🤍 Thai dessert recipe/ cendol ubi keledek ungu ala Thai / khrongkhreng Manmuang/ ครองแครงมันม่วง 🤍 pulut mangga comel 🤍 resepi kuih loyang paling mudah dan sedap/ honeycomb cookies recipe/ วิธีทำขนมดอกจอก 🤍 resepi kuih loyang sedap macam keropok/ honeycomb cookies recipe/ วิธีทำขนมดอกจอก 🤍 resepi pulut dakap dan tips buat pulut cantik / glutinios rice recipe / วิธีทำข้าวต้มมัด 🤍 resepi cucur jawa gula pasir dan jawab persoalan kenapa buat tak jadi??? วิธีทำขนมฝักบัว 🤍 resepi lepat ubi keledek ungu tips buat kuih lembut dan sedap walaupun dah sejuk/ steamed purple sweet potatoes recipe / วิธีทำขนมเทียนมันม่วง 🤍 kuih talam ubi keledek ungu/ purple sweet potatoes steamed cake recipe/ วิธีทำขนมมันม่วงหน้านวล 🤍 pisang goreng Hatyai/ goreng pisang ala Thai / Thai fried banana's recipe/ วิธีทำกล้วยทอด 🤍 resepi kuih tako kelapa muda pandan yang paling sedap di Malaysia/ Thai dessert recipe/ วิธีทำขนมตะโก้มะพร้าวอ่อน 🤍 #NaChamKitchen Na Cham Kitchen #alathai #caramudah #resepi #tips #homecook #resepimudah #homecook #kuihtradisional #kuihlegend #kuihviral #resepiviral #resepikuih #resepisedap #resepsimple #resepmasakan #resep #caramembuat #menusedap #thai #thaidessert #thaichef #thailand #thaistyle #thaistreetfood #caramembuat #howto #howtocook #homecooking #homecookingeasyreciepe #homecookingchannel #thaicookingchannel #nachamkitchen #วิธีทำ #วิธีทำอาหารง่ายๆ #วิธีทำขนมทานเล่น #วิธีทำขนม #caramengukus #carabuat #carabuatkue #caramembuat #caramembuatkuih #caraorangsiam #caraorangthai #menuminumpetang #menusarapan #menubukapuasa #kuihtradisionalthai #tradisionalmelayu #tradisinusantara #traditional #tradisi #kuihtradisi #kuihtradisionalthailand #menumurahmeriah #menumurah #menusederhana durian legend, menu minum petang, menu sarapan , menu berbuka, menu durian, kuih durian, cucur durian, cucur kembong, tanpa bahan pengembang, tanpa baking powder, cucur bulat,

Cucur Durian Terlajak Sedap - Garing Di Luar Lembut Di Dalam

3910
127
166
00:03:27
01.08.2021

Bahan-bahan Cucur Durian 5 ulas Durian 2 cawan Tepung Gandum 1/2 sudu besar Yis 2 sudu besar Gula 1 cawan Air

CARA MEMBUAT TEMPOYAK DURIAN, SEDAP DAN TAHAN LAMA

89324
710
102
00:05:19
06.06.2020

tempoyak adalah makanan yg berbahan dasar durian serta garam yg di fermentasi kan...dgn rasa nya yg unik dan cukup enak untuk para pencinta nya..... bahan dan cara membuat nya jg cukup simple & mudah. Bahan Durian secukup nya Garam seperlunya Perbandingan daging durian 1 kg tanpa biji, 3 sdk garam. Tp klo suka lebih asin, garam bisa di tambahkan lg Sebalik nya jika suka rasa yg lebih manis, cukup di campur dgn 1 sdk garam sahaja untuk setiap satu kilo daging durian. Tempoyak ini bisa tahan beratahun lamanya jika di simpan di dlm kulkas #caramembuattempoyakduriansedapdantahanlama #resepitempoyakdurian #MelishaAddlif

Seri Muka Durian Sedap | Resepi Sukatan Cawan & Gram bersama Tips Permukaan Cantik.

3937
146
23
00:04:44
15.07.2021

#serimukadurian #serimukaduriansukatancawan #serimuka #durian #serimukasukatancawan Resepi Seri Muka Durian Lapisan bawah/ pulut: CAWAN: 1 1/2 cawan pulut 1 1/2 cawan santan kelapa 1 sudu kecil garam GRAM: 300 gram pulut 400 ml santan kelapa 1 sudu kecil garam Lapisan atas/ Durian: CAWAN: 2 biji telur 3/4 cawan gula halus 3/4 cawan tepung gandum 1 sudu besar tepung ubi 1 sudu besar tepung jagung 1 1/2 cawan santan 3/4 cawan isi durian Sedikit pewarna kuning GRAM: 2 biji telur 170 gram gula halus 90 gram tepung gandum 10 gram tepung ubi 10 gram tepung jagung 400 ml santan 100 gram isi durian Sedikit pewarna kuning Cara-cara lapisan bawah/ pulut: 1. Basuh dan rendam beras pulut selama 3 jam 2. Masukkan garam dalam santan dan kacau rata 3. Masukkan santan ke dalam pulut 4. Didih air dalam pengukus, kemudian kukus pulut selama 25 – 30 minit. 5. Selepas 25 minit, kacau dan balik-balikkan pulut 6. Kemudian sambung kukus lagi 5 minit 7. Pulut kukus dah siap 8. Ratakan permukaan pulut menggunakan spatula dan cake scrapper Cara-cara lapisan atas/ durian: 9. Satukan gula halus, tepung gandum, tepung beras dan tepung jagung 10. Masukkan 2 biji telur dan kacau rata bersama adunan tepung 11. Masukkan santan, kacau rata 12. Masukkan sedikit pewarna kuning (ikut tahap kuning mana yang anda nak), kacau rata 13. Blend isi durian dengan separuh dari adunan tadi, blend sekejap saja 14. Kemudian satukan bahan blend dan lebihan adunan 15. Di dalam periuk, panaskan sebentar adunan dengan api sederhana. Bila keluar wap boleh transfer ke atas pulut tadi 16. Didihkan air kukus sebelum kukus seri muka durian. 17. Masukkan adunan tadi perlahan-lahan, tahan pakai cake scrapper untuk elakkan bubble 18. Balut penutup kukus dengan kain yang kering supaya wap tak menitis di atas permukaan seri muka 19. Selepas kukus 7 minit, bukak penutup kukus dan lap wap air. Tujuan yang sama untuk elak wap menitis di atas permukaan seri muka 20. Selepas itu, sambung kukus lagi 20 minit. 21. Selepas 20 minit, bukak tutup pengukus dan kukus lagi 10 minit tanpa tutup pengukus (untuk keringkan permukaan seri muka, seri muka akan tahan lama jika permukaan kering) 22. Selepas sepuluh minit, tutup api dan sejukkan seri muka durian lebih kurang 3 jam sebelum dipotong (jangan potong semasa seri muka masih panas, nanti tak cantik) 23. Potong ikut cita rasa masing-masing, akak potong empat segi je. 24. Tips nak dapatkan potongan lawa, pakai pisau kek/ pisau plastik 25. Seri Muka Durian siap untuk dihidang!

PETUA DAN CARA MEMILIH BUAH DURIAN YANG MANIS DAN ENAK

3646
108
8
00:15:03
20.05.2019

#caramemilihbuahdurian #tipsmemilihbuahdurian #buahdurianmusangking PETUA DAN CARA MEMILIH BUAH DURIAN YANG MANIS DAN ENAK ............................................................................................................................................................. * Sila rujuk "About" atau "Description" channel ini jika link-link di bawah tidak berhasil !! Atau sila klik.. 🤍 KOLEKSI SENI WIRAWAN: 19 Kitab Pendekar Google Play Books: 🤍 Facebook Page: 🤍 Shopee Malaysia: 🤍 Lazada Malaysia: 🤍 Blogger 1: 🤍 Blogger 2: 🤍 Hubungi melalui: Whatsapp: 012-8487841 (Anjang Adi) SMS: 011-25000633 ............................................................................................................................................................. cara memilih buah durian, cara memilih buah durian yang manis dan bagus, cara memilih buah durian yang matang dan manis, cara memilih buah durian yang dagingnya tebal, cara memilih buah durian yang manis, cara memilih buah durian yang enak, cara memilih buah durian yang bagus dan manis, memilih buah durian, memilih buah durian yang bagus, tips memilih buah durian, tips memilih buah durian yang bagus, buah durian, buah durian musang king, buah durian terbesar di dunia, buah durian duri hitam, buah durian hitam, buah durian montong, buah durian besar, buah durian besar, buah durian lebat, durian, durian remix, durian kaya teh tarik, durian song, durian crepe, durian musang king, durian dah berbunga mr os, durian merah, durian fruit, durian hitam, durian belanda, duren duren, duren sawit, duren 14 juta, duren duren song, pilih durian, pilih durian yang bagus, cara pilih durian yang sudah matang, cara pilih durian, cara pilih durian yang bagus, tips pilih durian, cara pilih durian yang manis, sule pilih durian, cari durian di hutan, cari durian di malam hari, cari durian master chef, cari durian jatuh, cari durian hutan, cari durian di semarang, cari durian di bandung, cari durian montong, cari durian di jogja, cara durian cepat berbuah, cara durian cara durian berbuah lebat, cara durian cepat matang, cara durian biar cepat matang, cara durian mentah cepat matang, cara durian agar cepat berbuah, cara durian berbuah diluar musim, durian sedap, durian sedap dan enak, durian paling sedap di dunia, kuah durian sedap, bubur durian sedap, durian paling sedap, durian paling sedap di malaysia, makan durian sedap, durian enak, durian enak murah, durian enak indonesia, durian enak di jogja, durian enak di bangkok, durian enak di bogor, durian enak jogja, durian enak di surabaya, durian enak di jakarta timur, durian enak di bandung, durian malaysia, durian song, durian malaysia vs thailand, durian malaysia vs indonesia, durian malaysia musang king, durian malaysia 2019, durian malaysia 2018, durian malaysia d24, durian malaysia price, durian malaysia king, durian malaysia yang terkenal, buah durian, buah durian musang king, buah durian belanda, buah durian belanda masak, buah durian duri hitam, buah durian hutan, buah durian belanda khasiat, buah durian montong, buah durian lebat, buah durian besar, durian manis, durian manis pahit, durian manis sekali, nona manis durian, durian paling manis, durian yang manis, durian besar manis, ciri2 durian manis, agar durian manis, martabak manis durian,

WAJIK DURIAN | sedap gilerr🤤

9233
138
8
00:11:19
15.07.2020

Wajik adalah makanan tradisi. Lagi ia manis lagi lah ia tahan lama jika dibiarkan di suhu luar.

5 Durian Paling Sedap Menurut Rakyat Malaysia

1622
43
0
00:00:59
22.06.2021

Sekarang ni memang ramai yang tengah jadi 'hantu durian', bukan main lagi beli sana sini sebab nak puaskan craving. Dan Malaysia ni ada banyak sangat jenis durian, tapi dikatakan 5 durian ni sering menjadi pilihan rakyat Malaysia. Korang setuju tak dengan list ni? Kredit Gambar: Duran Delivery

Kuah Durian Sedap dan Mudah#serawa durian #minumpetang#durian #kuahdurian

38498
349
16
00:03:14
02.07.2019

Cara Masak Kuah Durian Sedap dan Mudah Bahan - Bahan yang diperlukan: 10-12 ulas durian air 600ml 1 kotak santan 2 sudu makan gula sedikit garam 2 helai daun pandan Cara Memasak: 1.masukkan durian 2.masukkan air 3.masukkan 2 helai daun pandan 4.gula 2 sudu 5.sedikit garam 6.kacau kuah tadi 7.masukkan santan sekotak 8.kacau aduanan tadi 9.masak sehingga kuah menjadi pekat SELAMAT MENCUBA Sila tekan button subsribce dan like video ini Terima Kasih Cara Masak Kuah Durian Sedap dan Mudah, serawa durian, pengat durian, kuah durian cicah roti, musang king, D24, Kuah durian sedap, durian batu kurau, sis damia, buat orang lapo, kek kukus mudah, durian sedap

SERIMUKA DURIAN LEMBUT

67027
1334
127
00:05:45
15.07.2021

Follow Me For More Recipes : Facebook 👉🤍 My Cookpad 👉 🤍 SERIMUKA DURIAN Lapisan Bawah (Pulut) 💛 2 cawan (500gm) beras pulut - di rendam di dlm air selama 4 jam & toskan 💛 2 cawan (500ml) santan 💛 2 sudu teh (10gm) garam halus Lapisan Atas (Durian) 💛 1 cawan (250gm) isi durian 💛 2 cawan (500ml) santan 💛 1 cawan (250gm) gula pasir 💛 1/2 cawan (65gm) tepung gandum 💛 1/2 cawan (65gm) tepung kastad 💛 1 sudu besar (15gm) tepung beras 💛 2 biji telur gred B 💛 1/2 sudu teh (5gm) garam halus 💛 Pewarna kuning Music : Dear Autumn Musician : 🤍iksonmusic #serimukadurian #resepiserimukadurian #serimukadurianlembut #caramembuatserimukadurian

How to make Kuah Durian terpaling sedap! Serawa Durian #shorts

4616
66
3
00:01:00
08.07.2021

Growing up in Balik Pulau, Penang, I love durian so much! Too bad we cannot go back to home town to enjoy the durian due to travel restrictions. I made this Serawa Durian last night, makan dengan roti Gardenia. Sedap! 😭 Bahan-Bahan: Durian Air Santan Gula Melaka Garam Daun Pandan Please try! #shorts

Tip Memilih Durian Yang Sedap dan Terbaik

24517
383
24
00:10:12
17.06.2021

Tip Memilih Durian Yang Sedap dan Terbaik video ini ada sambunganya,

Durian Paling Murah, Fresh dan Sedap RM4 di Lenggong

5736
67
8
00:03:46
20.06.2022

Musim durian sudah tiba #durian

Resepi Kuih Talam Durian | Mudah Simple dan Sedap

2686
88
92
00:04:44
05.08.2022

#talamdurian #kuihtalam #resepi #resepitalam #resepiviralmudahdansedap RESEPI KUIH TALAM DURIAN SEDAP DAN MUDAH RESEPI TALAM DURIAN SEDAP Selamat menonton dan terima kasih kerana penyokong Channel PakCIk SMY selama ini. Bahan-Bahannya :- Lapisan bawah (warna Kuning) - 3 cawan santan cair - 2 cawan tepung gandum (terigu) - 1 cawan gula - 1 cawan isi durian - 2 sudu besar tepung ubi (tepung tapioka) - Pewarna kuning jika perlu (Kukus selama 25 minit) Lapisan atas (warna putih) - 3 1/2 cawan santan pekat - 3/4 cawan tepung beras - 2 sudu besar tepung jagung (tepung maizena) - 1 sudu kecil garam (Kukus selama 20 minit atau sehingga masak) - Pakcik menggunakan loyang 9 inci bulat Ingredients: - Bottom Layer (Yellow Color) - 3 cups liquid coconut milk - 2 cups plain flour - 1 cup sugar - 1 cup durian filling - 2 tbs cassava flour - Yellow coloring if necessary (steam for 25 minutes) Top layer (white color) - 3 1/2 cup thick coconut milk - 3/4 cup rice flour - 2 tbs cornflour - 1 tsp salt (steam for 20 minutes) PREPARATION PLEASE WATCH THE VIDEO SELAMAT MENCUBA FOLLOW PAKCIK SMY INSTAGRAM - 🤍 FACEBOOK - 🤍 Smy

Назад
Что ищут прямо сейчас на
Durian sedap hogy Modular ABCNL uno shiki valay heroes officier SARKAR jsr zariman visor jobs for babbish block poco NAV RMC up wala laika